Hyvät Itä-Hartolan mökkiläiset! Kohta tekin tulette saamaan kyselyn siitä aiotteko liittyä hukkaputkiin vapaaehtoisesti, vai täytyykö kunnan pakottaa teitäkin!

Tuli vaan tässä mieleen yks juttu. Onko teillä kaikilla sähköliittymät mökeillänne? Jaa, että ei.? No vahinko.

Sillä jos ei ole sähköjä, niin milläs sitten putkistot ja sisääntulot pidetään lämpiminä talvella ym kylminä vuodenaikoina? Ja kun se pumppaamokin pitää ostaa omaksi, niin milläs pumppaat kun sitä sähköä ei tule? Tavanomaisen aggregaatinkaan tehot ei riitä pumppaamon pyörittämiseen koska pumppaamo vaatii kolmevaiheista virtaa vähintään 10 kilovattia edes käynnistyäkseensä.

Eli ne mökkiläiset joilla ei sähköjä ole valmiina, voivat hyppiä riemusta, tuskin joutunette liittymään hukkaputkiin vaikka se kuinka pakollista olisikin, sillä sähköliittymiin liittyminen ei vieläkään ole pakollista vaan aivan täysin vapaaehtoista.

Eli näin ollen, saimme listaamme toisen asian jonka hankinta on aivan ja täysin vapaaehtoista.

Se ensimäinen asiahan oli velkaantuminen, siihen ei tosiaankaan vielä ole päätetty lakia, jonka perusteella kansalaisen olisi velkaannuttava yli varojensa, nyt luetteloon voidaankin siis lisätä sähköliittymä.

Sähköliittymän hankinta ei ole pakollista, eikä mikään laki siihen velvoita kansalaisia, elleivät nämä itse halua.

Seuraavassa kauhuskenario sähköttömän mökkiläisen vesi ja viemäriliittymästä, toimittajana  Itä-Hartolan Hukkaputki OK,  :

Osuuskuntamaksu 100,,-

Vesi ja viemäriliittymä tontin rajalle 15500,-

Edelliset tontilla töineen ja tarvikkeineen 8000,-

Jätevesipumppaamo 9000,-

Sähköliittymä 3x25A 8950,-

Sähköasennustyöt ja tarvikkeet sekä asennustodistukset 6700,-

kaivutyöt kaikkinensa tontilla ja maastossa 2567,-

Yhteensä 48250,00 euroa

Jos mökkiläinen kuluttaa vettä vuodessa n 10 m3, tulee 10 vuoden aikana, edellyttäen ettei veden hinta ja muut kulut nouse,vedelle hintaa  846,00euroa/m3

Tämän kaiken lisäksi, kun kiinteistön , kiinteistöverotusarvo nousee, kun kiinteistöälle on tehty peruskorjaus joka koostuu sähköistyksen, vesijohdon ja viemärin hankinnasta, tulee lomakiinteistölle määrättävä kiinteistövero nousemaan vähintään 100%

Että on se vaan kivaa lomailla Hartolan kuningaskuppaamossa!

 

Hartola 11.11.13

kuningasjätkä

 

Kommentointi on suljettu.

css.php