Hartolan kuningaskunta, ajautuu jälleen kriisikunnaksi !

Kriisikunta on sellainen kunta jonka valtio ottaa erityistarkkailuun, koska se on velkaantunut korviaan myöten. Kriisikunnaksi pääsee kun  jokaista kuntalaista kohti laskettua velkaa on yli 1000 euroa.

Hartolan  kuningaskunta, pohjoisessa Päijät-Hämeessä ei ole oppinut mitään sitten sen viimekertaisen kriisikunnaksi joutumisen jälkeen, vaan sama meno jatkuu kuin ennenkin ja valtuutetut, hallitus kunnanjohtajan kera suoltavat rahaa hornantuuttiin minkä vaan keksivät.

Hartolan kuningaskunnan velat ovat jo paljon yli 5000,- euroa jokaikistä kuntalaista kohti, sillä tieto Etelä-Suomen Sanomien lehtijuttuun ; http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/01/09/hartola-ajautumassa-uudelleen-kriisikunnaksi-karkola-uskoo-pysyvansa-kuivilla?ref=paijat_hame-section-teaser-latestCurrent-teaserCategoryMain

on vasta  vuodelta 2013 ja viimevuonna 2014 tuli rökälelainatappioita lisää ainakin 2,5 miljoonan edestä, näistä yksittäin suurimmista oli Itä-Hartolan vesiosuuskunnalle annettu 1,5 miljoonan euron omavelkainen takaus, joka kaatui kunnan ts. kuntalaisten maksettavaksi vesiosuuskunnan konkurssin myötä!

************************************************

Hämeenlinnalaisia saattaa ajatteluttaa, että ”mitäs tuo jätkä täällä meille näitä kertoilee” mutta kannattaisi hieman kuitenkin huolestua asiasta.

Kunhan alkaa palkanalennuksia ja veronkorotuksia satelemaan niskaan, niin voi silloin ainakin miettiä, minkä instanssin töppäilyjä siinä makselette tekin Suomen tasavallan kansalaisina! Ettei vaan mene jokunen euro teiltäkin persaukisen nk.kuningaskunnan, nimeltä Hartola, tukemiseen?

*********************************************************

Meillä täällä Hartolassa kun taitaa olla sellainen tapa, että hoidetaan kunnallispoliittiset lehmäkaupat hirvitulilla kaatoryyppyjä naukkailtaessa, ja homma jatkuu sitten hirvipeijjaisissa keiton ja voiteluaineiden kera.

Suuruudenhullut kunnallispäättäjät ja kunnanjohtaja huseeraavat kovaa vauhtia kuntaa konkurssiin ja odottavat että valtio avaa rahakirstun kantta ja pelestaa pelin. Mutta nyt vaan näyttää siltä että valtion kirstut ammottavat tyhjyyttään, rahaa ei ole.

Hartolan on alettava myymään perämettää, ongelmana vaan on ettei kukaan osta sitä.

******************************************

Hartolassa on esiintynyt jo kansalaispakoakin, moni onneton on loikannut kuningaskunnan rajojen yli naapurikuntiin, jotkut taasen esim tää meidän ihana kunnajohtajamme, ei ole edes muuttanutkaan Hartolaan kun Joutsassa on elämä paljon helpompaa…

Moni loikkari on joutunut lähtemään tyhjin käsin, sillä mahdollisesti omistetut kiinteistöt  tai asunnot, eivät mene kaupaksi  kun ketään ei kiinnosta korkeita kiinteistöveroja ja muita maksuja Hartolasta ostamalla hankkia! Tällä hetkellä Hartolassa on myynnissä n 30 kiinteistöä tai asuntoa ja samanmerran loma-asuntoja. Ostajia vaan ei ole!

Kuntalaisten keskuudessa alkaa myös jonkinasteinen kapinahenki nostaa päätään. Asukkaat alkavat pikkuhiljaa huomaamaan etteivät viranhaltijat, valtuutetut ja kunnanhallitus osaakaan hoitaa hommiaan. On jopa toivottu muutamien eroamista johtotehtävistä.

