Kun tietsikkakauppa ei käy, niin lopetetaan päivitykset!

TALOUSKASVUA TÄYTYY LUODA, KEINOLLA MILLÄ HYVÄNSÄ!

 

Windows lopetti kuuluisimman, suosituimman  ja toimivimman systeeminsä päivitykset eilen.

Nyt kaikki suosittelevat että pitäisi heittää koneet roskiin ja ostaa uudet koneet, tämä se on sitä myynninedistämiskampanjaa parhaimmillaan.

Viestintävirastokin on lähtenyt jo  lobbaamaan kansalaisia, ettei näitä XP koneita käytettäisi.

Voi Jumalan pyssyt ja puukuulat.

Mulla on varakoneena ollut vuosikausia vanha Win XP pro, eikä sitä ole viimeiseen viiteen vuoteen päivitetty kertaakaan verkosta tulevilla päivityksillä ja kone käy ja kukkuu kuin uutena. Aina silloin tällöin täytyy tehdä recovery jota varten on recoverylevyt tehty ja säilössä huolellisesti. Virusturvasta huolehtii F-Secure ja haittaohjelmat poistaa Malware bits jos F-C ei jaksa..

Minun mielipiteeni asiassa on se, että kun Windows on vetänyt niin paljon takkiin viimeaikojen möhläilyillään, niin tämä vain on surkea ja epätoivoinen kehitelmä keinosta, jolla uusia  tietokoneita saataisiin myytyä niille jotka käyttävät tyytyväisinä vanhaa teknologiaa.

Eivät ne tietsikat siitä mihinkään happane, vaikkei jatkuvia päivityksiä tulekaan.

Päivitysten tehtävä lähinnä taitaa olla pikemminkin kertoa tietokoneelle, että nyt olet niin ja niin vanha joten on aika alkaa kuolemaan!

Microsoft Windowssin suurin ongelma on se  ettei siellä ole kyetty kehittämään täysin uutta käyttöjärjestelmää, vaan kaikki uudet järjestelmät  tuupitaan aina edellisen jatkoksi ja pohjana on aina ja edelleenkin se vanha 95. tai jokin vielä vanhempi…

Olettehan te panneet merkille kun uusi käyttis julkaistaan myyntiin, niin vanhat järjestelmät katoavat myymälöiden valikoimista. No ei niitä suinkaan roskiin tai romuksi paiskata, ne vain muunnetaan  uudelle järjestelmälle.

Eli siis periaatteessa vanhaa XP täkään ei tarvitse heittää romukoppaan, hankitaan vaan uusi käyttispäivitys.

Mutta ongelmaksi tulee varsinkin joidenkin vanhojen ihmisten kohdalla se, oppivatko he uusia temppuja ja palvontamenoja joita näiden uusien käyttöjärjestelmien käyttö vaatii?

Olen sitä mieltä ettei kannattaisi nyt hätiköidä tämän vanhan XPn romutuksen kanssa. Hankkikaa kunnolliset virusturvat ja haittaohjelmasuojaukset koneisiinne ja lisätkää hieman fyysistä muistia, että toimivat nopeammin vaikka koneella onkin raskaat virusohjelmistot.

Ja nauttikaa vanhasta, sillä vanhassa vara parempi.

9 kommenttia artikkeliin “Kun tietsikkakauppa ei käy, niin lopetetaan päivitykset!”
 1. avatar Pimu sanoo:

  Microsoft on tukenut XP:tä vuositolkulla pidempään kuin esim. Apple omia käyttöjärjestelmiään. Tietotekniikka kehittyy niin hurjaa vauhtia, että pakko se vaan on joskus siirtyä eteenpäin kun vanha järjestelmän tekohengittäminen ei tuo euroja eikä dollareita kassaan.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Tuleehan Apleltakin päivityksiä koneilleen mutta ei siksi että niissä huomattaisiin jatkuvasti tietoturvariskejä. Aplen käyttäjiä on vähemmistönä, Windowswja on maailma täynnään Haittaohjelmien levittäjät toimivat juuri näillä windowslaitteilla, mutta toki haittiksia alkaa olla tunnettu jo Aplen maceille ja samoin jokunen linuksillekin.
   Microsoftin laitteet taasen ovat semmoisia pommeja, että niille voi sattua mitä vaan, joten pelkkiin Microsoftin omiin tietoturvapäivityksiin luottaminen on sulaa hulluutta. Aina kannattaa hankkia lisäturvaa kaupallisista tuotteista. Voin suositella kokemukseni rintaäänellä F-Securen palvelöuita, itse olen todennut ne parhaiksi jo siitäkin syystä, että tuotetuesta saa asiallisia neuvoja suomenkielellä.
   Teleoperaattoritkin tarjoavat kyseisen firman valmistetta sovitettuna omiin puitteisiinsa, mutta jotenkin ne eivät vaan aina toimi, sitäpaitsi kalliitakin ovat, n.40% kalliimpi hinta peittyy hienosti näennäiseen halpaan kuukausimaksuun. Kun sitävastoin suoraan valmistajalta tilattava palvelu on maksettava kerralla tilaamisen yhteydessä.. Kun sitten soittelet operaattorille kysyäksesi asioita turvaohjelmasta, ei siellä osata kuitenkaan vastata mitään asiallista.

