VAALIT LÄHESTYVÄT, ONGELMIA EDESSÄ..

Posti toi ilmoituksen äänioikeudesta. Vaaleihin on aikaa vajaa kuukausi.

Paha pulma on edessä nyt.

Kenen vaalivalheisiin uskoisi, tälläkertaa.

Minkä puolueen valitsisi?

Kaikilla tuntuu olevan niin samankaltaisia vaaliteemoja, aivan kuin jokainen eduskuntataloon pyrkivä olisi käyttänyt samaa lupausvalmentajaa?

Vierailin vaalikoneen sivuilla ja vastailin valmiiksipureskeltuihin kompakysymyksiin omien vakaumusteni perusteella ja tulos oli:

Vasemmisto: EI

Ruotsalaiset NEIJ TACK

Kokoomus:  EI tai ehdoton ehkä

Vihreät EIIII

Kristilliset NOJAA tai EI sittenkään

Solisaliraatit: EI  IKINÄ  ENÄÄ

Mutta  MUUTOS ja PERUSSUOMALAISET, niitä kone tyrkytti oikein tosissaan.

Kysymys kuuluukin, kykeneekö Persut ottamaan kannettavakseen  edellisen hallituksen aiheuttamat sössinnät, jos se jytky tuleekin ihan oikeasti.Kun viimekerrallakin tuli jytky, mutta ei sitten Soini halunnutkaan hallitukseen. Onko nyt halua ja riittääkö taidot?

Muutospuolueessa taitaa olla sen verrä hömppiä kaikki, ettei selkeää linjaa suuntaan tai toiseen ole, plääh, enpä tiedä..

Äänestäjillä on visainen pulma ratkottavana. Moni ei ole seurannut juurikaan vaalivalheiden julkaisuja, eikä osaa verrata kuka pyrkijöistä valahtelee kauniimmin. Kaikki kyllä yrittävät luoda ruusuista tulevaisuutta kansalaisten mieliin. Joskin se on todella vaikeaa toteuttaa, siksi verran paljon ja suurilla summilla on EU-vainajaa nyt elvytetty, että vaikka kuinka verotusta ollaankin alentamassa pienituloisille, niin velkaakin pitäisi voida lyhentää. Nythän sitä velkaa korkoina tulee  jo 32000 euroa minuutissa lisää ja vauhti senkuin kiihtyy..

Suomesta alkaa loppua rahat, ja vielä pitäisi sitä lisää syytää ulkomaille, kuka vaan keksii pyytää.

Vanhat konkaripolitikot Hämeen vaalipiirin alueella ovat jo heittäneet lusikan nurkkaan, tai pyyhkeen kehään. Kun tietävät ettei asioille voi tehdä mitään , kuin pelata aikaa ja odottaa että inflaatio syö pääomat .

Nuoret uudet politikot  ovat asiasta innoissaan, jotkut haluavat jopa tehostaa eduskuntatyöskentelynkin tuottavaksi ja työtehokkaaksi.

Mutta äänestäjä rukka jonka valinta pitäisi tehdä, on ihmeissään kun ei tiedä vieläkään, ketä äänestäisi!

Viimeaikojen näytöt ovat olleet mitä ovat, puheet ja kirjoitukset lähinnä sensaatiohakuisia surukertomuksia joilla yritetään vaikuttaa äänestäjien säälintunteisiin ja sitä rataa.

Voi pientä äänestäjärukkaa, ole siinä sitten puun ja kuoren välissä ja yritä tehdä päätös, kun aikaa on enää vain neljättä viikkoa!

—————————————–

Loppukevennys:

Laulu,

Vierailu Eduskuntatalossa:
Olen käyny paekassa jalossa,
tuolla evuskunnan istuntotalossa.
Ensin hieman porstuassa toljailin,
ennenku löysin se oikean kammarin.

Oven piällä luki että miehille,
siitä minä uattelin , tuo on se.
Piätin sitten sissään hieman kurkistoo
ja kahtoo sitä evuskunnan istuntoo.

Mutta voe hyvä tavaton minä luulin jo että
oonko ies tullunna oikeeseen paekkaan ollenkaan?
Kovin vuatimaton ja pien se huone olj.
Ykskamarinen se kuitennii olj ,
niinku sanassa sanotaan ,vuan kovin vaatimattoman olonen.
Eihän siellä ollu niitä istumapaikkojakaan ku kolome ja niissäi reikä keskellä.

Vuan sitten minä piättelin kuitennii, että pakkohan minun on oikeessa paekassa olla,
ku huomasin siinä seinän nurkassa olevan, raatanaulassa niitä iänestyslippuja…..

_________________________________________

 

Muistakaa valita oikein! Ja äänestää oikein!