Kun  kunnanjohtaja Merja Olenius, haki taannoin Toivakan kuntaan kunnajohtajaksi, moni huokasi jo etukäteen  ”hyvä kun lähtee” mutta toisin vaan kävi. Ei tullut Merjalle kutsua Toivakan johtoon vaan hänen sijalleen valittiin aivan joku muu murskaäänin 13-8, vaikka mediakin jo pitkään hehkutti Merjan olevan todella vahvoilla paikkaan!

”Harmillista, oltaisiin me se mieleämme annettu Toivakkalaisille” tokaisi eräskin kuntalainen torin laidalla, uutisen kuultuaan.

 

Hieman historiaa niille jotka ihmettelevät mitä tää kuningaskuntahömpötys on:

Hartola esiintyy Suomen ainoana kuningaskuntana.
Ruotsin kuningas Kustaa III julisti Hartolan itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi 31. elokuuta 1784.
Hän nimesi pitäjän kruununprinssin mukaan Kustaa Adolfin pitäjäksi.

Kunta ”julistautui” kuningaskunnaksi 1987 valtuustopäätöksellä ja otti käyttöön statuksensa Kustaa Adolfin muistoksi.
Joka kävi jopa melkein Hartolassa. Kuningasta varten tehtiin jopa valtaistuinkin, joka on vielä tänäkinpäivänä Hartolan museossa esillä.

Tämä ”melkein kävi Hartolassa” johtuu siitä että kuningas tosiaankin oli tulossa Hartolaan, mutta kovan merenkäynnin ja syyskoleiden ilmojen, sekä huonojen mutkaisten ja kuoppaisten teiden takia kuningas tuli kamalan kipeäksi, mm hänen orastava kihtinsä puhkesi vasemman jalan ukkovarpaaseen ja hetkenaikaa Vääksyn kartanossa lepäiltyään hän palasi takaisin Ruåtsiin

( Vääksyn kartano ei tarkoita yhtäkään Asikkalan Vääksyssä olevia kartanoita vaan Tampereen lähellä Kangasalalla sijaitsevaa Wääksyn kartanoa…)

*******************************************

Kuningaskunnan päättäjillä on nyt vielä  reilu vuosi aikaa huseerata lisää velkaa, tai hoitaa asiat siihen malliin että tästä velkaantumisongelmasta jotenkin selvitään. Saas nähdä onnistuvatko?

Sitten onkin jälleen kuntavaalien aika. Silloin nähdään todenteolla ketkä rotat jättävät suosiolla uppoavan laivan ja ketkä joutuvat jättämään sen lankkua pitkin kävelle,  kun luottamusääniä ei heru?

Vinkiksi päättäjillemme;

Kannattaiskohan kenties nytten pyytää tää nykyinen Kaarle-Kustaa kylään ihan oikeesti, josko siltä vaikka heltiäis muutama miljoona melkein-nimikkopitäjän tarpeisiin koska Suomen tasavallan  kassat on tyhjänä.

Kai sen vois vaikka hulikopterikyydillä tuoda koko matkan, niin ei tulis merikipeäksi eikä iskisi kihti?

Kai meillä kunnan kassassa on vielä senverran vatikaanin kiineistöltä kaadetuista ikihongista saatuja perämettärahoja että yksi hulikopterimatka maksetuksi saadaan?

 

 

kuningasjätkä

Hartolan kriisi-kuningaskunnasta

15 kommenttia artikkeliin “Hartolan kuningaskunta, ajautuu jälleen kriisikunnaksi !”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  http://62.165.158.212/djulkaisu/kokous/20141074-4.HTM

  Ylläolevasta linkistä pääsee lukemaan kunnan päätöksenteosta mm. sitä että kunnan kassassa on sen verran rahaa että pärjätään vain 1-2 päivää.. Monelle firmalle se tietäisi konkurssia!

