HARTOLAN KUNNAISÄT JA ÄIDIT HALUAISIVAT NOKKIA RUSINAT IHVOK;n KONKURSSITAIKINASTA!

 

Lainaus:

 

Kunta haluaa vain Itä-Hartolan runkolinjat
Itähäme-lehti 16. kesäkuuta 2014
Hartolan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyisi Itä-Hartolan vesiosuuskunnan konkurssimenettelyn ja myöntäisi 49 000 euron määrärahan osuuskunnan verkoston ja sähköliittymien ostamiseen konkurssipesältä.
Kunta ostaisi vain runkoverkoston ilman kiinteistökohtaisia talohaaroja ja niihin liittyviä laitteita, jotka konkurssipesä myisi kohtuulliseen hintaan kiinteistönomistajille.
Ostohaluttomilta kiinteistöiltä konkurssipesä voisi poistaa talohaarat ja kunta katkaista vesi- ja jätevesihuollon.
Hartolan kunnanvaltuusto käsittelee tilannetta ja kunnanhallituksen uusinta ratkaisuehdotusta ensi viikon keskiviikkona.

Lainaus päättyy.

**************************************************************************************************

Niin että mikähän mahtaakaan olla tuon kaupanhieronnan motiivi?

Kunta yrittää medialle esiintyä IHVOK;n pelastajana, ”auttamalla” sitä selviämään konkurssimenettelystä läpi mutta totuus lienee kuitenkin toinen?
Kummastuttava ajatus, mitähän hauskaa puoluepamput kunnanhallituksessa ovatkaan asiassa keksineet, että jälleen päästäisiin kuppaamaan kiinteistönomistajia?
Kiinteistöjen hinnat ja arvo laskee kokoajan, eikä kauppa käy ja kunnanherrat senkun keksivät lisää kujeitaan.                  Veikkaanpa että suunnitteilla lienee kaavamuutos jonka nojalla kaikki kiinteistöt velvoitetaan sitten liittymään runkolinjastoihin.

 

Olen varmaan tätä seuraavaa asiaa kyllästymiseen asti toitottanut, mutta kertaushan on opintojen äiti, niin toistan vielä sen:
Kaikkeenhan sitä voi kuntalaisia  ryhtyä pakottamaan, vaan yhteen asiaan ei vielä, ellei siihenkin lähiaikoina tehtailla lakimuutos kun lainaraha ei meinaa muutoin mennä kaupaksi, eikä korkotaso nouse, ei sitten millään.
Nimittäin ainakaan Suomessa ei ole vielä sellaista lakia, joka velvottaisi kansalaisen velkaa ottamaan ja velkaantumaan yli omien varojensa ja maksukykynsä. Tähänpäivään asti velkaantuminen ja lainanotto on ollut täysin vapaaehtoista.

Mutta mee ja tiiä jos sekin lähiaikoina muuttuu, kunhan uusi tynkäkomissaari EUssa ( J.Katainen ) pääsee vauhtiin?

*************************************************************************************************

 

Useat huolestuneet asukkaat konkurssipesän toimialueelta soittelevat minulle ja kyselevät mitä pitää tehdä, kun kunta haluaisi maksattaa vesiosuuskuntalaisilla uudelleen kaikki putkiliittymät.

Monet ovat maksaneet jo 9,6 – 15 tuhatta liittymistään ja nyt pitäisi alkaa maksamaan jälleen ja summa onkin 20 tuhatta, muuten pannaan putket poikki ja suljetaan vedenvirtaus.

Kysyn nyt muilta mitäs mieltä olette, eikö kyseessä ole jo kiristäminen, kiskonta ja laittomalta uhkaukselta kuulostava toimenpide?

Syyttömiähän vesiosuuskunnan liittyjät ovat siihen että asioita hoitamassa ovat olleet, taitamattomat tunarit jotka olettamuksien varaan perustivat koko hankkeen.
Linjat sutaistiin piirustuksiin ja kaiveltiin valmiiksi ennen kuin yhtäkään sopimusta oli kirjoitettu, ennen kuin edes oli tiedossa kuinka paljon maksaa liittyminen.
Olettamukseen sisältyi lisäolettamus, että kaikki riemumielin liittyvät, siis kaikki lähes 400 kiinteistöä alueelta, kunhan putket on haudattu ja lopullinen hinta on selvillä.

Kun sitten hinta selvisi, niin suuresta joukosta löytyi vain 42 rohkeaa jotka uskalsivat antaa avoimen piikin pankkitileilleen, että ”ottaa sieltä vaan minkä tarttee…ja hieman lisääkin vielä.”

Hartolan viisas kunnanjohtaja, tokaisi kerran huolestuneiden kansalaisten tiedustellessa häneltä, että mistähän sitä rahaa moiseen hulluuteen saisi, että ”myykää perämettäänne”

Kaikilla ei sitä ”perämettää” kuitenkaan ole, ei niin paljon että sitä myytäväksi riittäisi tai sitten se ”perämettä” on niin huonolaatuista, ettei siitä kukaan maksaisi mitään.
Ei uskoisi, että meidän kunnanjohtajamme oli edellisessä pestissään Joutsan sosiaalijohtaja, sen verran epäsosiaaliselta henkilö vaikuttaa, vai onko sitten virka kuningaskunnan kuningattarena noussut päähän?

