OUTO HILJAISUUS POLITIIKAN MARKKINOILLA KUMMEKSUTTAA!

Suomen eduskuntavaaleista on kulunut  hyvän joukon toista viikkoa, eikä lööpin lööppiä hallitustunnusteluista ole näkynyt lehdissä.

Blogikeskusteluissakin on vain pitäydytty , muutamien puolueiden ja edustajaehdokkaiden huonon vaalimenestyksen syyllisyystutkielmien kirjoittelussa!

Taitaa olla salaista puuhastelua jälleen ilmassa, toisin kuin edellisen hallituksen tunnusteluissa tviitit sinkoilivat lähes minuutin välein.

Kepu kepulisoi tämänkin jutun , mitään ei kerrota julkisuuteen sensuuri ja salailu jatkuu niin kauan kunnes asiat on selvät ja lopulliset leikkauslistat sovittu?

Näyttäis siltä että media ja lehdistö ovat samassa juonessa mukana, koskapa  lehdet suorastaan pursuilevat täytejuttuja, joilla huomio siirretään toisaalle.

Tietenkin neuvotteluraha on oltava, eihän sitä palkkioministerivirkoja muuten kyetä luomaan.

Kansalaiset ja äänestäjät huolissaan yrittävät saada tietoa, jotenkin peloissaan ovatko kaikki valitut temmattu pois keskuudestamme….

Edes Paavo Väyrysestä ei olla kuultu mitään, luulisi sentään että edes hän pitäisi jotain mölyä asioistaan, sillä kuten tiedämme Paavohan on niiiin minäkeskeinen hemmo, että pitäisihän hänen äänessä olla kertoilemassa mitä  tai minne ”minä pyrin”

Timo Soinikin on ollut viimeaikoina kovin hiljainen…

 

Outoa käyttäytymistä politikoilta joille pieni ihminen ja kansalaisten hyvinvointi oli tärkeää 19.4.2015 asti!

 

Että Sikäli…

 

p.s.

(ei tarkoita persuja vaan lyhennettä ”past sentense = jälkikirjoitus”

 

Kommentoi rohkeasti, nimellä tai nimimerkillä, sanoja säästelemättä. En julkaise tai selvitä komentoijien tietoja enkä etsi osotteita fonectan tai kuuklen kartoilta.

EVVVKS  = ei  ¤ vois vähempää kiinnostaa sellainen.

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita…KAIKILTA!

 

 

21 kommenttia artikkeliin “OUTO HILJAISUUS POLITIIKAN MARKKINOILLA KUMMEKSUTTAA!”
 1. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Arvoisa Kuningasjätkä! (Ei siis jätkien kuningas!)
  Vaalista vasta viikko joten malttia odotukseen.
  Nythän poliitikot vasta miettivät mitä vappuna sanovat.
  Kyllä me halltuksesta kuullaan jo varmaankin toukokuun aikana jos ei vallan kimurantiksi mene.

 2. Huomasithan Erkki ”entinen metsuri”, että leikittelin sanaleikeillä, niinkuin sinäkin tässä taannoin leikittelit toisaalla….Kirjoitin aloitukseeni; ”hyvän joukon toista viikkoa” se EI tarkoita kaksi viikkoa VAAN yksi tai muutama päivä yli viikon. : 19.4 – 27.4 = 8 päivää. Etkö Erkki ole opiskellut koskaan joukko-oppia ? Eikö metsurikoulussa sellaisia opetettu. Tiedätkö muuten” entisenä metsurina” Erkki, milloin metsänhoidollisesti on järkevintä suorittaa harvennushakkuu ja milloinka aukkohakkuu on ainoa oikea vaihtoehto? tämänkin kysymyksen vastaus liittyy jotenkin myös joukko-oppiin..

  Ja ihan vaan Erkki, . vinkiksi sulle..
  tää mun nimimerkki kuningasjätkä ei ole erisnimi (erisnimi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella) Kuten siis huomannet, minun nimimerkkiäni EI ! kirjoiteta isolla alkukirjaimella !

