Sulle – Mulle järjestelmän , Vesiosuuskuntien piiloliittymät, alkavat pikkuhiljaa tulla esiin, kuin taikaiskusta tai pikemminkin takaiskusta!

””Hartolan kunnallispolitiikasta  irtaantunut entinen valtuuston puheenjohtaja kertoilee Etelä – Suomen Sanomien verkkolehdessä, kuinka turvallista on asua Hartolassa.   Yli 20 vuotta hartolalaisessa kunnallispolitiikassa vaikuttanut, mutta edellisissä kuntavaaleissa pois jättäytynyt Mamia muistuttaa, että kaikki, mitä päättäjät suunnittelevat kunnan eteen, ei tule rivikuntalaisen tietoon.””

Tuo pitää hyvinkin paikkansa, olen tullut sen huomaamaan useasti, on paljon asioita ei ehkä yksinomaan Hartolassa, muuallakin touhuillaan kaikenlaista salassa ja sovitaan asioista hirvipeijaisissa tai tappotulilla, joista ei sitten kerrota kansalaisille mitään, ennekuin on myöhäistä. Niinpä sitten useasti käykin, että kun hommat menee päin mäntyä,  rivikuntalaiset ovat huulipyöreänä ihmettelemässä, että meidänkö nämäkin töppäilyt pitää maksaa!

Kun nyt varmasti jo näyttää siltä, että Itä-Hartolan vesiosuuskunta joutuu hakeutumaan konkurssiin, neuvottelujen kariuduttua kunnallispolitikkojen ahneuden takia. Näiden samojen, jotka itse möhlivät koko homman uskomalla utopistisia ja täysin vesiosuuskunnan puuhastelijoiden olettamuksiin perustuneita laskelmia, tarkistuttamatta niitä mitenkään etukäteen.                  Osa politikoista on jättäytynyt suosiolla pois touhuiluista, ylläolevakin. Muutama viranhaltija päässyt ”hyvin ansaitulle” eläkkeelle ja loput vaihtaneet muuten vaan työpaikkaa jonkun toisen kunnan riemuksi. Mutta vielä täällä istuksii suurin osa siitä mafiasta jotka asioita osaa sotkea edelleenkin.

Niin tähän saumaan on hyvä kertoa mitä seuraavaksi alkaa tulla ilmi , vesiosuuskuntien puuhista:

Kun kirjoitan monikossa sanalla vesiosuuskuntien, niin en tarkoita sillä pelkästään Itä-Hartolaa.                                            Uskoisin että kaikissa Hartolan vesiosuuskunnissa on samaan vilunkiin ryhdytty.    Sillä ei se olisi mitenkään mahdotonta, että työsuorituksista muiden hyväksi annettaisiin muutakin kuin kokouspalkkioita ja laskettelulippuja tms.                                           Enpä jaksa uskoa, että kovinkaan moni puuhastelija ryhtyisi aivan pelkillä talkoilla puuhastelemaan, jos ei saisi joitain etuja muihin tavallisiin liittyjiin verrattuna?

Jos olen asiassa väärässä niin vesiosuuskunnat kumotkoon tämän yllämainitun  julkaisemalla puolueettomat kirjanpitotarkistukset, kaikille halukkaille.   Nythän ne ovat visusti varttioituja salaisuuksia, niin ettei kokouksiinkaan päästetä kuin osuuskunnan maksumiehet ja naiset, ulkopuolisilla sinne ei ole mitään asiaa!                                                                                        Ei edes sellaisilla jotka hluaisivat tietua osuuskunnan asiainhoidosta, ennekuin tekevät päätöksen siihen liittymisestä.               Kukas sitä nyt sikaa säkissä ostaisi?

Kun korvat ja mieli avoinna liikkuu, niin…

Kuulinpa jälleen päivänä muutamana, tuolla kylillä kulkiessani, että joidenkin kiinteistökauppojen yhteydessä, tai oikeammin jälkeenpäin on paljastunut sellaisia asioita, tuolla Koitin – Lepsalan suunnalla, että joillekin puuhahenkilöille tosiaankin on annettu palkkioiksi heidän suorittamistaan palveluksista joitain hyödykkeitä, kuten mm. vesi ja viemäriliittymiä.
Näitä liittymäoikeuksia ei ole merkitty mihinkään vesiosuuskuntien  kirjanpitoihin, joten niitä ei niinollen ole maksettukaan.
Sittemmin kiinteistöjen vaihtaessa omistajaa, entisten omistajien saatua tarpeekseen tästä meneillään olevan hölmöilyn jälkipyykistä,.. ei liittymiä  olekaan siirretty kiinteistöjen uusille omistajille, vaan sitävastoin vesiosuuskunta yrittää maksattaa hädissään niitä nyt kiinteistön nykyisillä omistajilla.