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terve, kuningasjätkä! Hyvä kirjoitus jälleen! Tai oikemminkin oli kyse selonteosta.
  Ei hyvältä näytä! Auttaisikohan asiaa, jos jättäisitte euron, ja alkaisitte käyttää ruotsin-kruunua 🙂 ?
  Sitkeyttä vaan, ihan niinkuin sedälläni:

  http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/valvomisen_ennatys_suomeen_34180.html#media=34182

  Hyvää jatkoa!
  Tapani

 3. avatar Antti Sulonen sanoo:

  Hyvinhän Teillä siellä Hartolassa menee. Te sentään tiedätte, että rahaa riittä vielä ehkäpä pariksi päiväksi. Voitte tehdä varasuunnitelman rahatonta aikaa varten. Toista se oli tuolla Talvivaarassa, siellä toimitusjohtaja ei tiennyt illalla unipuulle vetäytyessään, että aamulla kassassa ei ole rahaa.

  Kaarle-Kustaata ei kannattane kylään kutsua, eikös se Kaarle-Kustaan talous ole Ruotsissa vähän sama juttu kuin kuningaskunta Hartolan talous Suomessa. Odottelee muiden maksavan kulut, oli ne sitten euroissa, tai kruunuissa.

 4. avatar kuningasjätkä sanoo:

  No ensimäinen viranhaltijan irtisanoutuminen on nyt saatu tiedoksi. Jo alunalken vesiputkiasioissa ryvettynyt, ja yhteneväisesti muistinsa rakennustöistä menettänyt, tekninen johtaja Antti Kailio on sanonut työsopimuksensa irti 29.12.2014. Kailio aikoo mennä tuuraamaan viransijaisuutta Askolan kuntaan. Onnea teille vaan Askolalaiset, sitä te tarvitsette…
  ohessa linkki asialistaan kunnanhallituksen kokouksesta : http://62.165.158.212/djulkaisu/kokous/20151082-13.HTM

  • avatar Antti Kailio sanoo:

   Älä valehtele Kuningasjätkä, putki Itä-Hartolaan oli jo rakennettu kotisi ohitse, kun tulin Hartolaan 5.6.2008. Jälkeen päin olin sitten katselmuksessa, kun olit väittänyt, että kaivanto oli täytetty humuksella. Sinulla ei vain ollut todistusaineistoa kun kuvasi humuskuopasta olivat hävinneet. Hävisit jutun. Eikä askolalaisilta onnea puutu! -Antti Kailio

   • avatar kuningasjätkä sanoo:

    Se että sä tulit virkaan vasta putkenteon jälkeen , ei poista sun vastuutasi siitä ettet tutkituttanut hommia itse vaan heittäydyit tietämättömäksi ja muistamattomaksi koko asialle, suositellen vaan valitusteni hylkäämistä.

    Olisithan sä voinut tutkituttaa asiat kaivattamalla putkilinjaa auki jotta nähtäisiin minne ne risut, oksat ja kannot hävisivät kun ei niitä kaivuualueelta poiskaan viety.

    Sen sijaan sä taisit laittaa ne työmiehet asialle vetelemään metsistä muutamia kuusenoksia kaivannolle ikään kuin silmänlumeeksi..

    Mulla on muuten poliisin, syyttäjän ja oikeuskanslerin päätöslauselmat joissa kerrotaan ettei Hartolan viranhaltijat yhdessä urakoitsijan kanssa ”yhteneväisesti eivät kukaan muista mitä työmaalla on tehty” jonka vuoksi toimenpiteisiin ei voitu ryhtyä.

    Tutkintaprosessi kadotti mun kuvat.
    Mutta kun katselee Google Earth;ista lataamiani kuvia, niin humukset kannot ja oksat on kadonneet niistäkin jonnekin kaikilla kaivantolinjoilla ympäri Hartolaa.

    Sie ite annoit lausunnon ettei kantoja ja oksia ole haudattu kaivantoon vaan kaivutyön yhteydessä ne on maisemoitu kaivantoon.

    Mitähän eroa sillä sitten on Hautaamisella ja maisemoinnilla maan alle, osaatko selittää? Minä en näe siinä mitään eroa.

    Muutenkin aika räikeetä hommaa oli se meno Hartolassa tuohonaikaan.
    Kenenkähän pyynnöstä mm Dosentti Nenonen antoi terveyskeskuksen hallussa olevia potilastietojani Teknisen lautakunnan käyttöön, luetellen saamiani lääkkeitä joita Dosentti oli määrännyt veden aiheuttamiin ihottumiin, väittäen mm etten ollut syönyt minulle määrättyjä antibiootteja..
    He hee , harvemminhan ihovoiteita syödään, mutta Dosenttikin oli ”yhteneväisesti muistamaton” koska ei muistanut mainita selonteossaan määränneensä minulle antibiottista voidetta.

