KULTAPOSSUKERHO JAKELEE PALKKIOITA

(Kuva sekä alkujuttu lainattu Iltasanomista 8.10.2014)

Vähintään 8000 € / kk – Kataisella huikea palkkaturva

Julkaistu: 8.10.2014 8:13, päivitetty: 8.10.2014 9:44

Jos Jyrki Katainen (kok) sattuisi saamaan reput uudesta komissiosta tiistaisen meppitentin tai muun EU-politikoinnin perusteella, ei hänellä toimeentulon puolesta olisi hädänpäivää.

Katainen on viime kesästä asti toiminut komissaarina
Jose Manuel Barroson komissiossa, joka näillä näkymin lopettaa työnsä loppuvuoden aikana. Katainen sai komissaarin pestinsä kesällä, kun Suomen edellinen komissaari Olli Rehn (kesk) valittiin EU-parlamenttiin.

Tiistain grillaus EU-parlamentissa koski siis tulevaa varapuheenjohtajan tehtävää Jean-Claude Junckerin komissiossa.

Vaikka Katainen on nyt ”vain” pätkäkomissaari, hän on oikeutettu lähes yhtä muhkeisiin siirtymäkorvauksiin kuin komissiossa huomattavasti pidempään istuneet komissaarit. Komissiossa lopettaneet ex-komissaarit saavat kolmen vuoden ajan niin sanottua siirtymäkorvausta, joka on 40-65 prosenttia komissaarin palkasta.

Katainen ei kuulu suurimman siirtymäkorvauksen piiriin, vaan jää haarukan alapäähän. Silti esimerkiksi 40 prosentin siirtymäkorvaus hänen 19 910 euron kuukausipalkastaan olisi lähes 8 000 euroa kuukaudessa.

Suurin eli 65 prosentin siirtymäkorvaus on mahdollinen lähinnä pitkään palvelleelle komission varapuheenjohtajalle. Lisäksi komissiossa lopettava komissaari on oikeutettu kuukauden ylimääräiseen palkkaan.

Jos ex-komissaari aloittaa uudessa työssä, siitä saatujen tulojen ja siirtymäkorvauksen yhteissumma ei saa ylittää komission jäsenelle maksettavia tuloja.

Paljon muitakin etuja

Massiivisen siirtymäkorvauksen lisäksi komissaareilla on paljon muitakin etuja, joista tavalliset eurokansalaiset eivät osaa edes haaveilla.

Komissaarille kuuluu asumislisä, joka on 15 prosenttia peruspalkasta. Edustamislisää maksetaan 608 euroa kuussa. Entiset komissaarit ovat oikeutettuja eläkkeeseen, jonka voi saada 65 vuoden iässä. Eläke on veronalainen. Eläkkeen suuruuteen vaikuttaa työvuosien määrä komissioissa.

Eläkesumma on 4,275 prosenttia peruspalkasta kutakin työvuotta kohden. Esimerkiksi viisi vuotta komissaarina työskennellyt, kuten Olli Rehn, on oikeutettu vähintään 51069 euron kuukausieläkkeeseen 65 vuotta täytettyään.

Eläkkeen kokonaismäärä ei voi ylittää 70 prosenttia peruspalkasta.

5 kommenttia artikkeliin “KULTAPOSSUKERHO JAKELEE PALKKIOITA”
 1. avatar seppo koskenranta sanoo:

  Hei mielenkiintoinen juttu.
  Hieman kuitenkin luvut Kataisen kohdalla olivat päässeet kätösestä. Kyse oli hänen tulevasta eläkkeestään. Jutussa mainittiin, että eläke on 4, jotain % palkasta muttei kuitenkaan yli 70% peruspalkasta. Kerrottiin myös että palkka voisi olla 19 000€/kk. Näiden lukujen valossa en voi ymmärtää, miten on mahdollista väittää että Kataisen eläke olisi yli 51 000e/ kk, kuten jutussa oli laskettu.
  T:seppo koskenranta

