Kesäjuhlia tiedossa, jotkut aika tärkeitäkin..

Haluatko viettää viikonlopun yhtä ihanasti kuin minä?

Oletko menossa keskisuomeen tai kauemmaksi E75 tietä pitkin?

No Käypä tankkaamassa kuravattä Hartolan Neste-liikenneasemalta, niin voit viettää viikonloppusi suodattimia ja tankkia puhdistellen jossakin matkanvarrella, vesisateessa ja silleen.

Suomen autokantahan on kuten mediasta saamme useinkin lukea, vanhaa ja huonolaatuista, hyvinkin monella on yli kymmenen vuotta vanha auto, kiitos hallituksen ajaman kurjallistamispolitiikan. No kun autolla on ikää siis tuo maagiset 10 vuotta tai jopa enemmän, niin siihen ei saa hinauspalveluvakuutusta tai yleensä muutakaan vakuutusta kuin vain pakollisen liikennevakuutuksen.

Joten jos aikoo saada autonsa tienpäällä tapahtuneen vikatilanteen seurauksena korjattavaksi, niin ei kun pulitappa pitkä euro hinurille tai tee homma itse. Ja sitten kun nämä tienvarsihuoltamot ovat keskittyneet lähinnä autoilijoiden vatsan ja kukkaron hoitelemiseen, niin eihän niiltä saa mitään autotarvikkeita, muutamaa polttimoa lukuunottamatta. Meneppä kyselemään polttoainesuodatinta, niin subin tai hampurilaisen myyntiin erikoiskoulutettu myyjä ihmettelee kirkkain silmin ”mikä se on”?

******************

Olinpa tässä lähdössä viikonlopuksi muutamiin sukujuhliin tuonne keski-suomen tietämille,. aattelin että tankkaanpa nyt sitten autoni hyvissäajoin, ettei sitten perjantairuuhkassa tarvitse jonotella. Torstaina iltapäivällä poikkesin sitten paikallisen Neste liikenneaseman mittarille  ja otin 98 oktaanista mersun tankkiin. Siinäpä sitten kaikessa rauhassa tankatessani näin sivusilmällä että Simeonihan se siellä lorottaa uutta menovettä maanalaisiin säiliöihin, pihan perällä, laittaen lorotellessaan tankin pohjamoskat liikkeeseen oikein kunnolla.

No sitä sen kummemmin älyämättä tankkasin kuitenkin tankin täyteen , ettei hetikohta tarvitsisi pysähtyä mittariasemalle.

Perjantaina iltasella sitten läksin matkaan, olisi tiedossa rankka reissu, ensin yhdet hautajaiset, sitten häät ja seuraavana päivänä vielä ristiäiset ja yhdet syntymäpäivät.

No hieman oli käynnistysvaikeuksia alkuunsa, mutta selvittiinhän niistä kun hetki kaasujalalla pumppailtiin, nääs kun mulla on vielä kaasuttimella varustettu auto, siinä kun siitä kiihdytyspumpun polkemisesta on jotain hyötyä yleensä.

No eikun matkaan vaan

Ihan kivasti alkumatka, jonossa pintakaasulla nussuttaessa meni, mutta sitten  kun vähän vauhti alkoi kiihtymään niin alkoi nykiminen, pöt-pöts, put köh tir-rir-tumps-pöhh. paukkui moottorissa, siinä se oli mersun strömberg-pierburg kalvokaasuttimen immenkalvo lujilla, kun kone potki kaasuja takaisinpäin kun vesi ei suostunut palamaan moottorissa.

Jotenkin narraamalla pääsin sitten kuitenkin  emännän kämpille  autoineni, niin ettei tarvinnut hinaamaan pyydellä kalliita pelejä, se kun tuo autojen hinaaminen ei olekaan näin sesonkiaikaan halpaa hupia..

Siinä sitten ihmeteltiin kun hetkisen seisomisen jälkeen ei enää tyhjäkäyntiäkään  löytynyt.

Eikun sitten soittorumbaa tarvikeliikkeisiin, EI OOTA myytiin kaikkialla, mitäs mä sillä onhan sitä itselläkin jo, tai sitten  olivat lähteneet kotiviikonlopun viettoon..

Siinäpä sitten oot nahnikassa autoinesi tankki täynnä kuravettä ja suodattimet tukossa, uutta et saa mistään, ennen kuin huomenna puolenpäivän aikaan, kun suomen kirkkolait kieltävät kaupankäynnin aamusta iltaan, paitsi kioskeilta ja liikenneasemilta joissa pääasiallisesti kuitenkin myydään makkaraa, karkkia , hampurilaista ja kaljaa, paitsi Hartolan  Nesteellä jossa ollaan niin hurskaita ettei seltä saa edes kaljaa eikä tupakkaa.

