Iloa on montaa lajia…

Näistä asioista Sysmän ja

Hartolan kunnanjohtajat ovat iloisia

Nuoli 13:19 – 22. kesäkuuta 2014 – (Päivitetty klo 14:07)
Itä-Häme ja Etelä-Suomen Sanomat kysyivät kunnanjohtajilta kevään ilonaiheita ja toisaalta myös huolestuttavia asioita.Näin kysyttiin.1. Mikä on ollut kuluvan kevään suurin ilonaihe?2. Mikä huolestuttaa eniten juuri nyt?

3. Mitä odottaa pöydällä ensimmäisenä, kun palaat lomalta?

———————————Sysmän kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki1. Suurin ilonaihe on Sysmän kirkonkylän sataman Rantaterassin valmistuminen aivan Päijänteen Majutveden äärelle ja Suopellon kevyenliikenteenväylän valmistuminen kirkonkylältä Suopellon satamaan ja Pinxin ensi kesänä avattavaan satamakahvilaan saakka.
***************************
Suomeksi sanoen:  Olemme itse saaneet aikaan monia asioita joista mainittakoon nämä edelliset, meillä on ollut onnea ja olemme saaneet sukanvarteen jotain millä nämäkin hommat on tehty.2. Eniten huolestuttaa, miten taajaman koulujen sisäilmaongelmat saadaan ratkaistua tai soveltuvat väistötilat saadaan ennen syksyn koulutyön alkamista. Olen kuitenkin luottavainen, että ratkaisut löydetään.
*************************************
Suomeksi sanoen:  Meillä on hieman vielä säästöjä, joten emmeköhän selvinne näistäkin ongelmista..
3. Kuntastrategian käsittely ja Sysmä Itte -säätiön perustamisesitys kunnanhallituksessa.
********************************************************
Suomeksi sanoen: Eikä me tarvita tähän hommaan muita, ja kaikkein vähiten tuota naapuria(Hartolan kuningaskuntaa), joka vaan odottaa että muut maksavat viulut jotta pääsisivät valmiiseen pöytään.. ..
————————————————
———————————————–
Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius, ( entinen Leivonmäen entisen kunnan sosiaalijohtaja)
1. Ilonaiheet on haettava pienistä päivittäisistä asioista: kunnan saamat myönteiset avustusvaraukset ovat ilahduttaneet. Hartola sai Raha-automaattiyhdistykseltä (RAY) 150 000 euroa lähiliikuntapaikkoja varten ja Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskukselta 2,1 miljoonaa euroa tehostettuun palveluasumiseen.
***********************************
Suomeksi sanoen: Me olemme saaneet kipeästi tarvitsemaiamme sosiaaliapuja valtiolta ja muilta toimijoilta, kaikkihan tietänevät että olemme olleet ja tulemme olemaan edelleenkin suomen kuuluisin kriisikunta joka ei millään opi tulemaan toimeen omillaan, siksi on hyvä hakea ja saada sosiaaliapuja, eihän me muuten voitaisi leikkiä kuningaskuntaa suomen tasavallassa.
Onneksi on pöljiä rahanjakajia, joten mikäs tässä on elellä velaksi jatkossakin.
Oikeasti eivät nämäkään rahat joita nyt saimme, mene niihinhankkeisiin joita varten ne oli tarkoitettu, mutta eihän niitä oltu edes korvamerkittykään.
Näillä rahoilla paikkaillaan entisiä velkoja ja toivotaan ettei kukaan huomaa mitään..

2. Eniten huolestuttaa kunnan talous ja valtionosuuksiin ensi vuonna tulevat muutokset.

****************************************
Suomeksi sanottuna:
Hartolan päättäjät ovat suurimmaksi osaksi, yrittäjätaustaisia hemmoja, joiden omat firmatkin menevät päin per..ttä, mutta jotenkin tässä vaan yritetään porskuttaa ja jos ei varat riitä, niin eipä hätää panaan tontteja myyntiin, (tosin eihän ne edellisetkään ole menneet kaupaksi) mutta jos se ei auta niin nostetaan kuntalaisten verotusta, kaipa tämä tästä…joskus..
.3. Pöydällä odottaa ensimmäisenä elokuun hallituksen kokouslistalle valmisteltavat asiat.
*************************************
Suomeksi sanoen:
Kuntaliitosasiaan olisi otettava kantaa, oikeasti me haluaisimme olla itsenäisiä, mutta toisaalta kun ei  meidän palvelumme toimi oikein ja kun mentiin vielä takaamaan sen konkurssikypsän Itä-Hartolan  vesiosuuskunnankin velkoja hulluuksissamme, eivätkä ne vesiosuuskuntalaiset suostune makselemaan lisämaksuina kahtakymmentätuhatta euroa entisten viidentoista tuhannen euron lisäksi,  niin kaipa se täytyy kysellä lähinaapureilta kuka heistä haluaisi ottaa velkamme maksettavikseen?
——————————
Heinolan johtajaa Teittistä ei tavoitettu, hän lienee ollut kesälaitumilla?..

Kommentointi on suljettu.

css.php