KOKOOMUKSEN VAALITEEMA vuoti julkisuuteen; LISÄÄ LIKSAA JA HETI!

Kokoomuslainen  kahden kauden politikko SAMPSA KATAJA esittää iltasanomisen sivulla:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1423592743658.html#comments-anchor

Että kansanedustajan palkka ( n. 8000 euroa kulukorvauksineen ja vapaat matkat) on liian pieni!

Hänen mukaansa sillä ei perheellinen mies elä!

Entisessä tehtävässään juristina hän omien sanojensa mukaan sai huomattavasti parempaa liksaa ja hommatkin oli mukavampia. Kansan palveleminen on ikävää työtä, kun joutuu olemaan julkisuudessa eikä saa rauhassa kähmiä asioita omassa rauhassaan.

Niin siis kertoilee Kataja, jonka ainoa huomiotaherättävä teko Suomen eduskunnan kansanedustajana, viimeisten kahdeksan vuoden aikana onkin ollut se, että hän joulukuussa 2011 esiintyi humalassa eduskunnan täysistunnossa. Mitä hän esitti, siitä ei ole varmaa tietoa, tuskin kuitenkaan kovin järkevä esitys oli sillä,  Kokoomusjohto tuomitsi käytöksen sopimattomana ja Kataja pahoitteli myöhemmin toimintaansa varapuhemies Pekka Raville jonka jälkeen Kokoomus antoikin hänelle kuuluisan, monesta muustakin yhteydestä tutun, täyden tukensa.

Lisää tietoa asioiden käänteistä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sampsa_Kataja

Kataja kertoi heinäkuussa 2014 ettei ole asettumassa ehdolle vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Hän kertoi haluavansa viettää aikaa perheensä kanssa ja palata takaisin asianajajan töihin ja elinkeinoelämään, mutta jatkavansa Porin kunnallispolitiikassa.

Saas nähdä kuinka Porilaiset suhtautuvat asiaan, että heilläpä ei enää olekaan kansanedustajaa valtuustossa, Kunnallisvaalit vuonna 2016 kertonevat Katajalle, että kannattaa jatkaa vain mafiapomojen asianajajana ja jättää puoluehommat ja politikointi niille jotka pyyteettä omistautuvat asioihin yhteiseen hiileen puhallellen!

Tosin kunnallisvaaleissa on yksi hienous jota eduskuntavaaleissa ei ole. Kunnallispolitikko pääsee automaattisesti lautakuntiin vaikuttamaan kunnan asioihin, jos kansalaiset sattuvat tympiintymään tyyppiin niin ettei ääniä heru!

Lautakunnistakin tipahtelee mukavaa kulukorvausta ja kokouspalkkioita aina kun kokouksissa käy ja joissain tapauksissa korvaukset ovat kiinteitä eli liksat tulee vaikkei kävis yhdessäkään kokoustamisessa.

******************

Sampsa Katajan kansanedustuksellinen ura, lähti aikoinaan käyntiin myös aika perin Kokoomuslaisella kähminnällä.

Hän nimittäin alkajaisiksi  sekaantui muutamaan lahjus-skandaaliin vaaliapuasioissa. Siis mikäli on uskominen internettiä ja Googlea. Sillä Googlen hakukoneella suoritetun haun mukaan;

Vuonna 2007 Kataja sai eduskuntavaalikampanjaansa varten 54 200 euroa Satakunnan tulevaisuus 2011-yhdistykseltä, mutta kertoi ettei täsmällisesti tiennyt, ketkä yhdistystä ovat rahoittaneet.

Nova Groupin toimitusjohtaja Arto Merisalo kertoi Katajan kiittäneen häntä henkilökohtaisesti saamastaan vaalituesta jo huhtikuussa 2007, mutta Kataja kiisti tunteneensa Merisaloa vielä tuolloin. Merisalo väitti Katajan yrittävän peitellä suhteitaan vaalirahoittajiin.

*****************************

Että sikäli..

****************************

Ja lisää sotkuja  Kataja sai aikaan missä milloinkin pyörähtelikään;

Tämä tieto niinikään on saatu internetin ihmemaailmasta hakukonejätti ja miljardiyritys Googlen suosiollisella avustuksella: ( sulkeissa olevat siniset tekstit, ovat kirjoittajan reunahuomautuksia)

Elokuun alussa 2010 poliisi aloitti tutkinnan Katajan osuudesta Rovaniemen kelkkatehtaan tutkinnassa.

Katajaa epäiltiin aluksi lahjuksen ottamisesta ja virka-aseman väärinkäytöstä, mutta rikosnimikkeet lievenivät, (  sitä mukaa kun aikaa tutkimuksiin kului), tuottamukselliseksi virkavelvollisuuden rikkomiseksi ja lahjusrikkomukseksi.

