Hartola haluaa IHVOK: ”ilmaiseksi”!

Ja siinä samalla aikoo vielä rahastaa liittymät uusiksi Itä-Hartolan vesiosuuskunnan jäseniltä!

Lainaus Itä-Häme lehdestä, 10.1.2014:

”Kunta huolii Itä-Hartolan vesiosuuskunnan vain ilmaiseksi

Hartolan kunnan ei kannata maksaa Itä-Hartolan vesiosuuskunnan liiketoiminnasta senttiäkään, arvioi kunnanjohtaja Merja Olenius päätösesityksessään maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle.
Olenius luettelee kaupalle myös muita ehtoja, jotka osuuskunnan on hyväksyttävä tai hylättävä 14. maaliskuuta mennessä: osuuskunnan asiakkaiden on tehtävä uudet liittymissopimukset kunnan kanssa, ja liittymismaksuissa on otettava huomioon paitsi osuuskunnan velat Nordealle myös kunnan saatavat osuuskunnalta.
Jos nämä ehdot täyttyvät, perustaa kunta itä-Hartolan vesi- ja jätevesihuoltoa varten liiketoiminnan taseyksikön, ottaa haltuunsa osuuskunnan omaisuuden ja vastuulleen sen velat.”   (Lainaus päättyy)

————————————————————————————————

Näinhän minä sitä asiaa esitinkin jo jokinaika sitten blogisivuillani, artikkelissa: ( Itä-Hartolan vesiosuuskuntaa ei haluta päästää konkurssiin!.)

Lue tekstini alta:

(”Nyt olisi kunnan virkamiesten ja Itä-Hartolan vesiosuuskunnan päästävä sopimukseen ihan nollaratkaisulla niin, että kunta maksaa kaikki lainat laina-ajan puitteissa ja kunta vastaa Itä-Hartolan vesihuollosta kunnallisesti tästäeteenpäin vesihuoltolaitoksensa resursseilla  ja thats it.)”

Tai lue koko artikkeli osoitteessa:  kuningasjtk.blogit.hameensanomat.fi/2014/01/03/ita-hartolan-vesiosuuskuntaa-ei-haluta-paastaa-konkurssiin/

Ovat kunnan päättäjät pirulaiset, kunnanjohtaja etunenässä kopsanneet mun tekstejäni omiin tarkoituksiinsa,!!

Näyttää aivan siltä, että Olenius ei  kykene omilla aivoillaan tälläistä  asiaa miettimään itse.

On siinä meillä kuningatar, kuningaskunnan valtiaana, kun kansalaisten ideat omina ideoinaan esittää!!

 

———————————————————————————————–

Oikeasti hieman hankalaksi menee tuollatavoin. Asiakkaat ovat maksaneet maksunsa ja nyt sitten maksatetaan uudelleen, toisaalta vesiosuuskunnan puuhamiehetkin joutunevat silloin maksamaan palkkionaan saamansa liittymänsä, jos mielivät kunnallisvettä juoda ja viemäriin polkea paskalla höystettynä.

Ehkäpä se konkurssi olisi kuitenkin oikea ratkaisu, lopputulos molemmissa vaihtoehdoissa tulisi olemaan sama. Hartola maksaisi viulut kun on hölmöyttään nimensä paperiin lykännyt!

Kuntahan antoi IHVOK: lainoille omavelkaisen takauksen ja tuskinpa se on pystynyt luikertelemaan takauksistaan vapaaksi vaikka kansalle selitetäänkin muuta!

***********************************************************************

Otetaanpa tähän hieman tietoa Omavelkaisesta takausmuodosta, ote takauslain 22§ sanoo seuraavaa:

” Omavelkainen takaus on takaus, jonka mukaan takaaja vastaa päävelasta niin kuin henkilökohtaisesti vastuussa oleva velallinen.
 Omavelkainen takaaja on päävelasta ensisijaisessa vastuussa.