Ei sitä joka valehtelee kauniimmin, eikä sitä jolla on maistuvimmat karamellit tai kuivimmat tulitikut vaalipöytälahjoinaan. Ei sitäkään joka myy mukeja ja kirjoja, Eikä sitä joka sai  jossain kisoissa hopeamitalin tai ajoi ferrarilla tuhatta ja sataa, tai on muuten vaan isopovinen blondi. Eikä sitäkään joka toitottaa suureen ääneen, että Suomeen pitää saada talouskasvua, ei talouskasvu ole välttämättömyys kuin niille jotka siitä hyötyvät hamuamalla rahaa osakkeista ja optioista..Eikä sitäkään jonka joku sukulainen kuoli tai jota uhkailtiin vaalitentissä tai yleensä ketään joka pyrkii vain pyrkimisen ilosta saadakseen kunnioitusta ja valtaa päättää muiden asioista!

Vaan sitä jolla on eniten näyttöjä siitä että osaa antaa kaikkensa kansalle! Siis kaikille meille jotka täällä nk.tasavallassa elämme elämäämme!

 

M.R.

 

30 kommenttia artikkeliin “VAALIT LÄHESTYVÄT, ONGELMIA EDESSÄ..”
 1. avatar saara finni sanoo:

  Kiitos, Kuningasjätkä! Juttusi on tosi hauska ja vielä enemmän totta.

  Minäkin kävin eilen, oliko se nyt Iltalehden koneessa kokeilemassa, mikä puolue sopii parhaiten ja yllätys, yllätys, mitään muuta se ei tarjonnut kuin vasemmostoliittoa. Vaikka vastasin, että mamuista ei ole yhtään mitään hyötyä, niin aina vaan pukkasi sitkästi vasemmistoa. Kai niillä on tosi vähän kannattajia kun jopa minuakin yrittävät kelkkaansa haalia.

  Kokoomusta en äänestäisi edes pahimmissa painajaisunissani eikä Maalaisliito-Kepun kansallispukukaan ole minua koskaan kiehtonut. Kaikkea muuta onkin yritetty. Eka kerta, nuorena tyttönä kun en asiasta mittään ymmärtänyt, päätin äänestää niitä, joita on eniten. Ne oli sillä kertaa demareita. Mutta se oli kyllä laitimmainen kerta, jota kadun vieläkin.
  Pappi Pursiainen kiehtoi äänestämään SKDL:ää ja ystävälleni Komsin Villellekin meni ääni pari kertaa. Nyt kun olen jo niin vanha, että alan vihertää pinnaltakin ja jo syntymästähän olen ollut vihreämpi kuin kukaan politvihreä, niin nyt ääni on mennyt jo muutaman kerran persuille ja menee yhä. Ja tällä kertaa oikein mieluusti. Ähä kutit, ettepäs mahda mitään sille, että äänestän teitä.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Joo kylläpä se taitaa olla niin että Persujen jytkyyn minäkin tulen korteni kantamaan?

   Toisaalta Muutos-puolueen lupailut kohtakkoin vapautuvasta marihuanasta, hieman houkuttaa.
   Siitä onkin aikaa jo kohta kakskyt vuotta kun viimeksi imaisin kunnon tötsyt, itse kasvattamista kukista.
   Nyt viimeaikoina on ollut tyytyminen aivoja liuottavaan koskenkorvaan, kun sitä saa halpaan hintaan ja helposti, käydessään Hartolan kirkonkylän ainoan maitokaupan kupeella..

   Siinäpä nyt kahden puolueen välillä pitää arpoa.

   Muut vaalivalehtelijat ja vaalivilppeilijät olenkin jo äänsetyskanditaatteina unohtanut tyystin.

   Mutta kyllä heitä kuitenkin tenttaamassa käyn aina kun siihen tulee tilaisuus.
   Mulla on pitkä lista valmiiksi laadittuja kiperiä kysymyksiä ja esitän niitä livenä aina silloin kun on mahdollisimman monta kuulijaa paikalla, kuuntelemassa kuinka pyrkijät änkyttävät,”tota kun en mä tiiä” tms..

   Eduskuntaan pyrkivien puheita kannattaa käydä kuuntelemassa, mutta ei pidä kaikkea uskoa mitä he kertoilevat tulevansa tekemään, ne jutut nyt on mitä ovat, ei ne vaalilupailut ole ennenkään pitäneet kutiansa.

   Parempi olis kysyä pikemminkin onko työkokemusta ja mitäpä on viimeaikoina tullut saaduksi aikaan ja ovatko työnantajat (kansa) olleet tyytyväisiä ratkaisuihin tai tekemisiin…

   Työnhakuhaastatteluissakin kysellään usein samanlaisia juttuja. Työnhaustahan tässä oikeasti onkin kyse!

