Kokoomus haluaa jälleen, uuden siivun vähempiosaisten tuloista!

Lainaus iltasanomista tänään.:

”Arvonlisävero voi mennä ensi viikon hallituksen kehysriihessä remonttiin.Sen ylempää, 24 prosentin kantaa saatetaan STT:n tietojen mukaan pitkällä aikavälillä laskea hieman ja matalampia, 10 ja 14 prosentin alv-kantoja vastaavasti nostaa.
Alempi arvonlisävero on muun muassa ruualla ja lääkkeillä, ja niiden kallistuminen on puolueille vaikea kysymys. Samanaikaisesti hallituksessa on kaavailtu valtion menojen säästämiseksi sosiaaliturvaindeksien jäädyttämistä eli sitä, että etuuksien taso jää ennalleen muusta hintakehityksestä huolimatta. Erityisesti SDP ja vasemmistoliitto vastustavat sitä, että toimeentulotuen ja eläkkeiden indeksit jäädytetään ja samaan aikaan nostetaan alempia alv-kantoja.

– Meidän lähtökohtamme on ollut se, että perusturvasta ei pitäisi leikata. Silloin leikkaisimme yhteiskunnan heikompiosaisilta, ja se ei olisi sosiaalisesti oikeudenmukaista. Lopputuloksessa pitää näkyä se, että yhteiskunnan hyväosaiset ottavat talkoisiin osaa ja heikompiosaisia suojataan, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoi torstaina.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi, että vasemmistoliitto puolustaa perusturvaa.
– Indeksileikkaukset olisivat sen heikentämistä eli se ei käy meille, Arhinmäki sanoi.
STT:n tietojen mukaan hallituksen piirissä yhtenä vaihtoehtona on harkittu mallia, jossa indeksikorotusten jäädytys koskisi muita perusturvan etuuksia, mutta ei toimeentulotukea ja eläkkeitä.
Vihreille perusturvan parantaminen oli kynnyskysymys jo hallitukseen menolle, sanoo ryhmänjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto.
– Sellainen ei kerta kaikkiaan käy, että perusturvaa heikennettäisiin jäädyttämällä indeksikorotukset, Alanko-Kahiluoto painotti.
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo ei kommentoinut torstaina tarkemmin, mitä arvonlisäverolle tapahtuu kehysriihessä.

Lapsilisät verolle?

Yhtenä mahdollisena veronkorotuskohteena maanantain ja tiistain kehysriihessä on, että lapsilisät muuttuisivat verotettavaksi tuloksi.
Samassa yhteydessä niiden tasoa nostettaisiin vastaavasti hieman. Nyt ensimmäisestä lapsesta saa verottomasti 104,19 euroa lapsilisää kuukaudessa ja toisesta lapsesta 115,13 euroa kuussa.
Kehysriihtä varten on kammattu veropolitiikkaa hyvin tiheällä seulalla julkisen talouden tervehdyttämisen vuoksi. Valtiontalouden sopeutustarve on kehysriihessä todennäköisesti lähempänä kolmea kuin neljää miljardia.

Arvonlisävero voi mennä ensi viikon hallituksen kehysriihessä remonttiin.

Sen ylempää, 24 prosentin kantaa saatetaan STT:n tietojen mukaan pitkällä aikavälillä laskea hieman ja matalampia, 10 ja 14 prosentin alv-kantoja vastaavasti nostaa.

Alempi arvonlisävero on muun muassa ruualla ja lääkkeillä, ja niiden kallistuminen on puolueille vaikea kysymys. Samanaikaisesti hallituksessa on kaavailtu valtion menojen säästämiseksi sosiaaliturvaindeksien jäädyttämistä eli sitä, että etuuksien taso jää ennalleen muusta hintakehityksestä huolimatta.

Erityisesti SDP ja vasemmistoliitto vastustavat sitä, että toimeentulotuen ja eläkkeiden indeksit jäädytetään ja samaan aikaan nostetaan alempia alv-kantoja.

– Meidän lähtökohtamme on ollut se, että perusturvasta ei pitäisi leikata. Silloin leikkaisimme yhteiskunnan heikompiosaisilta, ja se ei olisi sosiaalisesti oikeudenmukaista. Lopputuloksessa pitää näkyä se, että yhteiskunnan hyväosaiset ottavat talkoisiin osaa ja heikompiosaisia suojataan, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoi torstaina.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi, että vasemmistoliitto puolustaa perusturvaa.

