Hallitus keksi kuinka Suomi saadaan nousuun, ellei suorastaan pintaliitoon…

Tässä leikkauslista siten kuin se pitäisi esittää , niin että nähdään kuka menettää ja kuka ei!

Tässä leikkauslista siten kuin se pitäisi esittää , niin että nähdään kuka menettää ja kuka ei!

Klikkaa kuvaa tarkentaaksesi!

Oikein kovasti mua ihmetyttää että jopa Persussuomalaisten puoluekin halusi lähteä tälläiseen poliittiseen itsemurhakeikkaan mukaan.

Melko varmalta näyttää se ettei kyllä seuraavissa vaaleissa n 3,5 vuoden päästä tule enää jytkyjä vaan mätkyjä..

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1441679932065.html

Mutta ; Koskas ruvetaan vähentämään maatalouden saamia tukia. Niihinhän ei ole koskettu vielä laisinkaan. Miksi aina ollaan vain palkansaajien kukkarolla. Esim. harrasteviljelijöiltä(Wahlroos ym muut kumppanit) tuet pois kokonaan samoin vähennetään tukia miljonäärimaanomistajilta jne… Tukia maksetaan ainoastaan tuottavasta viljelystä ym ruokatuotannosta, ei siitä että kasvatetaan rikkaruohoja jotka kynnetään lopuksi peltoon.. jne..

Samoin maatalouden investointitukia voisi myöskin leikata. Kun isännät myyvät veroeuroilla tuettuja metsiään, tuskin niistä veroeuroja kertyy.. sen sijaan he ostelevat uusia traktoreita ja puimakoneita ja taas veronmaksajat, siis nämä joilta lomia ym etuja juuri leikataan maksavat veroina uuden traktorin ostotukea investointitukina.

Jos kerran väitetään suureen ääneen että kaikkien on kannettava kortensa kekoon, että tosiaankin suomi saadaan nousuun tästä elvytysalhosta, niin eikö oikeus ja kohtuus olisi siis että myös maataluoden etuja kiristettäisiin.

Vai onko se kepulilaisille niin tiukka paikka ja pyhä asia ettei siitä edes voi neuvotella.

 

Kysyn vaan…

25 kommenttia artikkeliin “Hallitus keksi kuinka Suomi saadaan nousuun, ellei suorastaan pintaliitoon…”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Suomalaista politiikkaa jo pitkään seuranneena, voinen kokemuksesta todeta, että vaikka kuinka hallitus perustelee leikkauksiaan sillä että näilläkin toimenpiteillä luodaan uusia työpaikkoja tuhansittain, se ei pidä paikkaansa.
  Suomessa on kokeiltu jos vaikka millaisia elvytystoimia, tyäpaikkojen saamiseksi, on lyhennetty työaikaa, pidennetty sitä ja niin edelleen. Mutta aina parhaan potin saavutetuista hyödyistä ovat saaneet ne jotka kärkkyvät suuria voittoja ja tulosbonuksia.
  Saattepa nähdä että niin käy taaskin.Keväällä osakkeenomistajat ja yritysten mijonäärijohtoporras jakavat säästyneen potin keskenään ja kun sekään ei riitä, vaativat lisää leikkauksia jotka suorittava luokka maksaa jälleen!

  Soinikin vaan on niin pässi, että pyörii porukassa ja viisaan näköisenä selittelee ummet lammet asioista joista todellisuudessa ei ymmärrä yhtään mitään!

 2. avatar valitan sanoo:

  Olet niin oikeassa, niin oikeassa, kuningasjätkä.

  Sipilän ja EK:n yhteishallitus on tekemässä työttömiä ja köyhiä.

  Eipä taida Sipilä eikä Häkämieskään pystyä kansalle selittämään miten julkisen sektorin nöyryyttäminen lisää vientiä. Vuoden takinkääntäjältä nyt ei edes tarvitse kysyäkään, eihän mies osaa muuta kuin ulkoaopitut fraasit.

