Pertti Kurikan Nimipäivät, ynnä muuta kivaa!

500px-Provinssirock_20130616_-_Pertti_Kurikan_Nimipäivät_-_01

https://www.youtube.com/watch?v=zEiM6l5meQI

Kansalaisille iski shokki, kun liirumlaarum laulut ei päässeetkään edustamaan maatamme Eurovision laulukilpailuun Wieniin!

Vaikka olisi ollut tarjolla jos jonkinmoisia pussihousutanssiesityksiä, agrobatiaa, tulenliskoja , puukkoja ja puntareita , roomalaishaarniskoja, melkein pillun ja ainakin reidet paljastavaa oopperaakin ja sunmuuta.

Ei silti että mulla mitään oopperaa vastaan olisi, mutta jotenkin se vaan kuulosti ihan tältä: https://www.youtube.com/watch?v=5n041M5FnqA Ei aivan samaa rollutusta, mutta idea sama.., muistuttaen politikkojen puheita, luvataan ja näytetään paljon, mutta mitään sisältöä ei ole..

No mutta…. kaikesta huolimatta kansan karttuisa käsi jakoi ääniään tasaisen varmalla tahdilla neljälle kehitysvammaiselle miehelle jotka uskalsivat laulaa kovalla äänellä sen mistä muut vain ovat hyssytelleet jo vuosia!

Kiusalliseksi asian jotkut kokevat siitä syystä, ettei Suomi ole vieläkään ratifioinut vammaislakia ja tämä viisukappaleen valinta koetaan erittäinkin ikäväksi nyt, kun vielä maa valmistautuu vaaleihin ja puolueiden pitäisi keksiä muita juttuja joilla kansalaisia johdetaan harhaan ja äänestämään ”oikein”..

Jotkut rohkeimmat jopa iltapäivälehtiin asiaa kommentoineet uhkasivat muuttaa pois maasta.. Hmmmmmm, tavallisesti Suomesta  on viimeaikoina muutettu vain veropakolaisiksi milloin Ruotsiin ja milloin Portugaliin. Mutta jos kantti kestää ja varat salliivat niin syyhän se on tuokin!

Röyhkeimmät jopa väittävät asiaa maallemme häpeälliseksi, mitä se ei tietenkään ole.

Olen kauan kuuluttanut lisää,  huonompiosaisille puolestapuhujia, nyt meitä on jo  kuusi, siitä on hyvä jatkaa…

Jotkut kotimaiset lehdet hehkuttavat, Pertti Kurikan Nimipäivät yhtyeestä ja toiset lehdykkäintoimitukset,kuten  mm. Lahdessa ilmestyvä Etelä-Suomen Sanomat, ovat aivan hiiren hiljaa.

Jopa ulkomailla kansainvälisestikin on erikoinen yhtye huomattu!

Pertti Kurikan Nimipäivien euroviisuvalinnasta ovat viime päivinä kirjoittaneet kansainvälisistä medioista muun muassa BBC ja Independent.

Suomalaisia kuitenkin, taitaa erilaisuus pelottaa?

——————————————–

Poliitikot  nieleksivät tyhjää ja selittelevät kuka mitäkin. mm. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd) arvostelee hallitusta siitä, että se sai esityksenä eduskuntaan vasta viime vuoden lopulla.

– Olisi ollut hyvä, jos esitys olisi tullut vuotta kahta aikaisemmin. Silloin olisi ehditty hoitaa nämä laintarkistukset. Tämä on näitä esimerkkejä, joissa lainvalmistelun taso muodostaa ongelman, Koskinen kommentoi Ilta-Sanomille tänään.

– Ja siihen vaikutti se, että ministeriöiden yhteistyö ei oikein toiminut. Oikeusministeriön edustus ei ollut oikein vahvasti mukana, Koskinen lisäsi.

————————————————–

Mua ihmetyttää sellainen asia, että Johanneshan on itsekin hallituspuolueessa, eikö hän olisi asiaa voinut mitenkään kiirehtiä , koska…..?

Jopa EU,n huippuviralla palkittu Jyrki Katainen (kok) ja kuuden puolueen hallitus kirjasi ohjelmaansa 2011 eli siis jo neljä (4) vuotta sitten, että vammaispalvelun erityisiä kohteita ovat ”säädösmuutosten valmistelu ja voimaansaattaminen YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen ratifioimiseksi.”

Todellisuus on ollut kuitenkin toisenlainen, sanokoot Kataiset ja Koskiset mitä sanovat!

————————————-

Että sikäli! ……

Hallituksella lie ollut jotain paljon tärkeämpää ja kiireellisempää tekemistä. Täytyi kiireellä nuijia pöytään vasta syksyllä esiinostettu tasa-arvoinen avioliittolaki. Mikäpäs sen tärkeämpää olisikaan?

Mitä nyt muutamasta vammaisesta, niitähän on ain ollu ja tulee kokoajan lisää??

Mutta tässäpä olisi nyt kuitenkin oivallinen vaaliteema, miten hienoja lupauksia siitä irti saisikaan..

Aajatelkaa kukapa keksisi ensimäisenä luvata jotain, mistä sitten voisi taas takkinsa kääntää, kansalaisten riemuksi jälleen! Kansantahdon nimissä tietenkin ja mahdollisesti myös yhteiseksi hyväksi!

Kansanedustajien vaaleihin on aikaa enää vajaa kaksi kuukautta!

Silti vieläkään ei ole tullut mitään sen suurempia neronleimauksia, mitä nyt Ben ZyskoiwiZ, vai mikä se pellen nimi olikaan, keksi julkistaa omat leikkauksensa, joilla saadaan keräiltyä vähäosaisilta nippa nappa sen verran tuohta että kansanedustajat saanevat kaipaamansa palkankorotuksen kun se 8000 euron liksa on niin pieni, eikä edes työhuoneissa ole nahkatuolia ja Ilja Repinin tauluja seinillä.