Kyllä varmaan pitäisi kunnanjohtajan mennä itse kauppaamaan ”perämettäänsä” josko edes kunnan talous sillä korjaantuisi.

Vaikka epäilenpä silti, että kukaan , edes pimeässä tai säkki päässään kiinnostuisi kunnajohtajan ”perämettästä”?

***************************************************************************************************************

Minä olen hieman huono neuvomaan, miten tälläisiin vaatimuksiin pitäisi suhtautua,  ei minulla ole juriidista koulutusta .

Ehkäpä viisainta, vielä nyt kun asiasta ei ole päätöksiä tiedossa, on syytä odottaa niitä? Samalla voisivat varmaankin, Itä-Hartolan vesiosuuskunnan liittyjät järjestää oman kokouksen jossa voimat yhdistäen tekisivät yksimielisen päätöksen kuinka aiotaan menetellä kunnalisten uhkavaatimusten edessä?

Nyt hieman vaikuttaa siltä että jokaisen yksittäisen liittyjän on otettava pää pois perseestään ja ryhdyttävä joukkotoimiin, mitä isommalla yksimielisellä porukalla sen parempi?

Ehkäpä suurella joukolla , olisi syytä hakea apua lakiasioista perilläolevilta ja unohtaa ne puuhastelijoiden hommaamat lakimiehet toistaiseksi?

 

Paljon kysymyksiä, mutta ei minulla ole vastauksia valmiina niihin..

 

Olisiko jollain muulla?

2 kommenttia artikkeliin “HARTOLAN KUNNAISÄT JA ÄIDIT HALUAISIVAT NOKKIA RUSINAT IHVOK;n KONKURSSITAIKINASTA!”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mun taloni ja koko kiinteistön arvo tällä hetkellä on muutaman pankin kiinteistövälittäjän antaman arvion mukaan enintään 25 tuhatta euroa. Tuosta arvosta saisin pankkilainaa 60 – 80% jos hankkisin velkarahalla ja käteismaksulla vesi ja viemäriliittymän,käteismaksulla siksi, etten ihan mielelläni haluaisi (sikäli jos yleensä liittymän ottaisin) antaa avointa piikkiä kunnalle, ottaa tililtäni tarvitessaan milloin mitäkin sillä kunnallahan tarpeita riittää muitakin kuin tämä kyseinen kankkulan kaivo..

  Mutta kun tilanne onkin se etten kykenisi tulojeni pienuuden vuoksi maksamaan sitä velkaa takaisin, sitäpaitsi 70% 25 tuhannesta on vain 17.500 euroa eikä sillä vielä saa kaikkia tarvittavia rakenteita maksetuksi joten jostain pitäisi saada lisää rahaa, kukaan ei vaan osaa kertoa mistä. Kun sitä ”perämettääkään” en nääs omista!

  Ei minulla ole oikeasti mitään halua ottaa velkaa, kun nytkin tulen toimeen miten kuten! Eläketilistäni ei jää juurikaan mitään säästöön kun maksan; sähkölaskut, puhelin ja datalaskut, kiinteistövakuutuksest, autonkulut, (sillä ilman autoa täällä ei pärjää, kun nysset eivät kulje),, kinteistön lämmityskulut, syödäkin pitäisi ainakin joka toinen päivä, ettei takapuoli rupea ruohoa haukkaamaan. Lääkäriinkin pitäisi päästä joskus, vaikka Hartolassa se onkin aika mahdoton jobi, kun täällä säästetään ainakin hoidoista niin että ”arvauskeskuksen” lääkärit vaan määräilee buranaa oireisiin. Mutta ei se buranakaan ilmaista ole..

  Laskeskelin että minun pitäisi elää 165 vuotiaaksi, että nykyisillä tuloillani voisin maksaa vesi ja viemäriliittymän lainat takaisin, eikä se varmaankaan onnistuisi ellei Hartolan vesilaitos ryhdy syöttämään putkistoihin elämänvettä jota juomalla kansa eläisi kupattavana ikuisesti?

  Joten juttu nyt on vaan niin, että ihan vapaasti vaan yrittävät pakottaa, mutta en ota sittenkään liittymiä!

  Enkä ota velkaakaan, sillä velkaantuminen ei ole pakollista!

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Sainpa eilen postin tuomana tarjouksen, Ristiinalaiselta porakaivofirmalta.

  Avaimet käteen kauppana ”vesiliittymä” kallioon porattuna ja vesitakuulla pumppuineen ja putkineen vain 6300,- euroa, sitä pitää jo harkita.
  Tosin en kyllä tiedä sitä, mistä tuommoistakaan rahaa pierasisin, mutta on se kuitenkin halvempi tarjous kuin tämä Hartolan ”HUKKAPUTKI”

  Eikä siitä hankkimisen jälkeen tule pitkiin aikoihin muuta kulunkia kuin se minkä pumppu tarvitsee sähkönä…

css.php