 3. avatar saara finni sanoo:

  SAK:n Lauri Lyly tyrmää hallituksen säästöehdotukset: ” Kertoo heidän työmarkkinaosaamisestaan.”

  Lylyn asenne kertoo hänen talousosaamisestaan eli talousasioiden täydellisestä tietämättömyydestä.

  Akavakin valittaa: ”Hallitus on vaarassa romuttaa hyvinvointiyhteiskunnan selkärangan”

  Ja mikä on tämä hyvinvointiselkäranka?

  Tällä hetkellä se on 98 miljardin euron suuruinen valtionvelka, joka kasvaa huimaa vauhtia joka sekunti, kuten vekakello.fi näyttää. Jokaiselle suomalaiselle riittää 17 969 euron suuruinen velkaselkänikama tästä rangasta.
  Eli kun lapsesi syntyy, hän saa valtiolta 274 euron arvoisen äityspakkauksen ja sen lisäksi 17 969 euron velan huomenlahjakseen.

  Velkellon tekstissä sanotaan mm. näin:

  ” Keväällä 2009 Suomen valtion velka oli 53 miljardia euroa. Muutos on ollut dramaattinen. Ylivelkaantunut valtio menettää vähitellen itsenäisyytensä. Sen menoista päättävät muut ja sen tulot valuvat muille. Haluaako tai pystyykö Suomi katkaisemaan velkakierteensä?”

  Nyt kun hallitus lopulta yrittää tehdä edes jotain asian hyväksi, rääkyvät kaikki vastaan kuin pahaiset kakarat. Ville Niinistökin, ettei tätä ole tapahtunut 100 vuoteen.

  Ei todellakaan. Sataan vuoteen Suomi ei ole ollut näin korviaan myöten velassa ja Niinistön istuessa hallituksessa tilanne paheni huimaa vauhtia koko ajan ilman, että sen eteen edes yritettiin tehdä yhtään mitään. Että siinä ovat tuon jokapaikan marisijan, V. Niinistön ansiot. No, mikäs siinä, kun on niin vahva selkäranka.

 4. avatar Seppo koskenranta sanoo:

  Valtionvelka kasvoi Urpilaisen ja Rinteen aikana aivan älyttömiin mittoihin ilman että kumpikaan teki asialle mitään. Kaikki ovat herttaisen yksimielisiä siitä että valkataakka on liian iso ja että sille pitäisi tehdä jotain. Mutta heti kun ehdotuksissa kajotaan omiin etuihin ollaan ehdotuksia vastaan. Ammattiyhdistysliikkeelle tarjottiin 2 kertaa mahdollisuutta osallistua talkoisiin, mutta SAK ei edes halunnut aloittaa neuvotteluja. Olisiko se 20minuutin päivittäisen työajan pidennys ollut sitten niin mahdoton ajatus?
  Ammattiyhdistystä eivät työttömät kiinnosta kuin juhlapuheissa.
  Kovin ovat heppoisia Kuningasjätkänkin eväät velkataakan ratkaisemiseksi. Jos Wahlroosin 200 000 euron tuesta leikataan vaikka kaikki, ei se lähes 100 miljardin lainaan kovin suurta lyhennystä tuo. Todellisuudessa maatalousyrittäjät ovat tutkimusten mukaan erittäin suurissa taloudellisissa ongelmissa.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Voipihan se olla niinkin, taikka sitten ei… Mutta kun tää Wahlroos vaan on jäävuoren huippu, niitä on muitakin harrastelija-miljonääri-agronomeja tässä maassa.Wahlrooshan asustelee nykyään Ruåtsissa veropakolaisena…

   Kyse oli lähinnä tuottamattomuuden tukileikkauksista.

   Eriävät mielipiteet ovat sallittuja tällä palstalla kunhan pysytään asiassa eikä haasteta puutaheinää.

