Ai perhana kun lapaan sattuu Osa 4.

Nyt tuli vähän takapakkia..

Perjantaina, tikit otettiin pois leikkaushaavoista. Lauantaina pääsi saunaan, lauantai-päivällä käytiin puolison kanssa hieman läskinkaristuslenkilläkin

Ja sitten sunnuntai-iltana kompuroin omalla pihamaallani, selvinpäin, polttopuita hakiessani liiteristä ja kaatua mätkähdin koko satakiloisella ruhollani just sen kipeän käden päälle. Voi ¤¤####”#¤¤¤¤&%¤¤¤#!

********************************************

Sattuiko?

No totta perhanassa sattui, se on ihan varma.

Siis ihan ensimäisenä kävi mielessä että no joo eikun aloitetaas taas leikkelyprosessit uudestaan, voi vtttu.

Soittelin siinä sitten Lähi-Tapiolan hätäpäivystykseen ja kyselin ohjeita, että kuinkas nyt pitäis toimia kun on tuo tapaturmavakuutuskin. No siellähän homma kirjattiinkin ylös ja sanottiin että mee lääkäriin.

No en sitten viittinyt yöllä lähtee ajelemaan Hartolasta 95 kilsan päähän Lahteen akuutti 24 päivystykseen, istuksimaan sinne räkätautipotilaiden sekaan oottelemaan josko joskus aamusella pääsisin jopa edes sairaanhoitajan juttusille.

Aamusella pääsin jo Hartolan terveysasemallekin. jossa lääkäri koetteli kättä ja määräsi buranaa ja banadolia, nuita hienoja ihmelääkkeitä jälleen kerran..

Soittelin sitten aamulla uudestaan Lähi-Tapiolaan, kyselläksen, että kun ei siellä arvauskeskuksessa mitään tehty, niin voinko mennä yksityiselle.

Lähi-Tapiolassapa sanottiin että voithan sä mennä, mutta kun sä oot jo käynyt leikkuuttamassa sen kätes, niin jos siihen leikattuun kohtaan on tullut vaurio, niin sitä vahinkoa ei korvatakaan.

 

SIIS MITÄ!

Tapaturmavakuutuksesta ei korvata, jos yllättäen ilman omaa syytä joutuu tapaturmaan ja juuri leikattu käsi menee paskaksi uudestaan??

Vooiii Jumalan pyssyt ja puupatit. Kyllä ollaan aikoihin eletty. kukahan nyt huijaa ja ketä ja ihan laillistetusti vielä.

Mä olen vuosikaudet maksanut vapaa-ajan tapaturmavakuutusmaksuja satoja euroja vuodessa ja sitten kun sattuu jotain, niin sitäpä ei korvatakaan, kun vakuutusehdoissa sanotaan, että jos  vahingoittuneessa paikassa on joskus ollut vikaa, niin uutta vikaa ei korvatakaan.

Mä tuossa ynnäilin elämäni aikana sattuneita havereita yhteen ja tulin siihen tulokseen etteihän mulla ole juuri montaakaan sellaista paikkaa jossa ei olis kolhuja sattunut entuudestaan. Ainoat paikat joihin ei ole kolhuja sattunut on vasemman käden nimetön ja oikea kives (vasen pallerokin meni hieman littanaksi kun kerran pikkupoikana putosin isän polkupyörän tangolle)…

Näin ollen jos olisin aikoinaan tiennyt asianlaidan olevan niinkuin on, en olisi suotta hommannut koko vakuutustakaan, olis kannattanut ottaa pelkkä henkivakuutus, vaikka saattaisivathan vakuutusherrat senkin korvauksen vesittää väittämällä että on kuollut aiemminkin ja jäis ahneet sukulaiset ilman isoja etuisuuksia..

Huomenna marssin lähimpään Lähi-Tapiolaan ja sanon irti  tuon tarpeettoman vakuutuksen, piruako mä sitä rupeen makselemaan, kun tyhjää saa pyytämättäkin?

Samantien taidan vaihtaa kokonaan kotivakuutuksen ja kolmen autoni vakuutukset jonnekin toiseen yhtiöön, sen verran kovasti ottaa pattiin nyt, eli suomeksi sanoen vtuttaa!

*************************************************

No onni onnettomuudessa kuitenkin, ettei siinä rytäkässä kauhian pahasti käynyt kuitenkaan. Kylmäpusilla oon haudoskellut käpälää ja olkapäätä ja syöny panadolia ja kyllä tää tästä taitaakin jo iloksi muuttua, vaikka koskeekin joskus aika keljusti.

Jotenkin vaan kuitenkin tuntuu että sielu sai pahimman kolhun. Sitä kun on oppinut että pitää luottaa ihmisiin ja vakuutusyhtiöihinkin, ja että apua saa jos vahinko sattuu.

