Kuinkahan mahtoi mennä IHVOK:n kokous, maksavatko osakkaat lisää rahaa hassaajille?

HOMMAT EIVÄT TAIDAKAAN HOITUA KUIN VETTÄ VAAN?

 

Lainaus Itä-Häme lehdestä:

Konkurssikypsän Itä-Hartolan vesiosuuskunnan armonaika käy vähiin. Hartolan kunnanhallitus päätti maanantaina, ettei kunta enää ensi vuonna maksa osuuskunnan lainojen korkoja ja lyhennyksiä.
Toistaiseksi tuloksettomat neuvottelut osuuskunnan kunnallistamisesta jatkuvat keskiviikkona. Jos liiketoiminnan kaupalle ei löydy edellytyksiä, kunta päättää neuvottelut.

Lainaus päättyy.

 

Voi hyvä tavaton sentään!

Onko pankkilakeihin tullut muutos vai aikooko Hartolan kunta noudattaa jälleen kerran tuttua ja turvallista omaa laintulkintamalliaan tässäkin velallisen asiassa?

 

No eihän se nyt vaan niin käy, että takaaja ilmoittaa, ettei se enää aio maksaa takaamansa velallisen velkalyhennysrästejä, kun ei velallinenkaan niitä maksa.

Johan tää nyt on ihan mahdottamaksi mennyt tää Hartolan omavaltainen lakienluku.

Kyllä se nyt vaan on niin, että vanha sananlasku pitää edelleen paikkansa, eli ” joka ottaa taatakseen, ottaa maksaakseen”, siitäpä ei päästä yli eikä ympäri, sanokoot arvon kunnallisvaltuutetut ihan mitä haluavat!

Siinä vaan tulee käymään niin, että sikäli mikäli tuolla IHVOK:n kokouksessa osakkaat pääättivät yksimielisesti olla maksamatta lisärahaa osuuskunnalleen vesi ja viemäriliittymistään, mikä sinänsä olisikin järkevää.( Tai niin no järkevää tai ei, mutta keinotekoista tekohengitystä ei kannata pitkään kuolevalle antaa, sillä kohta on taas edessä uusi rahankeruu, kun tämä lisärahakin on syöty..) –

Vesiosuuskunnalla ei ole muuta jäkevää mahdollisuutta kuin hakeutua nimenomaan konkurssiin.

Tätähän eivät vesiosuuskunnan hoitajat tietenkään haluaisi, sillä silloinhan kaikki kähminnät muuttuvat julkisiksi asioiksi, silloinhan syynätään syyt ja syylliset, sekä samalla menee maat ja mannut yleensä vasaran alle, no tässätapauksessa ei maita ja mantuja ole menossa, mutta vedet, putket ja paskat siirtyvät  konkurssihallinnon valvontaan.

Ja sitten se tapahtuu mikä on tapahtuakseen, eli juuri se mikä oli jo tiedossa silloin kun koko hommaa alettiin innoissaan kasaamaan huonolla ammatti- ja varsinkin laskutaidottomalla porukalla  . Nimittäin että hankkeeseen sijoitetut varat menevät kankkulan kaivoon.

Eli suomennettuna putkesta tulee tosiaankin se HUKKAPUTKI josta jo yleisönosastokirjoituksena mainitsin vuonna 2005, kun IHVOK:ta oltiin perustamassa!!

Joskus on sentään aika ikävää ja rasittavaa kun edeltäkäsin jo tietää joitain asioita ja tapahtumia, eikä vaikka silloin jo asiasta varoittelin, kukaan ottanut kuuleviin korviinsa minun juttujani!

No sitä saadaan mitä kylvetään. IHVOK monissa asioissa lähti vääryydellä liikkeelle, ylpein mielin kohotti itsensä muiden yläpuolelle. Uhkaillen ja pakottamalla sekä suorastaan valehteluunkin syyllistyen sai muutaman talouden pauloihinsa.              Mutta nytpä näyttä’ä siltä, että paha saakin palkkansa.

Kun Minulle illisteltiin ja naurettiin aikoinaan siksi, kun hain oikeutta itselleni, kun olin tullut huonosti kohdelluksi näissä putkijupakoissa. Illistelijät ja naureskelijat sanoivat minulle, että olin hävinnyt sodan.

Niin minun täytyy kyllä todeta, että hävisinpähän vain yhden taistelun, mutta itse sodan hävisivät he, nämä ylpeät vesiosuuskuntien puuhastelijat! Ja kun he siinä ylpeytensä puuskassa vielä valitettavasti yhteneväisesti menettivät muistinsakin, niin ilmeisimmin siitä muistamattomuudesta johtuen unohtivat senkin että velka täytyy maksaa takaisinkin korkojen kera.

Ylpeys käy lankeemuksen edellä ja näinhän siinä valitettavasti kävi taaskin  !

 

Siinäpä sitä sitten maksellaan, oli miten oli!

 

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

css.php