Itä-Hartolan vesiosuuskuntaa ei haluta päästää konkurssiin!

Niin kenenkäs etu se oikeasti olisi, tuskin kenenkään jos noin niinkuin oikeasti asiaa ajattelee.

Vesihanat menisivät kiinni ja samoin vessanpöntöt kansalaiset joutuisivat kaivelemaan kivet pois kaivoistaan tai jopa porauttamaan uudet kaivot.

Lähilehdessä kirjoitetaan 2.1.2014 seuraavaa: Kunta ei  enää maksa  vuonna 2014 takaajana Itä-Hartolan vesiosuukunnan ja Nordea pankin välisiä lainanlyhennyksiä korko ynnä muine kuluineen.

Niin siis että mitäh? Ei maksa?

Vaikka on antanut omavelkaisen takauksen Nordea pankille Itä-Hartolan vesiosuuskunnan lainojen takaajana. Onkos pankkilait muuttuneet sitten viimelukemani?

Voinkos minäkin, taattuani kaverin lainan jota hän ei kykene maksamaan, ilmoittaa pankille, että minäpä en nyt sitten enää olekkaan takaajana lainalle, että pankaa vaan perintään siltä kaverilta? Voi hyvä tavaton sentään.

Olisi sentään luullut että kun vuosi vaihtuu niin jokainen päättäjä olisi samantien vaihtanut uudet kuivat sahanjauhot päähänsä. Vaan eipä mitä taisivat vaihdattaa päihinsä entistä märempia jauhoja? Tyhmyys se vaan joukossa tiivistyy silkaksi vedeksi, tai ei ehkei sentään vedeksi jollakulla lie sahajauhot kostuneet jätevedelläkin?

Kyllähän tyhmempikin kuntalainen tämän tajuaa, että kunnanhallitus ja valtuusto ihan selvästi yrittää tälläisellä uutisoinnilla rauhoitella kansalaisia, ettei alkaisi joukkohysteria ja kunnastapako.                                                                       Mutta totuushan on se, ettei sille voida yhtään mitään edelleenkään, etteiko kunta  joutuisi vastuuseen sitoumuksistaan, kun kerran on nimensä niihin kirjoittanut!

Ennenkuulumatontahan se olisi jos takaaja voisi luikerrella takausvastuistaan noin vain, ilmoittamalla pankille ettei enää tipu rahaa.

KONKURSSI EI TIETENKÄÄN OLE PARAS  RATKAISU ONGELMIIN mutta tällä hetkellä ainoa varteenotettava!

Konkurssista, jota lehden sivuilla  kirjoitetaan ei tule olemaan mikään hyvä ratkaisu kunnan kannalta , sillä kunta on edelleenkin takausvastuussa, myös silloin kun velkojat saamisiaan peräävät.

Tietenkin  Nordea kaipaa maksua  myös takaajalta, jos  vesiosuuskunnan varat ja omaisuus ei riitä kattamaan velkaa.

Ja tunnettu tosiasia on ettei maahan jo kaivetuilla putkistoilla tai karttoihin piirrellyillä viivastoilla ole mitään virkaa lainanmaksussa, ei niitä voi realisoida mitenkään enää.

Kun Nordea konkurssisäännöstöjen mukaan alkaa peräämään saataviaan, konkurssipesän päävelkojan ominaisuudessa Hartolan on takaajana ja toissijaisena maksajana maksettava velka silloin, kokonaisuudessaan kerralla korkoineen ja kuluineen, ei siinä kunnanvaltuutettujen äänestelyt ja hallituksen päätelmät auta.

Niin se vaan on.

Nyt olisi kunnan virkamiesten ja Itä-Hartolan vesiosuuskunnan päästävä sopimukseen ihan nollaratkaisulla niin, että kunta maksaa kaikki lainat laina-ajan puitteissa ja kunta vastaa Itä-Hartolan vesihuollosta kunnallisesti tästäeteenpäin vesihuoltolaitoksensa resursseilla  ja thats it.

Ainoa mitä sopii kaikkien toivoa on, että Hartolan muilla vesiosuuskunnilla hommat on hanskassa niin hyvin kuin ne ovat antaneet julkisuudessa ymmärtää. Sillä varmaa on ettei kunnan talous kestä enää yhtäkään toista samanlaista kekkulointia, pitkään aikaan.

Hartolassa 3.1.2014

 

kuningasjätkä

 

Ps!

Juuri saamani tiedon mukaan (itä-hartolan vesiosuuskunnan kotisivuilta) on luettavissa seuraavaa:

11.3.2014

Konkurssiin asettaminen

 

Päijät-Hämeen Käräjäoikeus on 10.3.2014  klo 16.00 asettanut Itä-Hartolan vesiosuuskunnan konkurssiin, osuuskunnan omasta hakemuksesta.

*****************************

Tähän voisi jotain nasevaa kirjoittaa, kuten esimerkiksi:  MITÄS MINÄ SANOIN ?

2 kommenttia artikkeliin “Itä-Hartolan vesiosuuskuntaa ei haluta päästää konkurssiin!”
  1. Ei kunta tietenkään takuuvastuustaan pääse. Mutta kuntaa ei ilmeisesti huvita se että osuuskunta hoitaa asiansa kunnan riskillä. Kun ja jos osuuskunta kaatuu kunta hoitaa asiat itse, mutta liittyjien kustannuksella.

Paluuviitteet
Katso mitä muut sanovat...


css.php