   Voithan sinäkin kantaa kortesi kekoon ja ehdottaa mistä muualta voitaisiin leikata, kuin aina palkansaajilta ja eläkeläisiltä.

   Mielenkiinnolla odotan parempia ehdotuksia jos niitä on…

   Että Sikäli…..

 5. avatar Seppo Koskenranta sanoo:

  Kuten Sipilä sanoi: tähän asti on otettu opiskelijoilta ja eläkeläisiltä. Nyt on palkansaajien vuoro osallistua. Kun työn teettäminen Suomessa on kallista ja työn hinta on yksi tuotteen kilpailukykyyn vaikuttava tekijä, on aivan pakko saada työn kustannuksia lasketuksi. Kun kilpailukyky paranee, työtä tulee useammalle ja valtio säästää työttömyyskustannuksissa. Yhteiskuntasopimuksella tätä mahdollisuutta tarjottiin ammattiyhdistysliikkeelle, mutta se ei kelvannut. Todellisuudessa valtion budjetista terveydenhuolto, opetus ja työttömyyden hoito vievät aivan leijonan osan.
  Haluaisin tietää, mikä erityinen peruste on sille että julkisella puolella pitää olla selkeästi pidemmät lomat kuin yksityisellä. Tämähän on selkeä kustannuserä, jonka veronmaksajat maksavat.
  Olisin valmis vähentämään kansanedustajien määrän sataan; monessa isommassakin maassa pärjätään pienemmällä porukalla. Mielestäni myös kansanedustajat voisivat työskennellä kesällä; miksi heillä lomaa koko kesä.
  Että tälläistä heinää tällä kertaa

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Esitit tuossa äsken ettei Wahlroosin ja muiden harrastemaaniviljelijöiden tuottamattomien palstojen tukieuroista tule säästöä kun muutama satatuhetta, niin paljonkos arviolta esittäisit nyt näistä leikkauksista joita nyt esität?

   Kansanedustajien määrän vähentäminen ei juurikaan varmaan toisi sen enmpää säästöä, sillä jokaiselle tyhjäntoimittajalle pitäisi kuitenkin saada lisää erityisavustajia, että hommat tulisi hoidettua.

   Siis minähän en ole esittänyt mitään euromääräisiä säästöjä, mutta kun edellisessä kommentissasi sinä esitit, niin mitäpä jos jatkaisit esittämällä jotain?

   Jos et muuta osaa niin laulapa virtuaalisesti vaikka ukko-nooaa

   Siis miksi kun edellisen kerran leikattiin eläkeläisiltä ja opiskelijoilta, nyt on oikeutettua ottaa palkansaajilta ja autoilijoilta.

   Olisiko oikeasti aihetta ottaa myös maataloustukiaisista edes hiukan?

   Nehän ne on ainoita jotka vuosittain vaan lisääntyvät;
   Lue tuosta jos et minua usko, mitä kaikkea hyvää on tarjolla, jopa tuottamattomista toiminnoista.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_maataloustukij%C3%A4rjestelm%C3%A4

   Palkansaaja saa palkan tekemästään työstä. eläkkeensaaja saa sen mukaan mitä on aikanaan tehnyt ja opiskelijankin pitäisi tulla toimeen jotenkin kun aikoo tehdä joskus jotain.. Mutta jotkut maajussit saavat vaikkeivat saisi aikaan mitään, suunnattomia tukieurokasoja!

   Onko tämä oikein?

   Kysyn vaan…

   Että Sikäli….

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kyllä SAK:n puheenjohtaja (Lyly) on lylyillyt pahemman kerran! Hänellähän olivat vaihtoehdot tiedossa, mitä tapahtuisi jolleivat ammattijärjestöt halunneet olla mukana ”kustantamassa” talouden elvytys-ohjelmaa!
  Suoranaista ketkuttelua kameroiden edessä. Onhan varmaan kaikille selvää, etteivät palkannauttijat kuulu kaikkien säälittävämmässä tilassa olevien joukkoon!
  Kuningasjätkälle: Ihan varmaan käytetään maatalouden tukia ”säädyttömällä tavalla. On todennäköisesti aihetta tarkastaa tilanne, ja tehdä muutoksia niin etteivät kaikki suurtuloiset pääse näistä tukiaisista nauttimaan.
  En ole asiaan kovin perehtynyt, mutta monet normaalin kokoisten tilojen maidontuottajat ovat ahtaalla. Sama taitaa päteä myös sianlihan-tuottajien kohdalla?

