Älä syö liikaa lääkkeitä…….. mutta….

Kovasti ollaan huolissaan mediassa siitä että ihmiset syövät myrkyllisiä kipulääkkeitä turhan paljon:

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1431050867340.html

Terveydenhuollon ongelma on, ettei hoitohenkilöstö tunne potilasta, eikä halua edes tutustua potilaan tietoihin.

Lääkärit määräilevät toinen toistaan vahvempia kipulääkkeitä ja tulehduskipulääkkeitä turhaan kun vaivat voisi tutkiakin ja antaa täsmähoitoa…mutta kun se maksaa, eikä rahaa ole kun hyvinvointi on jaettu miljardipaketteina deekumaihin, kuvitellen että ME tienataan sillä ja että se jos mikä olisi ollut ”kansantahto ja yhteiseksi hyväksi”!

*************************************************

Sattuipa Keski-Suomessa, sellainen tapaus, että alzhaimeria, sokeritautia ym sairastava, avo/kotihoidossa yksin asusteleva tuttava vanhus hakeutui terveyskeskukseen, kun hänen jalkaansa oli vaivannut jo pitkään sietämätön kiputila.

Terveyskeskuslääkäri (mikä lie keikkalääkäri ) tutki potilaan, mutta ei etukäteen ollut tutustunut hänen tietoihinsa ja kun potilas ei tarkkaan osannut kertoa mihin itseasiassa koskee, oli lääkäri määrännyt 1000 mg parasetamolia sadan kappaleen purkin potilaalle ja käskenyt ottaa siitä tarvittaessa.

Ei siis minkäänlaisia tarkempia tutkimuksia, eikä asioihin perehtymistä. Liukuhihnahommana vaan ..ja seuuuuraava potilas.

No mitäpä teki muistisairas vanhus. Hurautti taksilla apteekkiin ja osti lääkkeet. Edes apteekissakaan ei kiinnitetty huomiota dementoituneeseen vanhukseen, vaikka varmasti heilläkin tieto olisi ollut saatavilla hyvinkin helposti, että potilas kuuluu kotihoidon lääkehuollon piiriin.

Sitten vanhus meni kotiin ja alkoi lääkkeen ottaminen, kun otti ensin kaksi pilleriä ja vaiva ei laantunut hetkessä, niin otti kaksi lisää, koska ei muistanut että juuri viisi minuuttia sitten oli jo ottanut edelliset lääkkeet.

Ja tätä jatkui koko päivän ajan kunnes purkista oli syöty 30 tablettia eli yhteensä siis kolmekymmentä grammaa parasetamoolia. Joka siis ylittää vuorokausisuosituksen 10 kertaisesti.

Onneksi kotihoitohenkilö tuli illalla käymään antamaan muistisairaalle iltalääkkeet, mittaamaan verensokeriarvot ja pistämään tarvittaessa insuliinipiikin ja huomasi siinä samalla että nyt kaikki ei ole hyvin!

Sitten mentiin PIIPAA-autolla pillit vinkuen keskussairaalaan Jyväskylään, vatsahuuhteluun ja saamaan vastalääkettä tippana suoneen!
Siinä sitten samalla tutkittiin potilaan jalkavaivakin, ihan röntgenillä koko jalasta ja kas kummaa löytyihän se vika… LONKKA MURTUNUT! Vanhus oli talvella liukastunut ja kaatunut pihatiellään ja jalkaan säteilevä kipu oli vaivannut häntä talvesta asti ja paheni keväällä kun piti pihaa haravoida..

Loppu hyvin kaikki hyvin, saatiin vastalääkettä ja hoitoa myös lonkkaan. Nyt vanhus makailee sitten seuraavat pari viikkoa terveyskeskuksessa vuodeosastolla, kunnes tulee lonkka siihen kuntoon että voidaankin kotiuttaa elelemään yksikseen syrjäkylillä sijaitsevaan kotiin!

Omaiset olivat terveyskeskuslääkäriä huomauttaessaan saaneet vastauksen että vanhuksella olisi pitänyt olla saattaja mukana.. ihanko totta niinkö?

Ja lääkärinkö ei tarvitse ottaa itse selvää millaista potilasta hän hoitaa ja lääkitsee??

Ongelmana lieneekin ollut se ettei lääkäri ole jummartanut mitä potilaalle pitäisi tehdä, lienee ollut jonkinasteinen kielimuuri esteenä?

Niiden harvojen suomalaisten lääkäreiden ja muun hoitohenkilöstön, jotka vielä terveyskeskuksissa ja sairaaloissa työskentelevät enää -(sillä suurinosa yhteiskunnan ilmaiseksi kouluttamista, on hakeutunut yksityispraktiikoille leveämmän leivän toivossa) – täytyisi ottaa oppia erään keski-suomalaisen rakennusfirman työmiesten tempusta;

Jossa suomalaiset ammattimiehet ryhtyivät vaatimaan virolaisille ym ulkomaalaisille halppistyöläisille samaa palkkaa kuin mitä suomalaisillekin maksetaan!
Ehdot kuultuaan ja ymmärrettyään, työnantajat päättivät olla palkkaamatta heikomalla ammatti- ja kielitaidolla varaustautuneita ulkomaalaisia, koska hinta suhteessa ammattitaitoon ja tehdyn työn laatuun, olisi tullut kalliimmaksi kuin kotimaisten työntekijöiden työpanos!

Kehottaisin siis lääkärikuntaa vaatimaan oikeuksiaan heti!

Samoin kehotan potilaita vaatimaan palveluita ja hoitoa siten että hoitavina henkilöinä toimivat vain suomenkieltä kotoperäisesti ymmärtävät syntyperäiset suomalaiset.
Potilaan oikeuksiin suomessa kuuluu saada palvelua omalla äidinkielellään.