Onko tosiaankin niin ettei pikkuhiljaa ala viranomaisia kiinnostamaan, nämä salassa leivotut sulle – mulle sopimukset.

Olen jo itsekin miettinyt, että jonkinlaista tutkimuspyyntöä pitäisi alkaa väsäämään, vaikka turhaahan se lienee, sillä muistinsamenettäneiden ”virka- ja puuhamiesten” kanssa on turhaa mitään alkaa selvittämään ja Hartolassa heitä kyllä riittää!

Tiedän sen omasta kokemuksestani, minulla on siitä aivan virallisia tutkintapöytäkirjoja , oikein oikeuskanslerinviraston päätöksiä myöten!!

Ja varsinkin kun kirjanpidot ovat näennäisesti kunnossa, koska näistä piiloliittymistä ei ole mitään merkintöjä kirjanpitoihin laitettu, tuskin niiden laskutuksiakaan on kirjattu, eli rahat jos niitä on edes maksettu lienevät jaettu puuhaporukan kesken edelleen sulle-mulle tasan?

Niin että kyllähän Hartolassa on todella turvallista asustella, niin kauan kun kukaan ei nosta kissaa pöydälle ja ryhdy tutkimaan asioiden oikeaa laitaa ja tehtyjä mokia.

Mutta voi – voi ..
Voi olla että kohta alkaa joidenkin puntit tutisemaan.

3 kommenttia artikkeliin “Sulle – Mulle järjestelmän , Vesiosuuskuntien piiloliittymät, alkavat pikkuhiljaa tulla esiin, kuin taikaiskusta tai pikemminkin takaiskusta!”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Kyllä (Sinä) Te mielenne pahoititte. Otan osaa.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Perustelehan hieman miten tämä kommenttisi, juuri tähän artikkeliin liittyy?

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mikähän lie tänään ollut vialla, tuolla kiireellä maihin haudatulla runkolinjalla?
  Kun koko päivän ajan on säiliöautoilla rahdattu kamaa putken pumppukaivoista tietä pitkin jätevesipuhdistamolle?

  Liekkö joku Koitissa murjaissut niin ison tortun putkeen että on mennyt siirtolinjasto tukkoon?
  Vai kenties vetisessä haudassaan kiemurtelevat putket on menneet jäähän, kun routa painuu alas kahteen metriin, kun välillä leudottaa ja välillä junttaa kolmenkympin pakkasia. Oliko kenties jääny putkikaivantourakoitsijoilta, styroksit pois, vai onko eristeeksi haudatut kannot ja risut jo maatuneet maaksi?

  Niin paljon linjalla oli pumpattavaa, ettei paikallisen kuljetusyrittäjän kapasiteetti riittänyt purkamaan paineita, vaan hommassa oli mukana myös muiden kuntien alueelta kutsuttua kalustoa.

  Eikä tämä ole ainoa tapaus
  kun kaivoja on jouduttu tyhjentämään pumppuautoilla. Se on lähes jokakerta ajankohtaista, kun sattuu olemaan Itä-Hartolan suunnalla sähkökatkoja. Ja niitähän sattuu tämäntästä.
  Silloin pumppaamot, jotka siirtää kaivosta toiseen sontaa, ei toimi, mutta sitävastoin Hartolan päässä vesipumppaamot jotka painetta ylläpitää puhtaalle vedelle , toimivat moitteetta.
  Usein onkin käynyt niin , että muutamissa taloissa kun on painovoimaiset laskuputket lähimmälle siirtopumppukaivolle, niin asukkaat polkee sontaa, sen enempää asiaa surematta, niin että kaivot yli äyräitten sitten tulvii..

  Voihan se olla että on käynyt niinkin että pumppaamojen sähkömoottoreiden parastaennen päiväys meni umpeen kaikista kaivoista samalla lertaa ja kun pumppaamojen hvalvonta on amatöörien käsissä, asiat tuppaa kasaantumaan ja kun rahasta on vielä tiukkaa, niin siinähän sitä soppaa on kerrakseen.

  Kiittäkööt päättäjät onneaan, että meillä kuitenkin on vielä omassa kunnassamme edes yksi pumppuauto lähellä joka lähtee vaikka keskellä yötä hommiin. Jos kaikki olisivat liittyneet paksaputkiin niin varmaan tälle pumppuautokuskillekin olis tullut niin vaikeat ajat eteen, että hänkin olisi joutunut lopettamaan, mistäs sitten huutelisitten apuja jos niin olisi käynyt?

css.php