NYT KYLLÄ MENI LUOTTO, se on ihan vissi juttu että huijarit saa kohta kyytiä!

Tuo mitä ne mulle puhelimessa esitti jos on totta, niin aivan samalla tavallahan siinä sitten voi käydä niin että kiinteistövakuutuksesta ei korvatakaan jos talo sattuu palamaan jos vaikka talo on jo joskus muinoin palanut ja korjattu uudelleen kuntoon, tai jos kotivakuutuksesta on korvattu joskus varastettua omaisuutta jonka tilalle on hankittu uutta ja sekin varastetaan??

Mua vallan kauhisti ihmetyttää, mä oon kuin puulla päähän lyöty kun mä aattelen, että voiko tälläinen olla mahdollista ollenkaan, kai suomi on sentään oikeusvaltio, ei kai täällä saa noin huijata ketään, että uskotellaan että kyllä korvataan ja sitten ei korvatakaan. Mutta maksut peritään silti täysmääräisesti ja jos hieman myöhästyy maksu niin jopa uhkaillaan että pannaan ulosottoonkin jos tarve vaatii!

Voi kele-tana-vetti-hele… jos mullois tykki niin mää jysäyttäsin Lähi Tapiolan konttoorin soraläjäksi

 

Vaan eipä satu olemaan….vielä.

14 kommenttia artikkeliin “Ai perhana kun lapaan sattuu Osa 4.”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta! Positiivinen mielenlaatu Sinulla ainakin on! Huumori hersyää kivulloisesta kädestäkin kertoessa.
  Ja vihastuminenkin on positiivista. Olen itsekin hieman samanlainen. Epätoivoon ei kannata surkastua, niin kauan kuin henki vaan vähänkin pihisee.
  Oikein pikaista toipumista Sinulle!
  Yrität vaan välttää liikaa toikkaroimista siellä pihamaalla, niin hyvää tulee…
  Tapsa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Kas kun se on sellainen juttu, että tää vanha mökki jossa asun, ei lämpiä itsekseen. Polttopuita pitää hakea liiteristä päivittäin ja ladataa uuneihin. Sähköllä ei kannata lämmittää, vaikka sähkönhinta onkin vain 5,27 senttia/kWh, niin kaikkine siirtoineen ja perusmaksuineen sähkölle tuleekin hintaa yli 18 senttiä kiloWattitunnille ja tämä mökki syö sähköä aikatavalla, muutenkin jo kerran kuussa tulee satasen lasku.
   Energian säästämiseksi olen hommannut pihamaalle energiansäästölamppuja, mutta niiden valot on niin himmeitä ettei niillä näe mitään joten vahinkoja sattuu. Sitten kun mulla on silmillä nää Nisseniltä ostetut sekundalasit, niin ne vääristää näkökenttää entisestään, niillä katsoessa neliökin näyttää vinolta suorakaiteelta.

   Onneksi tuosta törttöilystä pääsin kuin säikähdyksellä. Olkapaa hieman vaan tärskähti, siinä kaikki.
   Kunnollinen kossupuudutus päänuppiin , tervankusta olkapäälle ulkoisesti ja saunassa kipakat löylyt, niin kyllä lähtee parantumisprosessi käyntiin taas.

   Tänään just äsken soitin vakuutusyhtiöön ja ilmoitin ettei uutta laskua tapaturmavakuutuksesta tarvii lähettää, en maksa sitä!

 2. avatar saara finni sanoo:

  Jos tästä olis jotain apua. Itse olen saanut selkä-, olka-, polvi- ja nilkkavaivani paranemaan hevosvoiteella eli hevostarvikeliikkeistä myytävällä Arnikageelillä. Sillä on moni tuttavanikin voidellut itsensä terveeksi.
  Lapussa lukee, että ”Yrttigeeli nivel-, jänne- ja jännetuppivaivoihin. Poistaa tehokkaasti nestekertymiä ja turvotusta.”

  Sitä tehdään ainakin Alpeilla kasvavasta yrtistä.

  Kun joskus 4 vuotta sitten kuulin siitä ja menin ostaaan Hämeenlinnan hevoskaupasta, niin myyjä sanoi, että monet lääkäritkin ovat kehoittaneet potilaita ostamaan tätä vaivoihinsa.

  Kokeileppa, ei ole kallista.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Juu, oon kokeillut, kyllä toimii.
   Ja kerran tehdessäni hommia yhdelle hevoskasvattajalle sain siellä käyneeltä eläinlääkäriltä ”Tensolvet” nimistä geeliä, jossa on vaikuttavina aineina mm. hepariinia joka sulattaa verenpurkaumiakin. Se on myös rankkaa kamaa. Jos sillä heppa paranee, niin miksei ihminenkin.
   Pullon kupeessa lukee, että varotoimena on, ettei lihaa saa käyttää elintarvikkeena kuukauteen aineen käytön jälkeen.