   Oikeastaan kansanedustajallekin pitäisi laittaa puolen vuoden koeaika..Jos hommat ei suju ja tulee heti töppöiltyäkin, niin varamies kehään ja kenkää edelliselle!? Nykyäänhän jopa mm. Heinolaan valitulle kaupunginjohtajallekin laitettiin vahingosta viisastuneena koeaika, kun edellinen hyvinkin piakkoin osoittautui yhteistyökyvyttömäksi luottamuspulaa potevaksi ää***ksi

   Että Sikäli..

 2. avatar saara finni sanoo:

  Hei, Kuningasjätkä! Samoja latuja luistellaan tässä huumeasiassakin. Kauan sitten kasvoi linnunruokintapaikkani viereen erikoisia, komeita kasveja. Sitten tuli joku nuori toimittaja tekemään juttua ja riemastui: ”Sähän kasvatat hamppua! Kannabistako käytät?” Minä, että mitä ihmettä, onko ne hamppua? Kuulemma oli. Älä vaan kirjoita siitä lehteen tai kohta on polliisipirssi pihassa. Ei kirjoittanut ja hamput saivat kukoistaa koko kesän. Ehkä linnut söivät syksyllä siemenet, mutta ei ne ainakaan kovin tuiterissa olleet. Valitettavasti huumeviljelmäni loppui siihen. Koskaan muullon ei auringonkukan seassa ole hampunsiemeniä ollut.

 3. avatar älä sentään sanoo:

  Jos ja kun Persut toteuttaisivat hallituksessa äärivasemmistolaista talousohjelmaansa, se olisi Suomen talouden ja kilpailukyvyn kannalta vielä huonompi vaihtoehto kuin nykyinen ”ei osata päättää niin ei tehdä mitään” -linja. Oletko ihan varma että haluat tätä?

  Yksittäisiltä persuehdokkailta löytyy erilaisia talousnäkemyksiä, joten heitä varmasti pomppaa esiin vaalikoneissa yhdelle jos toiselle. Mutta ei niillä ole merkitystä, kun puolueen päälinja on mitä on. Konservatiivinen vasemmistolaisuus ei kuulosta hyvältä, paitsi jos olet tukien nettosaaja (tai kunnallisella puolella töissä).

  • avatar saara finni sanoo:

   Puolueen päälinjasta ei voi äänestää, mutta sitä voi ehkä muuttaa, jos niin haluaa, valitsemalla puolueesta omaa kantaansa lähinnä olevan ehdokkaan. Ja vaikkei hän menisikään läpi, saattaa hänellä silti olla jotain vaikutusta myös takarivistä. Vallankumoustahan täällä kukaan ei ole tekemässä. Hissun kissun vain hiippaillaan.

   Muuten, mikä on se persujen ”äärivasemmistolainen talousohjelma”? En ole kuullutkaan. Kartoisitko tarkemmin?

   • avatar älä sentään sanoo:

    Ainakin niin kauan kuin Timo Soini jyrää puolueessa kuten on tähän asti tehnyt, tuo politiikka ei muutu miksikään. Ja jos muuttuisi, puolue vaarantaisi kannatuksensa, kun suuri(n) osa kannattajakunnasta on juuri niitä nettosaajia joko tukien tai julkisen puolen palkkojen muodossa.

    Äärivasemmistolainen (&populistinen) talousohjelma löytyy ihan siitä puolueen talousohjelmasta, joka on taas julkistettu näin vaalien alla. Jos ei päihitä niin ainakin kamppailee tasaväkisesti Arhinmäen vastaavan kanssa. Enkä tarkoita ”leikataan maahanmuutosta” -linjaa, vaan esim. ja etenkin verotuskysymyksiä.

    – Täällä kun on asiantuntijoita, voisitte selventää miksi persut haluavat nykyään vain suursäätiöt verolle? Muutama vuosi sitten ohjelmissa oli kaikkien säätiöiden verollepano? Ei kai tämä vaan liity siihen, että persut perustivat oman säätiön, eihän?

    • avatar saara finni sanoo:

     Ei oikein mene jakeluun, että Soini ei ottaisi kenenkään toisen kansanedustajan mielipidettä huomioon päätöksiä tehtäessä.

     Vaan onpa mukavaa, että edes sinä tunnet noin läheisesti sekä Soinin, että kaikki perussuomalaisten kannattajat. Suruksesi täytyy ilmoittaa, että oma toimeentuloni perustuu yrittäjäeläkkeeseen.

