Microsoft rahastaa tyhmiä käyttäjiään kehittämillään viallisilla ohjelmilla

Julkisissa keskusteluissa monia askarruttanut käynnistys ja varsinkin sammutusongelma puhuttaa, mutta kukaan ei voi kertoa mitä tekemistä ohjelmalla; Taskhost.exe, (suomeksi ISÄNTÄPROSESSI)/ohjelmisto) on käyttäjien tietokoneella. Jos ongelmiin hakee tietoa tietoverkosta, ei tule hullua hurskaammaksi.

Jotain nörttienglanniksi kirjoitettua löytyy, mutta harvapa sitä osaa.

Jos taas käännät tekstit  Googlen käännösohjelmalla, saat tulokseksi sellaista siansaksaa, ettei siitä ota selvää edes vanha Erkki.

Aina tietokonetta sammuttaessa tai päivityksen jälkeen uudelleenkäynnistettäessä, tulee näyttöön ilmoitus jossa kerrotaan joidenkin ohjelmien estävän uudelleenkäynnistyksen tai sammuttamisen ja samalla kehotetaan sammuttamaan ensin ne,  mutta ei sitä kuinka se tehdään!

Jos taasen valitset kohdan PAKOTA SAMMUTUS, saatat kadottaa joitain  tärkeitä tietoja.

Soitin tänään useita puheluita, tietoturva-yhtiöihin  joista neuvottiin ystävällisesti ottamaan yhteyttä Microsoftiin.

Soitto MS palvelunumeroon 0981710400 ja pitkällinen pelaaminen vaihtoehtonumeroilla joista  oikeat pitkän arpomisen jälkeen järjestyksessä olivat 1, 4, 1 ja 2, avasivat vihdoin pääsyn ylimielisen asiakaspalvelijan selitelmiä kuulemaan.

No mitään konkreettisia suoria neuvoja ei asiakaspalvelu halunnut tietenkään antaa, mutta ehdotti että kun sallisin etäyhteydenoton tietokoneelleni, niin asioita voitaisiin tutkia.. hmmm. niin varmaan voitaisiin  ja nimenomaan tutkia? Sehän onkin oikein kivaa näin vakoiluskandaalien jo paljastuttua…

Toinen vaihtoehto olisi ostaa tukipaketti vaikkapa vuodeksi jolla sitten asiaa voisi yrittää korjata itse.

SIIS OSTAA ! ?

Microsoft on viimeaikoina tehnyt huonoja kauppoja ja saanut niistä rökäletappioita. Nyt pitää siis  keksiä tulolähteitä jostain. No hölmöt kotikäyttäjäthän nyt sitten onkin valittu maksumiehiksi ja naisiksi..

Laitetaan koneille pienoinen haittaohjelma, jonka jälkeen tukipaketteja voidaan myydä pilvinpimein kotikäyttäjille, siitähän sitä lisätienestiä tulee?

Siis se että menet kauppaan ja ostat tietokoneen, ei sinua tee tietokoneen omistajaksi, ehkäpä omistat ympärillä olevat muovit ja metallihälpäkkeet, mutta itse ohjelman omistaa edelleenkin se joka sen on keksinyt, tai oikeammin kopioinut eräältä toiselta tietohärvelihomman alkumetreillä.

Ja tietenkin ohjelmiston omistaja, ainakin ameriikkalasten lakien mukaan saa tehdä muutoksia ohjelmistoonsa kuinka haluaa ja aiheuttaa kotikäyttäjille ym…,  vahinkoakin.

Jo jonkin aikaa olen katsellut kateellisena Linux ja Mac käyttäjien ongelmattomia päiviä.  Kyseiset laitteet eivät tunnu tarvitsevan päivittäin tapahtuvia raskaita ja pitkiä päivityksiä ja hirvittäviä kalliita tietoturvaohjelmistoja.