– Indeksileikkaukset olisivat sen heikentämistä eli se ei käy meille, Arhinmäki sanoi.

STT:n tietojen mukaan hallituksen piirissä yhtenä vaihtoehtona on harkittu mallia, jossa indeksikorotusten jäädytys koskisi muita perusturvan etuuksia, mutta ei toimeentulotukea ja eläkkeitä.

Vihreille perusturvan parantaminen oli kynnyskysymys jo hallitukseen menolle, sanoo ryhmänjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto.

– Sellainen ei kerta kaikkiaan käy, että perusturvaa heikennettäisiin jäädyttämällä indeksikorotukset, Alanko-Kahiluoto painotti.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo ei kommentoinut torstaina tarkemmin, mitä arvonlisäverolle tapahtuu kehysriihessä.

Lapsilisät verolle?

Yhtenä mahdollisena veronkorotuskohteena maanantain ja tiistain kehysriihessä on, että lapsilisät muuttuisivat verotettavaksi tuloksi.

Samassa yhteydessä niiden tasoa nostettaisiin vastaavasti hieman. Nyt ensimmäisestä lapsesta saa verottomasti 104,19 euroa lapsilisää kuukaudessa ja toisesta lapsesta 115,13 euroa kuussa.

Kehysriihtä varten on kammattu veropolitiikkaa hyvin tiheällä seulalla julkisen talouden tervehdyttämisen vuoksi. Valtiontalouden sopeutustarve on kehysriihessä todennäköisesti lähempänä kolmea kuin neljää miljardia.

Lainaus päättyy.

*******************

kuningasjätkä jatkaa:

Muut hallituspuolueet kyllä nyt muodonvuoksi näyttävät vastustavan asiaa, mutta mutta päätöshistoriaa kauan tarkkailleena voinen todeta, että kyllä linjaukset menneevät läpi kuitenkin.

Erityisen huomioitavaa tässä asiassa on se ettei taaskaan puhuta yhtään mitään nk. parempiosaisten eduista. Koskaan ei ole mainintaa missään selonteossa siitä että suuripalkkaisten johtajien jättieläkkeitä alennettaisiin. Tai että vähennettäisiin  firmojen hallintoneuvostoissa istuvien palkkioita tai pantaisiin ne verolle. mm. Jutta Urpilainen istuu Nesteen hallintoneuvostossa ja kuittaa aika sievoisen summan vuosittain  kokouspalkkioina, niistä hän ei maksa veroja!

Samaan aikaan, samassa lehdessä, etusivun juttuna. mm. Björn Wahlroos , suurin  kirjaimin ilmoittaa muuttavansa veroparatiisi Ruotsiin, koska siellä suurpääoman omistajia kohdellaan hellemmin, kun ei tarvitse maksaa perintöveroja tai pääomaveroa.

Tässä vastikään jäi Koneen johtaja eläkkeelle ja hänen kuukausieläkkeensä(55.000,-) tulee olemaan viisi(5) kertaa minun vuosieläkkeeni (10500,-)suuruinen, eikö tuollaisista jättieläkkeistä voitaisi leikata ainakin vähintään 2/5 osaa pois jo heti päältä ennen veroja. Sillä ei tämä Koneen ex johtaja varmaan ihan persaukinen hemmo ole, hänellä lienee säästöönkin jäänyt kapiteelia toisin kuin kädestä suuhun elävällä kansalla.

Mutta ei , eihän se käy että parempiosaisilta leikataan, sillä heidän edunvalvonta koneistonsa alkaisi heti toimimaan.

Otetaan vaan aina niiltä joilla ei ole edunvalvontaa, tai edustajia tai muuten vaan kuulu hyvävelijärjestöihin, se kun on kaikkein helpointa.

Haluaisinpa lukea kuinka kommentoi tätä artikkeliani vaikkapa Sirpa Pietikäinen (kok), kuinka hän puolustelee tätäkin kehysriihisuunnitelmaa. hän kun on niin aktiivinen ajamaan vanhusten ja heikompiosaisten asioita , sitähän hän aina hokee lähes jokaisessa blogikirjoituksessaan!Nyt olisi siis  aika vastata ja kertoa kuinka juuri hän aikoo hoitaa hommat ettei vanhusten ja heikompiosaisten asema suomessa enää tästä nykyisestä huononisi?