     Talousohjelmaa ja säätiöiden verollepanoa sinun on viisainta kysyä minua paremmilta asiantuntijoilta.

     • avatar älä sentään sanoo:

      ”Suuri osa” ei tietenkään ole kaikki. Kuten edellä jo totesin, sekä persujen edustajiin että kannattajiin kuuluu monenlaista porukkaa.

      Suosittelen perehtymään siihen talousohjelmaan, ennen äänestämistä. Se on kumminkin se linja, jonka puolueen johto on valinnut, ja jolla puolue aikoo (mahdollisen) vaalivoiton jälkeen maan asiat järjestykseen laittaa. Siinä vaiheessa persujen kannattaa kyllä kaikkein ensimmäisenä laittaa voimaan tällä viikolla kohuttu ”jäähyväisvero”, koska viimeisetkin pääomat nostaa kytkintä hyvin äkkiä. Mikä tosin ei ehkä vasemmistoa niin haittaakaan, kun sen jälkeen kaikilla on yhtä surkeaa…

 4. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Vain lääkkeeksi?
  Pohdinnan arvoista on olisiko ”hamppu” vapautettava ainakin ns. lääkekäyttöön esin kroonisilla kipupotilailla.
  Onhan kivunhoito kehittynyt valtavasti ajoilta jolloin kirugit suhtautui koviin kipuihin aivan asiaan kuuluvana eikä asiaa pidety minkään hoidon arvoisena.
  Toinen juttu pysyisikö se sitten lääkekäyttönä.
  Mikäpä ettei sitä voisi myös kokonaan vapauttaa, kuka vaan vastaa seurauksista. Riippuvuus varmaan kasvaisi ja johtaisi sitte kovempiin kamoihin.
  Minusta aivan sama millä päänsä sekoittaa kunhan vastaa itse seurauksista ja ei tule vonkaamaan yhteiskunnalta hoitoa jäkikäteen, kun aivot ja kroppa on ping-pong.
  Se tuskin onnistuu joten on kai meittiä vaan jonkun ”holhottava”, harva kun pysyy ”omahoidolla” ruodussa.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Eikä ku ihan totaalinen vapautus. Mun mielestäni kansalaisella on oltava yksinmääräämisoikeus päihtyä mistä itse haluuaa, sillä ainakin vitutus vähenisi, vaikka kuinka valtiovalta sössii asiat pereselleen.. hihitellään vaan kuorossa, …siinähän sössitte!
   Ja jos tekevät paskoja päätöksiä, niin muutetaan porukalla Ruotsiin, Nalle Wahlroosin naapuriin…

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Se nyt tuo riippuvuuskirjoittelu on vaan sellaista pelon lietsontaa. Suomessa on ollut viinaa eri muodoissaan myynnissä satoja vuosia, onko viinan juonti johtanut vahvempiin aineisiin, riippuvuutahan sekin aiheuttaa, kuten jo tiedämme.? No tottahan toki kunnon juoppo saadessaan vaikkapa 96 pirtua juo sitäkin, sillä kuten tunnettua on alkoholi salakavala hermomyrkky joka otteen saadessaan ei noin vaan miestä/naista päästä pihdeistään. Samaten tupakka on nautintoaineena sallittu, noin yleisesti ottaen. Tuleehan siitä oivallisia lisätuloja valtioille veroina ja muina maksuina.
   Jos kannabis laillistettaisiin, olisi siitäkin myynnistä koituvat tulot veroineen oivallista lisätuloa. Varmasti kulutus pomppaisi hetkellisesti kun kaikki haluaisivat ”maistaa”. mutta jos kannabista olisi saatavilla aina tarvitessaan niin veikkaanpa vaan ettei siihen kovempiin aineisiin siirtymistä niin herkästi tapahtuisi.
   Nythän homma menee niin, että kun kannabis ym on kiellettä, sitä myydään salakaupassa kovaan hintaan ja verotuloja ei kerry.
   Salakauppiaan etu on koukuttaa asiakas kovempiin aineisiin koska niistä tulee rahaa enemmän kuin miedosta tavarasta. Koukuttaminen tapahtuu siten, että kun kannabista ostamaan tulevalle kerrotaankin, ettei nyt olekaan saatu uutta erää maria, mutta tässäpä olisi tälläisiä kivoja nappeja, et muuten haluaisi kokeilla näitä, näisä tulee parempi fiilis ja kovempi potku kuin siitä marista ja saat samaan hintaan näitäkin ikään kuin tarjouksena…

   Sitävastoin jos sitä maria olisi jokaisessa kaupungissa ka kylässä laillisesti myytävä’nbä’ ja saatavana aina tarvitessaan, halu salakauppiaan tarjoukseen vähenisi.