Kyllä ihan suoraan sanoen alkaa vituttamaan, kun aamulla avaa tietohärvelin ja ensimäiseksi kone ilmoittaa että nytpä pitää alkaa päivittämään, kun jälleen on löydetty jokin uusi tietoturva-aukko. Siinä se menee koko aamupäivä sitten sammutellessa ja uudelleenkäynnistellessä tätä saatanan rakkinetta, niinkuin ei olisi mitään muuta tärkeämpää tekemistä?

Ja sitten ne helkatin päivitykset kun eivät osaa edes asentua automaattisesti kohdilleen, kokoajan pitää olla painelemassa nappuloita, antamassa lupaa käynnistyä uudelleen ja ihmettelemässä, että mikä se nyt tuokin Taskhost on joka pitäisi ensin sammuttaa, vaan kun ei tiedä kuinka..?

————————————————————————

VOI ¤#####¤¤¤%¤&%¤%¤¤¤¤### !

Teinpä tuossa juuri äsken tilauksen,yhdestä sopuhintaisesta  hedelmälaatikosta, joskohan sillä elämä muuttuisi helpommaksi?

Ja tää windovsrakkine muutetaan  hetsillään linuxixi, ei jaksa vanha mies enää pelleillä ja kumarrella pedon kuvaa kauemmin, johan tässä on pokkailtu jo kohta parikymmentä vuotta..alkaa jo selkä jäykistymään siinämäärin, että jos helpompaakin on saatavilla niin hankitaan sitä sitten. Tuleehan siitä taas lisähintaa elämälle, mutta  menköön nyt sitten vaan..

Moni perustelee windovs-rakkineen paremmuutta sillä että siihen saa ladattua ilmaisia ohjelmia ja pelejä helpommin kuin vähemmistöksi jääneisiin koneisiin, mutta ei tavallinen käyttäjä joka asioitaan hoitelee verkon välityksellä , niillä ominaisuuksilla tee mitään.

Itse asiassa ilmaisohjelmista ei liene kuin harmia, suurin osa sonnasta jota koneille tulee verkosta juuri näiden ilmaisohjelmien mukana, eikä ne yleisesti käytetyt ilmaiset virus ym haittatorjunnat ja kaikkein vähiten Microsofitin luomat defenderit ym. niitä kykene poistamaan.

Siksipä täytyy ostaa kalliit torjuntaohjelmat ja muut ohjelmistotuet. Jolloin voidaankin todeta ;

Ettei ilmaisohjelmia ole olemassakaan, aina niistä jossain muodossa maksaa pitää!

 

Microsoftille toivotan onnea valitsemalleen tielle, ja siunausta myös  sillekin asiakaspalvelijalle, eihän se hänen vikansa ole että joutuu laulamaan sen lauluja, jonka leipää syö.

MUTTA AHNEUDESSAKIN ON OLTAVA KOHTUULLINEN, ETTEI JOSKUS KÄY NIIN ETTÄ HERKULLISINTA JA MAKEAA PAISTINOSAA  ROHMUTESSAAN ,  JÄÄKIN VETÄJÄN KÄTEEN…. PELKKÄ LUU !

 

kuningasjätkä

4 kommenttia artikkeliin “Microsoft rahastaa tyhmiä käyttäjiään kehittämillään viallisilla ohjelmilla”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  VIELÄ TÄHÄN JUTTUUN LISÄISIN IKÄÄN KUIN KAIKILLE AVOIMENA KYSYMYKSENÄ:

  Luottaako Suomen puolustusvoimat, rajavartiosto ym tärkeät instanssit Microsoftin valmistamiin rakkineisiin ja ohjelmistoihin? Jos niin on niin voi-voi sentään!
  Eiköhän suomesta löytyisi huippuosaajia jotka voisivat kehitellä aivan täysin oman käyttöjärjestelmän, jota pidettäisiin visusti omassa maassa eikä sitä luovutettaisi kenellekään, millään verukkeella.
  Mediassa kertoillaan hienoja hupijuttuja siitä kuinka suomi kehittää kovasti kyberturvallisuuttaan, ynnä muuta turvallisuustoimintaa, mutta jos se kehittely on riippuvainen jatkuvia päivittämisiä vaativasta perusohjelmasta, niin mitä hyötyä siitä sitten on kun aina löytyy tietoturva aukko josta ohjelmiston voi kukatahansa kaataa niin halutessaan?