Olen tuossa lueskelleut viimeaikoina ahkerasti lehtiä ja yrittänyt etsiskellä vaaliteemoja, vaan ei niitä näytä olevan..

Nyt näyttäisi pikemminkin siltä että kansanedustajaehdokkaat pyrkivät  vaikuttamaan kansalaisiin kertoilemalla lööpeissä asioitaan että kansalaiset ja äänestäjät ymmärtäisivät heidänkin olevan ihan melkein samanlaisia kuin tavallisetkin kuolevaiset..

Säälillä ja sympatioilla ratsastetaan, jotkut kaivannevat kehuja, isien menneistä teoista, hyvin harvat omistaan..

Kolmelta tai neljältä kansanedustajaksi aikovalta on kuollut joku lähiomainen, vaimo, veli, isä, poika jne.. Suurin lööpein asiaa kuulutetaan mediassa tyyliin , että kyllä meilläkin huonosti menee, eikä vaan kansalaisilla joilta kokoajan etuuksia leikataan.

On keuhkoveritulppaa ja aivoveritulppaa joista ollaan ikäänkuin sairaslomalla mutta samalla kuitenkin ollaan tekemässä kenttävaalityötä..

Erästä kansanedustajaa hoidettiin ensin mahtaudin takia, kunnse jokiaika sitten selvisi että päässä olikin veritulppa..

Yksi joutui auto-onnettomuuteenkin, tosin ei itse ajanut autoa, eikä edes vahtinut kuskiaan, eikä tiennyt ajoiko kuski kuudenkympin rajoitusalueella kovempaa kuin piti, kun oli niin paljon työkiireitä ettei kerennyt tarkkailemaan..

Yhdellä naisedustajalla epäiltiin aluksi arvauskeskuksessa aivoverenkiertohäiriötä, mutta pitkällisen arvuuttelun  jälkeen syyksi huonoon oloon paljastuikin liian isot rinnat jotka sitten pienennettiin.

Yhtä asiaa he kaikki kuitenkin varovat visusti kertomasta, sitä että he pääsivt kaikki ajallaan hoitoon. Valitettavasti monella tavallisella kuolevaisella äänestäjällä asiat ei ole niin ihanasti..

Eräs pitkään eduskunnassa istuksinut nainen, sai kuin saikin laihdutettua takamuksistaan kymmenen kiloa läskiä, mutta muutapa hän ei sitten viimekaudella aikaan saanutkaan. Mutta kai siitä muutama kunniamainintaääni heltiäisi?

Kasvissyäjäksi tituleerattu, makkaralla ja kaljalla itsensä, ulkomaillakin uuvuksiin turvottanut Paavo Arhinmäkikin joutui ajelemaan kertomansa mukaan vaalibussilla 1400 kilometriä ennekuin kukaan keksi  näyttää keskaria hälle. Tosin iltalehden kommentoitsijoitten mukaan keskaria oli näytelty siellä täällä, jopa kaksin käsin,  Paavo ei vaan ollut huomannut sitä..

Muutama urheilija pyrkii eduskuntaan, ei niinkään urheilusaavutusten siivittäminä, vaan että kokevat että heillä olisi jotain annettavaan kansalle..eli siis mitä?… Kun ei ne urheiluhommatkaan järin vakuuttavasti ole sujuneet?

Sittenhän on tietysti aina ahkera pyrkijä; Keminmaan Kuningas, Paavo Väyrynen. Hänen puheistaan olen ymmärtänyt vain sanan sieltä toisen täältä, lähinnä ikälopun konkarin höpinöitä. Pääasiallisin ja mieleenpainuvin on sana MINÄ, eri muodoissaan; MINUN, MINULLE, MINUSTA jne.. Toinen joka mieliin jää on PYRIN.. Paavon paha vika on se että jostain syystä hän ei osaa sanoa ME, sillä meistä kaiksista , koko Suomen kansastahan tässä itseasiassa on kysymys, ei niinkään Paavosta.!

Olisi se kiva jos näissä vaaleissa saisimme me äänestäjät sellaisia oikeita lupauksia, sellaisia että asiat laitetaan ihan oikeasti kaikilta kuntoon, ketään suosimatta tai syrjimättä.

Jos kerran YHTEISEN HYVÄN eteen kaikkien on ponnisteltava, niin miksi siitä yhteisestä hyvästä, sitä hyvää jaetaan, vain niin harvoille ja yleensä vain niille joilla on sitä jo ennestäänkin ylenmäärin?

 

 

Nyt kansanedustajaehdokkaat, tositoimiin ja lupaamaan!

 