   Huumaavien aineiden suurimpia vastustajia ovat yleensä ne jotka jotenkin hyötyvät siitä että ne pysyvät kiellettyinä!

   Saara tuossa mainitsi, kuinka linnunsiemenistä alkoi kasvaa kukkia pihamaalle, no niin suurinpiirtein kävi minullekin pyli kaksikymmentä vuotta sitten. Ensin kasvattelin niitä kukkapenkissä ihan huvinvuoksi. Kerrankin kävi jopa poliisit pihamaalla hakemassa ojasta löytämäni mopon talteensa ja vieressä seisoskelivat eikä huomanneet yhtään mitään. Silloin ei ollut poliisin hajuaistikaan vielä kehittynyt nykyiselle tasolle.
   Myöhemmin siirsin kukkaset metsään, vanhaan sontapatteriin kasvamaan ja kylläpä muuten kasvoivatkin, oli yhdestäkin syksyyn mennessä tullut melkein puun kokoinen ja tyvestäkin oli miehen kyynärvarren paksuinen.Seuraavana kesänä ei sitten kasvanutkaan mikään kun uudet siemenet ei itäneetkään.

   No eisemitään, enpä haölunnut enempää rikoksen polulle mennä, sillä rikollinenhan olin, tosin teko lienee jo vanhentunut viimeisten kuluneiden 24 vuoden aikana?

   Mutta hyvää se oli, eikä yhtään tehnyt mieli viinaa tai muita myrkkyjä..

 5. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Mainiota vaali-valistusta, Jätkä! Sinulla tuota intoa riittää, yrittäessäsi neuvoa vaali-karjaa ajattelemaan omilla aivoillaan.
  Meikäläisellä ei ole koskaan ollut riittävästi energiaa, kokeillakseen niin kutsuttua vaalikonetta. Onko kone-testin tarkoituksena antaa jonkinlaista vihjettä puolueesta, jonka ohjelma on lähimpänä käyttäjän omia mielipiteitä? Tuskin sentään niin pitkälle menee, että antaa jopa sopivan ehdokkaan nimenkin koneen käyttäjälle?
  Ei… minä en usko moisen keksinnön autuaaksi tekevää vaikutusta, pätevien ehdokkaiden löytämisessä.
  Kuten omassa kirjoituksessani jo aikaisemmin pohdin, on paras kombinaatio verrata ehdokkaan omia sanomisia hänen aikaisempiin tekoihin poliittisella areenalla.
  Tällä menetelmällä kun johdattelee loogista ajatteluaan, jää jäljelle vain yksi hyvin selvä vaihtoehto.
  Meikäläisen ainoana vaikeutena on valita kahden sopivan ehdokkaan välillä…
  Mukavaa lauantai-iltaa!
  Tapsa

  • avatar saara finni sanoo:

   Kyllä ne koneet vain antavat ehdokkaiden nimiä. Sellaisten, jotka ovat lähinnä omia vastauksia ja sitten niitä, jotka ovat melko lähellä. Toiset myös niiden nimiä, jotka ovat kaikkein kauimpana omista vastauksista. Minulla oli todella heti ensimmäisessä, eli Hesarin vaalikoneessa sellainen tuuri, että lähinnä omia vastauksiani oli juuri se henkilö, jota olin ajatellutkin äänestää. Muista koneista on kyllä tullut muutakin porukkaa sylin täyden.

   Eihän niitä koneita kukaan kaiketi vakavissaan ota, mutta onpahan kiva leikkiä. Suuntaa-antavia ne monasti ihme kyllä ovat. Nuo puoluetta osoittavat koneet taitavat sen sijaan olla pelkkää huuhaata.

 6. avatar Eeva-Maria Tuominen sanoo:

  Kuningasjätkälle kiitos hyvästä kirjoituksesta. Sen luettuani alkoi päässäni soida tämä Irwinin laulu, joka on mielestäni taas ajankohtainen
  https://www.youtube.com/watch?v=FmkviyOmh0I

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Kiitos vaan itsellesi..Eeva-Maria

   Mukavaa että saa valillä kiitoksia, vaikka kissahan se kiitoksella elää.

   Siitäpä kaivautui minunkin mieleeni , Hämeenlinnan Antin parhaimmistoa joka sopii ikäänkuin jatkoksi edelliseen ja ovat niin ajankohtaisia edelleenkin, tuskin koskaan menevät muodista, ainakaan niin kauan kun prenikat kiiltelee linnajuhlissa eliitin juhliessa itsenäisyys nimistä vainajaa…

   https://www.youtube.com/watch?v=ZD7jEt1gl34

   https://www.youtube.com/watch?v=OoXrN3wtiUQ

   https://www.youtube.com/watch?v=VD6zQqlrWEQ

   Tuo laulelma jonka sanat kirjoitin artikkeliin, on itseasiassa sekin aika vanha. Itse olin n. 3-4 vuotias kun kuulin sen ensimäistä kertaa. Muistanpa, vaikka siitä aikaa onkin kulunut kohta 55 vuotta, ihmetelleeni isälle ja äidilleni, että ”miksi niissä eduskuntatalon tuoleissa oli reikä keskellä ja miten niillä äänestyslipuilla äänestettiin?”