  Mutta siis asiaan, kyllä ihan varmasti vappuna kuullaan taas sitä samaa mitä jokaikinen vappu ollaan kultu, sen sonnan kun saisi levitetyksi pelloille, niin tulisipa katetta maksetuille viljelytukieuroille, ihan toisella tavalla pellot tuottaisivat viljaa, kun ne nyt tuottaa vain rikkaruohoa, eikä tukien maksun periaate olekaan tukea tuottavuutta, vaan sitä ettei pelto tuota mitään, niin ei tule viljavuoria..
  Itse asiassa maataloustukia siis maksetaan pinta-alaperusteisesti, eikä siis sen mukaan mitä ne pinta-alat tuottavat..

  Vappuna, joka ameriikaksi on sama kuin hätähuuto radiopuhelinviestinnässä ”MAY DAY – MAY DAY”
  Solisaliratit laulaavat jälleen sitä internationaaliaan ja ees-taas-ees-taas- kaikki marssimaan jne ja vasemmistoliitto ja kommarit peesaa mukana kuin yhtä perhettä olisivat. Ja niinhän ne onkin kaikki yhteistä vihollista vastaan taistoon valmiina, rauhan ja työn puolesta ollaan jälleen menossa.. ym muuta paskaa…

  Minä otan kossua vappuna ja laitan korvatulpat korviin ja mustat lasit päähän ja valkoiset haalarit päälle, enkä kuuntele vappuvalheita, sillä vaalivalheissakin oli ihan tarpeeksi kuuntelemista.. Hah -hah, kun naurattaa vieläkin jutut…

  Saas nyt nähdä millaisen hallituksen saavat aikaan ja kuinka monen viikon päästä ensimäisia hallituksen kaatoyrityksiä ja välikysymyksia oppositio alkaa väkertämään, se kun on opposition tärkein työ, eikä esim yhteistyö.. Ja sitten kun joku homma menee taas vituralleen onkin aika alkaa toistelemaan kulahtanutta fraasia ”se oli kansantahto”

  Että Sikäli…

 3. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kuningasjätkän kommenteissa suvaitsevaisuuden katto korkealla, joten ehkä meikäläinenkin voi panna lusikkansa soppaan. Ja pysyy jopa aiheessakin…
  Viimeisten uutisten perusteella, voi päätellä, että demari-Urpilainen on kadottanut viimeisenkin järjen-hivenen. Hän paljastaa tyydyttämättömän vallan-himonsa, välittämättä siitä vahingoittaako se puoluetta vai ei.
  Sosialidemokraattisessa puolueessa tuntuu olevan käynnissä valta-taistelu. Pari päivää sitten, antoi Rinne jalomielisen lausunnon, jonka mukaan demarit olisivat kansalais-sopimuksen takana, vaikka eivät itse istuisikaan hallituksessa. Olikohan tarkoituksena viekoitella Sipilää punamultaisen ryhmittymän hallitus-vaihtoehtoon?
  Sosialidemokraattisen puolueen nyky-tilanteesta johtuen, ällistyisin suuresti, jos Sipilä valitsisi tämän ”Sortin sakin” Kokoomuksen sijasta.
  Olisi mielestäni vaarallista, jos Urpilaisen tyyppinen, riitaisa porvari-demari, päästettäisiin jälleen näyttämään valtiomies-”taitojaan”!
  Jatkossakin saamme varmaan huvittuneena seurata Jutan show´ta 🙂

  Silvon poika

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Sulle kans Silvon poika samat sanat.. koeta nyt edes sinä ymmärtää että mun nimimerkki kirjoitetaan pienellä : >kuningasjätkä< !
   Sä oot käyny kouluja sentäs, toisin kun tuo "sähkömoottori metsuri Erkki" Joka on kiertokoulussakin jäänyt luokalleen..

   Mutta siis kyllä… Huvittuneena jo etukäteen siitä mitä hauskaa paskaa Demareiden ym muiden leikkikommareiden suusta tuleman pitää, kuulostelen mitä kaikkea Jutta ja kumppanit keksivätkään vallanhimonsa tyydyttämiseksi..
   Kamala kiihko päällänsä, taistellaan olemassaolosta kuten se sarjakuvien "antisankari Ahmed Ahne " joka haluaa kalifiksi kalifin paikalle..