  Terv! Tapsa

 7. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Minun talousmatematiikan taitoni eivät riitä ymmärtämään, miten SSS:n esitykset edistäisivät vientiä ja siitä saatavia tuloja. Esim Paperiteollisuudessa on palkkojen merkitys hyvin vähäinen lopputuotteen hintaan. Puun hinnalla taas on, sekä energian. Jotenkin sairas keskinäinen kilpailu pitää kantohinnat korkealla. Ainakin metsäkoneet näkyvät jylläävän vähän siellä sun täällä. Pitäisi keksiä uusia vientituotteita. Pelkkä innovointi ei riitä. Pitää myös löytää rahoitus valmistukselle ja markkinoinnille. Se on ongelma, koska juuri kukaan ei halua investoida Suomeen. Paljon ”melutaan” sellutehdasinvestoinneista. Kylmä tosiasia on, että Äänekosken vanha tehdas oli tullut tiensä päähän. Piti joko lopettaa tai investoida, parempi, että investoivat. SSS voisi rehellisesti tunnustaa, että palkka-ja lomaoikeuksien ym heikentäminen on suoraa suunnattu ylisuuren julkisen sektorin kustannusten alentamiseen. Työtehokkuuttahan sillä ei paranneta. En tiedä paljonko sairaaloiden kiireet (ovat todellisia-oma kokemus) johtuvat huonosta ja monimutkaisesta organisoinnista. Siihen tulisi kiinnittää huomiota jos sote nyt sattuu toteutumaan.

 8. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Ehkä tämä hallitus haluaa korjata myös edellisten hallitusten erheitä , jolloin julkisesta sektorista tehtiin palkkajohtaja. Lisäksi hallituksen tarkoituksena oli taannoin leikata julkisen puolen eläkkeitä, mutta ”tasaarvon” nimissä leikkuri laitettiin koskemaan myös yksityisiä eläkkeitä. Tämän logiikan mukaan vasemmiston ja vihreiden tulisi hurrata kun julkisen puolen kohtuuttomat lomaedut laitetaan muiden tasolle. Tämähän on solidaarisuutta parhaimmillaan. Julkisen puolen virastotyöntekijät saavat levätä työaikana tarpeeksi, eivät tarvitse ylimääräistä.

 9. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Niinpä niin.

  Timo Soinikin tuossa vaalien alla suureen ääneen kailotti, että rahahanat dekuille pitää sulkea hetipaikalla, mutta kuinkas kävikään kun ministerinsalkku tulla tupsahti kannettavaksi. Timon takki kääntyi ihan paikalla ja rahahanaa käännettiin isommalle.

  Kyllä suomen kansa maksaa tuhlareidenkin laskut, tekemällä pitkää päivää, alennetuilla palkoillaan.

  Mutta edelleenkin haluaisin kunnollisia kannaottoja siihen, miksi maatalouden tuottamattomia touhuja ja niiden tukihanoja ei voisi myöskin tulpata.

  Se nyt vaan on niin ettei rikkaruohojen kasvattamisesta ole mitään hötyä kenellekään, noo ehkä kuitenkin jollekin tukijussille.

  Mutta se että maksetaan esim. kesannointipalkkioita, ei ole mitään järkeä. Siinähän tuetaan maaomaisuuden hoitoa, kun viljelijä kesannoi peltoaan hän kasvattaa siihen humusta jotta saisi seuraavana kesänä paremman tuoton työstään, säästäen tarvittavaa lisälannoitetta.
  Veroja hän ei kuitenkaan maksa kuin murto-osan tuotoksistaan, sekin vero otetaan palkansaajilta.