Se lainkohta koskee niin mamuja kuin syntyperäisiä suomalaisiakin.

Jos ei omalla äidinkielellä ole saatavissa palvelua vaatikaa edes tulkki paikalle!

 

Että Sikäli……. tälläistä tänään!

28 kommenttia artikkeliin “Älä syö liikaa lääkkeitä…….. mutta….”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Onpa jännä juttu, ettei edes niillä jotka vielä 19.4.2015 asti olivat niin pientenihmisten asialla, kun tarvitsivat äänestäjien tukea omille ideologioilleen, ole minkäänlaista mielipidettä tähän asiaan niin että osaisivat selitellä kuinka tähän on tultu ?

  Ja miksi lääkintähenkilöstö ulkomaalaistuu pikavauhtia, vaikka suomessa koulutetaan ilmaiseksi lääkäreitä jatkuvasti?

  Luulisi että Sosiaalidemokraateilla ja muilla oppositiossa olevilla vasemmistolaisilla jotka kovalla äänellä ovat olleet niin kovasti kansantahdon asialla olisi jotain kerrottavaa tähän?

  Samoin Perussuomalaisetkin jotka olivat niin suomalaisen työn puolesta puhumassa jokin aika sitten, eikö heitäkään asia kiinnosta, kun pitää miettiä kuka minkäkinlaisen salkun saa ja pääsee ministeriöön?
  Kas kummaa kun edes Persujen niin aktiiviset ja hyvää vaalityötä tehneet tukihenkilötkään eivät älyä kommentoida?

  Kolmen k;n kopla, Keskusta, Kokoomus ja Kristilliset nyt tiedetään jo että onhan ne työläisen, vanhuksen, sairaan jne. ja eläkeläisenkin asialla aina silloin kun siitä on jotain hyötyä puolueelle, muulloin kaivellaan vaan omaa napaa!

  Ja ävvävikaiset vuotsalaiset, (RK) , ne pääasiassa ovat pelanneet omaan pussiinsa tähänkin asti, ei niiltä kukaan odotakaan kommenttia, eikä he sitäpaitsi osanne edes lukea blogeja joita kirjoitellaan suomeksi, kun ruotsalaisalueilla ei vastavuoroisesti opeteta pakkosuomea!

  Että Sikäli…

 2. avatar Harri sanoo:

  En ole poliitikko, enkä mikään hirmu tietäjä muutenkaan, mitä pitäisi tehdä.
  Sen verran, mitä nyt kerran-pari sairaalassa pakon edessä on tullut käännyttyä, mulle on aika sama, minkämaalainen lääkäri siellä kyselee, mitä kyselee. Vaikka käsillä puhuis.
  Toki sairaille vanhuksille se on hiukan eri asia.
  Ongelma halvassa työvoimassa kuitenkin lienee demareitten ja vasemmistopuolueiden aikaansaama palkkakupla suomalaisille. Meille vaan maksetaan liikaa samasta työstä, jonka ulkomaiset tekevät halvemmalla. Ja verot päälle.
  Suomalainen on ahne, kuten amerikkalainenkin.
  Ei ne kaikki raksamiehet ja lääkärit ja muut ole sen taitavampia, kuin ulkomaisetkaan. onen sortin säveltäjää on alalla kuin alalla. Suomalainen laatu on klisee, jolla ei ole todellisuudessa ihan niin kovaa pohjaa.

  • avatar valitan sanoo:

   Harri, on älyllistä epärehellisyyttä tai muuten vain suurta tyhmyyttä syyttää demareita ja vasemmistoa jostakin palkkakuplasta. Porvarihenkiset on kaikki järjestään samanlaisia vikisijöitä, vastuuta ei osata kantaa omista töistä.
   Pitää varmaan kysyä Sari Sairaanhoitajalta ja Jyrki Kataiselta onko Suomessa palkkakupla.

   • avatar Harri sanoo:

    ..niinpä, tai Pasi Paperityöntekijän päivää seuraamalla miettiä, miksi se tuotanto ei oikein täällä enää kannata.
    Tietenkin on aloja, joissa työmäärä ei vastaa siitä saatua korvausta, mutta muutamien ammattiyhdistysten kiristystoimet aikanaan ovat aika suuria syyllisiä nykyiseen tilanteeseen.
    On saatu napinpainajille kunnon palkat ja pienemmät nilkit on sitten vaatineet sitä mukaa korotusta korotusten perään.

    • avatar valitan sanoo:

     Sama älyllinen epärehellisyys tai tyhmyys nousee uusiin sfääreihin.

     Palkat määräytyy työnantajan ja työntekijöiden yhteisestä sopimisesta, sairasta väittää tätä menetelmää kiristykseksi. Jos paperityöntekijä saakin työstään kunnon korvauksen, ei työnantajat tätä ole lahjaksi antaneet vaan ovat katsoneet saavansa vastaavan hyödyn. Jos näin ei ole käynyt niin eihän se ole työntekijän vika jos yrityksen johto ei ole ollut tehtäviensä tasalla.

     Sitä paitsi Stora Enson Karvinen totesi aikoinaan, ettei alan ongelmien syy ole tehtaan aitojen sisäpuolella. Joten jospa alkaisit hakemaan ongelmien syitä jostain muista kuin työntekijöistä ja ammattiyhdistysliikkeestä. Voisit valaistua sillä totuus tekee hyvää.