   Siinä on kuulkaa Rauha, Työ ja Tasa-arvo kaukana kun myrskyävässä politiikan meressä räpiköidään ja yritetään pelastautua sille yhdelle ainoalle pelastuslautalle, joka jo on ylimiehitetty jo valmiiksi..

   Kannattais opetella uimaan sammakkoa, eikä päästelemään niitä suustaan!

   Että Sikäli…

   P.S. (ei edellenkään tarkoita persuja, vaan jälkikirjoitusta):

   Harvennushakkuu voidaan suorittaa sellaisessa metsässä jossa kasvaa kaksi tai useampia puita. Jos metsässä kasvaa vain yksi puu, on aukkohakkuu ainoa oikea hakkuumuoto! (Tämä Erkille tiedoksi jos et sitä jo aiemmin tiennyt!)

 4. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kuuleha Sie, kuningasjätkä! Älä Sie ruppee viisastelemaa! Meille ko koulussa opetettii, jot virke alotettaa ain isolla alkukirjaimella 🙂
  Tappaus ”Urpilaisee” saahaa myö varmast palata usseemmanki kerra…

  Silvon poika

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Mä en oo mikään kielioppinero, mutta lukea mä osaan silti ja ymmärränkin joskus lukemani, joten sivulla:
   https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/6.2.html
   selvitetään juurtajaksaen kuinka ja milloin virke aloitetaan versaalilla ja milloin tulisi käyttää gemenaa.

   Tuossa ote eräästä kohdasta joka liittyy tuote/nimimerkkiin : kuningasjätkä, olennaisesti:

   Versaali vaiko gemena?

   Gemena-alkuinen yritys- tai tuotenimi virkkeen alussa

   Jos noudatetaan käytäntöä, jonka mukaan yritys- ja tuotenimet kirjoitetaan yleensä yrityksensä itsensä käyttämässä asussa, on luonnollista noudattaa samaa periaatetta jopa virkkeen alussa. Toinen käytäntö rikkoisi nimen sanakuvan, joka on usein tärkeä osa nimen ideaa. Sanakuvan rikkominen vaikeuttaisi myös sanan nopeaa tunnistamista, koska sellaiset sanat kuin iPad on totuttu näkemään tässä asussa (eikä esimerkiksi IPad tai Ipad).

   iPhone on kosketusnäytöllinen Applen älypuhelin.

   nimimerkki ”kuningasjätkä” on myös tavara/tuotemerkki sikäli että kun mä teen jonkun härvelin eli keksinnön mä signeeraan sen kyseisellä merkillä..

   Että Sikäli…

 5. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Olipas siinä sääntöjä ja sääntöjen poikkeuksia kerrakseen.. Tuskin noita kaikkia kukaan huomioi, lukuunottamatta konemestaria, joka aina kirjoittaa niin sivistyneen perfektisti!
  Itse aloitan virkkeen aina versaalilla, mutta jottet aivan saa hermo-romahdusta, niin voin aloittaa kommenttini esimerkiksi ”Huomio, kuningasjätkä”.
  Se on niin suuri ”SYNTI” aloittaa virke pienellä kirjaimella. Voihan sen pienellä kirjoitetun tavaramerkin eteen panna vaikka minkäkin muun sanan. Silloin se tilanne on hienosti väistetty 🙂

  Tapsa

  P.S. Yhdyn moniin muihin kommentteihin toisissa blogeissa: Älä viitti Susannaa kiusata. Susanna är en rar flicka!
  Haukutaan niitä, jotka ovat sen ansainneet! D.S.

  • Haukutaan niitä, jotka ovat sen ansainneet!

   Ninku esim ketä?

   En mä ole ketään kiusannut, ei tässä siitä ole kyse! Jos joku ottaa mielipiteen ilmaisun kiusaamisena, on se hänen oma ylireagoiva tulkintansa asiasta.
   Mä en tietääkseni ole haukkunut hänä myöskään.