39 kommenttia artikkeliin “Pertti Kurikan Nimipäivät, ynnä muuta kivaa!”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terve, Jätkä! Haluaisin kommentoida ainoastaan tuota kirjoituksesi alku-osaa, jossa, jossa analysoit Suomen euroviisu-karsintaa.
  Tämä siksi, että olen itse, jo pitemmän aikaa ajatellut kirjoittaa suomalaisen musiikin surkeasta tilasta. Nyt säästyn siltä, jos tämä kommentti saa olla tässä!
  Katselin itse netti-TV:n kautta Ylen lähetystä kyseisestä kilvasta.
  Ennakko-odotukseni eivät olleet kovin suuret, mutta valitsin Suomen karsinnat ruotsalaisten sijaan, koska ajattelin suomalaisten esityksien olevan parempia. Täälläkin oli osa-kilpailu samana iltana, ja samaan kellon-aikaan.
  Kerroit Pertti Kurikan Nimipäivien herättäneen ennakko-kiinnostusta, jopa ulkomaita myöten. Mutta minkälaisen kuvan se suomalaisista ulkomaille välittää?
  En pysty arvioimaan kappaleen mahdollisuutta Eurovision finaalissa, myöhemmin tämän kevään aikana. Mikään ei enään nyky-aikana ihmetytä!
  Euroviisu-finaaleiden musikaalinen tasohan on alentunut vuosi vuodelta. Kuten mainitsit, ovat sensaatiot ja sirkus-konstit vieneet pois kiinnostuksen pääasiasta. Muut asiat, kuin musiikki, ovat muodostuneet keskeisimmiksi aiheiksi.
  Tätä taustaa ajatellen, ei aavistustakaan Pertti Kurikan Nimipäivien mahdollisuuksista.
  Yksi asia minulle on kuitenkin aina selviönä: ”väärä kappale voitti”! Niin kävi tässäkin UMK 2015-kilvassa. Suurin osa suoranaista ”paskaa”! Pari kappaletta nousi mielestäni muiden yläpuolelle. Omat suosikkini olivat Soljun esitys, sekä Opera Skaala. Jos Soljun esityksestä olisi vielä karsittu pois se voimisteluryhmä, niin a´vott!
  Hyvän käsityksen suomalaisesta musiikista saa, kun päivittäin kuuntelee, minun laillani, YLE:n radiolähetyksiä.
  Kuuntelen mielenkiinnolla Radio Hämettä päivittäin. Ainoa joka pilaa kuuntelu-nautinnon, on Pasilassa valittu musiikki-tarjonta. Joskus on pakko panna ääni pois päältä, tai yrittää kuunnella jotain muuta maakunta-radiota. Mutta mitä se auttaa? Samoja kappaleita päivästä päivään, samojen henkilöiden valitsemana… joka paikallisradio-asemalla
  Mahtaako sen, ikäkompleksista kärsivän pörröpään (musiikkipäällikön) henki leijailla kaiken musiikkitarjonnan yllä? Ei auta professori-arvonimi, jos musiikkimaku on yksiraiteinen. Minkähän vuoksi Heikki Harman sunnuntai-aamuinen pop-ohjelma lopetettiin?
  Ylellä on ehkä Suomen suurin äänitteiden arkisto, mutta samat suomalaiset (etupäässä miehiset esiintyjät) soivat jatkuvalla syötöllä jokapäiväisissä lähetyksissä. Missä esim. 40-luvun musiikki, ja erikoisesti 50- ja 60-luvulla esiintyneet artistit?
  50-ja 60-luvullahan musiikin kultaisia klassikoita syntyi. Silloin oli esillä myös artisteja, jotka saattoi eroittaa toisistaan.
  Nyt on melkein kaikki ”väkisintehtyä”, harmaata, yksitoikkoista pötköä vaan…

  Kiitos tästä kommentti-tilasta, Jätkä! Tapsa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Kiitos Tapsa kommentistasi! Sinulta otan vastaan kaiken mitä sitten kirjoitatkin.
   Itseasiassa olenkin jonkin aikaa ihmetellyt minne Mies on hävinnyt, kun et ole ollut ”äänessä”.. luulinpa jo vallan kamalia tapahtuneen.

   No mun mielestäni jos laulukilpailuun osallistutaan, niin mitä hemmettiä niihin pitää lisäillä tannsit, voimistelut ja muut ruikuilut päälle?

   Laulut vaan lauluina ja tansseja varten on talentti-ohjelmat.
   Mitä ihmeellistä oli Ooppera Skaalassa? Lähes alaosattomiin pukeutunut mimmi jollotteli tyhjää sanatonta lauluaan, hieman siis samaantyyliin kuin Trololomies tässä linkissä: https://www.youtube.com/watch?v=5n041M5FnqA
   Mitä joukossa teki, spektaakkelimainen roomalais ooppera?
   Tai yleensä mitäänsanomattomat rallattelut.

   En odota että Pertti Kurikan Nimipäivät voittaa euroviisut, oikeastaan harmiahan siitä olisi, sillä YLEllä on jo nytkin vaikeuksia tuottaa yleensä mitään muuta kuin uusintoja, joten YLEllä menis hommat ihan sekaisin jos joutuisi euroviisujakin laatimaan uudestaan. Eiköhän se yksikin hirviöbändin voitto riittäne.. Ei nääs hirveesti kiinnostais maksella lisäveroja YLElle..

   Tää valinta taisi kansalaisilta olla ikäänkuin poliittinen kannanotto moniin sellaisiin asioihin mistä oikeaa tavallisten ihmisten elämää ymmärtämättömät politikot aina mielellään vaikenevat, syytellen toisiaan, että ” kyllähän minä olisin tehnyt asioille jotain mutta kun muut eivät tehneet yhteistyöta minun kanssani.”

   Nyt kun ulkomaita myöten asia kaikkinen kiemuraisinen lonkeroineen on saanut huomiota, niin ehkäpä viimein alkaa selittelyt muuttaa teoiksi?

   Sori vaan jos jutustani kaikkine aasinsiltoineen tuli hmm. sanokaamme vaikka”kulttuuris-polittis-eroottinen,” mutta kun se saakeli-soikoon, niin sopivaan saumaan sattui, niin olihan siitä pakko artikkeli laittaa.

   Mielestäni on todella hieno asia, Pertti Kurikan Nimipäivät yhtyeeltä, lähteä rohkeasti kisaan mukaan kappaleellaan, jossa oli jotain sanomaan kaikille , ainakin siinä oli paljooooon enemmän sanomaa kuin muissa nähdyissä rallatuksissa.

   Antti Sulosenkin kannattaisi olla tyytyväinen siitä että myös hän ”vammaisena” saa tavallaan ääntään kuuluville, näiden rohkeiden miesten välittäminä.
   Olkoon miten nuotinvierestä rämpytettyä tahansa, se sanoma siinä kai tärkeintä lienee. ”Miksi meidät aina pakotetaan toimimaan jotenkin, miksi emme saa olla omina itsenämme?”

   Mielenkiintoista lienee tästä edespäin seurata, kun suomalaiset politikot euroopassa ja maailmalla joutuvat pakosti kommentoimaan ja selittelemään asioita joihin ei olla otettu tarpeeksi särmää ajallaan.

   Tulen seuraamaan politikkojen seli-seli- selityksiä asioiden tiimoilta—-!