    Mutta Teknisen lautakunnan pyynnöstä Dosentti Nenonen saattoi syyllistyä johonkin rikokseen, kuten potilastietojen luvattomaan luovutukseen.
    Näistäkin asioista on mulla mustaa valkoisella, sun ittes allekirjoittamassa lausunnossa.

    Vai etkö muista kirjoittaneesi sellaistakaan? Olisiko syytä hommailla kiireellä lääkitystä joka estää muistikatoa?

    Kaikkein muistamattomin porukasta oli se ”toimistorakennusmestari Markku” jonka olis pitänyt suunnitella ja rakennella vain toimistoja, koskapa kenttätöistä ei mitään muistanut milloinkaan.

    Silloin kun putkilinjastoa alettiin kunnanvirastolla lanseeraamaan, Markku huomautti että ”kiinteistöjen arvot nousevat kun otetaan vesi ja viemäriliittymät kiinteistölle”!

    Olenkin huomannut että monilla on kunnan saamat kiinteistöverotuotot kohonneet sen jälkeen kiinteistöjen verotusarvon noustua, putkien vedon seurauksena. Muuten kiinteistöjen arvot ei ole nouseet kuinkaan.

    Tiedätkö muuten paljonko nykyään maksaa kaikkinensa vesi ja viemäriliittymä kaikkine töineen ja pumppaamoineen, putkenvetoineen , kaivuineen ym. Hartolan Itäisillä konkurssimailla.?

    32 tuhatta !..

    arvaappas piruuttais tulenko koskaan tähän 10 tuhannen arvoiseen mökkiini ostamaan sellaista turhaketta? Sitäpaitsi sähän tutkitutit yhdessä terveystarkastajan kanssa mun kaivovedenlaadun kolmeen otteeseen ja tutkimustulosten mukaan vesi täyttää talousvedelle asetetun normiston. Joten paskalain pykäläin mukaan mun ei tarvitse liittyä putkeen koska vettä on riittävästi ja se on normit täyttävää.

    Siinäpä sitä kummastusta riittäisikin, jos se ykskaks muuttuisikin epäkelvoksi. Voisi olla niin että juttu aloitettaisiin uudestaan ja nyt tutkittaisiin kaivanto pohjiaan myöten.

    (Olisi sen kaivannon voinut muuten laittaa kiertämään kauempaakin, 31,4 metriä lisää putkea ja putkilinja kulkisi kaarella sadan metrin päässä mun tonttini rajoista, vanhaa metsätien pohjaa myöten..)

    Toivon hartaasti että Askolan asukkaat ovat niin onnellisia kanssasi, että he vakinaistavat sun viran.

    Hartolassa
    tuskin kukaan kaipailee sua takaisin? Kuten ei kovin montaa muutakaan edeltäjääsi tai muuatta muuta entistä viranhaltijaa?

    Että Sikäli…

 5. avatar Antti Sulonen sanoo:

  Päättyköhän siellä Askolassa viransijaisuus 2016. kun mainitsemasi henkilö palaa 7 päiväksi Teille töihin 2017.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Ha-ha haa nää taitaa olla näitä tavanomaisia kirjoitusvirheitä, joita Hartolassa tehdään tämäntästä. Yleensä niitä tulee laskelmiin pilkkuvirheiden muodossa kun raha-asioista on kyse. Esityslistoihin tulee pilkunpaikkojen muuttuessa pienemmät summat jotka valtuusto hyväksyy ja lopullinen summa onkin sitten oikeasti isompi…Tms.

   Täytyisköhän kysäistä kunnasta onko tuo teksti oikein…? Ehkä maanantaina?

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Toivottavasti ei palaa koskaan!
   Täällä moni muukin on kanssani samaa mieltä, että hyvä kun älys lähteä!

   Vielä kun sellaiset kymmenkunta ukkoa ja mummoa saataisiin pois , eikä uusia tilalle ollenkaan, niin alkaisi säätöjä syntymään, eikä tyhmyys enää tiivistyisi joukossa niin paljon!

