Pako nostaa kunnallisveroa! Ja sehän on jo suurempi kuin ruoan arvonlisävero ? Tervetuloa, muuttakaa nyt Hartolan Kuningaskuntaan, meillä hommat toimii, kuin vettä vaan ja kansalaiset maksavat viulut, kun on pakko, kun kuningaskunnan lainlaatijat laativat lait mieleisikseen aina kulloisenkin tarpeen mukaan!

Kunnanhallituksen syliin kaadetaan muutaman miljoonan velkataakka ja kaikki vain siksi ettei osata yksinkertaisiakaan yhteen ja vähennyslaskuja?

Ettäs pitikin sattua, ja juuri kun piti neuvotella kuntaliitoksista.

Itä-Hartolan vesikriisi kaataa kaikki neuvottelut kuntaliitoksista, kuinka yksikään naapurikunta ottaisi Hartolan kylkeensä kun saisi siinä samalla miljoonavelat ja kaikki vain siksi etteivät yrittäjäpohjaiset valtuutetut ja hallitusjäsenet osaa laskea paljonko on yksi ynnä kolme?

Sittenpä edessä ovatkin vaikeat ajat koska mm.
Joutsa ei halua selvittää liitosta Hartolan kanssa

Lainaus Itä-Häme lehti… 31. lokakuuta 2013 16:13

Joutsa ei ole kiinnostunut liitosselvityksestä Hartolan kanssa. Heinola taas jättää Hartolan harkintaan, esittääkö kunta selvitystä Heinolan kanssa.
Kuntayhteistyön syventäminen kiinnostaa sekä Joutsaa että Heinolaa, etenkin Heinolaa, joka näkee yhteistyömahdollisuuksia niin teknisten, sivistys- kuin sosiaali- ja terveyspalveluidenkin järjestämisessä.
Kolmantena vaihtoehtona Hartolalle on tarjolla Sysmän naapureilleen ehdottama palveluyhteistyöselvitys, josta Sysmä ja Hartola neuvottelivat torstaina.
Näillä eväin pohtii Hartolan kunnanhallitus ensi maanantaina, miten se täyttää kuntarakennelain mukaisen selvitysvelvollisuutensa. Kunnanjohtaja Merja Olenius tekee päätösesityksensä vasta kokouksessa.
Valtiovarainministeriö odottaa kunnan vastausta marraskuun loppuun mennessä.”

Lainaus päättyy:::

Kun nyt näyttää siltä, ettei yksikään naapurikunnista ole kiinnostunut Hartolan kanssa yhteenliittymisestä, niin kunnanhallituksen nerot suunnittelevat seuraavaa vetoa, kuinka talousahdingosta selvitään:

Hartola kaavailee tuloveron korottamista 21,5 prosenttiin

Lainaus Itä-Häme lehti 31. lokakuuta 2013 -klo 15:49

“Hartolan kunnanhallitus pohtii ensi maanantaina tuloveron korottamista 21:stä 21,5 prosenttiin.
Nykyisellä tuloverolla ja ilman tasapainotustoimia, joihin kuuluvat muun muassa henkilökunnan talkoovapaakokeilu sekä tonttien, vapaarahoitteisten asuntojen ja PHP:n osakkeiden myynti, kunnanhallituksen ja lautakuntien valmistelema budjetti jäisi ensi vuonna lähes 0,7 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.
Kunnalla on edessä kaksi isoa rakennushanketta, alakoulun laajennus ja liikuntahallin rakentaminen. Edellisen nettokustannukset ovat 1,8-2,0 miljoonaa, jälkimmäisen noin 0,9 miljoonaa euroa.
Kunnanjohtaja Merja Oleniuksen mukaan puolen prosenttiyksikön korotuksella voitaisiin rahoittaa hallihankkeen lainan lyhennykset ja korot tulevina 20 vuotena. Kouluinvestoinnin lainakulut on tarkoitus kattaa syntyvillä toimintakulujen säästöillä.
Veronkorotuksen vaikutus kunnan verotuloihin olisi ensi vuonna reilut 160 000 euroa, seuraavina lähes 200 000 euroa vuodessa.
Kiinteistöverot säilynevät tämän vuoden tasolla: vakituiset asunnot 0,50, muut asunnot 1,10, yleishyödylliset yhteisöt 0,20 ja yleinen kiinteistövero 1,00 prosenttia. Niitä on tarkoitus korottaa vasta vuonna 2015.
Viime kädessä veroista päättää kunnanvaltuusto.
Lainaus päättyy….

Selittelyissä löytyy, sehän on selvää, mutta todellinen syy veroprosentin nostoon lienee selvä jo monelle, nyt täytyy kiireenvilkkaa keksiä lisärahoitusta kunnan päättäjien pöljäilylle ja sille kuinka Itä-Hartolan vesiosuuskunnan tappiollinen hölmöily maksatettaisiin kuntalaisilla niin ettei kukaan tajuaisi mitään?.

Kuntalaisena minua kiinnostaisi tietää, kuinka Hartolan kunnanhallitus, aikoo selvityttää syyt ja varsinkin syylliset joiden takia kyseessäoleva vesiosuuskunta ajautui talousvaikeuksiin ja sitä kautta ajoi myös Hartolan kunnan , takuuvastuuseen veloistaan?
Onhan päivänselvää että tutkittavaa asiassa on, onhan valtiotasollakin selvitetty moniaita asioita viimeaikoina, ja syylliset tapahtumien kulkuun on etsitty ja jotkut heistä ovat joutuneet myös eroamaankin( Hautala) joidenkin toisten selvitessä yliampumisistaan vain varoituksilla(Katainen)((hyvävelisopimuksen turvinko?)).