   Kiitos kommentoijille, kirjoittakaapa muutkin rohkeasti, sanoja säästelemättä!

   • avatar Antti Sulonen sanoo:

    Kuningasjätkä

    En ole tyytyväinen, jos tuossa käytetään noiden rohkeiden miesten vammaisuutta hyväksi.

    Valitettavasti usein niin tapahtuu, ns. normaalit käyttävät vammaisia hyväkseen.

 2. avatar Antti Sulonen sanoo:

  Itsekin vammaisena ihmettelen tuota touhua.
  En ole milloinkaan seurannut noita laukilpailuja kuten en nytkään, koska vammaisuuttani en ymmärrä musiikista yhtään mitään. En erota koska joku soittaa tai rämpyttää oikein, tai laulaa väärin. Musiikki on minulle täysin tuntematonta, koulussakin joudun pakkomusiikin tunneille, ei auttanut.

  Herää vain kysymys mahdetaanko tässä kyseisessä valinnassa käytettävän vammaisia hyväksi? Ei liene pojille hauskaa, jos he eivät yllä loppukisoissa kärkeen. Poikien kannalta toivon heidän voittavan, mutta Suomi ei siinä silloinkaan voita.

 3. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  T.Silvolle. Olin 25 viimeistä työvuottani keskeytymättömässä kolmivuorotyössä, valvomossa musiikkiradio päällä 24h/365vrk. Radio Suomelta tuli muutamia hyvinjuonnettuja musiikkiohjelmia juuri Harman , Jake Nymanin ja Bluesmaisteriko? Joku Susanna Vainiola yritteli myöhemmin ”lakatuilla varpaankynsillä”-tekopirteillä. Herrojen ohjelmat edustavat suurta asiantuntemusta ilman turhia krumeluureja. Harman ohjelman lopettaminen oli suurimpia mokia mitä moisessa toosassa on tehty-kateuttako?-vallankäyttöä? Muille kanaville tulivat 10 biisin soittolistat valitettavasti, vaihdoit kanavaa, taas soi samat. No nykymusiikkihan on valtaosin kertakäyttöistä-ikivihreitä nousee muutama vuodessa. Suomen euroviisu PKNP: kappalettahan eivät asiantuntijaraadit olisi valinneet, mutta kansa nosti. Mielestäni Kurikan porukka soittaa sitä musiikkia mitä osaa, säveltää ja sanoittaa itse. En ole mikään PUNkin erityisosaaja, mutta heidän kappaleensa lienee perinteistä, suoraviivaista sanoitus myöten ja loppuu ikään kuin kesken. Lisäksi kaverit ovat vilpittömästi sitä mitä ovat. Ei naiseksi pukeutuneita miehiä tms-tekoerikoisuuksillahan siellä tupataan menestymään. En tunne minkäänlaista häpeää heidän esityksensä vuoksi olivat millä sijalla tahansa.

 4. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kommenteista! Pertti Kurikan omasta puolesta toivotan heille menestystä loppu-kiistelössä!
  Olen huomaavinani poikien olevan hyvin tunneherkkiä. En tiedä, miten he ottaisivat vastaan, jos vaikka pisteet jäisivät tulematta?
  Toivotaan siis parasta heidän vuokseen! Itse en moisesta musiikista paljon perusta…
  Radio Suomen musiikista vielä: Aivan liian samantapaisen yksitoikkoista. Myös vanhat nimet, kuten Jake Nyman ja ”pokkaava” Pollarikin, on asetettu aisoihin, sopiakseen samaan muottiin.
  Ihmeellistä on, että edellä mainitut juontajat yrittävät löytää vähemmän kuultuja (tuntemattomia) versioita vanhoista hyvistä sävelmistä! Kuka niistä välittää?
  Alkaa olla sisä-siittoisuuden tulosta koko Radio Suomen musiikki-anti. Onneksi on omistuksessa omat äänitykset…

  Tapani

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Kyllä mää uskoisin että nää jätkät sen kestää vaikka mitallia ei tuliskaan varsinaisissa kisoissa. Vammaiset joutuvat niin moniin asioihin pettymään että se karaisee.
   Tottakai tunteet on herkässä ja niin pitääkin olla.
   On se nähty kun monessa sopassa keitetyllä konkaripolitikko Paavo Väyryselläkin tuli suru puseroon kun ei presidentinlinnan ukset avautuneetkaan, tippa linssissä hänkin kyseli ”Voiko vitutukseen kuolla”
   Kaikkihan me sen tiedämme, että ei voi!

   Mutta kyllä mä veikkaisin että ainakin kuuden(6) parhaan joukossa Pertti Kurikan Nimipäivät on Wienissä, mutta millä sijalla, se nähdään sitten, nyt sitä on turhaa lähteä spekuloimaan!

   Itsekään mä en erityisemmin ole punk-fani, pikemminkin humppaa ja valssia dikkaan. Mutta jos biisin viestissä on sisältöä, niin kuuntelen mä sujuvasti mitä vaan!

   • avatar Antti Sulonen sanoo:

    Anteeksi nyt kuningasjätkä, mutta olet täysin tietämätön kehitysvammaisten tunne-elämästä verratessasi heitä edes leikillisesti ns. normaaliin Paavo Väyryseen.

    Paavoa vastoinkäymiset karaisee ja on karaissut, mutta kehitysvammaiselta saattaa puuttua tuo karaiseva geeni. Siksi ns. terveiden ei pitäisi aiheuttaa kehitysvammaisille samoja odotuspaineita mitä ns. terveille asetetaan. Se ei ole tasa-arvoa eikä kehitysvammaisen ihmisoikeudellista huomioimista.

    Toivon, että PNK poikien paineensietokyky kestää.

 5. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Jos tämän peikkomaisen kuvatuksen (Hietamäen) lausunnot musiikista pitävät paikkansa, niin ihmetyttää ettei jo kenkää anneta!
  En ole varma asian paikkansa-pitävyydestä, mutta jos on antanut tällaisia lausuntoja, on väärin että hänellä on hallussaan päättää, mitä musiikkia meille syötetään.

