Helppo lähimaksaminen tulee oletko jo valmistautunut?

Maksupäätteet takkuilevat likaisista korteista tarttuu nöyhtää laitteiden lukupinnoille ja jonot lisääntyvät kaupoissa..

Ei hätää lähimaksamista kehitetään jatkuvasti, kohta riittä vain kortin vilauttaminen kassalla ja maksu otetaan tililtäsi samatien, ilman muita mutkia..

Samaan aikaan itämailla, joukko ahkeria ja toimeliaita businesmiehiä suunnittelee oivallista keksintöä, jolla ensikesänä saadaan tienattua paljon enemmän löysää rahaa kuukaudessa kuin kaikilla  pankkiautomaattikeikoilla koko vuoden aikaan.

Pankkiherrat vakuuttavat että lähimaksukortti on aivan turvallinen, onhan kertamaksun suuruus vain alle 25 euroa, mutta vaikkapa esim festaritilaisuuksissa tai toritapahtumissa voi ahkera idän ihmemies kerätä monet kolehdit , pelkästään kiertelemällä väkijoukossa ristiinrastiin.

Selvääkin selvempää on ettei näille, jotka keksivät mitä ihmeellisempiä pankkikorttiviritelmiäkin, ole mikään mahdottomuus keksiä lähimaksupäätettä joka kerää kolehdit muutaman metrinkin päästä. Itseasiassa jopa minäkin kykenisin sellaisen härvelin rakentamaan ihan muutamista pienistä komponenteista joita saa hyvinvarustetuista elektroniikkatarvikeliikkeistä.

Kännykkä-maksamiskoodit on jo aikapäivää sitten murrettu samoin tunnusluvut ja pankkikirjautumiset, joten ei se ole mikään juttu tehdä tästäkään kauhuskenariosta täyttä totta. 25 euroa ei ole paljon yhdeltä ihmiseltä, välttämättä sellaista summaa ei moni edes tajua varastetuksi, mutta jos torilla on kokoontuneena 5000 ihmistä vaikkapa lätkäpelijuhliin ja heillä kaikilla povitaskussaan maksukortti lähimaksuominaisuudella, niin kokopottipa onkin jo pienen lottovoiton luokkaa. 125,000,- euroa illassa rikollisten taskuihin, hmm jokohan jo huomenna aloittaisin tekemään skanneria?

Minulle laittoivat pankista, aivan pyytämättäni sellaisen lämiskän jolla maksaminen onnistuu tuosta vaan, mutta minäpä otin puhelimen ja soitin pankkiin että se ominaisuus suljetaan juuri heti, muuten vaihtuu pankki nopeammin kuin arvattekin…

No mä nyt olen vähän kummallinen tapaus muutenkin, kun vaikkapa pankkiinkin tulee se paperiton lasku, niin ei ne sitä automaattisesti maksa, mä tarkistan aina ensin mitä laskutetaan ja joskus jopa soitan laskuttajallekin että onks tää ihan oikein, ettette vaan ole laskenut päivämäärääkin laskun loppusummaan mukaan tms..Ja sitten vasta kun olen täysin varma että lasku on oikein kuittaan sen hyväksytyksi.

Mutta enpähän vaan ole toimieni vuoksi tullut vielä huijatuksi kertaakaan tähänasti..

 

Nyt jo siis jotakuta vähänkin arveluttaa tämä uusi maksukorttisysteemi, niin kieltäkää se. Voi olla että te vielä kiittelette minua kunhan seuraavana keväänä lueskelette hupijuttuja iltapäivälehdistä, kuinka ihmisiltä on kadonnut rahaa tililtä, mitä kummallisempiin osoitteisiin..

 

kuningasjätkä

Kommentointi on suljettu.

css.php