Kannattaisi joskus lukea myöskin kirjoittajien kommennteja siellä iltasanomissa, eivät ole tässäkään asiassa kovin kannustavaia, päättäjiä kohtaan. ne löytyvät tuolta: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288667885720.html?pos=ok-kmt

Onko kukaan teistä, arvoisat lukijani , tutustuneet historian kirjoituksiin, ajasta  n.sata vuotta sitten.

Tuolta voi lukea vuoden -18 tapahtumista ja sitä edeltävistä asioista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sis%C3%A4llissota

Juuri tälläistähän se oli silloinkin, kun työläiseen ja torpparin asemaa alettiin heikentämään omistavan luokan taholta, kaikki varmaan tiedämme ja muistamme sen mihin se vuonna -18 johti, ? Uuteen vuoteen -18 on enää vajaa neljä vuottaa, mielenkiinnolla seuraan toistuvatko tapahtumat.

Yleensä kun historialla on tapana toistaa itseään. Merkkejä on ollut ilmassa jo kauan, eikä vähäisin niistä ole tämä ” uusi Venäjän vallankummouskaan” Ja uuden  Neuvostoliiton synnyttämisaikeetkaan, kaikkine uhkaavine kirjoitelmineen?

Kokoomus ja Ruotsinkieliset, vähättelevät asioita, mutta niin he tekivä myös sata vuotta sitten!

 

 

kuningasjätkä

 

 

5 kommenttia artikkeliin “Kokoomus haluaa jälleen, uuden siivun vähempiosaisten tuloista!”
 1. avatar riitta.nyqvist sanoo:

  Moro Kuningasjätkä!
  Sulla on itsetunto kohdillaan, Nallella ei.
  Hikarina mies kestitsee kartanossaan mm. Ruotsin kuninkaallisia,
  toivoen aatelispölyn tarttuvan metsästystakkiin ja verensä muuttuvan sinertäväksi.
  Ruotsissa Nalle olisi ”vanhan rahan” silmissä vain nousukas.
  USAssa ja Neukkulassa hän voisi ostaa minkä aatelisarvon tahansa.
  Mitä tulee Kokoomukseen, sehän toteuttaa vain omaa ohjelmaansa.
  Sensijaan Jutta junttineen tuhoaa kaiken sen,
  mitä tositemarit aikoinaan rakensivat.
  Vähävaraisten lisäksi on menossa keskiluokan etninen euro-putsaus l. ”vastuunkanto.”
  Vihreille pitäisi jonkun pitää Ojalan laskuopin sulkeiset.
  Lutuiselle nukkumatille l. Arhinmäelle voisi joku raksareiska kertoa, mitä kynnys oikein tarkoittaa.
  Se ei ole synonyymi pyörö-ovelle.
  Ps. Jos mä saisin päättää, leikkaisin heti ALV:it puoliksi.
  Riitta

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Sori että kesti hieman tää viestin esillepano, seuraavat kommennttisi julkaistaan ilman moderointia.

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mitäpä, jos tehtäiskin porukalla niin, että annettaisiin Demareille selkeä käsitys siitä mikä oikeastaan onkaan kansantahto! (tätä asiaahan Jutta aina puheissaan toistelee, kun luulee että me, kansa haluamme juuri tälläistä kohtelua mitä viimeaikoina on tullut)

  Seuraaviin kansanedustuslaitoksen vaaleihin on jotakuinkin kaksi vuotta ja rapiat suuntaan tai toiseen.
  Jospa porukalla pantaisiinkin Jutta, neljän(4) vuoden dietille ja samaan syssyyn kaikki muutkin tuhertajat?

  Vaikka toisaalta, mitäpä se ketään hyödyttäisi, aina on tilalle tulossa uusia tuhertajia, joilla ensiksi on olevinaan paljon annettavaa kansalle, mutta sitten ryhmäpäätöksien jälkeen he eivät mitään voikaan tehdä, koska kehysriihissä päätetäänkin toisin.