  Lainaus:

  Jorman laukomia totuuksia

  ”Tää on ihan surkeeta.”
  ~Jorma Hietamäki Metallican Ride The Lightningista.

  ”Tää on aivan helevetistä.”
  ~Jorma Hietamäki Olavi Virran Aamusta Airistolla.

  ”P*skaa.”
  ~Jorma Hietamäki Beatlesin Sgt. Pepperistä.

  ”Hyiii saat… ”
  ~Jorma Hietamäki Brahmsin pianokonsertoista.

  ”Voi v*ttu.”
  ~Jorma Hietamäki Led Zeppelinin Stairwaystä Heaveniin.

  ”*Oksentaa lattialle.*)”
  ~Jorma Hietamäki Madonnan Like a Prayeristä.

  ”Inhottavaa!”
  ~Jorma Hietamäki Louis Armstrongin ”What a Wonderful Worldistä”

  ”Yritättekö te tappaa minut?!”
  ~Jorma Hietamäki Bernsteinin West Side Storysta.

  ”Jos minä säveltäisin, sanoittaisin ja sovittaisin Suomelle euroviisukappaleen joka vuosi, niin kisat pidettäisiin joka vuosi Helsingissä, koska Suomi voittaisi ne minun ansiostani aina!”

  ~Jorma Hietamäki

  Yllä olevan lainauksen olen kopioinut osoitteesta:
  http://hikipedia.info/wiki/Jorma_Hietam%C3%A4ki
  Jos tuo pitää paikkansa, niin täydellisestä ääliöstä on kyse! ja tuollainen siis saa päättää, mitä musiikkia kaikki YLE:n asemat pakotetaan soittamaan.

  Kiitos Sinulle, Jätkä, tästä ”valitus-muuri”paikasta!

  Terv! tapsa

  • avatar Seppo sanoo:

   Jokaisen alueradion pitää itse ja itsenäisesti sada valita soittolistansa kappaleet!

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Mut mihi ihmeesee miu viimesin kommenttin´ hävis?
  Tapsa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Joo, ne nääs nuo linkit teki sellasen efektin että se tuli moderoitavaksi.. SORI, mutta en koko ajan kerkeä olemaan ruudun äärellä, joten jos viivettä tulee, niin elkää hermostuko.

   Tuossa jokinaika sitten joku vastas, pelkillä linkeillä, yhteensä kakstoista linkkiä vaikka minne, niin mä laitoin säännön että yhdestä linkistä menee tarkastukseen..

   Että sikäli..

 7. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terve, Jätkä! Ei hätiä mitiä… nyt on kommentti paikallaan!
  Omalle kohdalleni ilmaantui joskus aikoinaan sama ilmiö. Minulle kuitenkin kerrottiin, että sallittujen linkkien määrän voi, asetuksissa itse, määrätä etukäteen.
  Nyt ei ainakaan ”protestoi” ihan ensimmäisen linkin jälkeen…

  Terv! Tapsa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Joo mutta juu, mä olen laittanut sinne sellaisen että jo yhdestä linkistä klikkaa.. Mutta noin vinkiksi vaan sen linkkiestosysteeminhän voi kiertää, esim näin: ( hikipedia.info/wiki/Jorma_Hietam%C3%A4ki )
   Nythän se ei ole linkki, vaan pelkkä osoite ja kun sen leikkaa( sulkeisten välistä ) ja liittää hakuun sillä pääsee minne se johdattaa jos haluu niin voihan ne httpt ja kauttaviivat ja wwwt kirjoitella pisteineen itse kukin.. Roskapostirobotit lähettelee linkkejä yleensä, mutta muokatun linkin voi löähettää kuka tahansa jolla on aivot.
   Kaikella kunnioituksella kaikille tiedoksi, että en tunne tarvetta muuttaa asetuksiani ..

 8. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Tapani Silvo. Olen aistinut, että seurailet paljon asioita Ruåttin puolelta. Kun tuli suomalaisille tämä yle vero, millä taattiin ylen rahoitus, tuli myös kumma ilmiö. Pomot alkoivat lopettaa kilvan sekä näkö- että puheradion puolella pitkään pyörineitä suhteellisen suosittuja ohjelmia, tilalle ”matkittiin” kaupallisen puolenkonsepteja. Kun ne ohjelmat ”floppasivat”, ei päätöksentehneitä mitenkään moitittu. Jos on julkiset rahat pitäisi olla myös erittäin kova vastuu. Huonoja katsojalukuja seliteltiin-seurataan paljon muussa mediassa-tiedä häntä. KIOSKI_HA-HA. Lisäksi on tullut kummallinen juontajailmiö. Kaksi tai useampi juontajaa puhuu toistensa päälle, jauhaa typeriä vitsejä, nauraavat kitapurjeet levällään toistensa jutuille. SYVÄÄ Myötähäpeää. Huudetaan-kiljutaan-karjutaan (yleisö)- eläimiä ovat.

 9. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terve, Lauri! Oikein aistittu, ja viisaasti kommentoitu! Veit kyllä sanat suustani.
  Kuuntelin Radio Hämeen lähetystä eilen, ja kuuntelin Radio Hämeen lähetystä tänään.
  Musiikki kuullosti aika tutulta. Tavallisinta sisältöä kuului suomalaisilta uroksilta, jotka tekivät parhaansa saadakseen karjuntansa kuuluville synt-äänikulissin läpi. Sävelestä tai tekstin sisällöstä viis, kunhan vaan on kunnon ”jumputusta” taustalla, ja pitkäveteinen tarina jostain arkipäivän ilmiöstä.
  Kuten mainitsin; suunnilleen samat äijät äänessä päivästä päivään… Tuomari Nurmio, J. Karjalainen, Veeti Kallio ja monet muut kanta-esiintyjät…

  Terv! Tapsa

 10. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Lukaisinpa tuossa iltauutisen ohimennen. Johannes Koskinen joka ei ole juuri mitään viimeaikoina saanut tehdyksi, (jos lukuun ei oteta muistelmia joita hän täällä Hämeensanomien blogissaankin muisteli joissa oli kertomuksia menneistä aijoista , kun sdp sai aikaan kahdeksantuntiset työpaäivä jne..)