     • Mitäpä jos nimimerkki ”valitan ” johtaisi ja valaisisi meitä siitä mikä meillä tuntuu menevän ymmärtämättömyyden ja tyhmyyden piikkiin.
      Siis muutenkin kuin vain moittimalla Harria hänen ilmituomasta mielipiteestään, johon hänellä on suomen perustuslakiin pohjautuva oikeus!
      Annappa nyt , nimimerkki”valitan” oikein kunnollinen kommentti asiasta, niin että me muutkin sen ymmärrämme, emmekä tarvitse arvuutella mistä on kysymys!
      Kerro kaikki mitä tiedät asiasta, jotta mekin tietäisimme!

      Sana on vapaa, mutta niinkuin aiemmin toisaalla kerroin , mielipiteet ovat mielipiteitä ja niihin on olemassa jokin syy, kunnioita siis toisten mielipiteitä äläkä ryhdy haukkumaan kuin koira, muita kirjoittajia, ellet kykene perusteellisesti todistamaan asiaasi oikeaksi!

      Harrilta kysyisin, miten olikaan sen ”Pasi Paperityöläisen” saunarahan kanssa, vieläkö sitä maksetaan?

      Että Sikäli…

 3. avatar Harri sanoo:

  En mä Kunkku seuraa nuin tarkkaan sentään heidän palkkojensa ja muiden etuuksien kehitystä, mutta tuntuisi oudolta, jos jotain olisi otettu paseilta pois? En tiedä tuosta saunarahasta.
  Blogisi on siitä onnistunut, että täällä voi olla myös eri mieltä, täällä on pari sellaistakin, niin ps- kuin demaripuolella (2) ettei se ole niin itsestään selvää. Hyvä niin.
  Nim valitan lienee jonkintasoinen liitto-orava ja voi jopa olla, ja suurella todennäköisyydellä onkin täysin oikeassa, käyttäessään tuota hienoa termiä, jonka lanseerasi käsittääkseni yksi paikallisista edustajista tänne palstoille aikanaan. Tyhmyydestä ja vastaavista hokeminen menee osastoon ”isäs oli kun sua teki” :), saahan niitä käyttää, jos katsoo sen edistävän keskustelua. Ei tuollaisiin minoihin ehdi tällä ikää enää astua, on niin paljon muunlaisia miinoja, jos valitan ymmärtää, mitä tarkoitan..
  Kaikkinainen riehuminen erityisesti Vappuna ja yritysten porteila on ollutkin po yhdistysten tapa toimia jo vuosikymmenet.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Niin sillä minäkin vaan kyselin, että kun aikoinaan itte tein keskeytymätöntä kolmivuorotyötä voimalaitoksilla ja laivassa, niin ei me mitään saunarahoja saatu vaikka monikin saunavuoro meni sivusuun vuorolöysin sattuessa.

   Mutta noin niinkuin tosiasiassa on ammattiliitoista ollut jotain hyötyäkin joillekin, ei siinä mitään.
   Se on oikeesti hyvä juttu etttei työmiesten tarvii kaikkialla sopia paikallisesti henkilökohtaisesti ja riidellä paikallisesti henkilökohtaisesti, kun herrat alkaa ketkuilemaan.

   Solisaliratit ja vasemmisto, puolueena on vaan unohtanut ne sosialismin tärkeimmät tavoitteet joita ei ole herrojen perseen nuoleskelu.

   Vasemmisto on suurkiihkoissaan lähtenyt liian kauaksi tavallisen kansalaisen arjesta, päättämään sellaisista asioista joista päättäminen olisi pitänyt jättää aivan muille.

   Vasemmiston, ja Sosiaalidemokraattien alunperäinen asia oli köyhien ja kurjalliston asioiden kuntoon laitto, eikä palkkiovirkojen hamuaminen itselle ja kavereille, niin kuin nyt tässä jokin aika sitten Johannes Koskinenkin jätti sosiaalidemokratian ja lähti herrain hommiin Lontooseen.

   Eikä miehestä ole sen koomin kuultu mitään, ei taida juuri paljoa kiinnostaa blogikirjailukaan, kun vetää siellä jättiliksaa tyhjästä työstä..

   Mahtaa olla mielenkiintoiset hommat, peukaloidenpyörittäjänä?

   Että Sikäli…

 4. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mä vaan edelleenkin ihmettelen sitä, että muutamilla tänne kirjoittaneilla politikkonousukkailla, ei ole mitään kommenttia antaa tähän alunperäiseen artikkeliin.

  Onko aivot jääneet vaalipelinarikkaan ja takki on nyt tyhjä kun ei päässytkään takinkääntötalkoisiin.

  Missä on kommentit, Kiemungilta, Kautiolta, Eeva-Marialta, Ilkkalalta tai sitten vaikka Sarilta joka niin peesaa innokkaana persuja nykyään.
  Eikö teillä ole mitään kommentoitavaa tähän asiaan. Olittehan niin innokkaina, pienen ja huono-osaisen asialla 19.4. asti.
  Eikö enää se kiinnostakaan?


  Taisin kirjoittaa ennusteeni oikein
  , että varsinaiseen vaalipäivään asti ollaan niin hyvää pataa ja kumarrellaan ja pokkaillaan joka suuntaan, mutta sen jälkeen niin suurta herraa ettei paljon ääntä enää käytetä..

  Tässä se taas nähtiin kuinka pitkälle intoa riittää oikeasti!

  Taidattekin kaikki olla niitä tuuliviirejä, jotka on mukana vain niin kauan kuin intoa riittää ja kun väsy iskee niin jäädään makailemaan ja odottamaan seuraavia vaaleja, jolloin taas samoilla fraaseilla ja jutuilla yritätte valehdella muutaman sääliäänen itsellenne?