   No jaa ehkä pä ”tuuliviiri” kolahti. Mutta eikös se sitä ole kun pomppii aatteesta toiseen vailla sisältöä asialleen. Kannattais polttaa historiatietonsa, ilmottaa Googlelle ettei halua että vanhat jutut roikkuu ronkittavana, siis ainakin siinä toivossa ettei niitä joku joskus kaivele esiin. No jaa oikeasti se ei ole mahdollista, jos olisi niin kai sitä tehtäis monessakin mittakaavassa..
   Joten minkä mä kirjoitin sen mä kirjoitin, tässä seison enkä muuta voi…

   https://www.youtube.com/watch?v=dsJ0vpWWN6Y

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terve, kuningasjätkä! Kyllä näitä haukkumiskohteita on vaikka millä lailla. On valinnanvaraa…
  Susanna Hietasen ”tuuliviirimäinen loikkaaminen” oli kyllä jotakin muuta, kuin sitä. Sinä et ehkä seuraillut näitä blogeja siihen aikaan, kuin se aktuaalia?
  Käsittääkseni ei Hietasen päätös jättää Kokoomus, ollut lainkaan helppo. Muistaakseni hän pähki sitä pitemmän aikaa.
  Eiköhän päätös Perus-suomalaisten tukiryhmäänkin siirtymisestäkin tullut myöhemmässä vaiheessa. Siis ei suora harppaus… niin ainakin minä ymmärsin asian.

  Terv! Tapsa

  • avatar Susanna sanoo:

   Kiitos Tapsa… Hienoa ’tuntea’ sinunlaisiasi ihmisiä.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Niin eihän se mitään ”päättämättömyyttä” tai ”tuuliviirimäisyyttä” osoita sellainen että ensin valitsee puolueen, ottamatta selvää tarkasti sen poliittisista tavoitteista ja sitten huonon vaalimenestyksensä jälkeen ilmoittaa julkisesti luopuvansa politiikasta kokonaan ja seuraavaksi houkuteltuna hyppääkin seuraavaan kelkkaan, mitäpäs se…sellainen ?
   No näitä takinkääntäjiähän maailmaan mahtuu.

   Suomessakin on heitä, muutta mun mielestäni ihan tarpeeksi jo !

   Pitäisi olla jonkinlainen logistiikka asioille, ettei ole suunapäänä seilaamassa puolueesta toiseen, se syö uskottavuutta!
   Tietenkin persussuomalaisetkin tarvitsevat kertymä-ääniä. Jos vaikka joku äänestäisikin Susannaa seuraavissa valtuustovaaleissa, mutta ei niin innokkaasti että hän menisi läpi, niin suhteellisen ääntenlaskutavan mukaan äänet kertyvät pyramiidipelien tapaan aina sille eniten ääniä saavalle.

   Tää suhteellinen ääntenlaskutapa on muutenkin aivan (/c:stä, siitä pitäisi luopua tyystin..

   Lisäksi se että kirjoitellaan puutaheinää asioista jotka kaikki tietävät, mutta tyyliin ”tarttistehdä jotain” ei paljon kesää tee . Oliskos ihan konkreettisia ehdotelmia siitä mitä oikeasti pitäiisi tehda ja mitä varmasti tullaan tekemään.

   Sinänsä Hämeenlinnan valtuuston tekemiset ei mua liikuta pätkääkään, vaikka Hämeenlinnan toilailut joltisenkin muistuttavat pienen Itä-Hämäläisen kunnan Hartolan, herrojen ketkuilua.
   Kumpikohan lie ottanut mallia kummalta?

 7. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro kuningasjätkä!
  ”herrojen ketkuiluista” tuli mieleeni…
  emeritus-päätoimittaja Martti Huhtamäen, Lööppien takana,
  s. 170.
  ”Demarit noudattivat Johannes Koskisen johdolla Mauno Koiviston lama-aikana
  omaksumaa tylyä linjaa,
  vaikka presidentin oma ylivelkaantuminen presidenttikauden jälkeen
  saattaisi olla edelleen mielenkiintoinen tutkimuskohde.”
  Suosittelen ko. kirjaa lämpimästi niillekin, jotka uskovat,
  että ”kaikki marjat on jo poimittu”.
  Itselleni kävi juuri niin, olipa varsinainen tietoisku.
  Vappuja toivotellen!
  Riitta

 8. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Jaa niinkö että Manuko olis illallisineen ylivelkaantunut korviaan myöten?
  No tervetuloa vaan kaartiin, paitti etten mä ole velkaantunut lähes ollekaan.

