Kyllä rahakin ratkaisee monia ongelmia, jos sitä on riittävästi!

Kylillä kulkiessaan kuulee monia hyviä tarinoita, jos osaa oikeaan aikaan pitää korvansa auki.

Niinpä mieleeni tarttui eräskin kertomus, I-H vesiosuuskunnan alueelle talonrakennusta suunnitelleen, nimittäkäämme häntä vaikkapa Miekkoseksi,  rakennus-suunnitelmien  esivalmistelusta.

Miekkonen oli suunnitellut rakentavansa reilunkokoisen talon, itselleen ja suurehkolle perheelleen, Koitin vesiosuuskunnan toimialueella.

Kunnan kanta rakennus-suunnitelmiin oli että vesiosuuskuntaan on pakko liittyä, mitenkäs muuten sehän on ottanut olkinuorakseen huonossa jamassa olevan vesiosuuskunnan pelastamisen konkurssista, mutta Miekkosen  suunnitelmissa ei ollut sijaa sille toimenpiteelle.

Olihan Miekkosella aivan omatsuunnitelmat. Oma porakaivo, jätevesijärjestelmät ja imeytyskentätharmaavesille.                                                                                                                                                                                                               Ei ollut siis aikomustakaan antaa raha-arkun avaimia vesiosuuskunnan puuhastelijoille, ikuisesti auki olevaa piikkiä ja ottoautomaattia varten, mikä sinänsä jo osoitti Miekosen  perehtyneisyyttä asioiden kulkuun, hänen suunnitteluidensa keskellä.

Kunnan kanta oli kuitenkin tyly ja samaa toitottivat yhteen ääneen myös vesiosuuskunnan puuhastelijat! Liittymät olisi otettava muuta vaihtoehtoa ei ollut, ilman niitä rakennuslupia ei heruisi.

Mutta Miekkosellapa oli ässävaltti hihassaan!

Hänhän ei ollut vielä edes ostanut  tonttia ja rakennus-suunnitelmatkin olivat vasta tarveharkinta-asteella, joka sekin tukee toteamusta siitä että tällä kaverilla oli ekonomia-ajattelu kohdallaan.

Näitä kavereita on todella harvassa nykyään.

Hartolassa en ole moneenkaan törmännyt ja kun katselemme kauemmaksi, niin ikäväksemme täytyy todeta, ettei edes koko Suomen hallituksessakaan ole yhtään sellaista joka osaisi laskea,… tuskin edes omaa palkkaansa!

Miekkonen tuumasi rakennuslupa-asioista vastaavalle henkilölle ja terveystarkastelijoille ym.

”Kyllä minä saan sen tontin hankittua muualtakin jos täältä ei lupaa heru”! 

Ja niinpä siinä kävikin sitten kohta, että lautakunnat aikansa mietittyään asioita uudestaan aivan järkikin mukanaan totesivat, että kaipa se onkin pakko myöntyä, saadaanpahan edes muutama tulo- ja kiinteistöveroeuro kuntaan ja pari koululaista kohta valmistuvaan uuteen ja hienoon, valtion viimeisilla apurahoilla rahoitettuun ja muuten velaksi rakennettuun koulukeskukseen!

Ehkäpä valtionapujaisiakin heltiäisi sitten, kunhan tämä elvytys- ja vakautuslama päätty ja Kreikka sun muut maat kuittaavat takaisin takuupottinsa, maksamalla velkansa Suomelle?

****************************************************************

Niin että ei sitä tarvitse olla rahaton, jotta välttyisi vesiosuuskuntahullutukselta.

Diplomatiataidoistakin on hyötyä, varsinkin kun on painavat kengät jaloissa ja seisoo omalla pohjalla päättäväisenä, eikä anna pienten tuulten heiluttaa.

 

 

kuningasjätkä

 

 

Kommentointi on suljettu.

css.php