  Tuon EU;n piti helpottaa kansalaisten elämää, mutta jotenkin vaan tuntuu, että toisinhan siinä kävi. Kansalaisten elämä onkin muuttunut aivan päin helvettiä, kun kaikesta pitääkin säästää ja säästäjäksi aina joutuu se huonoimmalla osalla oleva.
  Miksi koskaan ei säästämään joudu sellaiset joilla jotain säästettävääkin olisi.

  Kyllä suurinosa kokoomuksen kannattajista kykenisi käymään kaikki flunssansa ja tippurinsa hoidattamassa yksityislääkärin vastaanotoillakin. Mutta jos köyhä ja joskus myös tuottamatonkin haluaa jotain oikeasti saada tapahtumaan terveytensä puolesta, niin hänenhän sinne yksityislääkärille pitääkin mennä.

  Niinkuin minun esimerkiksi, minun tulot on alle tonnin kuussa, siis tarkalleen 898,- euroa ja kun olkapää tuli kipeäksi kun hakkasin halkoja, ettei tarvitsisi vilusta kärvistellä hatarassa vanhassa talossani talvipakkasilla, no menin tietysti arvauskeskukseen. Mutta sielläpä vaan tyrkytettiin buranareseptiä ja kortisoonipiikkiä, eikä puhettakaan että tutkittaisiin mistä kipu tulee.

  Omilla leipärahoilla piti maksaa tutkimukset, 2 lääkärireissua ja magneettikuvaukset matkoineen, se ei ollut halpaa lystiä se. Kuukauden tienuut meni siinä ja nyt sitten pitää säästää ihan oikeasti, että saan talouden tasapainoon tiukalla aikataululla. Mulla kun ei oo varaa ottaa velkaa yhtään enempää kuin kykenen maksamaan takaisin. Mun luottoluokkani taitaa , tulojen suhteessa olla jotain ÖÖÖ

  Kyllä nää poliitikot on sitten paskaa sakkia, kaikki! Niillähän ei ole mitään väliä kun ne yhteistähyvää jakelevat surutta maailmalle. Ongelmana on vaan se, ettei näillä puuhastelijoilla ole oikeasta elämästä mitään kokemusta tai tietoa, paitsi ehkä P.Arhinmäellä, jonka meriitiksi voitaneen lukea, että hän on ollut kesätöissä leikkaamassa nurmikkoa pari viikkoa ja on Venäjällä sammunut juotuaan liikaa ilmaista viinaa.
  Onhan sitä jo siinäkin, kokemusta oikeasta elämästä.

  Muut tuntuvat olevan nk. paremmista piireistä joiden ei ole tarvinnut koskaan tehdä mitään, josko lie äiti syöttänytkin vielä aikuisena.. Ja pessyt pyykin, ellei sitten pese vieläkin?

  Joskus vaan tuntuu siltä, että pikkuinen kapina olis nyt poikaa.
  Enhän minä ketään voi tietenkään yllyttää kapinointiin tai mihinkään muuhunkaan, ei, enkä tahdokaan sitä. Tuskin kukaan muukaan tahtoo? Jos nyt elettäisiin vuotta 1914, niin varmasi olisi paljon kovemmat säpinät, kuin oikeasti silloin, sen verran paljon porukoita korpee tämä touhu.

  Mutta ei me kapinaan oikeesti voida käydä, eihän meilloo pyssyjäkään, nehän on kaukoviisaasti kerätty pois jo aikaa sitten ja uusia ei saa mistään. Ei sitä enää kuulkaa haravien ja nuijien kanssa lähdetä kapinoimaan nykyään, mullakaan ei talossa ole moottorisahaa ja kirvestä kummempaa kättäpitempää.

  Mutta tuommoinen pieni kansalaistottelemattomuuskin saattaisi tepsiä, jossain tapauksessa.
  Kun vaan keksis mikä olis oikein hyvää kansalaistottelemattomuutta.

 3. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Ei se niin mene. SDP on nuollut kokoomuksen p…….ttä jo pitkän aikaa. Samoin on HML kunnallispolitiikassaa. Säälittää nämä Kiemungit, Sandeliukset ja Pullolat (anteeksi) jotka ovat olevinaan työväen asialla. Ajaavat omaa etuaan kansan mielestä. Toivottavasi seuraavat vaalit avaavat kansan silmät.

Paluuviitteet
Katso mitä muut sanovat...


css.php