  Olen ollut joskus velassa ihan riittävästi, mutta oppirahat maksettuani ja pitkän (5v) kurssin(velkajärjestely) käytyäni olen huomannut että sananlasku (hieman muokaten)” Velka on veli otettaessa ja veljenpojan käly maksettaessa” pitää useinkin paikkansa.

  Sitä on niin helppoa silloin kun on käsiteltävänä muiden rahoja,
  käytellä niitä surutta, mutta omat rahat pitäis visusti pitää myös omina, eikä ottaa velkaa enempää kuin kykenee hoitamaan.

  Mulla ei ole henkilökohtaisesti velkaa kuin puhelinlaskut , autojen käyttömaksut ja vakuutukset ja sähkölaskut, eikä nekään kuin eräpäivään saakka…

  Eikä tule eteen sellaista pakkoa jossa pitäisi ottaa velkaa lisää että kykenee maksamaan edellistä velkaa..

  Enkä muuten tähän alle 20tonnin kiinteistööni aio koskaan ottaa myöskään yli 30 tonnin vesi- ja viemäriliittymää, olkoonkin että kunnassa huomauttelevat kiinteistön arvon nousevankin.. kun tosiasiassa arvo ei nouse, muutoin kuin kiinteistöverotusarvon osalta!

  Velanotto siis on edelleenkin, täysin vapaehtoista
  , ketään ei, minkään lain perusteella voi pakottaa ottamaan velkaa yli oman maksukykynsä.
  Kymppitonnin vuosituloilla ei kykene kukaan makselemaan sadantonnin velkoja….

  On se vaan kenkkua kun Manu ja muut solisalirtit
  on tottuneet siihen että kansa maksaa viulut, teki niin tai näin, niin ei oo oppi tarttunut kaaliiin että olis syytä panna jotain sukanvarteenkin tai varautua siihen ettei vaaliääniä herukaan tyhjäntoimittamisella (j.Backman!!).. Mikäs olis ollessa jos olis pistänyt bonuksia ja vaalirahoja jemmaan, edes sen verran että uuden pösön saisi, olis sillä kiva ajella työvoimatoimistoon kyselemään josko jotain luottamuksellista duunia löytyis?
  Mä ainakin olisin kovin mielissäni, jos vaikka Backmannillekin ladottaisiin käteen pelisäännöt joita se itsekin oli laatimassa muita työttömiä varten ja sanottais että siinon sulle tätähän sä tilasit!

  Vaan eihän se niin mee herrakaartin kanssa. herrakaartilla on aivan omat pelisäännöt!

  Niin että silviisiin!

  P.S. (edelleenkään ei tarkoita persuja jotka ovat olleet aika hissuksiin viimeaikoina… vaan jälkikirjoitusta” past sentense”)

  Mistähän sitä kirjaa voisi kysellä ja mitä maks?

  Että sikäli…

  • avatar riitta myqvist sanoo:

   Siitä kirjasta, en tiedä onko kirjakaupoissa enää,
   opus on julkaistu vuosi sitten.
   Itse lainasin sen kirjastosta.
   Samalla aukeamalla…
   ”Edesmennyt Postipankki pelasti
   entisen hallituksensa puheenjohtajan pulasta.”
   Siinä välissä kerrotaan, miten velka syntyi.
   Jotta en lainaisi liikaa sisältöä,
   voin vain suositella kirjaa lainattavaksi,
   jos ei kirjakaupoista löydy.
   Kirjan luettuani ihmettelin,
   elikö tuolloin Suomen media savusauna-systeemissä,
   (Laina Martti Huhtamäki/Lööppien takana)
   Riitta

    • Sitäpaitsi suomen media elää edelleenkin savusaunassa ja silmät valuu tuontuosta kun joku heittää tarpeeksi löylyä ja tiku nousee höyryn mukana kattoon..
     Täällä kirjoitetaan vain se mitä milloinkin ylempää määrätään..

     onneksi on sananvapaus vielä olemassa(siitä ei ole tietoa koska sekin kumotaan) ehkäpä piakkoin…

     Kyllä mäkin olen varmaan yhteiskunnan ei-toivottu sanantaitaja kunhan sananvapauslaki muuttuu ahdasmielisemmäksi…?