  Suomen sinisilmäiset poliitikot on niin patatyhmiä, että he luottavat vaikka puupölkkyyn, tekemättä asioille muuta kuin tviittailemalla salaisuudetkin ympäri maailmaa!

  Pelottaa ihan kun ajattelee asioita ja se että onko maan asiat todellakin tälläisten idioottien varassa?

 2. avatar Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Jospa kokeilisit Cromebookia. Siinä on oikeastaan vain kannettava ja verkkoselain edulliseen hintaan. Linux vaatii rakastumisen vaihtoehtoiseen ajatteluun, jolloin on valmis myös omistautumaan rakastetulleen iäksi. Näin toki tietokoneen työkaluluonne häviää ja itse järjestelmästä tulee se olennainen. Applen leirissä voi viettää pääosin leppoisasti, mutta se vaatii paljon poisoppimista ja Applen ekosysteemin hyväksymisen.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Niin että ootko vakavissas sitä mieltä että yhdestä roskan myyjästä pitäisi vaihtaa toiseen roskanmyyjään. Se tää Googlehan se vasta syöpä onkin, Cromella kun lataat ihan mitä vaan, tai tallennat laitteelle jotain, niin kaikki menee jakoon ja sitä kautta ne henkilökohtaisetkin asiat muuttuukin Googlen omaisuudeksi ja joskus sitten kun itse käytät omia tietojasi, joudutkin ehkä maksamaan niiden käytöstä rojalteja Googlelle.
   Ehei poikaseni ei, mulla on jo yksi Googlen viritelmä. Se on tuo samsungin kasaan räveltämä android tabletti, ja sen pahempaa tietoturvauhkaa en olekaan tavannut vielä, enkä tahdokaan tavata.
   Tässä kävi jokinaika sitten sellainenkin hauskuus, kun soittelin operaattorilleni ja kyselin asiakaspalvelusta arvatenkin sinisilmäiselle vaaleahiuksiselle naishenkilölle, esittämälläni kysymyksellä, että mistähän suosittelisitte hankkimaan android tablettiin tietoturvan, niin tämä naikkonen vastasi, voisin kuvitella, silmät soikeina..” eihän niihin tarvitse mitää tietoturvia, nehän on niin turvallisia, nehän on melkein sama asia kuin puhelimella surffaisi netissä.” just joo.. Että saattoikin olla tyhymä muijja… Voi olla että sitten kun vaihdan rautoja uusiin, niin vaihdan samantien operaattoriakin, mä en enää jaksa näitten blondien juttuja kuulla..?

   • avatar Ville-Matti Vilkka sanoo:

    Tätäkään blogisivustoa ja keskusteluita ei olisi ilman ”roskan myyjiä”. Informaatioteknologiat näyttävät jo olevat meille kuin vesi kaloille. Sitä ei huomaa käyttävänsä kokoajan. Hetkittäiset havahtumiset ”tähän roskaan” kertovat varmaan kaipuusta johonkin huolettomaan, mitä ei ole.
    Spielbergin elokuva AI kertoo tästä kaipuusta. Elokuvan päähenkilö, robotti-poika, kaipaa rauhaa, jonka hän saa hetkeksi, kun piiitkällä tulevaisuudessa hän saa käpertyä ottoäitinsä kainaloon ja kokea olevansa oikea poika (ja tuokin tapahtui keinoluomana). Tai ehkä sateenkaaren väreissä loistava puraistu omena auttaa. Alkujaanhan se putosi tarinan mukaan Newtonin päähän. Liekö Eeva pudottanut sen tietoisena tulevasta hässäkästä, jota myös elämäksi kutsutaan.

css.php