Talvivaaran kassa kuivuu, patoaltaat eivät!

Talvivaara ei anna ennustetta tämän vuoden tuotannosta. Arkistokuva huhtikuulta 2013. Kuva: Lehtikuva / Kimmo Rauatmaa
Liuosten johtaminen Kuusilammen avolouhokseen on Kainuun ely-keskuksen mukaan ympäristöluvan vastaista. Kuva: Lehtikuva / Kimmo Rauatmaa

Kaivosyhtiö Talvivaara kertoo, että sillä oli kassavaroja viime vuoden lopussa vain vajaat 6 miljoonaa euroa. Edellisen vuosineljänneksen päättyessä kassassa oli 46 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna yhtiö on kuitenkin voinut jatkaa nikkelin ja koboltin myynnistä saaduilla tuloilla, vaikka maksuvalmiustilanne on jatkunut kriittisenä.

Talvivaaran mukaan neuvottelut lisärahoituksesta jatkuvat edelleen.

Talvivaara ei anna ennustetta tämän vuoden tuotannosta. Yhtiö kertoo, että malminlouhinta pysyy keskeytettynä kunnes rahoitus on varmistettu.

Yhtiö on pyrkimässä yrityssaneeraukseen. Saneerausohjelmaehdotusten takaraja on toukokuun lopussa.

Toimitusjohtaja Pekka Perä kertoo, että kaivoksen uudet bioliuotuskasat toimivat erittäin hyvin. Ne mahdollistavat hänen mukaansa paremman metallien tuotannon vuoden lopulla. Tällä hetkellä bioliuotuskasoista metallitehtaalle pumpatun tuotantoliuoksen nikkelipitoisuus on noussut selvästi.

Vesitilanne kaivoksella on Perän mukaan vakautunut. Yhtiö odottaa selviävänsä tulevasta keväästä ja sulamisvesistä nykyisillä vesienhallintajärjestelyillä.

 

*****************************************************************************

Toivonpa ettei Kari Tapio kääntyilisi haudassaan, kun menin vääntämään , Talvivaaran innoittamana, uudet sanat hänen iskelmäänsä (Juna kulkee)

Riimitykset ei ehkä satu kohdilleen aivan, mutta kyllä perusidea selvinnee tyhmemmällekin?

**************************************************************************

Pato Vuotaa

Maaseudun tyhjän raiskatun Nyt aion jättää muistoihin Kun tuijotan uutisia ruudulta mä television ja vertaan niitä mustaan kuohuun purojen Muistan kuin metsiss ennen samoilin Sen aion jättää muistoihin Ja soiltaan lakkaa keräsin pois kaiken jo vienyt kaivos nyt on

Ja pato vuotaa vaan vuotaa on vuodon suunta pohjavesistöön Pato vuotaa vaan vuotaa, padot murtuu aina uudelleen.

Taas muistan aikaa jälleen lapsuuden Kun Talvivaaran rinteil, elettiin Nyt reppuun vähän omaisuuden pakkaan ja astun matkaan nyt ei auta muu Jos valintani osuu oikeaan ehkä löydän vielä puhtaan maan Mä sinne asumaan kai jäädä saan, kunnes jälleen joku tulee taaskin tonkimaan.

Joillekin tärkeint on nyt raha vaan ei mitään merkkaa arvot maan Ja pato vuotaa vaan vuotaa On vuodoll suunta pohjavesistöön.. Padot murtuu aina vaan, kun ei kukaan valvokaan ,,

Pato vuotaa vaan.. Ja ei koskaan, luonto palaa ennalleen….

****************************

Olen syntyisin tuolta Paltamon suunnalta ja tunnettu tosiasiahan on että koska Oulujärvi on meteorikraatereiden muodostama kuoppa ja sen ympäristöstä löytyy monen moista kaivosteollisuutta ja kaiveltavaa. Mutta on siellä muutakin hyvää katseltavaksikin asti, siksipä tuntuukin pahalta ajatella, että kaikki kauneus tapetaan vain muutaman dollarin tähden!

 

kuningasjätkä

 

 

Kommentointi on suljettu.

css.php