   Mun mielestäni ei ole mitään riskiä siinä vaikkei Windows XPlle tule yhtään päivitystä jos muut ohjelmat turvaavat tietokonetta. Kyllä suurin riski tietokoneen käyttämisessä on aina kuitenkin käyttäjä itse.
   Jos pitää itse omassa muistissaan muutamaia tärkeitä asioita, niin parempi niin, ettei levittele jakamalla kaikkea nettiin.

   • avatar Pimu sanoo:

    Mutta edelleenkin ikivanhan käyttöjärjestelmän tekohengittäminen ei ole taloudellisesti kannattavaa pidemmän päälle, etenkään kun XP:n jälkeen on tullut jo kolme tuoreempaa versiota, joita niitäkin pitää tukea.

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Lieneekö Pimu kuullut sitä uutta versiota siitä viva merkkisestä autosta joka hankittiin vapuksi ja kuinkas sitten kävikään. Tämä loru käy myös niin ihanan hienolle Windovs vistallekin ” Hanki Windows Vista vapuksi, menee vappu varmasti vituksi”! Onneton surkea rävellös joka on kasattu vanhan XPn rautoihin. Kun Vista tuli markkinoille, niin kaikki vanhat myymättömät XPt muutettiin Vistoiksi, sitten tuli Windows 7 ja Vistat muuttuivat möyskin seiskoiksi Sitten vähän ajan päästä tuli tää kasi, ja hitto, seiskoja ei saanutkaan enää mistään, kun ne päivitettiin kaikki uudelle käyttikselle, kas kummaa. Ja tää W8 on ihan hiervee käyttis, tietysti sen oppii kun aikansa jaksaa palvoa ja kumarrella, mutta just kun pääset sinuiksi sen kanssa tulee uusi käyttis ja, kohta kun olet riittävästi päivittänyt edellistä konetta se kuolee. Tai eihän se minnekään kuole, mutta hidastuu eikä sen korjauttaminen hintaan 140 tunti kannata kun Gikantista saa uuden koneen karvalakkimallin hintaan kolmesataa ja risat, siis reilun kahden tunnin huoltotyön hinnalla, ne juuri ovat niitä uudelleen ohjelmoituja vanhoja myymättäjääneitä versioita edellisestä käyttöjärjestelmästä joita myydään idiooteille suomalaisille, joiden täytyy saada kaikki niin halvalla.
     Mä ostin kerran sellaisen karvalakkimallin juuri tuolta kyseisestä kaupasta, merkki oli Acer, siinä oli jatkuvasti ongelmia, muutaman kuukauden perästä sai ajaa koneelle recoveryt ja sen jälkeen n. kerran kuussa. Käytöjärjestelmä siinä oli XP home, mutta aina recoverytoiminnon alussa siihen joksikin aikaa ilmestyi tieto entisestä olomuodosta joka oli winndows 98.. Niin että ostakaa te vaan taloudellisesti niitä uusia käyttöjärjestelmähirviöitänne..

     Niin arvatkaas kuinka kävi sille Acerille viimein kun kyllästyin sen kanssa pelaamiseen?

     Otin sen mukaan kalareissulle Päijänteelle, ja yritin opettaa sitä uimaan, mutta ei se oppinut, vaikka oli olevinaan viisaskin kapistus, se hukkui Tehinselällä!

     • avatar Tapani Silvo sanoo:

      Moro, Jätkä!
      Ihan hyvä rangaistus sille Acerille! Oli helppo tehdäkin, kun sattui olemaan kesäaika, eikä jäätä järvessä.
      Jos olis ollut talviaika, olisit voinut panna tiekkarin roikkumaan vaikka jonkun puun oksaan… kovassa pakkasessa!
      Olis saanut siellä sitten miettiä pahoja tekojaan.
      Tapsa

      • avatar kuningasjätkä sanoo:

       Joo..
       Otin mä siitä akun pois ennekuin ryhdyin antamaan uimaopetusta, jospa se sen takia hukkuikin, kun voimat ehtyivät virranpuutteessa?