No kun vanhalla autolla ajelee, niin sitä osaa aina varautua monenmoiseen joten sattuipa olemaan työkalut ja haalarit takapaksissa mukana, eikun alappa irrottelemaan tankkia takapenkin selkänojan takaa, ensin vetästiin kuravettä tankista lappoletkulla pönttöön , niin paljon kuin sitä saatiin ja loput sitten kun tankki oli saatu irti  kaadettiin sankkoon. Joku viisas osasi kertoa että se ruostemuju tankin pohjalla ja kuukausi sitten vaihdetussa polttoainesuodattimessa, oli varmaankin peräisin tankista itsestään, mutta en mä oikein jaksa sitä uskoa, sillä en mä ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt muovitankkien ruostuvan.

No on meillä nyt emännän luona paljon ruohonleikkuribensaa, kyllä 45  litralla jyystää nurmikkoa pitkään, nää brigstrattonit ei niin nuukia ole sen suhteen vaikka siinä olisikin  vettä seassa.

Sitten laitettiin tankki takaisin paikoilleen, ährättiin letkut ja putket sekä johdot kohdilleen, liruteltiin tankinpohjille parilitraa tenua ja uudet bensat ja vaihdettiin suodattimet, jotka sain sitten Joutsasta kun taksilla kävin hakemassa, tällä kertaa hommasin suodattimia reilusti, että niitä riittää, eikä tarvitse uudestaan subwaymyymälöistä niitä turhaan kysellä enää.

Mutta siinä sitä sitten aikaa tuhrautui sen verran että Lauantai oli jo illassa, eikä siis päästy hautajaisiin eikä häihin, kukkalaitteet haudalle jäi viemättä ja häihin ei enää ilennyt lähteä kun juuri alkuviikosta puhtaiksi sitruunaliotuksella saadut  työmiehen kädet oli niin likaiset taas, ettei millään niitä olisi saatu pestyksi .

Onneksi eivät sentään olleet omat hautajaiset tai häät, olisi se ollut keljua myöhästyä niistä, mutta oli se jotenkin noloa kun luvattua tuli eikä sitten mennytkään.

Sunnuntaina päästiin onneksi sitten muihin juhliin, ettei nyt ihan maine mennyt..

***********************

Maanantai aamuna sitten tein asiaa Neste liikenneasemalle kyselläkseni, että milloinkahan oli tankit viimeksi tarkastettu, mutta eihän siellä kukaan mitään tiennyt, kun ei Turvallisuuspäällikkö ollut paikalla. Lykättiin vaan puhelinnumero kouraan, että soita tuonne.

No minäpä soitin, mutta ihan turhaan se kyseisen Hartolan NESTE liikenneaseman turvapäällikkö kun on niin iso herra, ettei se muuta tee kuin nauraa asiakkaitten valituksille, pah. vittuilemaan se vaan alkoi puhelimessakin.

Tää samanen heppu on näitä Hartolan kunnan päättäjiä, just niitä samoja jotka tekevät niitä hienoja ”viisaita” päätöksiä täällä, niin että kaikki hommat Hartolassa menevät päin persettä jatkuvasti.

Kun satuin vihjaamaan hänelle, että annetaanpa median hoitaa tämä asia sitten niin nauramen sekuin vaan yltyi ja  heppu sanoi että siitä vaan kuningasjätkä, kirjailemaan lehtiin ihan vapaasti ”kun sä ootkin niin uskottava tyyppi”…

**************’*******

No annetaan nyt sitten sille mitä se pyyti, ratkaiskoot media kuka on uskottava ja kuka ei ole.

Enhän minä teitä  lukijoita voi kieltää menemästä tai johdatella tekemättömyyteen joten sanonpahan vaan;

Niin että menkää nyt kaikki sitten Hartolan NESTE liikenneasemalta tankaamaan kuravettä supertarjoushintaan!

Niin voitte viettää ikimuistoisia viikonloppuhetkiä tienvarrella..

Itse henkilökohtaisesti en enää aio käydä kyseisessä lafkassa tämänkoomin, sillä ei tämä ollut ensimäinen kerta kun sontaa sieltä tankkiini sain, kerran aiemmin tankkasin kuorma-autooni samankaltaista menovettä tosin dieseliä  joka rikkoi koko dieselpumpun. Silloinkin asialle vaan naurettiin ja kerrottiin ettei heillä mitään vikaa ole eikä vastuuta.

Onhan näitä asemia suomessa onneksi, muuallakin kuin Hartolassa ja muitakin kuin NESTE

Kommentointi on suljettu.

css.php