     Katos kun homma on pikkuhiljaa menossa siihen suuntaan, että nöyrä pitää olla ja pokkuroida pitää ja silti kuka vaan saa köyhän perseelle potkia niinkuin huvittaa ja jopa sitä palkkioita aletaan maksamaan joillekin…

 9. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Sori kuningasjätkä, palautin jo kirjan pääkirjastoomme,
  jonka valikoimaa ja palvelua ei voi kuin kehua.
  Kirjassa käsitellään muitakin, kuin demareita.
  itseasiassa se on maailmanympärysmatka, jossa poiketaan
  myös HPK:n katsomossa, on juttua Ritaluomasta, ”mylläristämme,”
  jne.
  Kirjoitellessani aktiivisemmin mielipiteitäni maailmanmenosta
  HäSa, KU, yms., kaverini kuittasivat,
  – Riitta, sut olis jo ammuttu, tai siirretty
  työleiriin mm. Pohjois-Koreassa.
  Olen pyrkinyt kirjoituksissani
  mahdollisimman tasapuoliseen kritiikkiin.
  Riitta

 10. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta, kuningasjätkä! Etkö Sinä ole koskaan vetänyt vääriä johtopäätöksiä, jotka sittemmin ovat johtaneet vääriin valintoihin elämän eri vaiheissa? Jos Sinulla ei koskaan ole ollut aihetta katua joitain päätöksiä tai tekemisiäsi, niin onnittelen oikein lämpimästi!
  Meikäläinen on käynyt läpi monivaiheisen prosessin, joka nyt lopullisesti on muovauttanut poliittisen katsanto-kantani.
  Isäni oli aatteeltaan kommunisti. Hän oli mukana SKDL:ssä ja jopa SKP:ssäkin. Oikein kova ”taistolainen” ei hän ollut. Hänen veljensä olivat sitäkin jyrkempiä kannan-otoissaan.
  40-luvun loppupuolella olin minäkin pikku-poikana mukana SKDL:n nuoriso-järjestössä. Pioneereiksi meitä kutsuttiin. Ei ollut puhettakaan liittyä johonkin oikeistolaiseen järjestöön, kuten partiolaisiin. Se oli minulta kielletty.
  Nuoruus-iässä ei poliittinen toiminta, tai edes poliittisten aiheiden pohtiminen, ollut mitenkään poppia. 70-luvun poliittinen vasemmistolaisuus, teki vaikutuksensa myös meikäläiseenkin. Silloin tein myös yhden huomion, ettei kännipäissään kannattanut aloittaa minkäänlaista poliittista keskustelua, kahdesta syystä: Joko oltiin asioista erimieltä, ja silloin se meni riitelyksi. Tai, jos oltiin poliittisesti samoilla linjoilla, silloin ei ollut minkäänlaista aihetta keskusteluun.
  Joten ainakin minun kohdallani poliittinen keskustelu meni ”tabuksi”.
  Myötämielisenä, ja kunnioituksesta isäni vakaumukselle, käytin kuitenkin ääni-oikeuttani senkin jälkeen, kun olin muuttanut Ruotsiin.
  Aika pitkän ”hiljais-elon” jälkeen, aloin, tutustuessani politiikasta kiinnostuneeseen henkilöön, kiinnostua isänmaani asioista, ja erikoisesti Hämeenlinnan poliittisesta johdosta. Tämä uus-herännyt mielenkiinto on vain vahvistunut.
  Nykyjään yritän muodostaa käsitykseni yksityisten henkilöiden pätevyydestä, puolue-leiman takaa. Niin tein nytkin, viimeisimmissä eduskunta-vaaleissa.
  Niin, kuningasjätkä, kommunismista, ehkä niin sanotuksi, vapaa-ajattelijaksi; tätä Sinä varmaan kutsut ”tuuli-viirimäiseksi” käyttäytymiseksi. Tällaisessa et koskaan ole ollut mukana… vai?