   Varmaan sekin kupletti vielä eteen tulee alkuperäisen esittäjän esittämänä jostain juutuubin syövereistä. Mulla se on ittelläni kotimagnetofonin nauhalta tehdyllä äänitallenteella, oman isäni esittämänä..

   • avatar Erkki Strömberg sanoo:

    Jätkälle!
    Jep, niinhän sieltä kuului: ”terveisiä perseestä.. kalkkiaivoille koti kriitikoille!”
    heh.heh

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Niinpä niin, niinhän sieltä kuului, ja kuului muutakin jos vain osasi kuunnella…
     Kaikki ei vaan osaa.
     Lukemisen ja kirjoittamisenkin kanssa tuppaa olemaan myös niin ja näin..
     En halua antautua blogikirjoittelija H.Notkon tasolle, leimaamalla junteiksi ja tolloiksi niitä jotka eivät osaa kirjoittaa oikein,enhän osaa aina itsekään, tyydyn vain huomauttamaan että ”kotikriitikko” on yhdyssana aivan kuten kalkkiaivokin, mutta se siitä sitten…

     Pääasiahan lienee että edes auttavasti tulee ymmärretyksi ja kuulluksi?

     Ajatteles Erkki!
     Kotikriitikoita ei tarvittaisi jos maassa olisi sellaisia politikkoja enemmän jotka keskittyisivät kansalaisten tarpeisiin eivätkä ajaisi vain itsellensä tärkeitä etuja ja ideologioita tai elvyttäisi muun maailman taloutta oman maan kansalaisten (yleensä sen ”heikoimman aineksen”(( nuoren kokoomuspolitikon sanoja lainaten)))kustannuksella.

     Tai näitä kunnianhimoisia politiikan konkareita jotka hamuavat palkkiovirkojaan ulkomailta, vaikka kotosuomessakin jää hommat hoitamatta useimmiten.
     Kuinkahan Johanneskin saa jotain aikaan Lontoossa, kun ei se viimeaikoina saanut edes yhtä vammaislakiakaan aloitteeksi asti, vaikka aikaa olisi kyllä ollut?

     Nyt on juttua Pekkarisen pekkaroinnista tuulivoima-asioissa, jonka mies itse kiistää, mutta asiakirjat kertovat toista.
     Oijoi pitipäs sattua näin vaalien alla lipsahtamaan julkisuuteen, kun vaalityön lisäksi Pekkarisen pitää ankarasti miettiä miten vastaa jos joku sattuu kysäisemään vaalitilaisuudessa asiasta.. Voi siinä peruukin alla tulla kuummia ajatelmia…

     Katsoisinpa että kotikriitikoistakin on ollut hyötyä monessa suhteessa.

     Ainakin kotikriitikkojen ansiosta nämä pekkaroinnit, stubbailut ynnä muut ovat saaneet julkisuutta ja nimenomaan julkisuuden takia on jo muutoksen säveliä ilmassa, voi jospa politikoilla olisi sävelkorvaa, että he osaisivat kuunnella ja yhdistää sävelet ja sanat oikeaan järjestykseen!

     Kyllä minäkin olisin valmis ottamaan vaikka poliittista vastuuta hoidettavakseni, mutta kun suomessa ei oikeastaan ole yhtään sellaista puoluetta joka täydellisesti kykenisi vastaamaan kaikkia niitä arvoja joita itse arvostan.
     Pitäisi perustaa oma puolue, mutta se on tehty niin hankalaksi, ettei yksi tai kaksikaan kotikriitikkoa siihen kykene.

     Siksi katson, että kotikriitikkona minulla on paljon suurempi mahdollisuus vaikuttaa asioihin, kuin että kumartelisin yhtäälle ja pyllistäisin toisaalle.

     Nyt voin pyllistää vaikka kaikkialle.

     M.R.