 6. avatar Prinsessa65 sanoo:

  Jospa yhä halpenevat kiinteistöt houkuttelisivat väkeä muilta paikkakunnilta. Työpaikkoja täällä ei ole, mutta mahtaisiko lisätä ostovoimaa, jos muuttaisivat tänne asumaan? Onko tietoa kenelläkään montako hartolalaista yritystä on mennyt konkurssiin viime vuoden aikana tai lopettanut toimintansa muuten vain kannattamattomana?

  Kuningasjätkä, puhut ja kirjoitat asiaa!

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Panes kattoen;( http://www.etuovi.com/myytavat-asunnot/tulokset?haku=M32640018 ) kuinka rottajoukon omistamien kiinteistöjen hinnat putoo. Siellä ei taviskansalaisten mökkejä ole myynnissä, hinnat liikkuu haitarilla 99 – 500 tuhatta, eikä niitä varmaa osta yksikään, koska ei taida, toisia rottia kiinnostaa tulla makselemaan kiinteistöveroja Hartolaan..
   Rotathan ne yleensä uppoavan laivan ensimmäisinä jättää! Kuka muuttaa Ruotsiin ja kuka Portugaliin tai Kaimansaarille tahi Monacoon !

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Eipä ole paljolti kiinteistöt halvenneet, myyjät haluavat kuitenkin katetta maksamilleen rahoille.
   Ostajia ei vaan ole, kun ei täällä ole töitäkään liiemmälti uusille tulijoille
   23 loma-asuntoa ja samanverran omakotitaloja roikkuu myymättömänä, on roikkunut jo vuosia jotkut. Edes kuntakaan ei ole saanut myydyksi kesämökkitonteistaan ”tippavaarassa” kuin yhden, vaikka teettikin tynnyrintyöt ja tiet ja vesijaviemäripuketkin alueelle. Mutta kun kukaan ei juuri ole kiinnostunut ostamaan valtatienvarrelta entistä vesijättömaata joka kasvaa ranteenpaksuista lepänhuitua. 85-90 kiloeuroa on kova hinta sellaisesta maasta jota pitää metrillä-puolellatoista ensin täyttää,ennen kuin voi alkaa tekemään yhtään mitään.

   Ongelmana on se että kuka ihmeessä haluaisi muuttaa Hartolaan , jossa ei ole töitä, mutta siitä huolimatta kunnallisveroa nostellaan vuodesta toiseen ja eiköhän se ala olla jo kohta suurempi kuin arvonlisävero..
   Ainakin sitten kunhan on uusimmat herrojen hälmöilyt menossa maksuun. ( palloiluhalli, vai mikä kunkkuareena se on ja tää uusin vanhustentalo, joka toteutetaan nykyisen terveyskeskuksen yhteyteen ja kun se valmistuu. niin vanhukset siirretään vatikaanin kiinteistöön nykyisesta palvelutalosta kuninkaankartanosta, joka kunnostetaan taassen terveyskeskuspalveluiden käyttöön???)

   menikö epäselväksi.. no elä huoli niin se on muillekin mennyt!

   Ja mikä parasta kaikessa päättäjät jotka nämä päätökset ovat tehneet, ovat tietenkin päätöksistään ja päätösten tekoprosesseista
   ”yhteneväisesti muistamattomia”, joten se siitä sitten..!

   Että Sikäli…..!

 7. avatar Kirjanpitäjä sanoo:

  Kunigasjätkä, eiköhän olisi asiallista ottaa selvää asioista ja vasta sitten kirjoitella blogeja. Silloin kun Hartola oikeasti oli kriisikunta, kohta 10 v sitten, oli konsernivelkaa 8000 euroa/asukas eivätkä ministeriön miehet valittaneet mitään. Velka tulee yhtiöstä, jonka lyhennysten ja korkojen maksuun ei ole verovaroja tarvittu. Olet pahasti sotkenut konsernivelan ja konsernitappion. Konsernitappiota on tuo 5000 euroa/asukas ja se on täysin laskennallista. Konsernitilinpäätöksessä pitää tytäryhtiöiden poistot laskea emokunnan poistosuunnitelman mukaisesti (poistojen aikataulu Hartolan kunnassa on melkoisen tiukka), ja siitä syntyy tappio. Tilintarkastajat ovat emon ja tyttärien tilinpäätökset tarkastaneet eikä huomautuksia ole tullut. Lehtien toimittajat eivät ymmärrä kuntien talousasioita ollenkaan etkä sinä kuningasjätkä taida ymmärtää sitäkään vertaa. Jos Hartola on niin vaikea paikka asua niin miksi et muuta muualle??