  Terv! Tapsa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Joo kyllä minäkin aikoinaa Lahdessa iltaoppikoulua käydessäni sekaannuin poliittiseen toimintaan.
   Menin oppilaskunnan toimistolta kyselemään halpoja elokuvalippuja ja jouduinkin siinä samalla agiteeratuksi vasemmistolaisliikkeeseen oikein jäseneksi. Olihan se kivaa, kun pääsi retkeilemään Veikkolaan ja vaikka minne ja kommunismiaatetta levittämään, Työtä, Rauhaa ja Tasa-arvoa julistamaan.
   Ja ennenkaikkea kantamaan banderoleja joissa vaadittii Chileläisten vapauttamista sotilasjuntan kahleesta.
   Mutta sitten rupes jossain vaiheessa tökkimään kun meni hommat sellaiseksi hulinaksi, että rupes opiskelut kärsimään.
   Oikeastaan siitä lafkasta pääsin vasta kunnolla eroon lähtemällä pois koko koulusta ja muutamalla toiselle paikkakunnalle.
   Sitten mä olinkin jonkin aikaa(30 vuotta) epäpoliittinen olento, enkä välittänyt politiikasta paskan vertaa, sen enempää kuin maksamalla ammattiliittojen maksut. Merillä ollessa se oli vähän pakko nääs kuulua unioniin ja maissa ollessa metalliiliittoon ja raksaliittoon.

   nyttemmin mä olen päättänyt pysyä poliittisesti sitoutumattomana totaalisesti.
   Vaikka julkisesti olenkin ilmoittanut että näissä vaaleissa äänestin Persuja, ei se tarkoita sitä että nuoleskelisin niiden persettä.
   Mä aion edelleenkin olla kaikille politikoille ”piikkinä lihassa” ja pitää meteliä siitä että tekoja on synnyttävä, eikä pelkkää paskapuheesorinaa..

   Tyhjänpuhujia on maa täynnään, samoin takinkääntäjistäkään ei ole pulaa..

   Aion siis muistutella edelleenkin niin Perussuomalaisia kuin muitakin puolueita siitä että lupaukset on pidettävä ja jos ei pidetä niin haloo nousee!

   Että Sikäli..

 11. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Jaha, jätkä! Pienenä tuli sekaannuttua poliittiseen toimintaan! Pienellä jahkailulla olet sitten selvinnyt tähän ikään mennessä.
  Vaikuttaa uskomattomalta, ettet ole muita ”harppauksia” tehnyt. Ihan vaan sen jälkeen olet ollut poliittisesti sitoutumattomana? Äänestänyt saman puolueen ehdokasta vuodesta toiseen, ettei kukaan pääsisi nimittelemään tuuliviiriksi?
  Nej, kuningasjätkä, en ole oikein valmis uskomaan ”viattomuuteesi”. Luulen, että olet jahkaillut eri valintojen välillä, niinkuin me muutkin kuolevaiset 🙂

  Tapani

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Joo siis kato sen kolmenkymmenen vuoden aikana kun olin poissa koukeroista, en käynyt edes äänestämässäkään paitsi silloin 1993 kun kepu ja sdp olivat myymässä suomea euroopalle niistä muutamista maataloustukiais lisämiljoonista ja ne tarvitti kansalasten neuvoa asiaan. Silloin äänestin EI !

   Mutta Lipponen kun mutisi hetikohta, että Kansalaiset ei osaa äänestää oikein, niin sen koomin en sitten taas käynytkään uurnilla ennen kuin v. 2005 tai jotain…
   Enkä mä ollu muuten silloinkaan kovin pieni kun siihen vasemmistovelmuiluun haksahdin, se oli hieman alle kakskymppisenä.. ennen armeijaa ja intissä oli mulla ulkoista mittaa 205 cm ja painoa pyöreät sata

   Nyt vanhemmiten alkaa kroppa kutistumaan, vaikkei paino kuitenkaan vähene

   Olihan se jossainmäärin kivaakin aikaa, kommunistitytöt ei pihtailleet pesää, pimpukkaa sai kun osasi nätisti pyytää ja joskus ihan pyytämättäkin tyrkyttivät..
   Mutta oli se nyt kuitenkin kummallista aikaa, kun piti hillua mielenosoituksissa vastustamassa jonkun Salvatun Aljenderin, junttailua vastustamassa , ikään kuin ei olis ollu asioita hoidettavaksi ihan kotosuomessakin. Vaan kun se oli muotia silloin…

   Että tämmöinen tuuliviiri minäkin oon…Perkele!

   Että Sikäli ja silleen

css.php