Olisiko kenelläkään myytävänä järkeä Hartolan kuningaskuntaan?

Lainaus Itä-Häme lehdetä tänään 4.6 2014:

Hartolan kunnanhallitus otti maanantaina mietintätauon päättäessään vesihuoltoverkoston ostamisesta Itä-Hartolan vesiosuuskunnan konkurssipesältä.
Asian käsittely siirtyy seuraavaan kokoukseen 16.6, jolloin on määrä sorvata päätösehdotus 25.6. kokoontuvalle valtuustolle.
Maanantaisen kokouksen pohjaesityksenä oli, että kunta maksaisi konkurssipesälle ja muille velkojille verkostosta 49 000 euroa.
Verkoston myynti toisi konkurssipesään rahaa, jolla voitaisiin välttää konkurssin pitkittyminen tai raukeaminen varojen puutteeseen.
Kumpaankaan tilanteeseen eivät osapuolet halua joutua, sillä ne aiheuttaisivat vain lisää kuluja, mahdollisesti myös veden toimitusongelmia.
Kunnalla on verkostoon yrityskiinnitys, joka turvaa sen aseman, mikäli konkurssin kulut kattava verkoston kauppahinta nousisi kovin korkeaksi.
Maaliskuussa konkurssiin asetettu Itä-Hartolan vesiosuuskunta jätti jälkeensä reilun miljoonan euron velan Nordealle ja vajaan 0,3 miljoonan velan osuuskunnan pankkilainaa viime ajat takaajana hoitaneelle Hartolan kunnalle. Pesän likvidit varat, noin 10 000 euroa, eivät riitä täysimittaiseen konkurssimenettelyyn.”
Lainaus päättyy.
Jos varsinaisessa Hämeesä olisi joku jolla olisi lisäjärkeä myytäväksi asti niin olisi nyt syytä hetimiten ilmoittautua.
Nyt nääs alkaa olla se aika että lisäjärki päättäjille ei olisi pahitteeksi, sillä eihän ole  edes kolmea vuottakaan siihen kun taasen Hartolan kuningaskunnassa valitaan uudet tai sitten vanhat ”viisaat” päättäjät remmiin.Nykyisten päättäjien voimavaratn ja viisaus on jo kulunutn loppuun, sille ei mahdeta mitään..
Täällä se vaan tyhmyys senkuin tiivistyy ja jokin, joillekin nousee päähän..
Hartolassa lähdettiin alunalkajaisittain nuosemaan perse edellä puuhun jo
joskus vuosituhannen vaihteessa  tai ehkäpä jo aiemmin.   Ja sama meno on päällä edelleenkin.
Tää Hartola jotenkin tuntuu sellaiselta sisäsiittolalta, joten eipä se mikään ihme ole että hommat sujuu, niinkuin sujuu, tai oikeammin ettei ne suju lainkaan.
Jos jossain yrityksessä hoideltaisiin hommat samaan malliin, niin yritys olisi tehnyt konkan jo vuonna 1967 tai jotain sinnepäin.
Jos kunnan päättäjät ovat tätä lajia kuin ovat, niin ihemettelenpä asiaa, että kun päättäjistä suurinosa on jonkinasteisia yríttäjiä, että millaisessa jamassa heidän omien yritystensä talous oikeasti onkaan kun kunnan asioitakin näin surkeasti he johdattelevat päin persettä?
Hartolan kunta, kuten tiedossanne on jo, antoi OMAVELKASEN takauksen Itä-Hrtolan vesiosuuskunnalle, jonka hommat piti sujua kuin vettä vaan(mainos sloagan), vaan eipä sujunutkaan, kun markkinointi ja suunnittelu ei kohdanneet toisiaan..
Itä-Hartolan vesiosuuskunta siis ajautui konkurssiin maksuvaikeuksiensa takia, kun kunnan takaama vesiputkilaina erääntyi maksuun. Alunalkaen liian optimististen suunnitelmien maksajiksi ilmaantui laskeskelluista 550 liittyjästä vain 48 liittyjää jotka olivat halukkaita maksamaan ylihinnoitellusta 15,000,- euron arvoisesta liittymästään osamaksukorkoja  ja avaamaan vesiosuuskunnalle ikuisen ottopiikin pankkitileilleen määräämättömäkisi ajaksi!
No nyt Hartolan kunta kuvittelee että se sivuvelkojana (päävelkoja Nordea pankki) saa koko vesiosuuskunnan haltuunsa alle viidelläkymmenellätuhannella eurolla ja pääsee siten kuppaamaan runkoputkilinjansa varrella asuvien kiinteistönomistajien  pankkitileiltä määräämättömän summan eurovarallisuutta?
Ha haa, siellä varmaankin ympäristotarkastajan tietsikat pöyrivät kuumana, kun herra kirjoittelee uusia kuulemiskirjeitään kansalaisten riemuksi ja luettaviksi..
Kunhan ei vaan jälleen kävisi niin että Hartolan kunta haukkaa täyden kakullisen paskaa suuren suunsa täytteeksi ja kuulemiskirjeet joutuvat kesämökkien uuninsytykkeiksi samaan malliin kuin edellisetkin jotka läheteltiin hieman ennen edellistä ja odottettavissa olevaa , tulevaa Itä-Hartolan Vesiosuuskunnan konkurssia?
Mutta kuten  aiemmin olen useaaan otteeseen kertonut, niin kaikkeen sitä kuntalaisia konkurssin partaalla oleva kunnallishallitus voikin pakottaa, niin yhteen ei sitten minkään lain nojalla.! Kunnanjohtajakin oli neuvonut jossain kuntalaisia, myymään perämettäänsä jotta saisivat siten rahaa maksuihin. Minun mielestäni kunnanjohtaja voisi itse myydä perämettäänsä kulmilla, saadakseen kunnan kassaan jokusen ylijäämäeuron tai muita miljoonia puhtaana perämettään, ehkäpä joku haluaisi maksaakin  kolmesta viiteen euroa jos saisi säkkipäässä hieman hosua kunnanjohtajan perämettässä? Taikka sitten ei? Olisikohan jossain niin itseensä kyllästyneitä?
Edelleenkin muistutan kansalaisia siitä, ettei mikään laki velvoita meitä velkaantumaan yli omien varojemme, velkaantuminen on edelleenkin, vaikkakin elämme jo vuotta 2014,  täysin vapaaehtoista ja jos kotitaluoden
varat tai tulot eivät riitä lainojen ja velkojen maksuun, on se järkevä sekä pätevä syy kieltäytymiselle vesi ja viemäriliittymien hankinnasta!!
Sen sijaan voisimme ajatella, että järkevästi ajattelevan ja taloudestaan välittävän kansalaisen kansallisvelvollisuuksiin voidaan luettavan taloudellisuuslaskelmallisuus, jolloin jokaisen maan asukkaan velvollisuus on hoitaa asiansa niin ettei tarpeetonta ja varsinkaan ylivelkaa tule, niin ettei kansalainen siitä selviä omaehtoisesti.
( voi kunpa päättäjiksemme valitsemamme ”viisaatkin” sen ymmärtäväisivät) (( mutta toisaalta eihän heillä ole mitään käsitystä oikeasta elämästä) sillä rikkaiden lihapatojensa äärellä he eivät oikeasti tiedä kuinka maa makaa..
Mutta siis jos jollakulla on ylimääräistä viisautta jaeltavaks itai  myytäväksi, niin Hartolan kuningaskunnassa siitä olisi pula, joten kannattaa tarjota.kaupan….
Eihän sitä koskaan teedä josko joku saattaisi kiinnostua?

Kommentointi on suljettu.

css.php