  Että Sikäli…

 5. avatar saara finni sanoo:

  Kuule, kuningasjätkä, vaikken olekaan minkäänsortin poliitikko (onneksi), niin vastaan silti sulle kun asia kiinnostaa, olenhan aikoinani kirjoittanut kokonaisen kirjan tästä suomalaisesta ”terveyden”huollosta (”Rahat vai henki”).

  Avauskirjoituksesi oli niin täyttä asiaa, ettei siihen voi paljon muuta sanoa kuin Amen, noin se on, mutta minkäs teet. Vaalikiihkossakaan ei juuri kukaan (liekö Ilkkala ollut ainut poikkeus?) piitannut pätkääkään vanhuksista.

  Ja sen sanon kokemuksesta, että terveyskeskuksesta saa hyvää lääkäripalvelua jos onnistuu kohdalle hyvä lääkäri. Huonon kohdalla ei auta muu kuin sanoa, että minä en poistu tästä tuolista muuten kuin poliisisaattuessa ellet kirjoita mulle lähetettä röntgeniin. On kokeiltu. Ja tehonnut.

  Oli kysessä lonkkakipu, joka ei antanut yöllä nukkua. Kuva otettiin, mutta kun Janakkalalla ei kai silloin ollut varaa luettaa kuvaa röntgenlääkärillä, niin tohtori katseli sitä ja sanoi, että lonkka on oikein hyvässä kunnossa.

  Ostin kuva itselleni (siis se piti tosiaan ostaa, vaikka kerroin tarkoituksen) ja tilasin ajan Helsinkiin ortopedi Kaaartiselle. Täällä kun saa mainostaa, niin siinä on sitten paras mahdollinen koipiortopedi. Hän katsoi hetken kuvaa ja kysyi: – Ootko joskus kaatunut tälle lonkalle?
  -Kaksi kertaa pyörällä, toisen kerran jääkelillä ja toisen kerran pehmeässä hiekassa,
  -Ilmankos tässä luussa on selvä vamma. (Siis juuri siinä luussa, mikä Tervakosken lääkärin mielestä oli oikein hyväkuntoinen.) Ja tässä vamman kohdassa kulkee oikein paljon hermoja, jotka säteilevät myös jalkaan.

  Määräsi aluksi lämpöhoitoa ja liikuntaa. Kirjoitti pitkän epikriisin jossa kertoi taudin sekä lämpöhoidon tarpeen ja sanoi:

  -Kylle ne varmaan antaa tätä hoita siellä terveyskeuksessa, aluksi 10 kertaa. Jos se ei tehoa, niin sitten vasta harkitaan rankempia hoitoja.

  Eivät antaneet, ei kuulunut Janakkalan toimenkuvaan, neuvonta vain. Vaikka sitte siinä äskeisessä valtakunnalisessa tiedustelussa kehuivat kovasti että fysioterapeutin hoitoja saa jokainen. Kirjoitin sinne, että älkää valehdelko ja tän tarinan.

  Kuitenkin kun pitkään anelin edes kokeilua, että auttaisiko, niin se fysioterapeutti oli niin kiltti, että teki poikkeuksen ja kokeili. Auttoi. Parin kerran jälkeen hän lainasi minulle semmosen pienen lämpökojeen, jolla voin itse hoitaa lonkkaa ja liikuntaanhan en sentään apua tarvitse. Se parani.

  Mutta kertomasi eläkeläisvanhus ei tietenkään pysty tällaiseen kiristysrumbaan. Hän olisi todella tarvinnut saattajan, esim. sen kodinhoitajan mukaansa. Hänhän se varmaan oli tilannut ajankin. Miksei lähtenyt mukaan, vaikka tunsi potilaan tilan. Varmaan potilas oli jo pitkään valittanut hänelle kipujaan. Miksei hoitanut asiaa aikaisemmin? No, kun vanhuspotilaiden kotihoito on mitä on. Sen mottohan taitaa olla nykyisin: ”Kotiin on onnellista kuolla.”

  Luulitko sinä, kuningasjätkä, tosiaan, että jotain poliitikkoa kiinnostaisi vanhusasiat ennenkuin itse ovat jalkapuolia vanhuksia. Minä en edes luule.

  Ai, niin, se tärkein apua: jos jollain vanhuksella on omaisia, niin heidän pitäisi ehdottomasti olla vanhuksen mukana kaikilla lääkärikäynneillä. Jos siitä nyt mitään apua olisi, useimmat suomalaiset kun vieläkin uskovat jokaisen lääkäriplantun jupinaa kuin jumalan sanaa.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   No ei kyseinen vanhus ollut aikaa saanut kotihoidon tilaamana, vaan oli itse ihan keksinyt mennä terveysasemalle jonottamaan, aikansa kun jonotti niin sai sitten vaivaansa panadolia, mutta ei mitään muuta.

   Oli jopa osannut itse käydä apteeksissakin.

   Se tuo alzhaimer kun on joskus sellaisessa vaiheessa joillakin että joskus pää toimii ja toisinaan(yleensä) ei.

   Kotona ei sitten pää enää toiminutkaan ja kävi kuis kävi..

   Omaisten kanssa on vähän niin ja näin ne kun asuu monen sadan kilometrin päässä.
   Kaikki ystävätkin on yhtä hömppiä.

   Minä olisin lähtenyt kyllä mukaan jos olis pyytänyt, on tosin mullakin matkaa yli sata kilsaa, mutta mitäs siitä.

   Ei vaan kehdannut kai pyytää.

   En tosiaankaan luule, että politikkoja kiinnostais vanhusten ja sairaiden asiat.
   Vaikka kuinka esim eu-parlamentaarikko Sirpa Pietikäinen tuossa meppivaalien alla kehuskeli istuvansa vaikka millaisissa vanhuspalveluneuvostojen hallituksissa, niin hänkin vaan istuu siellä saaden kokoustamispalkkioita ja voidakseen aina tarpeen tullen kehuskella sillä asialla saadakseen merriittiä asioilleen,,
   vaikkei oikeasti teekään yhtään mitään konkerrettista!