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   En ota kantaa tai vastuuta, ilta-sanomista lainaamaani tekstiin tai sen oikeellisuuteen, voihan olla että toimittaja lienee tehnyt jonkin laskuvirheen tms. senkaltaista, mutta se on lähinnä ilta-sanomien ongelma jutun alulle laittajana, siitä on toivottavaa kommentoida suoraan heille. Jutusta käy kylläkin ilmi että Olli Rehnin eläke olisi tuo yli 51 tuhatta kuussa, onko sekään faktaa, on aivan toinen juttu, Kataisen eläkkeestä ei tainnut olla mainintaa, ainoastaan palkoista?

   Mutta kiitos nyt kommentistasi kuitenkin!

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  En ole kateellinen siitä mitä nämä ”herrat” saavat eläkettä tai korvauksia-mikäänhän ei heille tunnu riittävät. Enempi minua ”kyrsii” etteivät he tunne mitään häpeää tekemisistään. Hei eivät edes tajua kun ovat mokanneet. Nämä Liikaset, Vanhaset, Kataiset ja muu vastaava porukka suupielet korvissa kehtaavat saarnata ”tavalliselle kansalle” mitä pitäisi tehdä. Iiro Viinasta joku Hesarin ”violettitukka” pää täristen moitti, mutta IV oli siinä tilanteessa mies paikallaan. Nämä nykyiset ovat täysiä ”twitterajan” oman edun tavoittelijoita. Yrityspuolella J Ollilaa pidettiin jonain ”supermiehenä”-myöhemmin on paljastunut hänen virheensä, mutta ei vissiin sellaista merkittävää seminaaria, missä Hän ei olisi jakamassa ”viisauksiaan”. Nokian nousu ja tuho olisi varmaan onnistunut siinä tilanteessa, vaikka johdossa olisi ollut banaanipalkalla opetettu apina.

 3. avatar seppo koskenranta sanoo:

  Olin todellakin väärässä, kun kommentissani puhuin Kataisen eläkkeestä kun kyse oli Rehnin eläkkeestä. Kuitenkin asia ei siitä mihinkään muutu. Kun kuningasjätkä käyttää asiansa yhtenä todisteena Ilta Sanomien juttua, niin kyllä hänen pitäisi katsoa onko esim. luvuissa mitään tolkkua. Eli vastuu on kyllä kirjoittajan.
  Itse asiasta olen kyllä aika lailla samaa mieltä. On surullista että sellaisilla kyvyillä kuin mitä esim Vanhasella, Kataisella ja Urpilaisella on , päästään huomattaviin asemiin yhteiskunnassa. Mikään virhe tai saamattomuus ei ole tarpeeksi iso, jotta näiden elättien ura tyssäisi. Kyllä Urpilaisellekin jokin kultainen paikka vielä löytyy.
  T:seppo koskenranta

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Ai niinku minäkö olen siitä vastuussa mitä joku kesätoimittajan vakanssista vakinaistettu luki- ja laskihäiriöinen toimittajanplanttu kirjailee Ilta-Sanomien lööppeihin. Ja minunko se pitäisi oikolukea juttu joka on levinnyt jo ympäri maailman. Hei aatteles vähän nyt ittekin, ethän säkään lukenut ja ymmärtänyt aluksi koko juttua vaan sekoilit koko homman omaksi virheeksesi, no senhän mä oikaisin, mutta kuten sanoin, en ota kantaa ja vastuuta toisen tahon tekemästä virheestä, enkä ryhdy lainattavaa tekstiä muokkaamaan miksikään koska silloinhan se juridisesti ottaen ei ole enää lainaus vaan ihan jotain muuta!Mä en kirjoittanut yhtäkään sanaa juttuun tai jutusta, vaan leikkaa ja liitä toiminnolla kopioin sen suoraan ilttiksen sivuilta internetistä! Jos edelleen haluat jankuttaa asiasta niin jankuta Ilta-sanomien päätoimittajalle, äläkä mulle!

css.php