Se tuli se JYTKY kuitenkin!

Runoileva KONE mestari, se kovasti oli sitä mieltä, suuressa viisaudessaan, ettei jytkyä tule, mutta kyllä nyt varmaan hieman keljuttaa kun ennustajan lahjoja ei ollutkaan, muiden mainioiden itsestään kehittelemien adjektiivien lisäksi?

Vain yksi putosi entisestä jytkyjoukosta …

Oikeastaan mun  pitää kiittää Eeva-Maria Tuomista, että hän tuli pois kaapista jo hyvissäajoin ennen vaaleja. Sillä jos olisin häntä äänestänyt olisi hänellä nyt 935 ääntä, ja minunkin ääneni olisi mennyt hukkaan.  Eeva-Marialla ei ole mitään hätää, hänellä lienee hyväpalkkainen ja mielenkintoinen työ edelleenkin hallussaan, joten mitään menetystä ei tapahtunut?

 

SOLISALIRATEILLE nyt kävi aika köpsästi. sitä sopii vaan miettiä, että miksi. Olisikohan kenties nyt jo viimein aika ottaa härkää sarvista ja huomata se että ote alkuperäisestä asiasta on lipsahtanut pois lapasesta jo kauan sitten. SDPn alkuperäinen asia olla köyhän ja kurjalliston asialla on kadonnut jo kauan aikaa sitten. Nyt olisi aika jo palata asiaan ja unohtaa oikeistopolitiikka. Kansantahto on puhunut nyt. Sori vaan sullekin Iisakki, mutta viidennellä sijalla ei jaeta mitaleja.

Samat sanat myös Kimmolle. Seitsemäs sija on kuitenkin parempi kuin Hartolan huimapäällä joka jäi toiseksi viimeiseksi.Ensikerralla kun joku kysyy mitä olet saanut oikeasti aikaan itse historiassasi, niin kerro heti  asiat uudestaan runojen kera, niin äänimääräsi ihan taatusti triplaat!

Kokoomuksen vaalimainokset ei nyt oikein purreet nekään.                                                                                                                             Se kun vaan on niin että vaikka kokoomus onkin niin mielellään työläisten asialla, niin sopisi muistaa että työläiset tekevät työtä yleensä kylläkin siksi ja lähes aina vain siksi että saavat rahaa palkaksi jolla sitten laskut maksetaan, käydään lomamatkoilla ja ehkä säästetään jotain sukanvarteen pahan päivän varalle. Moni työssäkävijä jos saisi lainat ja muut tärkeät asiat maksetuksi, ei tarttis töitä vaivoikseen, valitettavasti se ei ole mahdollista monille kuin lottovoiton myötä….

Kepulaisille sanoisin sen että nyt olis sitten parasta pitää puheensa ja tehdä niitä juttuja joista tuli uhottua, muuten voi käydä niin ettei neljän vuoden päästä tule ääniä enää. Voi käydä jo ensi vuonna kunnallisvaaleissa ettei kansa luotakaan enää, jos ei nyt ala tapahtumaan niitä mitä puhuitte.

 

 

Nyt on monella valitulla näytön paikka!

 

Minä en lopeta tarkkailua, mä muistuttelen teitä kaikkia aina välillä

Että  Sikäli…

 

 

11 kommenttia artikkeliin “Se tuli se JYTKY kuitenkin!”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Pieleen menivät monien veikkaukset vaali-tuloksesta. Meikäläisen ääneen-sanomattomat siinä mukana…
  Ehkä unohdimme oma-hyväisyydessämme, että vaaleihin osallistuivat muutkin kuin hämeenlinnalaiset? Ne muut, jotka pitivät paremmin huolta ”kuppi-kuntiensa” menestyksestä, ja äänestivät omiaan.
  Vaali-osallistumisprosentti jäi alhaiseksi. Mitähän mahtavat miettiä ne, jotka eivät käyneet lainkaan vaali-uurnilla. Jotkut typerykset kutsuvat sitäkin käyttäytymistä kannan-otoksi. Minkä kannan…?
  Surullista todeta, kuinka nämä puolueet jotka ovat olleet politiikasta vastuussa viimeisimmät neljä vuotta, vieläkin ketkuttelevat suurimpien puolueiden listan kärkipäässä!