   Sama juttu on näiden muiden pyrkyri-tuuliviirien kanssa joiden nimiä tuossa edellisessä kommentissani jo luettelinkin.

   19.4.2015 asti kaikki kaikkialla olivat tärkeitä heille, mutta ei enää kiinnostakaan kun ei päässtyt takinkääntövuorojen jakoon mukaan.
   Minä tiedän sen ihan tarkalleen. että..
   Näille oman ideologioidensa tyrkyttäjille on aina se oma mambo-jambo ideologia tärkeintä oikeasti, ei mikään muu…

   Mutta todella paljon kiitoksia sinulle Saara, kun kirjoitit runsaasti asiaa !

   Että Sikäli…

   • avatar saara finni sanoo:

    Aina vaan paranee eli pahenee. Kirjoitit, kuningasjätkä, että tuon vanhuksen jalkaa oli vaivannut jo kauan sietämätön kipu. Ainakin uskon, että hän oli siitä myös kodinhoitajalle maininnut. Miksei tämä ollut jo kauan sitten varannut hänelle aikaa terveyskeskukseen? Senkö takia, että hänen virkanimikkeensä on KODINhoitaja eikä ihmisen eli kodin asukkaan hoitaja. Ihan kuten terveyskeskuksissa on VUODEosastot, joissa, toden totta, hoidetaan vuoteita erinomaisesti, potilaista viis. Miksi nuo vanhusten kansoittamat osastot eivät voisi olla hoivaosastoja? Yhtä lakia maa kaipaa pikimmiten: lakia, joka säätäisi, ettei niissä hoidettavissa vuoteessa ei saa makuuttaa yhtään vanhusta, vaan kaikki on nostattava päiväksi ainakin pyörätuoliin.

    No, pääasia oli, että tuo tuttavavanhuksesi sai lopultakin oikeaa hoitoa ja ehkä kivutkin vähenivät, joskin noin hengenvaarallisen mutkan kautta.

    Serkkuni meinattiin Riihimäen vanhainkodissa tappaa lääkkeillä, 11 eri lääkettä yhteensä. Kun hengenlähtö oli jo lähellä, sain onneksi pikaisen avun kun kirjoitin asiasta proferrori Sirkka-Liisa Kivelälle. Hänen kolme liuskaa pitkä ja tiukka kirjeensä osastolle sai aikaan, että se vähän aikaa käytössä ollut, hengenvaarallinen lääke lopetettiin kokonaan (sitä kun ei tarvittu lainkaan) ja muita vähennettiin. Serkkuni piristyi ja elämä vielä voitti. Kun serkku sitten siirrettiin Riihimäen terveyskeskukseen ja aloin sielläkin vaatia, että hänet on joka päivä nostettava pyörätuoliin, oli osastonlääkärin näkemys, että ”hän ei mahdu pyörätuoliin”, kun oli vähän pyylevä. Käskin hankkimaan riittävän ison pyörätuolin, mutta nostattava on. Ja ihan hyvin mahtui tavalliseen tuoliin. Tarkistin asian siten, että soitin hänelle joka päivä. Kun kännykkää ei silloin vielä ollut, hänet haettiin aina kansliaan puhelimeen.
    Kun serkulla alkoi sitten olla jatkuvia vatsavaivoja, pahoinvointia ja ripulia, keksin, että syy on ehkä sama kuin oli aiemmin ollut omiin samanlaisiin vaivoihini eli tavallinen meijerin maito. Ostin hänellekin luomumaitoa ja käskin antaa vain sitä. Vaivat paranivat täysin. Tätä maitomatkaulua kesti pari kuukautta, kunnes jumppari, jonka hän oli omilla rahoillaan palkannut käymään kuntouttamassa itseään, sanoi minulle, että kyllä laitoksen täytyy ostaa se maito itse. Ja alkoihan se ostaa kun yhdessä vaadimme.
    Olen kyllä saanut sellaisen laitoskammon, että jo olisin uskovainen, rukoilisin joka päivä, että kuolisin saappaat jalassa.
    Ja kiitokset kuuluvat kyllä sinulle, kuningasjätkä, että otit esille tämänkin tärkeän asian.

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Niinpä, sitä on kysymyksiä joihin kaikkiin ei ole vastauksia. Toisaalta kotihoito lääkehuoltoineen ym. tuli kuvioihin vasta n. kuukausi sitten kun vanhus oli saanut insuliinikohtauksen ja joutui sen vuoksi tiputukseen, syötyään liikaa sokeria huonoon oloonsa kun ei ollut tajunnut pitkäkestoista hiilaria syödä ruuan muodossa, vaikka ruoka-annokset oli pakastimessa lämmittämistä vaille valmiina. Ruokatoimituspalveluhan hällä oli käynyt jo vuodenpäivät…..