  Niin siitä ikäänkuin palkkioksi Koskinen valittaneen huippuvirkaan Lontooseen.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425470925909.html?pos=navnow

  Ja mikä tuli jälleen todistetuksi, on se että vallankahvaan hakeudutaan vain siksi, että päästään mukaviin eläkevirkoihin käsiksi!

 11. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Takinkääntäjät saivat vahtia kun Pertti Kurikan Nimipäivien artistit saivat julkisuutta, enemmän kuin odotettiin!

  Persuista löytyi ensimäinen takinkääntäjä;
  Perussuomalaisten Tom Packalénia alkoi kaduttamaan puheet, kun tuli ajankohtaisessa kakkosessa, sanottua mitä ajatteli, ennenkuin ajatteli mitä sanoi!

  Valitettava piirre hyvinkin monelle kansanedustajalle jotka monetkaan eivät ymmärrä yhtään mitään tavallisten ihmisten arjesta! Silloin sitä tulee päästelleeksi kumiankkoja suustaan!

  Nyt kansanedustaja Packalén, paikkailee puheitaan ja selittelee sitä ja tätä., iltasanomien sivulla:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425471307968.html?pos=ok-nln

  ja jollaintapaa, jo eläkkeelle joutava Erkki Tuomiojakin (sd), liittyy puheisiin mukaan omine ympäripyöreine koottuine selityksineen:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425457609977.html

  Mutta mitä, EU-palkkiovirkoja kyttäävät, kansanedustajat ja ministerit ovat tehneet oikeasti vammaisten asian eteen tähän mennessä?

  EIVÄT YHTÄÄN MITÄÄN!

  Tälläisiä tyhjäntoimittajiako meidän pitäisi äänestää uudelleen eduskuntaamme, kiillottamaan housuntakamuksiaan?

  Olkaapa nyt uusiksi kansanedustajiksi aikovat tarkkoja puheistanne!

  Ajatelkaa ensin tarkkaan mitä sanotte, ettette sanoisi mitä ajattelette!

  Sellaiset, ”tarttistehrä jotain” juttelut on nyt kertakaikkiaan jätettävä pois samoin turhat uhoamiset.

  Kansalaiset ovat viimeaikojen töppäilyjen jälkeen tulleet tarkkaavaisiksi ja muistavat kyllä ketkä ovat lupailleet vaikka mitä toteuttamatta kuitenkaan lupauksiaan.

  Kansalaiset ihan oikeasti kaipaavat tekoja sanojen asemesta.

  Kansalaiset haluavat myöskin olla mukana jakamassa YHTEISEN HYVÄN pottia, eikä vain keräämässä sitä jaettavaksi harvoille, joilla on jo ennestään Yksityistä hyvää!

 12. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Hallis Harkimokin ilmoittautuu joukkoon mukaan , joukkoon joka keräilee sääliääniä äänestäjiltä!

  ”Huonosti menee mullakin, kun ei edes seksiä voi harrastaa, kun pelottaa että tulee sydäri”

  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1425466153665.html

  Mitähän annettavaa tälläkin kansanedustajaksi aikovalla on suomalaiseen yhteiseen hyvään?
  Vai tahtookohan hänkin jakamaan yhteisen hyvän pottia ja seuraavia EU-huippuvirkoja?

  Bisnesmaailmassa kun menee nyt huonosti, satamarakennelmat ei mee kaupaksi ja kun rahapulassaan joutui myymään hallit ja jokerit Venäläiselle mafiosolle.

 13. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mitä lähemmäksi vaaleja mennään, lisääntyy säälipisteitä hamuavien määrä kiihtyvällä vauhdilla!
  Näitä alkaa ilmaantua jo päivittäin.
  Nyt on vuorossa entisaikaan juoksijalegenda Juha Väätäinen joka haluaa sääliäänipotista oman siivunsa.
  Väätäisellä on ihosyöpä, jonka takia hän aikoi ensin jättäytyä pois ehdokkuudesta, mutta sittemmin mies on tullut toisiin ajatuksiin kuultuaan ennusteet uudemman kerran..

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425704368052.html

  Harmilliseksi asiat hänenkin kohdallaan tekee se, etteipä Väätäinen ole kovinkaan paljoa saanut aikaan eduskunnssa istuskellessaan viime kaudellakaan, kuinkahan oikeat äänestäjät häntä äänestäisivät nyt kun ed. kausikin oli mitä oli, noin työnsuorituksellisesti..

 14. avatar kuningasjätkä sanoo:

  No johan nyt jotakin!

  Tästä sääliäänien keräilystä alkaa tulla todellinen muoti-ilmiö kansanedustajiksi ja ministereiksi aikovilla..

  Tänään joukkoon ilmaantui pääministeri Alexander Stubb

  http://www.iltasanomat.fi/yleisurheilu/art-1425797174736.html

  Stubb heti kohta tiedon saatuaan,TVIITTAILI kaikille tiedoksi kuinka hänen Ystävänsä on kuollut..

  Leikkauslistoistahan tässä ollaankin jo saatu tietoja moneen otteeseen, mutta se että kansaa aiotaan päästä edustamaan, sillä että kertoillaan nyyhkytarinoita, että ”meilläkin menee huonosti”, eikä vain tavallisella kansalla jolta taaskin leikataan pois yhteisenhyvän etuja…, ei jotenkin oikein tunnu kivalta.