Luuslisi sentään, että kunnan edustajat arvostaisivat kauntalaisia ja valitsijoitaan  edes senverran, että yrittäisivät jotenkin selvittää sen, kuka tai ketkä ja miten ovat vastuussa Itä-Hartolan vesiosuuskunnan maksuvajekriisistä.

Kunnan kansalaiset ,odottavat että syylliset selvitetään, ja toivovat että se tehdään nopeasti ja tehokkaasti!

Minä, henkilökohtaisesti kuntalaisena, kansalaisena ja  veronmakasjana vaadin ja odotan, että kunnanhallitus, kunnanvaltuusto tai joku muu elin tai vähintäänkin kunnanjohtaja jonka me kuntalaiset olemme valinneet ylipäälliköksemme , ryhtyisi toimiin, että Itä-Hartolan Vesiosuuskunnan rahoitusvaikeuksien syylliset selvitetään pikimmiten!

Eihän tälläiset selitykset ja selitysten-selitykset, että huonosti menee, ole riittäviä.

Jokuhan aina on vastuuseen saatava, vaikkapa sitten aluksi vesiosuuskunnan puheenjohtaja, kirjanpitäjä  tai tilintarkastajat!

Jos kuitenkaan tälläistä selvitystä odotuksistanne huolimatta ei tehdä, niin yrittäkää kuntalaiset muistaa tapahtuma, edes seuraaviin kunnallisvaaleihin asti!

Vaikka toisaalta, eihän sillä ole mitään merkitystä, sillä vaikka ette näitä päättäjiä äänestäisikään seuraavaan kunnanhallitukseen tai valtuustoon siis.., niin nämä TUNARIT: han pääsevät automaattisesti, pudottuaankin lautakuntiin, joissa sitä todellista valtaa käytetään.
Valtuusto ja kunnanhallitus on todellisuudessa vain kumileimasin joka toteuttaa lautakuntien esitykset.

Siis nämä  esitykset jotka sovitaan jo oikeasti hirvimetsällä nuotiotulilla makkaran kiristessä tikussa, odotellessa, että koirat hoitaa hommat ampumaetäisyydelle!!!!

“äänestä ja puolla sä mun esitystä, niin mä sitten puollan sua,… vaik ollaankkii eri puoluetta….”

ja silleen.. Demokraattisesti….

********************************************************

Mitä tulee kiinteistöjen, asuntojen tai tonttien myyntiin,niin toivotan onnea kovasti paljon!

Sillä kiinteistöjen arvon piti nousta huimasti, kun Hartolaan perustettiin liuta vesiosuuskuntia, mutta nytpä näyttää siltä että kiinteisöjen arvot ovat laskeneet, (muutoin kuin kiineistöverotuksessa). Hartolassa ja varsinkin Itä-Hartolassa on myynnissä yli kaksikymmentä kiinteistöä joissa jokaisessa on jonkinsorttinen vesiosuuskunnan liittymä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, eikä kiinteistökauppa nyt oikein tahdo käydä, vaikka minkä tekisi. osaltaanhan tähän vaikuttaa e ettei pankit enää leväperäisesti jakele rahaa taas koska on olevinaan lama, sitten kunhan korko saadaan nousuun rahaa jaellaan mielin määrin, mutta näyttää silti siltä, ettei Hartolassa kauppa käy senkään jälkeen.

Kukapa tänne vakituisesti haluaisi muuttaa kun kohta arvonlisävero ja kunnalllisvero yhteensä vie puolet palkasta ja kiinteistövero loput?
Haluaisinpa vaan hieman kuuluttaa vastuuta näille höpöttäjille jotka mainostivat kiinteistöjen arvon nousevan kun vesi- ja viemärijohto otetaan.

Paitsi kyllähän se tiedetään, etteivät kyseiset henkilöt tietenkään muista mitään sanoneensa, koskeivät muista mitään muutakaan , edes varsinaisiin töihinsä liittyvää.
Nyt ja jos kun joskus Hartolan kuningaskunta liitetään johonkin naapurikuntaan pysyvästi, on aika hankkiutua eroon pikimmiten näistä muistinsamenettäneistä teknisistä johtajista tai toimistorakennusmestareista, sillä eiväthän tälläiset tuota mitään, päinvastoin, niinkuin olemme huomanneet kuluttavat kuntalaisten varoja turhuuksiin!

Tärkeätä olisi myös , että kuntauudistuksen myötä, kunnallisvaalilakia rukattaisiin siten, että jos joku putoaa pois valtuustosta, ei hänelle automaattisesti pläjähdä lautakuntapaikkaa kuin Manulle illallista. Kuantavaalilakiin pitää saada muutos, että lautakuntiin valittavat valitaan niin ikään vaaleilla.

Tuolla esittämälläni  toimenpiteellä, estetään näiden vallankahvassa roikkuvien mafioosojen automaattinen valinta, jolloin kansalaisten äänet oikeasti ratkaisevat kuka hoitaa kenenkin asioita kunnassa!

Avainsanat: , , ,

Kommentointi on suljettu.

css.php