     Se nyt vaan menee silleen että kuntien säästötoimien takia vanhukset hoidetaan kuinka hoidetaan kotiin, kun siitäkin hoidosta voidaan lypsää ihan samat rahat kuin laitoshoidosta, erolla että vanhusta ei tarvitse vahtia 24/7..
     Kotona pidempään ja toiveena että kuolet sinne kans, kunhan olet kitunut tarpeeksi pitkään kantaen korttasi kekoon maksuinesi.. niin säästyy rahaa yhteiskunnalta, ei sillä vanhuksen onnellisuuden kanssa ole mitään tekemistä, vaikka asiaa mainostetaankin sillä…

 6. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Jätkä hoi!
  Saara on kirjoittanut monta hyvää kirjaa ja yhteistä niille on epäkohtien esille tuominen. Oli sitten kyseessä pientilan emäntä tai terpparin vuodeosasto, rahan suhde lääkkeisiin jne. Saara tuntee tän alan, minä tiedän.
  Jonkinmoista malttia toivoisin Sinulta hallitusjuttuihin, olit jo heittämässä ”pyyhettä kehään” vaikka neuvottelut ei ollu edes alkanukkaan. Varrotaas toukokuu, niin kai saadaan sellainen persvako hallitus joka syöksee meittit turmioon. Tosin edellisen toimesta joudutaan jo EU:n rankin listalle, mutta sitten on hyvä porskutta lisää kun voi sanoa ei me vaan ne edelliset!

 7. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Anteex, piti kirjoittamani perskeko hallitus, siis persut, keskusta ja kokoomus, vähän alkua jokaisesta!

  ****************************************************************
  (oivallinen nimi hallitukselle PERSKEKO heh.. hyvä Eki!) (( tummennukset ja lisähuomautus tekstin jäljessä ”kuningasjätkältä”))

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   En minä ole heittämässä pyyhettä kehään, se nyt taitaa mennä sun lukihäiriös piikkiin .
   Mähän leikittelin sanaleikkejä, että jos hommasta ei tule mitään niin heittäkööt Sippilä ja uudet hallituskumppanit pyyhkeen kehään…

   Ootellaan ottellaan ja katotaan kuinka persuksille homma kustaan taaskin.. Mikäs kiire tässä on.

   Huomasitko muuten Eki,
   lehtilööpeistä kuinka Jyrki Katainen ja muut palkkiovirkakumppnit EU-n talouskomissiolta lähetti Suomelle kyselyn miksi maa alkaa olla ylivelkaantunut…. ikäänkuin ei Jykäkin jo sitä tietäisi.. vai onko muisti mennyt Yhteistähyvää jaellessa ja nautiskellessa?

   Jutta se vaan on jotenkin hiljaa ollut viimeaikoina, ei paljon olla kuultu ”kansantahto”höpinöitä tai edes sitäkään kuinka paljon niitä tienestejä onkaan Kreikasta tullut viimeaikoina takaisinpäin…

   Että Sikäli..

  • avatar Erkki Strömberg sanoo:

   Jossain vaiheessahan hallitusvaihtoehdot oli Kepu, demarit ja Kokoomus. Vasemmistoa olisi edustanut Demarit ja silloin hallitus olis saanu mimekseen Persvako, eli persut vasemmisto ja kokoomus.
   Tää on ollu jo liikenteessä en mää näin viksuja itte keksi.

   • avatar Harri sanoo:

    Aamulehden puolella perskekoa oli myös haettu, ei sentään Ps, rkp, piraattipuolue-hallitusta..

 8. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Jätkä!
  Suomalainen terveyden ja sairaanhoito on niin pirstaloitunut, että se alkaa käydä hengen päälle.
  Polvellani on omakohtainen kokemus, etteivät tietojärjestelmät seurustele keskenään. Magneettikuva otettiin yksityisellä, jonka jälkeen menin työterveyshuoltoon. Heillä ei ollut kuvaa, tekstiosa kylläkin. Varmuuden vuoksi otettiin ultraäänikuva. Sain siitä disketin mukaani. Jälkitarkastukseen menin julkiselle, jossa ei ollut mitään tietoa vammastani. No, olihan minulla yksityisen paperi ja työterveyshuollon disketti.
  Olen edelleenkin sitä mieltä, että terveyden ja sairaanhoito pitäisi siirtää valtiolle. Rahoitus tulisi luopumalla valtionosuuksista kunnille sekä luopumalla työterveyshuollosta. Työntekijä voisi valita, missä vaivansa hoidattaa työnantajan piikkiin.
  Kun soteasia on epäselvä, jokainen kynnellekykenevä keskussairaala aloittaa vimmatun rakentamisen pysyäkseen mukana kuvioissa. Kallista ylikapasiteettia syntyy varmasti.
  Tässä asiassa on mielestäni suurin kiire ja otettavissa suurimmat säästöt.
  Terv. Hessu K.

  • avatar saara finni sanoo:

   Taitaa olla jo yli kymmenen vuotta kun viimeksi katselin Kelan tilastollisesta vuosikirjasta, paljonko olivat sen vuoden Kela-korvaukset työterveydenhuollossa ja yllätyin, ne olivat suurin piirtein saman suuruiset kuin kaikki muut yksityisen terveydenhuollon Kela-korvaukset yhteensä.

   Nyt tilanne on tietysti paljon hurjempi.

   Työterveydenhuoltohan on enimmäkseen yksityisten lääkärifirmojen hanskassa ja tuottavinta näissä laitoksissa ovat tietysti laboratorio- ja röntgenpalvelut, joten niihin lähettämisessä ei kitsastella, oli tarvetta tai ei.

   Sen päivän tahtosin todella elää kun Suomessa päätettäisiin lakkauttaa vaikkapa vain yksityinen työterveydenhuolto. Silloin nousisivat suomen lääkärit täyskapinaan. Johan tuo kokoomus hihhuloi siitäkin vähästä, että sotessa ei meinattukaan lisätä yksityisten lääkäriaseminen valtaa= rahantuloa.

   Rahat vai henki-kirjassa (1976) olin tietysti sillä kannalla, että kaikki Kelakorvaukset pois yksityisiltä lääkärifirmoilta ja rahat tulisi käyttää kansanterveystyön parantamiseen, kuten Erkki Strömberg tässä ketjussa myös kirjoittaa.