     • avatar Erkki Strömberg sanoo:

      Arvoisa Kuningas, jätkä!
      Yhdyssanana joku tarkoittaa aivan muuta kuin jos samat sanat kirjoitetaan erilleen. Vaikka sanat olivat laulusta ja ilmeisesti siellä tarkoittu yhdyssanaksi niin kun kirjoitin ne erilleen, niin tarkoitus oli muuttua. Et vaan hiffannu.
      Otan malliks helpomman:
      Iisakki käyttää nimimerkkinään ”Nuijammies”, jos se kirjoitetaan muotoon ”nuija mies” eikös asia muutu?
      Olen kanssasi samaa mieltä kansalaisvaikuttamisesta, paljon enemmän saa ja Sinäkin saat muulloin kuin vain äänestyskopissa. Sitäkautta asiat ei yleensä muutu.

      • avatar saara finni sanoo:

       E. Strömbergille. On hyvin ymmärrettävää, että sinä ymmärrät hyvin mitä nuijalla miehellä tarkoitetaan, mutta jos vielä osaat selittää senkin, mitä tarkoittaa koti kriitikko, niin olet suorastaan nero.

      • avatar Erkki Strömberg sanoo:

       Saara!
       Siinähän luki: ”koti kriitikoille”!
       Kyllä Sä bonjaat!
       Kotikriitikko, kotona kritisoiva. Koti kriitikko…?
       Koti kriitikoille, kriitikon koti ja sama monikossa kriitikkojen koti, useita kriitikoita asuu samas osoitteessa. Jossain on koti kriitikoille.
       Ei luulis olevan vaikeeta ex ammattitoimittajalle, työkseen kirjoittaneelle!
       Suomen kieli on monimuotoista kun sen oikein oivaltaa.

      • avatar Erkki strömberg sanoo:

       Ja jos jatketaan:
       Koti kriitikko, kriitikko joka kritisoi koteja! Kotiarvostelija! ”Oman piirin” arvostelija!
       Onka tää ny niin vaikeeeta, eihän tässä tarvinnu vielä savonkielen sanakirjaa avata!
       Kyllä, voe tokkiisa ei!
       Onko kysymyksessä kielteinen vai myönteinen vastaus, Saara?

 7. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Moro, M.R. Hyvä että pidät rajaa! Tämä yläluokan älymystöön kuuluva Notko, nytkähtelee kieliopillisessa oikein-kirjoituksessaan säädyllisen alarajan miinus-puolelle.
  Ja kaikkein hauskinta on, että hän muistuttelee muita oikeinkirjoittamisen taidoista!
  Tämän voi jokainen itse todeta, tarkastellessaan hänen kommentti-sepustuksiaan…

  Terve! Tapani

 8. avatar Endurance sanoo:

  Muut on jo kokeiltu, on Persujen vuoro, En ainakaan häviä enää mitään, kun en ole tähän asti voittanutkaan mitään.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Vaihdoit sitten nimimerkkiäsi jälleen? No ihan sama… Kestävyyttä tarvitaankin, näin kestävyysvajeen aikana, kuin sitä ”kreikkalaisvaikutteista harmaata….”

   Niin se vaan on että kun vierailee vaalikoneilla, vastaillen valmiiksipureskeltuihin päivänpolttaviin kysymyksiin, niin ylläri ylläri kaikki ovat, melkein samaa mieltä kanssasi.

   Mutta kyllä minäkin olen kallistunut Perus-Suomalisiin. Muilla ehdokasryhmillä kun tuntuu olevan liikaa yksityisiä vakaumuksia ja periaatteellisia ongelmia kertoa töistä joita ovat tulleet tehneeksi viimeaikoina..

   Tosin hieman arveluttaa vieläkin että kun se oikeasti tulee nyt, se ISO JYTKY, niin onko tälläkertaa Persuilla munaa, mennä hallitukseen ja oikeasti tehdä niitä asioita joista nyt on puhuttu suureen ääneen.

   Valitettavasti en ole niin hyvä selvänäkijä,näissä poliittisissa asioissa, että tietäisin sen vastauksen jo etukäteen, joten ei se auta kuin kokeilla ja äänestää!
   Henkilönkin olen jo valinnut, en tosin tohdi ruveta mainostamaan häntä tässä nyt, mutta sen verran pistän kihelmöintiä sukkiin, kertomalla ettei se henkilö ole miespuolinen, eikä Hartolan lähimailtakaan, ikääkin hänelle on jo kertynyt sen verran, ettei ihan nuoresta hupakosta ole kyse, on siis jo elämänkokemus mennyt kirjaviisauden edelle. Hänellä myöskin on näyttöä edellisten aikojen oikein tehdyistä töistä. Ja lisäksi vaalikoneen mukaan hän on 72 %sti kanssani samaa mieltä kuinka asiat pitää hoitaa!

   No yksi ääni ei tee kesää vielä, mutta on se lisänä rikkakin rokassa!