  Terv! Tapsa

  P.S. Jätkä! Mitä tarkoitat, kun heti kirjoituksesi alussa kiroilet, mainitsemalla tabu-nimen, jota ei meidän koskaan pitänyt käsitellä? Saattaa olla, että ”kone-mestari” on jo saanut jotain rauhoittavaa 🙂 D.S.

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Lukaiseppa uudestaan se aloitus Tapsa! Mä poistin sen ”kirosanan”(t) jonka vahingossa ja innoissani Jytkystä kirjoitin eiles illalla,,

  Muutenkin lienee turhaa veistä kääntää haavassa enempää, varmasti kone mestaria kenkuttaa ilmankin..

  Mutta kaikkipätevänä hemmona hän tästä vielä jonkinlaisen runoesityksen loppusointuineen vääntelee, mikäli entiset merkit pitä paikkansa.

  Mä voisin lainata edesmenneen päätoimittaja Timo Töyrylän kauansitten kirjailemaa runoa vaikka noin malliksi:
  *******************************
  Lainaus alkaa:

  Ei nouse maasta siipi.
  kun moni moukka riipi,
  jo siitä monta sulkaa.
  Hoi raatokuoriaiset tulkaa!


  Timo Töyrylä, Asikkala

  Lainaus päättyy.
  ***************************************

  Jotenkin tuo runo sopii niin monelle täällä tänään!

  Nauttikaa siitä!

  Että Sikäli….

 3. avatar Jussi sanoo:

  Blogin innoittamana päätin käydä kurkkaamassa konemestarin blogia, ihan vaan nähdäkseni kuinka sivistyneesti siellä kirjoitellaan. HUHHUH. Olipas sekava kaveri. En arvannut kirjoittaa sinne mitään jotta konemestarin yöunet säilyisivät. Etsisi kuitenkin Googlella tai fonectalla koko yön yhteystietojani… Olen saanut sellaisen kuvan kuitenkin että heppu on jo maailmaa nähnyt ja elämänkokemustakin olisi kertynyt? Vähän ihmettelen mikä tarve sillä on Iisakin …..että nuolla joka käänteessä. Ehkä joku sukulainen?

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Terve vaan Jussi!

   Ei tartte pistekirjoitusta käyttää mun blogissa. Jos tekee mieli kirjottaa perkeleitä tms. niin anti tulla vaan, mä en sellaisista sensuuria harrasta!
   ——————————————
   No se on silleen että konemestari haluaa päästä piireihin ja saada jotain hyötyä piireistä, hänen logiiggansa sanoo että silloin pitää lipoa persettä.
   Valitettavasti hän vaan lienee niin yksinkertainen konemestari, että lipoo vääriä perseitä?

   Itse henkilökohtaisesti en ole koskaan olut järin kiinnostunut perseen nuolemisesta, siitä kun jää kelju sivumaku suuhun.
   ————————————————————————
   Jaa sekö on maailman näkemistä kun on käynyt Tekun Kotkassa ja on nyt Hämeenlinnassa ja siinä jossain välissä on ollut 30 vuotta vuoromestarina jossain voimalaitoksessa jatkuvassa kolmivuorotyössä yöt, päivät aret ja viikonloppupyhät?. Ei ole kyllä lainkaan ihme jos pikkusen pakka sekoo välillä, tai yleensäkin, kun tahkonkampea pyörittää kolmessa löysissä..

   Että Sikäli..

 4. avatar kuningasjätkä sanoo:

  MUTTA HUOMAATTEKO MUUTEN YHDEN JUTUN?

  Mähän nääs kirjoitin tuossa muutama päivä takaperin, kuinka kansanedustajaehdokkaat, ovat niin kovasti pienen ihmisen asialla ja tarvitsevat meitä 19.4. asti kiivaasti.

  Nyt on jo siis 20 päivä, eikä enää kukaan ole tarvinnut koko päivänä meitä. Ei kiitoksen sanaa olla saatu lukea blogeissa, ennen niin ahkeroiden kirjottaneiden ehdokkaiden sivuilla.!
  Jokuhan heitä kuitenkin äänesti, Kiemunkikin sai Hartolastakin peräti yhden äänen(ei minun ääntäni, se meni ihan muulle puolueellekin)
  Vaan ei nyt taida keretä kirjottelemaan kun pitää lomailla tai tehdä jotain muuta kivempaa puuhastelua.

