Joulupukki, joulupukki valkoparta valepukki?

Ja taas joutui se aika kun kaikki lapset laulaa joulupukkilaulua.

Mediassa esiintyy tämäntästä monia Joulupukkeja jotka kehuskelevat tienestisaldoillaan, niinkuin nyt vaikka tämä viikonlopun Iltasanomien sivulla oleva hemmo:  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1419130967236.html

Hintahaarukka tänä jouluna  pyörii siinä 15 eurosta 150 euroon per  ovi.

On laulavaa pukkia, muoria ja pukkia, tontulla tai ilman , autoilevia, jopa jokunen raitiskin pukki on erehtynyt joukkoon. Kitarallakin soitellaan jopa taikatemppuilujakin on luvassa.

Kyseisestä linkistä pääsee itse itseään suomen parhaaksi pukiksi  tai ainakin melkein…tituleeraavan  juttuihin.

Huimia on liksat jos satasen taksalla nettoaa pari tonnia.

Siis kaksikymmentä paikkaa pitää illassa kiertää ja jos ilta alkaa klo 14 ja päättyy n klo 20, niin sehän tekee 18 minuuttia per paikka ja kaikkine matkoineen.

Joten aika haipakkaa saa päästellä talojen väliä jos meinaa aikataulussa pysyä.

Kuinkahan moni maksaa satasen siitä että pukki tulee,  sanoo terve ja kuittaa satkun , heittäen lahjasäkin  lasten eteen.

Sillä ei siinä 18 minuutissa kerkeä mitenkään tekemään muuta, vaikka olis millaiset erityiskirjat mukana. Ja vaikka olis oikeesti lentävät porot parkissa talon katolla!

Mä tiedän mistä mä kirjoitan, olen minäkin tehnyt niitä hommia joskus.

Se ei tule ihan ilmaiseksi se pukin palkka, siihen pitää tehdä muutakin kuin omistaa koreat vaatteet ja vänkkyräkepin.

Silloinkun tein niitä hommia, niin aika täyspäiväistä hommaa se oli n.2-3 viikkoa ennen joulua, ennenkuin oli edes toiveitakaan  päästä tiliä laskemaan.

Joka ikinen uusi paikka piti käydä tsekkaamassa moneen kertaan iltahämärissä, että se sitten varmasti löytyy kiireessä. Reitit piti suunnitella sellaisiksi ettei tarvitse sahata kaupunkia ristiinrastiin, vaan niin että koko lenkki menee niin ettei tartte kun ajella paikasta paikkaan ringillä. Se on vaikeeta, koska kaikki haluu aina pukin juuri parhaaseen aikaan silloin kuin heille itselle parhaiten sopii.

Silloin kun mä tein pukinhommia, niin mullapa oli vielä ihan oikea parta. ei oo kuulkaas kivaa kesähelteellä letittää partaa, kun nää valepukit ottaa vaan jouluna partansa kaapista ja ymppää kuminauhat hatun reunaan kiinni.Mutta ei oo sekään kivaa kun pieni lapsi tulee ja vetää parran lattialle. Silti valeukitkin laskuttaa samat rahat kuin sellainen joka on jo yli puolivuotta tuhlannut etukäteen puolet pukkitienesteistään shamppooseen ja hoitoaineisiin.

Kaikista järkyttävintä on sitten se, että tää joulupukkitraditio joka on jatkunut jo vaikka kuinka kauan, niin silti aina joka Joulun alla mediassa joku kateellinen Augustus jaksaa vaatia koko maailman joulupukkeja verollepantaviksi!

Siinähän se olikin se tärkein syy miksi mä lopetin kapallisen joulun vieton, kun valtio alkoi tulemaan osille ottamaan siitä hyvästä osuuttaan, vaikka mä tein kaiken työn.

Olen mä vieläkin pukkeillut, mutta vaan ihan harrastuksen vuoksi. Kun ei omia lapsia ole tullut hommattua, niin kiertelen sitten leppoisasti vailla stressiä sukulaisten ja tuttujen luona jouluiloa tuomassa lapsille ja lapsenmielisille.Siinä sivussa olen muutamiin otteisiin toimittanut paketteja sairaalaan lastenosastolle ja käynyt muutamissa vähävaraisissa kodeissakin, ostaen jopa joitain lahjoja lapsille omilla rahoillani.

Joskus olen itse saanut jouluvierailustani lahjaksi villasukkia tai konjakkipullon tai jotain muuta pientä, ehkäpä paksun siivun kinkkua ym.                                                                                                    Kerran sain puukon, kun kävin partiolaisten pikkujouluissa..