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  G´afton i ”stöva”! Moni tosiaan suree XP:n poistumista näyttämöltä. Esimerkiksi tyttäreni valittelee näitä uudempia versioita. Hänellä on käyttöjärjestelmänä Windows 7.
  Olihan XP sopivan kevyt, vaatimattomillakin tiekkari-resursseilla toimiva ohjelma. Ja ennen kaikkea se oli käytössä niin kauan, että kaikki sen käyttäjät tunsivat sen osaavansa.
  Taisi XP:n mukana häipyä se kätevä sähköposti-käytäntö Outlook Express, ja tilalle tuli sen jälkeen Windows Mail. Jatkossa vielä Windows Live Mail. Minkä vuoksi, sitä saattaa kysyä?
  Kun viimeksi vaihdoin tietokoneeni uudempaan, sain ”kaupan päälle” Windowsin ehkä kaikkein raskaimman version, Vistan. Olihan se kehitys huonompaan suuntaan, verrattaessa sitä XP:hen.
  Olen miettinyt, kannattaisiko tähän vanhaan koneeseen ostaa myöhäisempi Windows-versio, mutta olen tullut siihen päätökseen, ett se olisi ihan turhaa rahan hukkausta.
  Jahka tästä vanhahkosta koneesta aika jättää, ja uuden hankkiminen on edessä, silloin mukana tulee myös uudempi operativ-systeemi.
  Olen samaa mieltä Gustav Adolfsin Kuningaskunnan johtajan kanssa, koskien F-Securen virustorjunta ohjelmaa. Käytin joskus aikaisemmin Norton-ohjelmaa, ja täytyy todeta tämän suomalaisen Internet-suojan olevan paljon tehokkaamman. Lisäksi F-Securen toiminta ei vaikuta tuntuvasti hidastavan tietokoneen toimintoja.
  Luulen, että Suomessakin täydellisiä internet-paketteja tarjoavien yhtiöiden palveluun sisältyy juuri F-Securen turva-ohjelma.
  Itselläni on käytössä Telian nettiyhteys, ja siihenkin sisältyy ”Säker Surf”, ja sehän on tämä suomalaisten kehittämä internet-suoja.
  En kyllä ymmärrä, miksi F-Securen systemiin kuuluu nykyjään Windowsin palomuuri (pienellä sovellutuksella). Sehän on ilmais-ohjelma? Aikaisemmin käytti F-Secure:n ”Internet Security” itse kehittämäänsä palomuuria.
  No, toistaiseksi ei ole virusten vuoksi ollut vaivaa.
  Mukavaa iltaa!
  Tapsa

  • avatar Pimu sanoo:

   Exälle ostettiin vanhaan XP koneeseen SSD-levy ja Windows 8.1 ja kone toimii nyt sutjakkaammin kuin koskaan vanhalla XP:llä. Ennen buuttaminenkin kesti pari minuuttia, nyt kone muutamassa sekunnissa on käyttökunnosa. Ei kehitystä kannata pelätä hysteerisesti.

   • avatar kuningasjätkä sanoo:

    Enhän mä sitä pelkää, mutta kerroppa tuo sama vakuuttavasti vanhalle ihmiselle joka ei kunnolla osaa sitä vanhaa XPtänsäkään käyttää ja kaiken uuden oppiminen alkaa olla vaikeata!
    Nykyaika on vaan menossa siihen ettei mitään voi enää manuaalisesti hoitaa vaan tarvitaan tietokone.
    Mulle on aivan se ja sama, millaisella koneella operoidaan, minä olen ”nuori” vielä ja tietotekniikka on hallussa osapuilleen (niin monta tietsikkaa olen jo käyttöaikana tuhonnut ja kuluttanut loppuun. Mutta sanoisinpa vaan että Microsoftin tuotteet on ihan /C;stä varsinkin nää uusimmat. Seuraavaksi hankin sitten sen hedelmäfirman laitteiston vaikka ovatkin niin saakelin kalliita, mutta so what rahaahan se vaan on.
    Toisaalta noin reilut kymmenisen vuotta sitten olin sitä mieltä etten tarvitse tietorakkineita ollenkaan, ja nyt en tulisi ilman niitä toimeen, niin se maailma ja mieli muuttuu.
    No ostinhan tuossa viisi vuotta sitten metallisorvin ja jyrsinkoneen hetken mielijohteesta jonkinaikaa siinä meni koneiden tultua miettiessä, että mitäs hittoa minä näillä teen.. Mutta nyt en ilman niitäkään tulisi toimeen… On se vaan niin kiva kun ei ensimäiseksi tarvitse lähteä kaupoista ruikuttamaan varaosia jos joku akselin tarve yllättää, sen voi itsekin kaivaa rautatangon sisältä esiin.

    Mutta mitäpä siitä sen enempää.

css.php