   Nyt en siihen utopiaan enää usko, kunhan saisivat edes jotain tolkkua tulevaan soteen. Minulla ei kyllä ole minkäännököstä käsistystä siitä mitä mieltä nuo kolme erittäin todennäköistä tulevaa hallituspuoluetta ovat yhteiskunta/yksityinen-terveydenhuollon tilasta. Tai siis kokoomuksen linjan tietenkin tiedän, vaan olisiko kepuilla ja persuilla jonkinlaista tahtoa puolustaa julkista terveydenhuoltoa?

   Ja sitten ihan toiseen asiaan. Olin tosi helpottunut lukiessani nyt aikaansaatuja maahanmuuttokirjauksia. Nyt siis vihdoinkin päätettiin mm. selvittää maahanmuuton todelliset kustannukset.

 9. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Suomalaisesta terveydenhuollosta!
  Olemme helvetin vauras maa jos asiaa mitataan terveydenhoitomenojen kautta. Tällä yhteiskunnalla on ollut ja näyttää olevan tulevaisuudesakin varaa elättää kahta järjestelmää päällekkäin. Tarkoitan julkista puolta jonka kustantaa yksinomaan yhteiskunta ja sen lisäksi maksaa kaikenmaailman korvaukset yksityisen puolen, aivan turhistakin hoidoista.
  Tässäpä ehdotuksiani:
  Julkista terveydenhuoltoa korjataan parannetaan ja kehitetään niillä rahoilla jotka jäävät kun lopetetaan kokonaan yksityisen terveydenhoitosysteemin tukeminen.
  Lääkärikoulutukseen vaaditaan kahden vuoden harjoittelu yhteiskunnan, siis terpparin puolella. Samaa voitaisiin vaatia myös tuomarteilta alallaan.
  Näin yksinkertaista se on, jos vain halutaan, niille jotka asioista päättävät, niiden saaminen on sitten meittin ”äänestäjien” asia. Enpä juuri kuullut jotta olis ”näillä eväillä” kukaan edes Arkadialle yrittänyt, siksi pidän äänestämistä vasta toisen keinona vaikutta asioihin. Kivääri olis paljon paree ”äänestysväline”, mutta sitähän ei saa käyttää!
  Fiksu diktaduuri toimii paljon paree kuin tää helvetinmoinen demokratiaatti!

 10. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Kiitos kovista kommenteista arvoisat lukijani.

  Mutta edelleenkin täytyy minun todeta ja huomauttaa että niinkuin kirjoitin jokin aika sitten, niin nytpä sen huomaatte, ettei Pyrkyri-Tuuliviiri-Omaideolgisti- ym ehdokkaille kelpaa vastata vieläkään tähän monia askarruttavaan päivan polttavaan kysymykseen. miksi on näin!?

  Huomaatteko nyt tekin jotka menitte halpaan ja äänestitte eduskuntavaaleissa muutamia jopa nimeltä mainitsemiani ehdokkaita, ei heitä kiinnosta mikään oikea asia, vaan pelkästään omat ideologiat, joilla vain yritettiin kalastella ääniä että päästäisiin päättämään ja takkia kääntämään!

  Muistakaapa hyvät kansalaiset tämä seuraavissa vaaleissa,
  jotka ovat ihan kohta.

  Kunnallisvaaleissa nää samat fraasit ja höpöhöpö ideologiat, on jälleen pop.

  Mutta mitä te todellisuudessa tulettekaan saamaan… ette yhtään mitään.

  Nämä viime vaalien pyrkyrit
  on nyt mielestäni jo punnittu ja kevyeksi havaittu, joten koettakaapa äänestäjät muistaa ketä EI kannata äänestellä..

  Mene mene, tekel, u-farsin.

  No jos muisti pätkii niin minä kyllä muistuttelen silloin tällöin, ettei asiat tästä munattomasta sakista unohdu…

  Että Sikäli…!

 11. avatar saara finni sanoo:

  Jatkan nyt kuitenkin tätä maallikkopolitikointia, jos ei pahastu, kuningasjätkä.

  Olen huvittuneena seurannut iltapäivälehtien riemastuneita otsikoita. Niiden mukaan Soinin (=perussuomalaisten) takki on kohta risaksi kulunut ja värittömäksi luopunut jatkuvasti kääntämisestä. Lehtien mukaan persut ei tee mitään muuta kuin antavat periksi ja luopuvat tavoitteistaan

  On se ihmeellistä, että kepu ja kokoomus eivät ole luopuneet mistään, eivät antaneet periksi missään!

  Kuitenkin kerrotaan samaan syssyyn että neuvottelijoiden kesken vallitsee hyvä hemki ja yhteistyö sujuu.

  Näkee selvästi, miten toimittajia vituttaa se, että perussuomalaiset ovat nyt vankasti mukana neuvotteluissa ja erittäin todennäköisesti myös hallituksessa. Kiukku suorastaan kihelmöi kirjoituksissa.

  Ihme mies on Soini jos tuon kaiken paskanheiton tyynesti kestää. Mutta kestäähän se, siitä olen varma.

  Yhtä psykologista juttua lehdistö vain ei ole tajunnut: Mitä enemmän lokaa heitetään Soinin ja muiden persuneuvottelijoiden niskaan, sitä lujemmin kannattajat seisovat heidän puolellaan. Meni syteen tai saveen. Suomen kansa osaa nimittäin tuntea myös empatiaa.

  Sääli vain, että esim. maahanmuuttoratkaisuista ei sillä keinon saanut mitään tolkkua ”puolueettoman” lehdistön sivuilta, vaan oli mentävä perussuomalaisten omille sivuille, mistä voi lukea koko hyväksytyn sopimuksen.