Ja tietenkin joka joulu saan sen toivomani parhaan lahjan.. hyvän       Joulumielen….

Hmmmm.. paljonkohan hyvästä joulumielestä pitäisi maksaa veroa?

Suomi on kateellisia täynnään, jos joku keksii hyvän jutun saadakseen hieman lisää liksaa opiskeluun tms. niin heti ollaan vaatimassa veroja ja maksuja, ai miksikö?

No juuri siitä syystä kun näitä, on näitä pöljiä joiden on ihan pakko leuhkia lehtienpalstoilla ja muualla kuinka hirveän hyvin tulee liksaa milloinka mistäkin pikkuvilunkihommasta.

Perskeles pitäisvät omana tietonaan!

No kaikesta huolimatta, Rauhallista Ja Ihanaa Jumalan Pojan syntymäpäiväjuhlaa; Joulua,  kaikille tasapuolisesti , myös sille Augustukselle joka keksi verollepanon…!

4 kommenttia artikkeliin “Joulupukki, joulupukki valkoparta valepukki?”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terveiset Kuningas-kuntaan!
  Muistan kouluajoilta, että joulupukkina oli kiva esiintyä. Sellaisiakin keikkoja sain silloin, johtuen varmaan maineesta, jonka sain esittäessäni joulupukin roolia kuusijuhlan näytelmässä.
  On harmaa muistikuva, että meitä pyydettiin esittämään sama näytelmä jossain muussakin yhteydessä. Tuli mieleen yksityis-yrittäjien pikku-joulu, mutta tuskin se oli mahdollista, kuusijuhlan ja pikkujoulun välistä aikaväliä ajatellen. Syys-lukukausihan päättyi tavallisesti 20. pv. joulukuuta.
  Jostain muusta tapahtumasta on siis todennäköisesti ollut kyse.
  Joka tapauksessa sain kunnian olla joulupukkina yksityis-perheissäkin. Siihen aikaan minulla oli jo sen verran pituutta, että sovin hyvin joulupukin virkaan. Olihan se jännittävää nähdä, saisiko lapset uskaltamaan laulun esittämistä pukille. Hieman sadistista aikuishuumoria lasten kustannuksella. Heidän ainoa toivonsa oli tietenkin, että pukki jakaisi lahjat nopeasti, ja häipyisi saman tien.
  Mistään palkkioista ei tainnut olla puhettakaan. Yhden ainoan kerran muistan, kun Rämön Aarne tarjosi minulle hömpsyt navetan porstuassa, lahjojen jaon jälkeen. Muistan sen ehkä sen vuoksi, että hämmästyin siitä, koska olin vielä alaikäinenkin. Mahdollinen rikollisuuteen syyllistyminen on nyt jo varmaan ”preskriptioitu”.
  Voi olla, että jossain vähän maksettiinkin, mutta tuo ”ryyppy-juttu” on ainoa minkä muistan.
  Kaikenlaisia muistikuvia niistä entisaikojen jouluista mieleen pulpahtaakin!
  Pukin odotusta! Tapani

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Aika kultaa muistot… ja saattaa vielä hämärtääkin niitä! Tuo jouluteatteri-seikkailu ”julkisuudessa”, taisikin olla tiernapoikien esitys. En muista, olinko itse mukana siinä esityksessä, mutta yksi parhaimmista kavereistani, Tapani Paavola, esitti siinä murjaanien kuningasta. Naama oli hiilellä noettu mustaksi…
  Vieläköhän siellä monikulttuurisessa Suomessa, on moisen mustan naaman esittäminen laillista?
  Tapani

 3. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tapani!
  Ettäs kehtaat vetää noi rasistiset juttusi jopa joulun aikaan!
  Osaatko edes hävetä?
  Itse esitin ”valepukkia” Suomi-Kamujen, vastaanottokeskuksen väen ja henkilökunnan pikkujoulussa jossa oli edustus myös Tampereelta SPR johdosta.
  Ei kukaan naamanväriä katsonut, monenvärisiä oli paikalla ja kaikilla yhtä hauskaa. Lapsilla etenkin.
  Tapani: Älä pilaa toisten hauskaa joulu-juhlaa!

 4. avatar saara finni sanoo:

  Jatketaanpa tätä Tapanin ja Erkin joulukomiikkaa:

  Ei täällä enää tarvitse maalata esiintyjien naamaa mustaksi. Täällä on ihan aitoja ja pysyviä murjaaneja pilvin pimein omasta takaa.

css.php