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Ei siitä kuule ole kymmentä vuotta vielä kun Hartola oli viimeksi kriisikunta, edellisestä huostaan/valvontaanotosta ei ole kulunut vielä viittäkään vuotta!

   Mutta kun nyt puheeksi otit, niin myös kymmenen vuotta sitten oli tukala tilanne ja ihan samasta syystä kuin nytkin.

   Kun varoituksista huolimatta piti rakentaa pilvilinnoja !

   Velkaa on nyt jälleen kertynyt liikaa, oli se nyt ihan minkä nimistä tahansa, konserni tai ihan mitä vaan velkaa , niin velkaa se on siitä huolimatta, kyllä se sun kirjanpitäjänä tietää. Ei se nimeä muuttamalla saatavaksi muutu!
   Hartolalla ei ole emokuntaa, vaan Hartola on itsenäinen kunta vielä ainakin toistaiseksi ja jos kehitys jatkuu tälläisenä niin varmaan saa ollakin vielä pitkään. Uskoisinpa ettei yksikään lähinaapureistamme halua kuittailla Hartolan herrojen töpeksimiä jättivelkoja maksettavikseen?

   Moitit minua siitä että en kirjoita asiaa.

   No ihan sama, minä kirjoitan vain sitä mitä maallikkokansalaisena ja erityisemmin koulujakääymättömänä tiedän ja ymmärrän asioista.
   Kirjoitelmani perustuvat siihen mitä lehdissä alueella on asioista kirjoitettu ja mitä löytyy mm. Dynasty tietopalvelun sivuilta vapaasti luettavista kunnanhallituksen, -valtuuston ja -lautakuntien kokouspöytäkirjoista !

   Mutta ehkäpä sinä hyvä nimimerkki Kirjanpitäjä yhteiskunnan kustantamien koulujen ja oppilaitosten käyneenä voinet asiassa meitä maallikkotolloja valaista siinä asiassa joka meitä usein on askarruttanut, eli onko siinä paljonkin järkeä kun vanhoja lainoja maksellaan ottamalla uutta velkarahaa kovalla korolla ja tätä tehdään vuodesta toiseen mitään oppimatta virheistä.

   Ehkäpä myös kertoisit miksi esim Itä-Hartolan vesiosuuskunnalle myönnettiin omavelkainen takaus, vaikkei heillä ollut edes välttävää määrää tilauksia vesiliittymille, miksi kirjanpitäjät ym korkeasti koulutetut eivät vaatineet lisäselvityksiä ja kannattavuuslaskelmia?
   Pankkiiriliike Nordeahan kyllä laski kaiken, ja pankkiirit tiesivät kyllä etukäteen jo, ettei vesiosuuskunta koskaan kykene velkaansa maksamaan, koska tulopohjasta ei ollut tietoakaan lainaa haettaessa, mutta eivät pitäneet asiaa olennaisesti tärkeänä, koska takaajana oli Hartolan kunta, ts. kuntalaiset verotuottoineen.
   Kerro, hyvä nimimerkki, miksi kirjanpitäjät ja -oppineet, eivät silloin puuttuneet asiaan?

   Ehkäpä sinä arvoisa nimimerkki Kirjanpitäjä voisit näyttää myös mallia kuinka blogia pidetään oikein, tai ainakin niin kuin mielestäsi sitä pitäisi pitää?

   Tämä tyyli jota minä käytän on minun tyylini, mutta mitenkään en olisi pahollani jos avaisit omat blogisivusi ja alkaisit kertolilemaan omia mielipiteitäsi asioista omalla tyylilläsi!