Epäilyt liittyivät Katajan saamaan vaalirahoitukseen ja mahdolliseen toimien esteellisyyteen Kevan hallituksessa. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ei kuitenkaan nostanut syytettä,(kuinkas muuten,eihän sitä nyt hyvää juristiveljeä sillätavoin voi kohdella siinähän voi juristin maine tahraantua, eikä saata päästä enää oikeisiin töihin jos kansanedustajan hommat joskus loppuvat.) sillä hänen mielipiteensä mukaan ei ollut näyttöä Katajan syyllistymisestä rikokseen . (eipä tietenkään, kokoomuspolitikot ovat aina rehellisyyden perikuvia, varsinkin jos heillä on juristin koulutus)

***********************************

Kuten aiemmin kirjoitin tuolla ylempänä, Sampsa aikoo lopettaa kansanedustajan hommat, ryhtyä jälleen huippujuristiksi, päästen maisemahuoneeseen pois ahtaasta kansanedustajan huoneesta., istuksimaan yli 20.000 euron kuukausipalkalla nahkaiseen nojatuoliinsa ihailemaan Ilja Repiinin taidetoksia seinillään ja nauttimaan kunnollisen liksansa lisäksi kansanedustajille kahden kauden jälkeen maksettavaa  sopeutumiskorvauksesta.

On siinä aikaa ja varoja sen jälkeen keskittyä olemaan perheen kanssa lomamatkoilla ja hoidella siinä sivussa Porilaisten kunnallispoliittisia etuja!

Mahtaa Sampsan kotitstereoissa pauhataPorilaistenmarssi aika tiuhaan?

*************************************

No tämähän oli kaikkinensa hieno asia että KOKOOMUS  julkaisi nyt tärkeimmän tavoitteensa vaaliteemoistaan.

Kansalaisilta otetaan pois palkankorotukset, eläkkeitä ei nosteta ja keskitetyistä palkkaneuvotteluista luovutaan siirtymällä henkilökohtaiseen sopimiseen työpaikkakohtaisesti.

Julkisissa viroissa ja kansanedustustehtävissä oleileville maksettavaa palkkaa ja palkkioita korotetaan ainakin 50 ellei peräti 100 prosentilla, että istuskelu ahtaassa pienessä työhuoneessa tuntuisi mielekkäämmältä touhulta. Torkkupeitot hankitaan hieman paksummat ja pidemmät, että on mukavampaa uinailla työhuoneen sohvalla jos sattuu olemaan kankkuspäivä  täysistuntoesiintymisten jälkeisenä aamuna..jne.

”””’

Olisipa kivaa jos vaikka Sirpa Pietikäinen kommentois asiaa jakertoisi siinä samalla tarvitseeko EU-meppien palkkaa nostaa myös, vai riittääkö se nyt maksettava liksa elämiseen Strasburissa ja Brysselissä. Onko sillä liksalla varaa vuokran ja muiden maksujen jälkeen, ostaa sipsejä, limua ja pullaa, ettei pääse laihis iskemään?

********************

On tää kivaa, kun meillä Suomessa on niin useita suoraselkäisiä ja rehellisiä politikkoja turvanamme!

 

MR.

 

 

2 kommenttia artikkeliin “KOKOOMUKSEN VAALITEEMA vuoti julkisuuteen; LISÄÄ LIKSAA JA HETI!”
  1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    En tunne tätä Sampsa-herraa. Hänen toilailujaan ole seurannut meediasta kuten Kuningasjätkäkin. Ei ole vaikuttanut koskaan miltään penaalin terävimmältä kynältä. Tosin Hän saattaa olla rehellinen. Muut kansanedustajat ovat visusti hiljaa. Palkka on hyvä, muita etuja tulee sen kun kehtaa ottaa vastaan. Ei näitä auta vaalikentillä huudella. Lisäksi eipä sieltä juuri kukaan ole halunnut palata entisiin töihinsä, vaan parempaa on täytynyt järjestyä (jos ei eläke tai sopeuttamisraha). Ja onhan Kataja oikeassa siinä, että maksuttomat oikeudenkäynnit takaavat lakimiehille huipputulot. Eihän heidän laskujaan kohtuullisteta kuin aivan härskeimmissä tapauksissa. Tosin haluan olla rehellinen. Kun työmaalla keskusteltiin joskus kansanedustajan työstä/palkasta/eduista sanoin. Olisin ainakin itse samanlainen jos sinne pääsisin. Ja lisää haluaisin. Ei se työmaata kummempi ole.

  2. avatar kuningasjätkä sanoo:

    Mä olen sitä mieltä että kansanedustajille pitää laittaa kellokortit ja tuntiliksa ja jos et leimaa kellokorttia ei liksakaan juokse. Edustustehtävät korvataan kiinteällä kulukorvauksella. Ja täysistuntoihin on pakko kaikkien osallistua ja olla paikalla koko istunnon ajan, muutoin otettava viikon palkka pois tilipussista. Kutsumustyöstähän siinä hommassa pitäisi olla kyse, eikä sinne haluta pitäisi liksan ja etuisuuksien toivossa.

    Oikeastaan parempi olisi ja parempia tuloksia tulisi jos valtio arpoisi 200 edustajaa joka vuosi kaikista kansanryhmistä edustamaan kansalaisia ja hallitus muodostettaisiin virkamiehistä. Tällöin estettäisiin puoluemafiosojen touhuilu eduskunnassa vuodesta toiseen.
    Nämä puoluemafiosothan ne oikeasti siellä määräilevät kuka rivikansanedustaja mitäkin saa tehdä ja mitä nappia kulloinkin painellaan.

css.php