  Eikä arkadianmäelläkään joudeta muuta tekemään kuin salkkujakoja miettimään, sulle mulle ja naapurinmiehelle.. jne..

  Joskus kyllä vituttaa kun aina pitää tietää asioita etukäteen..

  Että Sikäli..

 5. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Sattui silmiini aikaisemmasta puolueiden puheenjohtajien tentistä, kuinka nopea-älyinen Carl Haglund yritti pilailla Rinteen kustannuksella:
  http://areena.kokeile.yle.fi/1-2761804

  Terv! Tapsa

 6. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Ilasanomien sivuilla :
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1429574781903.html
  oli suuri kissankokoisin kirjaimin säälittävä kertomus Savonlinnalaisesta Jouni Backman;ista joka putosi toistamiseen Solisalirattien ehdokkaista, eduskunnasta.
  Jutussa kerrottiin ettei mies tiedä mitä alkaisi tekemään nyt kun työpaikka meni alta…
  ————————————————————
  Mutta voittekos kuvitella, mä kuuluin v-v- 93- 96 Savonlinnassa Kallislahden työväenyhdistykseen.. Joi juman kekka kaikkeen sitä voikin hurahtaa..kyllä mää olin ihan kamala idiootti tuolloin.

  No jokatapauksessa Jouni Backman toimiessaan 2. sisäministerinä Lipposen hallituksessa, ikäänkuin sellaisessa palkkiovirassa, kävi Kallislahden työväentalolla persettään nuoletuttamassa ja kertoilemassa satuja siitä kuinka hän työttömyysasioista vastaavana ministerinä aikoo puolittaa työttömyyden maassa nimeltä Suomi.

  Todellisuudessa Backman onnistui, ministeriaikanaan puolittamaan vain työttömyysturvan!
  ———————————————————
  Mutta siis asiaan:

  Kallislahden työväentalolla silloinen 2. hallintoministeri Jouni Backman vuonna 1995 loppuvuodesta esitti ihan vakavissaan idean, kuinka työttömät voisivat parantaa toimeentuloaan, tekemällä metsässä polttopuita ja toimittamalla niitä kesämökkiläisille ja pientaloasukkaille säkkitavarana kotioville.

  Sinänsä hieno idea, kunhan vain muistetaan se tosiasia että, harvalla työttömällä on omia metsiä niin paljon että niistä polttopuuta myytäväksi asti riittäisi.

  Jos meinaa naapurin metsästä tehdä puita myyntiin, niin kannattaa ensin ainakin keskustella naapurin kanssa ja pyytää lupa hakkuisiin.
  ———————————————————–

  Mutta nyt antaisin tämän huiman idean takaisin ex. kansanedustaja Backmannille ja muillekin jotka putosivat tai eivät ollenkaan päässeet koko lafkaan..
  Menkää myymään perämettäänne, joko muuten vaan tai sitten polttopuiksi kesämökkiläisille, niis saatte työtä ja toimeentulonne paranee.
  Ei ainakaan tarvitse tyhjänpanttina itkeskellä kun mitään palkkiovirkoja ei heru..

  ————————————————————–

  Että Sikäli……..

 7. avatar Antti Sulonen sanoo:

  Tuossa on Jounilla hyvä tilaisuus osoittaa kykynsä työttömyyttä vastaan.

  Klapihommassa ei tarvitse olla omaa metsää, vain sitkeää yrityshenkeä. Siinä yrityksestään voi tehdä arvonlisäverovelvollisen yrityksen, tai arvonlisäverottoman yrityksen, omien mieltymystensä mukaan.
  Arvonlisäverottoman yrityksen liikevaihto on rajattu, mutta klapiyrityksessä voi perustaa useampia arvonlisäverottomia yrityksiä ja näin ollen päästä Jounin tottumusten mukaiseen palkka-, tai palkkiotasoon.