   Mutta mikäs hätä tässä, en mä ole vielä teuraalle menossa…….. …kai?

 3. avatar saara finni sanoo:

  Tämän löysin netistä:

  Sukupolvien tuntema hoitokeino, lihaksiston ja nivelten kivunlievittäjä.

  Arnikatinktuura tai -geeli on tarkoitettu ulkoisiin vaurioihin. Se on luonnon oma ensiapu esim. turvotuksiin ja rasitusvammoihin.
  Arnika montanakukka on tunnettu jo vuosisatoja vahvasta lämmittävästä sekä kipua lievittävästä vaikutuksestaan.
  Sopii erinomaisesti myös koirille sekä urheilijoille. Ei sisällä dopingaineita.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   AINESOSAT:
   Arnikauutetta 7 %, etyylialkoholia 10 %, Isopropanolia 10 %, vettä ad 100 %.

   Jos siis viina auttaa hevosen kipuihin, niin kai se auttaa ihmisellekin.
   Kun mä jätän tuon isopropanolin ja arnikauutteen pois, niin sehän sitten onkin ihan sama jos otan sisäisesti 60% kossua ja vettä.

   Sitäpaitsi tuo Arnikki, josta sitä uutetta tehdään, on uhanalaisiin kasveihin luokiteltu kukka, joten antaisin sen mielelläni kasvaa siellä missä Luoja sen on suunnitellutkin kasvavan.

   Se TENSOLVET geeli on sitten paljon rankempaa, siinä on muutakin kuin uutteita,vettä ja viinaa. Siinä on jopa dopingaineitakin seassa.

 4. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Kun itse olin aikanaan isohkossa leikkauksessa, jossa lihaksia auottiin (56 hakasta), sain kehotuksen välttää jopa normaaleja toimintoja 3-4 viikkoa. Minä laitoin ”paremman puoliskon” (ilman omantunnon tuskia) puunhakureissulle. Ehkä kuningasjätkänkin olisi kannattanut näin menetellä, koska tuo tapaturma-alttiuskin tuntuu olevan huippuluokkaa.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Juu kyllähän se parempi puolisko sillointällöin autteleekin. mutta kun meillä on tälläinen hassu liitto, että meillä on yhtäköyttäyhdistys, mutta asutaan erillään olosuhteiden vuoksi. Emäntä on viikot toissä toisella paikkakunnalla ja asuu siellä siis viikot ja mulla on, vapaaherra kun oon, äijäkämppä Hartolassa ja sitten me ollaan kaikki viikonloput mökillä kuin paita ja perse. No kun emännän työpaikka on toisella puolella suomea, niin sepä lähti sinne jo sunnuntaina ja mä tulin kotiin. Ja kun äijäkämppä oli viilentynyt niin pitihän sitä lämmittää, eikä emäntää voinut pyytää kanneksimaan puita kun se oli jo 500 km päässä.
   Niin sehän vaan on itte kanneksittava..

   Mitä tulee tuohon mainitsemaasi tapaturma-alttiuteen, niin ei se mitään huippuluokkaa ole , tekevälle sattuu jos ei tekisi mitään ei sattuisi mitään, mutta silloin olisi jo parasta nukkuakin vaölmiiksi ruumisarkussa, sillä kuolemahan siitä tulee jos ei tee yht mielen virikkeekseen.

   • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    Minun kokemukseni on seuraava. Ainakin työelämässä samoille henkilöille tapahtuivat sekä työ-että vapaa-ajan tapaturmat. Yleinen käsitys oli, että heillä oli tapana ”koheltaa” tehdessään sekä töissä, että salibrandyssa yms.

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     On asioita jotka pitää tehdä, on vaan pakko. Kyselinhän mä kunnan kotipalvelusta apua, mutta arvaa vaan antavatko ne sieltä mitään ilmaiseksi, eikä mun alle tonnin eläkkeellä maksella kotiavustajien palkkoja, hyvä että itse tuun niillä toimeen ja saa pakolliset laskut maksetuksi.

     Salibandit ja muut urheilemiset mä oon jo lopettanut vuonna 1978 kun pääsin intistä, jotenkin sellainen koheltaminen ei kiinnosta. Mä en ymmärrä edes jääkiekkoakaan, en kato sitä ees telkkarista. Taitaa olla jotenkin hullujen hommaa, pannaan numerolaput selkään ja annetaan kuminpala jota käsketään mättämään kilpaa teräksiseen häkkiin jonka edessä seisoo hampaiosiin asti topattu äijä. Tai potkupallo, ihan yhtähullua hommaa ja melko tarpeetonta.
     En urheile enkä penkkiurheile..