   Kiitos kuitenkin eriävistä mielipiteistäsi.
   Tälläista on demokratia, ei kaikkien tarvitse olla aina samaa mieltä yhteneväisesti, niinkuin Hartolan kunnanvaltuustossa lehmäkauppoja siunattaessa ollaan !.

   Toivoisin kuitenkin ,että jos enemmälti alat haukkumaan taitojani, että tekisit sen omalla nimelläsi, etkä piiloutuisi nimimerkin anonyymisuojien taakse.
   Siis minähän tiedän kuka ja mistä olet, mutta voisithan sen itsekin kertoa reilusti.

   P.S. Mitä tulee ehdottamaasi muualle muuttamiseen, niin ei se niin vaan onnistu minultakaan. Muuten kyllä olisin lähtenyt jo vuosia sitten. Mutta kun nyt satun kuulumaan siihen omistavaan luokkaan jolla on kiinteistö ja kun ei paremmatkaan kiinteistöt tahdo Hartolassa käydä kaupaksi, niin ei muutto tule kysymykseen minullekaan vaikka mulla nyt onkin sellainen pieni mökki asuttavanani ja maatakaan ei ole kuin muutama kapanala! Mutta vartoohan vähänaikaa, tässä on vielä järjestelyt kesken. Ehkäpä vuokraankin mökkini jollekin 7 lapsiselle vähemmistökansallisuus- sosiaaliperheelle ja tosiaan muutankin muualle?

   Mutta en mä näitä hommiani siltikän lopeta, vielä on nääs vuosien aikana kertyneitä mangaanibakteereita hampaankolossa sen verran, muutamien kunnan viranhaltijoiden ”yhteneväisesti muistamattomana” suorittamien töppöilyjen takia!

   Terveisin:
   kuningasjätkä
   Hartola

 8. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Lainattu teksti Etelä-Suomen Sanomat:

  ” Kriisikuntien joukko voi kasvaa moninkertaiseksi
  Kotimaa 9.1.2015, klo 07:00. Päivitetty 8.1.2015, klo 21:41

  Kriisikuntien määrä saattaa lisääntyä Suomessa voimakkaasti, mikäli uusi kuntalaki hyväksytään eduskunnassa.

  Tällä hetkellä kriisikuntakriteerit täyttää vain neljä kuntaa: Jalasjärvi, Honkajoki, Lavia ja Vimpeli.

  Jos eduskunta hyväksyy esityksen uudeksi kuntalaiksi, saattaa joukko kasvaa jopa 18 kuntaan, elleivät kunnat saa talouttaan pian tasapainoon.

  Näillä kunnilla on konsernialijäämää yli 1 000 euroa asukasta kohden. Joukossa on pääosin pieniä kuntia, mutta myös keskikokoisia kaupunkeja, kuten esimerkiksi Äänekoski, Raahe ja Raasepori.

  Valtiovarainministeriön finanssineuvos Markku Nissinen ei pidä yllättävänä uutta joukkoa, sillä osa kunnista on ennenkin ollut kriisikuntia, mutta joukon suuruus on hänestä huolestuttava.

  – Jos kunnat eivät reagoi nopeasti, meillä on aikamoinen määrä kriisikuntia muutaman vuoden päästä, Nissinen huomauttaa.

  Nissinen on myös huolissaan suurten kaupunkien mahdollisesta luisumisesta kriisikunniksi. Esimerkiksi Kuopio ja Kotka keikkuvat tällä hetkellä aivan kriisikuntakriteereiden rajalla. Kuopiolla on konsernitaseessaan kattamatonta alijäämää 979 euroa asukasta kohti ja Kotkalla 969 euroa.

  – Nyt on vielä aikaa, ja iso talous pystyy ehkä hivenen paremmin tekemään toimenpiteitä, mutta kun puhutaan lähes 1 000 euron alijäämästä, on siinä isollakin kaupungilla tekemistä, Nissinen arvioi.

  Lahdella konsernialijäämää on 37 euroa asukasta kohti ”

  Lainaus päättyy.
  ———————————————————————————————————————————————–
  Niin että sitä minä vaan, että onko tuo Hartolan 5000 euron alijäämä näinkin penelle kunnalle liikaa ?

css.php