  Yrityksessään hän voi esim. käyttää hyväkseen ilmastonmuutosta ja niin edelleen. Mikäli hän valitsee ilmastonmuutosstrategian kannattanee hänen perustaa monta arvonlisäverotonta yritystä. Yksi ostaa puutavaran, ja myy edelleen jalostajalle eli itselleen, jalostajayritys kaataa ja karsii puutavaran metsästä justeerilla, tai pokasahalla, seuraava yritys kantaa puutavaran ulos metsästä, seuraava yritys pilkkoo kirveellä puut klapeiksi, seuraava yritys myy klapeja mökkiläisille, seuraava yritys kuljettaa klapit mökkiläiselle käytöstä poistetuilla maitorattailla kesäaikaan ja seuraava yritys kuljettaa klapeja vesikelkalla mökkiläisille.

  Jouni voi edelleen kehittää yritystään, kysymys on sentään puhtaasti palvelusta, joten hän voi perustaa edelleen yrityksiä puut takkaan, sytykkeet valmiina jne.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   See vaan on tuo politikon homma ja taidot sellaisa, että mielellään ne neuvoo ja määräilee milloinkas mitäkin, mutta jos pitäs itse alkaa tekemään niinkuin neuvoo, niin itku ja nälkä tulee ennemmin kuin yhtään klapia on kasassa.

   Osanneeko Jouni edes sytyttää tulitikkua itse polttam,atta näppejään, saati sitten tulta takkaan?

   Että Sikäli…

   Mä muistan yhden jutun eräästä avuttomasta savonlinnalaismiehestä.. sen vaimo kertoi, että mies on niin onneton ettei se osaa laittaa edes itse ruokiaan vaan vaimo laittaa ruuat valmiiksi ja mies lämmittää ne mikrolla. Jopa vedenkeittokaan ei mieheltä onnistu, ilman että vesikin palaa pohjaan, joten vaimon pitää keittää vesi valmiiksi ja mies sen sitten sen mikrolla lämmittää..
   Oliko tämä juttu saanut alkunsa puheena olevasta hemmosta, mene ja tiiä…

   He-heee

 8. avatar Jussi sanoo:

  Moro Jätkä. En tiennyt miten suhtaudut termiin perseennuoleminen, ja siitä syystä korvasin osan pistekirjoituksella.

  Tuohon tapaus Jouniin. Jounihan ilmoittautuu nyt työkkäriin työttömäksi työnhakijaksi. Toivotaan että tälle entiselle ministerille tarjotaan paikkaa jostain matalapalkka-alalta ja Jouni pääsisi niittämään kylvämäänsä heinää.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Jussi!

   Juu.. kyllä ei tarvii ujostella sanojen käyttöä. ihmisten keksimiä ne sanat vaan on, ei tule sensuurituomiota , et kuitenkaan niin rumia osaa kirjoittaakaan varmaan ettäkö ei niille sijaa löydy tässä majatalossa..Voimasana sillointällöin jutun seassa tehostaa sanoman vaikutusta.

   ——————————————-
   Niinpä ja työttömälle työnhakijallehan olisi varmaankin tarjolla mielenkiintoisia kurssejakin, kuten esim ”kuinka haen työtä kurssi” joka muuten on Jouni Backmanin itse keksimä työvoimapoliittinen uudistus juuri siltä ajalta kun hän toimi Lipposen hallituksen 2. siäministerinä !

   Minäkin jouduin työttömänä ollessani käymään kyseisen kurssin. Jouduin jopa keskeyttämään Savonlinnassa sijainnee taloni myynnin ja tulemaan kesken kaupanteon kolmeksi päiväksi Hartolaan opiskelemaan. Muuten olisi mennyt päivärahat poikki laakista.

   Olisi aivan oikein että ministerit ja kansanedustajat jotka putoavat pois vähäisen luottamuksen takia, joutuisivat samanlaisen kohtelun kokemaan kuin se kansanosa jota he muka ovat edustaneet!

   Mutta eikös mitä työvoimaviranomaiset vaan jatkanevat perseen nuolemista vaikka kaveri olisikin työtön virallisesti!

   Tiiättekö muuten mitä oikeata työtä on J.Backman tehnyt, ennenkuin politiikka alkoi viemään miestä kuin pässiä narussa?

   J. Backman oli nuorena miehenä Savonlinnalaisen Savonmaa-lehden kesäharjoittelijana kolme kuukautta.
   Muuta työhistoriaa hänellä ei sitten juuri ole ollutkaan! Noin niinkuin oikeita töitä, kun palkkio ja tyhjäntoimitusvirkoja ei lueta mukaan!

   Että Sikäli..

css.php