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     ,Silloin kun mä teen oikeesti jotain hommia, niin ei niissä hommissa kohelleta. Isken aina välillä perstupakit ja mietin siinä samalla kuinka hommat ratkaistaan.
     Ei mulla töitä tehdessä kovin monesti ole havereita sattunut, ja aika harvoin tulee sutta ja sekundaakin.

     Sä Lauri taidat olla sellaisessa hommassa, ettei tartte paljon kroppaa käytellä, senkuin vaan ajattelee asioita?
     Mut varo vaan voi ne harmaat mössöt, mitä aivoiksi sanotaan liiasta mietiskelystä nekin nyrjähtää. Se onkin pahempi juttu jos tulee aivonyrjähdys. Siihen ei auta vaikka laittaisi pään kantositeeseen?
     Se on yleensä kertalaakista menoa.. ellei sitten omista kunnollisesta vakuutusyhtiöstä ostettua vakuutusta joka korvaa pitkällisen laitoshoidon ja että pystyy todistamaan vakuutustarkastajalle, ettei aivot ole nyrjähtäneet aiemminkin?

     Mutta noin yleisesti jos käyttää vaikkapa käsiään ja koneita, niin joskus saattaa käydä, että kone vie voiton kädestä. Tai jos kiipee katolle, niin on syytä muistaa että sieltä voi pudotakin.

     Mutta jos haluaa ettei mitään satu koskaan, niin ainakin kotona turvallisin paikka on kaapin päällä. Tilastojen mukaan kukaan ei ole koskaan saanut vammaa tai kuollut milloinkaan kotonaan, kaapin päällä!

 5. avatar pekka honkala sanoo:

  No, kyllä vakuutusyhtiöt ovat riskinsä laskeneet,

  Kyllä täältä vähän kauempaa uskaltaa sanoa, että toipilaana rehkiminen on tavattoman yleistä.
  Kun kunto on tilapäisesti tai pysyvästi huonontunut, pitäisi pääkopan tajuta, mitä kroppa kestää.
  Tämä asia on tullut esiin omien sukulaisten elämää seuratessa.
  Kaikestahuolimatta, toipumista kuningasjätkälle.
  Pekka Honkala

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Mullon oikea olkapää leikattu. Ei mun jaloissa ja vaemmassa kädessä ole mitän vikaa. Päässä ehkä jotain, sen takiahan mä eläkkeellä olenkin. Mutta ei se kompurointi johtunut rehkimisestä tuommoinen kymmenkunta klapia ei paljon paina, sen jaksaa kantaa sisään vaikka pikkurillillä. Tässä ei oo edes lähellä sellaisia naapureita joilta viittis apuja pyydellä. Sukulaisiakin on turha pyydellä apuun, ne aina kysyy ensimäiseksi; mitäs maksat? Joten hommat on vaan tehtävä itse ja annettava sukulaisten olla rauhassa ja odotella perintöjäni…

   Jaksamisia sulle Pekka, sukulaisten elämän seuraamiseen… Onko koskaan käväissyt mielessä, voisitko sä auttaa sun sukulaisias mitenkään ja ehkäpä vieläpä ihan ilmaiseksi?

 6. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Hyviä kommentteja! Kiitos vaan kovasti!
  Tää viimeisin Pekan laittama taisi olla vakuutusyhtiön piikkiin kirjoitettu.. no ihan sama mulle.

  Seuraajiahan on maailma täynnä ja perinnön kyttääjiäkin. On hauskaa ajanvietettä kattela aidan yli kun naapuri tai vanha sukulaisenpieru kompuroi ja rehkii ittensä hengiltä. Sen vertaa ei kellään kuitenkaan ole sosiaalisia taitoja että tulis kysymään ”tarviitko apua” ?

  Kerran yksi sukulaispoika kysyi suoraan, ”kun sä kuolet niin kuka sut perii, kun ei sulla ole omia lapsia tai vaimoa?” Äitinsä oli sille sanonut että hän saa mun mökin, autot ja kamat sitten aikanaan. No tuskin saa.. Eivät oo kuullu koskaan varmaankaan sellaisesta jutusta kuin testamentista. Voi olla ettei senttiäkään heru. Ei saa edes lakiosiakaan, kun ne kuuluu vain rintaperillisten oikeuksiin….

  Sitäpaitsi mää oon vielä ihan hyvissä voimissa noin yleisesti ottaen, mä voin hukata koko omaisuuteni itte maailmalle ja sukulaisille tai kunnalle jää hautauskulutkin sitten maksettavaksi.

  Saattaa siinä sitten käydä jollain mielessä, että olis ehkä pitänyt auttaa aikanaan, eikä aina olla rahaa ekana kinuamassa?

css.php