  • avatar Heikki Koskela sanoo:

   Moro Saara!
   Etelän metia ei ole vielä sulattanut vaalitulosta. Se ottaa aikansa.
   Minusta Soini teki isänmaallisen teon pysymällä hallituskuvioissa.
   Ilman perussuomalaisia olisi vaikea muodostaa minkäänlaista hallitusta, ja palvelut on tapana muistaa palveluina. Lehmänkaupat ovat erikseen. Niitäkin on tullut tehtyä satakunta.
   Tiedätkö muuten, miksi Saara nauroi? T. Hessu K.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   saara finni kirjoitti:
   14.5.2015 13:54

   Jatkan nyt kuitenkin tätä maallikkopolitikointia, jos ei pahastu, kuningasjätkä.
   *******************************************
   jätkä vastaa:
   Tietenkään en pahastu, senkun kirjoitat vaan. Mielummin mä luen sun kirjoituksiasi, niissä kun sentään on jotain järkeäkin mukana, kuin että tavaisin politikonplanttujen joutavanpäiväisiä ideologiasepustuksia, joissa ei ole päätä eikä häntää.

   Minusta tuntuu etteivät he (politikot sun muut oman ideolgiansa kahlitsemat humanistit ja eksistentialistit sun muut nuijamiehet) uskalla ryhtyä mun kanssani tukkanuottasille, koska tietävät jäävänsä toiseksi, ellei kolmanneksi ja menettävät nekin vähät kasvonsa ja uskottavuuden. Heidän pitää olla nyt hiljaa ja piiloissaan kunnallisvaaleihin asti, että kansalaiset unohtavat tähänastiset töppöilyt, sitten seuraavien vaalien alla kyllä mölistään kaikkea mitä sylki suuhun tuo tai puoluetoimisto määrää…

   Ettekö usko vai?

   No kattokaa kuinka hiljaista on ollut viimeaikoina, ei juurikaan ole politikot kirjoitelleet sanan sanaa!

   Että Sikäli…

 12. avatar saara finni sanoo:

  Onko herroille mikään mahdotonta?

 13. avatar saara finni sanoo:

  Nyt tosiaan nauratti kun luin äsken Iltalehteä. Siellä ahkerin takinkääntötoimittaja Tommi Parkkonen olikin yllättäen alkanut syyttää takinkääntöpuheista lukioiden keskustelupalstoja. No, sitä pienet perässä, mitä isot edellä.

  Mutta Parkkonen itse oli nyt tehnyt täyskäännöksen, varmaan ihan jostain muusta syystä kuin että olisi lukenut HäSan blogeja. Näin hän kirjoittaa tänään:

  ”Jokainen puolue joutuu näidenkin neuvotteluiden aikana luopumaan joistakin vaalitavoitteistaan ja -lupauksistaan. Se, mistä puolueet haluavat loppuun saakka pitää kiinni ja mistä ne ovat vastavuoroisesti valmiita luopumaan, on hienosäätöistä prosessointia, jota kutsutaan politiikaksi.”

  Seuraan mielenkiinnolla, miten päin Parkkosen oma takki on huomenna ja siitä eteenpäin.

 14. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Pikkusen kummastuttaa tää salamyhkäily!
  Kun Jyrki Katainen perusti hallitustaan, niin tviitit, tekstarit ja sähköpostit sinkoilivat tunnin välein, kun kertoiltiin medialle mitä nyt on keskusteltu ja mitä päätetty.

  Nyt ei ole paljon tviittejä tullut, eikä tekstiviestejäkään ole lähetellyt muut kuin Toimi Kankaanniemi (PS), ja niissäkin viesteissä on käsitelty aivan muita koaliitioita kuin hallitustyöskentelyä!
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1431994526231.html

  Toimi Kankaanniemi kyllä kovasti pyytelee anteeksi ja on jopa tunnustanut ymmärtäväiselle vaimolleenkin asian, mutta muuta hän ei omien sanojensa mukaan voi asialle tehdä, kuin vain olla rehellinen ja pyytää anteeksi.

  Näin kansalaisena voisin kyllä antaa moniakin vinkkejä mitä muuta Toimi voisi tehdä, mutta eihän kansalaisten sana ole painanut ennenkään mitään muutoin kuin äänestettäessä näitä luikureita valtaan!

  Ehkäpä Toimi
  aikookin kohta loikata kokoomukseen, koskapa edes PS-puolueen puheenjohtajaltakaan (T.Soini) ei ole tukikommentteja tullut.

  Silloin kun esim Ilkka Kanerva(KOK) lähetteli seksiviestejään eduskunnan kännykällä ja piikkiin, Pääministeri Jyrki Katainen(KOK) antoi Ilkalle täyden tuen ja paljon sympatiaa.
  Tosin pahimman hälyn laannuttua, Katainen vaihtoi toisen henkilön ulkoministerin pallille Ilkan jäädessä vain rivikansanedustustoon…

  Josko Toimi;kin ajattelee että puheenjohdon tuki hänen seksi-himo-ongelmaan olisi nyt tarpeen ja kun ei sitä omiltaan saa, muuttaa puolueeseen joka ymmärtää!
  Mene ja tiiä sitten…

  Näinpä unta että esim Ilkka naureskeli asialle, ”onhan niitä muitakin joilla on samat ilot ja himot kuin minulla, heh-hee”

  Niin no, onhan ne himot hiirelläkin, miksei siis Ilkalla ja Toimillakin ja olihan näitä suhareita muitakin siellä….

  Mutta että työkännykällä ja kansan piikkiin……. Ostaisi prepaidliittymän ja 18 euron puhelimen vaikka cicantista..

  Että Sikäli…..

css.php