  Aivan varmaa on että tahti kiihtyy kiihtymistään, mitä lähemmäksi vaaleja mennään

 15. avatar Dorian Gray sanoo:

  Musiikillisilta ansioiltaan euroviisu esityksemme on nolla,

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Niin oli muuten viimevuotinenkin finalisti ja oikeastaan kaikki esitykset sitten ”tipitiin” jolla silloinkin taidettiin päästä peräti kuudennelle sijalle.
   Mr. Laardin( alias kuminaamio Putaansuun).kin esityksen musiikkisaundikin tais olla samaa luokkaa kuin tää nykyinen, esiintymisasut ja erikoistehosteet se oli se pointti joka äänestäjiin puri.

   Musiikillisesta annista viis mutta laulussa pitää olla jotain sanomaa ja se oli se mikä kolahti kansaan. Kansa on puhunut ja siis paras voitti karsinnan, eli se jolla oli eniten annettavaa vähäisimmistään.

   Mikä oli mielestäsi musiikillisesti paras kappale karsinnoissa tänävuonna, kerroppa, ihan mielenkiinnolla odottelen vastausta?

 16. avatar Dorian Gray sanoo:

  En kuunnellut niitä lainkaan.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Herralla on siis mielipide asiasta josta ei tiedä mitään?
   Herra ilmoittaa vain ykskantaan ettei pidä voittajakappaleesta, mutta ei kuunnellut muitakaan ehdokkaita?

   Lienet politikkoainesta, sopisit mainiosti harmaaksi hevoseksi, DEMAREIHIN, siellä on pulaa tuollaisista.

   Jatka samaan malliin ehkäpä jo ensi vuonna sinulla on mahdollisiiksia kunnallisvaaleissa…

   Taikka sitten ei?

   • avatar kuningasjätkä sanoo:

    Tai mahdollisesti, koska tunnut tietävän miten musiikkia oikeasti tehdään, saanemme sinulta musiikillisesti oikeanlaatuista sisältöä sisältävän sävellysnäytteen?

    Ah siinäpä meillä uusi säveltäjänero ilmaantuikin, taidanpa lähettää yhteystietosi kilpailuun, niin pääset kerrankin vaikuttamaan todellisen ja täydellisen viisukappaleen syntyyn?

 17. avatar Dorian Gray sanoo:

  Olen kuullut voittajaesityksen aiemmin. Se riitti minulle. Kaikki muut esitykset olivat ilmeisesti vielä huonompia. Silti voittaja on edelleen nolla. Mutta on hyvä, että paras lähtee kuitenkin kilpailuun. On sieltä ennenkin tullut viimeinen sija.

  • No ohoh– oot siis kuullut voittajakappaleen, muttet muita.?

   Kannattaisi kuunnella ehkä, saattaisit yllättyä?
   Youtuubissa löytynee tai sitten,.. Yle-Veroja keräävässä YLEareenassa, sieltä löytynee uusinnan, uusinnan uusintana.
   Minun mielestäni muut laulelmat oli liirumlaarumia kaikki tyyni, joissa vain taustaohjelmalla yritettiin vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen , lukuunottamatta Oppera saundia jossa osanottaja kuvitteli reisien ja pillukolmion esittelyn paikkaavan musiikilliset puutteet.

   Suomalainen politiikkakin on mennyt sellaiseksi liirumlaarumiksi, sitten J.Kataisen tilaaman pelle-ennustuksen myötä, ettei paremmasta väliä..

   Mitäpä mieltä olet
   tästä poliittisesta vaikutuksesta, joka tähän voittajakappaleeseen liittyy?
   Tiedäthän sen,ettei Suomi, muutaman muun kehitysnmaan kanssa ole ratifioinut vammaisten oikeuksia vahvistavaa esitystä joka annettiin jo 2010, vaikka mm. perustuslakikomitean puheenjohtajan Johannes Koskinen , joka palkittiin poliittisella virkanimityksellä.. Euroopan jälleerakennuspankin johtajaksi, niin ettei enää kansanedustushommat kiinnosta pätkääkään, mukaan, aikaa sopimuksen ratifioimiseen olisi tarvittu kahtakaan vuotta. Silti viimekaudella joka on jo kestänyt melkein neljä(4) vuotta mitään ei ole saatu aikaiseksi!
   Onko tähän asiaan sinulla mitään mielipidettä? Vai onko se , se ja sama siellä Perähikiän kirjastossa, että mitä politikot maassa huseeraavat ja että yksi lysti miten veroeurojasii hassataan maailmalle? (kai sinäkin veroja makselet?) jaa et, no minkäs sille sitten mahtaa…

   Katsohan kun, nykyinen eurovisionin laulukilpailu alkaa olla poliittisvaikutteinen kilpailu, jossa protestilaulut näyttelevät pääosissa, niinkuin varmaan olet huomannutkin?

   Mutta jos olet sitämieltä, että nykyinen edustuskappale on väärää musiikillista lajia, niin ehkäpä saamme sinulta jo ensivuodeksi sellaisen näytteen joka jopa menestyy Helsinkiä pidemmälle?

 18. avatar Dorian Gray sanoo:

  Menneinä vuosina ko. kilpailuissa on ollut hyviä esiintyjiä useasta eri maasta. Nykyisin musiikki ei edes ole enää pääasia, tilalle on tullut spektaakkelimaiset esitykset erilaisine tehosteineen. Eurovision laulukilpailussa oli alunperin tarkoitus, että jokaisen osallistujavaltion esitys kuvastaisi jollakin tavalla kyseisen valtion erityispiirteitä.
  Politiikkaa en tähän sekoita.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Mutta nytkö kuitenkin vastustat vammaisten lähettämistä laulukilpailuun, koska musiikillisesti heidän esityksensä ei vastaa sun makuasi? Vai onko syynä sittenkin vastenmieliset ajatukset ja ennakkoluulo?

   Muistapa se että esim. Paraolympialaisista, ollaan parhaat mitalisaaliit saatu juuri vammaisurheilijoiden tuomina. He kun panostavat asiaansa ihan tosissaan, vaikkei kaikilla ole edes miljoona-sponssorisopimuksiakaan. Ja koskaan ei olla kuultu heidän suustaan selityksiä, ettei nyt oikein lähtenyt, kun on sitä ja tätä kramppia..