Velkoja saa omavelkaisen takauksen perusteella vaatia takaajalta suoritusta, kun päävelka on erääntynyt”

(tässsä tapauksessa, konkurssiin mentäessä, velan maksajiksi eivät näyttäisi joutuvan vesiosuuskunnan jäsenet ja asiakkaat vaan Hartolan kunta)

***************************************************************

Konkurssissa takaajat maksavat velat ja yritys voi putsata pöytänsä ja jatkaa toimintaansa puhtaalta pöydältä, niin se ainakin menee muualla, en tiedä estävätkö Hartolassa laaditut kuningaskunnan omat lait tälläisen menettelyt, mutta suomen yrityslait mahdollistavat sen ainakin!

Eikös sentään Suomessa päde suomen lait?

 

Niin että konkkaan vaan!

Ajantasaista tietoa konkurssiasioista täältä: fi.wikipedia.org/wiki/Konkurssi

 

 

kuningasjätkä

 

P.S. Lainaan tähän loppuun hieman erään kommentoijani tekstiä, jonka hän kirjoitti toisaalle, muuhun julkaisemaani artikkeliin.

Allaolevaa nimeä kikkaamalla pääset linkillä adressiin jossa allekirjoituksellasi voit vastustaa vesiosuuskuntien pakkoliittymistä ja sen mukanaan tuomaa mielivaltaa!

Suosittelen allekirjoittamaan adressin!

Christer Nikander kirjoitti:

Hyvää tekstiä vesiosuuskuntahullutusta vastaan. Haluaisin vain todeta ettei kannata pyytää vapautusta vesihuoltopakosta. Sitä ei normaali asuinrakennus saa, ja vaikka saisikin niin vesiosuuskunta voi valittaa vapautuspäätöksestä. Viimeistään KHO’ssa vesiosuuskunta voittaa. Siellä ei auta köyhyys, sairaus tai korkea ikäkään. Myöskään ei kannata vedota siihen että tarvetta vesihuoltopalveluille ei ole. Nykyinen vesihuoltolaki on yksioikoisesti osuuskunnan puolella suojaamassa sen taloutta piittaamatta kiinteistönomistajien taloudesta.

Vesihuoltolain uudistus on lähiaikopina tulossa eduskuntaan ja se sisältänee pakon lievennyksiä.

Neuvoni on siis ettei kannata hakea vapautusta jota ei saa vaan odottaa uuden lain voimaantuloa. Liittyminen vesiosuuskuntaan on iäisyyssopimus josta ei pääse eroon vaikka lakikin muuttuisi. Vasta kun talo on purettu pääsee sopimuksesta.

Lainaus päättyy.

 

Hartolan kunta siis jälleen kerran tapansa mukaan haluaa hätäillä asioiden etenemistä ja ahdistaa liittyjiä maksamaan itsensä kipeäksi nyt  jo pöyristyttävillä liittymämaksuilla.

Kuulin kuinka eräät vesiosuuskuntalaiset laskeskelivat, että heidän kertaalleen maksamilleen vesi- ja viemäriliittymilleen loppulaskuksi muodostuisi n. 35.000,- euroa

Se on minun mielestäni jo aivan rikollisen törkeä hinta!

Jotkut kyllä olivat olleet sitä mieltä että maksetaan pois, mutta lienee ollut hieman leuhkimismeininkiä sanoissa, tuskin kellään  sellaisia summia löytyy oikeasti noin vaan piirongin laatikoista? Vai saanevatko kenties jotain maataloustukia vesiliittymiinsä sitten, mene ja tiedä.

Itselläni henkilökohtaisesti kuitenkaan sellaisen summan maksamiseen  ei ole resursseja, ellei putkistoihin syötetä ELÄMÄNVETTÄ jota juomalla ja jossa kylpemällä elän kaksisataavuotiaaksi, että lainan nykyisillä eläkkeilläni kykenen maksamaan pois.

Ja vielä kerran toistan  sen mitä olen mottonani käyttänyt:

 

Kenelläkään ei ole kansalaisvelvollisuutta velkaantua yli omien varojensa,

velanotto on täysin vapaaehtoista!

Velanottoon ei voi pakottaa ketään!

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

css.php