 9. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta, Jätkä… taasen…
  Sattuuhan sitä jokaiselle niitä kirjoitus-virheitä. Toisille enemmän, toisille vähemmän. Se on ihan inhimillistä…
  Toinen asia on sitten, kuinka joillakin voi olla kanttia puolustella omia virheitään, keksimällä ihan iki-omia teorioita, omaa kieliopin-taitoa puolustaakseen 🙂
  Tapsa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Näinpä….

   Terveisin; Koti Kriitikko

   Ja terveisiä myöskin NUIJAMMIEHELLE ( ”nui jam” on maorin kieltä ja tarkoittaa suoraan suomennettuna; TIUKKAA NALKKIA, nalkki tarkoittaa suomalaisella kansankielellä tilaa jossa koirat ovat jonkin aikaa parittelun päätteeksi!?

   Ja kun erotellaan kirjaimia sanasta nuija mies, niin samaisella maorin kielellä kirjaimet ; ” nui jam ies ” ovat suomennettuna toimintalohko suuri hillo
   Ja suurista hilloistahan sitä kansanedustamisessa onkin kyse. aatteles nyt 8000 puhtaana käteen ja ilmaiset matkat ja hotellihuoneet ja taksikortti sekä käynnykkä päälle.. Eipä ihme että Iisakilla mieli tekee mennä edustamaan omaa toimintalohko-ideaansa?

   Lainaus tekstistä:
   Erkki Strömberg kirjoitti:
   26.3.2015 7:38 (Muokkaa)

   ”Arvoisa Kuningas, jätkä!
   Yhdyssanana joku tarkoittaa aivan muuta kuin jos samat sanat kirjoitetaan erilleen. Vaikka sanat olivat laulusta ja ilmeisesti siellä tarkoittu yhdyssanaksi niin kun kirjoitin ne erilleen, niin tarkoitus oli muuttua. Et vaan hiffannu.
   Otan malliks helpomman:
   Iisakki käyttää nimimerkkinään ”Nuijammies”, jos se kirjoitetaan muotoon ”nuija mies” eikös asia muutu? ”

   Erkille, nyt tiedoksi, että nimimerkkini on kuningasjätkä, se kirjoitetaan pienellä, ilman pilkkuja ja välejä. Ja se tarkoittaa ihan mitä vaan, mutta lähinnä nimimerkkiä joka muuten on yhdyssana sekin…

   Että Sikäli !

   • avatar kuningasjätkä sanoo:

    Jos vielä Erkin sananmuunnosleikkä jatketaan, niin esimerkiksi nimi ”Kimmo Kautio”, voidaan jakaa kirjainyhdistelmiin ”kimm oka u tio” joka taasen esperanto-espanja sekakielellä on suoraan suomennettuna;” ”Kimmo pilkkaa setää…..”

    Pilkkaako, vaiko eikö pilkkaa, mene ja tiiä nyt sitten…

    Aiiiiiiivannn sama!

    Nyt pannaan piste oikeinkirjoitusleikille, yhdyssanojen oikeinkirjoituksille ja myös sananmuunnoksille ja muille saanoiksille.
    Ihan sama kuka mitenkin asioita päässään käsittelee, kirjoittakoon kuinka taitaavat!
    M.R.

 10. avatar Endurance sanoo:

  Luottakaa nyt intuitioon tulevissa vaaleissa.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Hyvä Endurance alias Dorian Grey alias ……. jne.

   Intuitiosta ei ole apua nyt, kun pitäisi tietää kuka seisoo sanojensa takana.

   Kaikenlaisia vaalivalheita esitellään kansalle, mutta se ei merkitse mitään, kun voitonhuumassa sitoudutaan jos millaiseen leikkauspolitiikkaan kunhan vaan päästään hallitukseen ja saadaan mahdollisimman monta ministeripaikkaa.

   Sehän on jutun juoni, ensin luvataan jos vaikka mitä, mutta sitten kansantahdon, rauhan ja sunmuun yhteisenhyvän ja -edun nimissä kielletäänkin kaikki lupailut, koska kansallinen ja EUn etu niin vaatii!

   Ja yleisesti kaiken maksajina ovat ne joilta on helpointa aina ottaa:
   Vanhukset, sairaat, lapset, koulukkaat, opiskelijat jne…

   Kyllä minä kehottaisin makkaranjakokilpailuissa ja karkin jaossa keskusteluttamaan ehdokkaita hieman syvällisemmin ja unohtamaan mutu-tuntumalla tehtävät äänestyspäätökset.

   Vain niillä joilla on näyttöjä siitä että kykenevät antamaan kaikkensa ja pitämään myös puheensa olisi oltava oikeus päästä päättämään oikeasti meidän kaikkien asioista!

   Että Sikäli…

css.php