   Vähän tuppaa olemaan silleensä ettei mediakaan anna arvoa Paraolympisteille, koskapa heistä niin vähän kirjoitellaan. Ihmiset häpeävät ilmeisesti sitä että joku ruumiiltaan vajavainen saa kunnia, ”normit täyttävän” rypiessä menestyksen ulkopuolella selittelyineen?

   Vai olekko sä nähnyt kovin monia hehkutteluja kun joku Paraolympisti tuo kultaa tms. mitalleja tullessaan kotiin.

   Ja kuinka monelle vammaisurheilijalle on joku kunta lahjoittanut kesämökki- tai talotontin?

   Ja politikot hymisevät kuka mitäkin, tyyliin tarttis tehrä jotain, mutta kukaan ei tee mitään, kuin korkeintaan kyttää korkeata EU virkaa, niinkuin nyt tää Hämeenlinnan omapoika Johannes, jolle kaksi vuotta olisi riittänyt vammaislakien ratifiointiin, mutte edes neljässä vuodessa saaneet hallituksessa mitään aikaan!

   • avatar Dorian Gray sanoo:

    En ole tässä yhteydessä kirjoittanut mitään vammaisuudesta.

 19. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Niin… siitä on jo aikaa, kun pelkillä musikillisilla taidoilla ja eläytymisellä, hyvän melodian lisäksi, pärjättiin euroviisu-kilpailuissa!
  Muistelkaapa vaikka tätä:

  https://www.youtube.com/watch?v=6kNbOxkIyRQ

  Ei mahdu saman taivaan alle Lordin tai PKN: n kanssa…

  Mukavaa viikonvaihdetta!
  Tapsa

 20. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tässä Ruotsin tämänvuotinen kilpailu-kappale:

  linkki poistettu alkuperäisen kirjoittajan pyynnöstä!

  Samanlaista karjuntaa kuin PKN:n esityksessäkin. Ehkäpä tasavertaisia kilpakumppaneita?

  Terv! Tapsa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   No just joo… Jos taso on tuotaluokkaa, niin sanoisipa että PKN on aika vahvoilla loppukilpailussa!
   Haloo Haloo trallallalllaaa. Ja alkusaundit muistutti vanhaa Mainostelevision pöllölogon melodiaa..
   Milloinkahan tulee eteen se aika että nuottijärjestelmät on käytetty loppuun, eikä uusia laulunsanojakaan löydy?
   Aatelkaa, sitten kilpaillaan vain sillä, kenellä on hienoimmat valo ja rakettiefektit ?

 21. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terve, Jätkä! Olis Siun pitänt heittää se miu viimesin kommentti menemää… niiko mie pyysin! Siin linkis oll vikkaa. Väärä kappale ko tulloo, vaik nimi näyttää jottai muuta!
  Vaikk´ kyllähä se Ruotsin voittokappale sieltä sivulta löytyy!

  Terv! Tapsa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Tällä kertaa mä olin koneella roikkumassa ja kun se linkkiviesti putkahti, niin aattelin että pannaas heti julkuun, ettei tartte Tapsan ihmettelyjä taas postilootasta lukea.. Sori se on tälläistä tää vaan joskus..

   Semmoisen vinkin antaisin että mitäpä jos itte tarkastaisitte ne linkit ennekuin lähetätte tänne, mistä mää tiedän tarkotatteko te sitä mitä lähetätte vai ette, mä zekkaan vaan ettei ne mene haittasivuille tai luvattomiin mainoksiin tai jonnekin joka muuten on kiellettyä..

   Jooko?

   • avatar Tapani Silvo sanoo:

    Hyvä, että olet varpaillasi, ja ajan-hermolla 🙂 Mukavaa iltaa! Tapsa

 22. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Moi, Kuningaskuntaan!
  Ko se väärä linkki siel viel kommeiloo, nii täs tulloo se oikia kappale:

  https://www.youtube.com/watch?v=WX_8Zj7d4rk

  Siell´ SVT:n sivuil oll jottai hämärää…

  Tapani

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   No mä poistin sen väärän linkin mutta jätin muun tekstin..
   Samapa tuo, onpahan tullut tämän artikkelin myötä uusi ennätys kommenteissa. Ei jumankauta ole näin paljon kommentteja satanut yhteenkään juttuun joita olen tänne rustannut.

   Tää taisi olla hyvä aihe…jatketaan samalla linjalla siis tulevaisuudessakin.

   Varsinaiset Hartolan vesiosuuskuntajutut, nyt onkin jumissa, kun ei mitään uutta sillä rintamalla ole kuulunut.
   Itä-Hartolan kusi ja vesi oy teki konkan ja nyt ollaankin ihan huuli pyöreenä, että mites nyt.

   Hartolan herratkaan eivät viimeaikoina ole töppöilleet siinämäärin että niiden toilailusta saisi jutun juurta, vanhojakaan en viitti alkaa uusimaan, riittää kun telkkarista ja varsinkin verorahoilla elelevältä YLE.ltä uusintoja tulee tämäntästä.

   Mutta tarttees nyt sit kuunnella millaisesta karjunnasta on kyse nyt, tässä linkissä…

   No joopa joo! Ihanhan tuo oli aluksi kuin toisintoa suomalaisesta X-faktorista, niin nuotinviereltä se lähti. Mutta ne editoidut playback kertosäkeet oli aika hienoja, on se kummaa kuinka yksi hemmo osaa vetää ihan moniäänisesti kuin kuorolaulua.
   Ja värivalot animaatioineen oli hienot

   Mutta edelleen minkä laadussa menettää nin se ilmeisesti äänen korkeudella korjataan

   Mutta missäs sen tanssiryhmä oli, eikö kukaan ollut ketkuttelemassa lanteitaan tai esittelemässä pussihousuja..

   Ei mee mun musiikkimakuuni tuo lainkaan.
   Veikkaan loppupelissä sijaa numero 7

css.php