  Tämä nyt vaan on keskustalle sellainen asia, ettei ilmeisesti maataloustukiin puututa, koskapa on helpompiakin kohteita joista voidaan ottaa.
  Kun pelottaa mikä älämölöö siitä kentällä syntyisi jos tukijussit nousisivat kapinaan ja lähtisivät tukitraktoreillaan maakuntamarssille.

  ’******************************
  Maataloustuki-järjestelmän syntyhistorian laukaisi 2. maailmansota.

  Sotaa käyvissä maissa, suomi mukaan lukien , oli pulaa elintarvikkeista. Mustanpörssin kauppa rehotti tavaraa vaihdettiin , ostettiin ja myytiin huippuhintaan ja keinottelijat, nuo tuon ajan” Wahlroosit” rikastuivat toisten ahdingolla ja nälällä..
  Kansanhuolto keksi että kun aletaan maksaa viljelijöille luovutuspalkkioita, varsinaisen tuotantohinnan lisäksi, niin tavaraa saadaan myytäväksi myös niille jotka vain pelkkien korttiannosten varassa joutuvat sinnittelemään.

  Myöhemmin sodan ja säännöstelyn loputtua tuista ja korvauksista oli tullut jo niin arkipäivää viljelijöille, ettei saavutetuista eduista haluttu enää luopua, vaan perustettiin keskusjärjestöt kehittelemään uusia tukimuotoja, jotta rahaa saataisiin lisää valtiolta, eli siis veronmaksajilta.

  Nyt ollaan kuitenkin siinä tilanteessa ettei kaikki markkinat vedä ja joitain viljelykasveja tai maataloustuotteita yleensä, tuotetaan liikaa ja ne joudutaan kyntämään kasvukauden päätyttyä maan sisään tai dumppaamaan ali-polkuhintaan maailmalle. Kuitenkin niiden kasvattamista tai tuottamista tuetaan kokoajan kiihtyvällä volyymilla.
  Tämä juuri on sitä tuottamattomuuden tukemista joka pitäisi kitkeä pois, niin kansallisista tukimaksuista kuin koko unionin laajuisesti!
  ********************************

  Minun sanani ei paljon paina, mutta silti kehottaisin suomen hallitusta ottamaan sanoistani jonkinverran oppia ja tarttumaan hetkeen kiinni.

  Saattaahan siitä tukileikkauksesta hetkenaikaa olla kova älämölö, mutta kyllä se laantuu aikaa myöten. kun viljelijätkin kaikenmaailman tukihakemusten täyttämisen sijaan voivat keskittyä tekemään tuottavaa työtä pelloillaan ja navetoissaan!

  Sitäpaitsi säännöstely ja korttiannos-aika on jo päättynyt aikaa sitten, nyt olisi satsattava markkinatalouteen. Jokainen myyköön tuottamansa tuotteet parhaaseen mahdolliseen hintaan, eikä tuettuna turha- ja ylituotantona polkuhintaan!

  Että Sikäli…..

  P.S.
  Onpa uskomatonta, ettei esim täälläkään, Hämeensanomien blogissa, ahkeroivilla, näillä niin kutsutuilla politikoillakaan ole tähän asiaan mitään sanottavaa, vai eikö rohkeus riitä ottamaan kantaa asiaan?

  Onko kenties oma lehmä ojassa?

 10. avatar saara finni sanoo:

  Luulen, että joka ikinen Suomessa on sitä mieltä, että raha-nallelle ja hänen kaltaisilleen ei tulisi maksaa senttiäkään maataloustukea. Mutta kun se on Suomen Pyhä Lehmä tämä maataloustuki. Sille ei taida kukaan mahtaa mitään. Eikä ainakaan nyt kun Kepu on johdossa.

  Ainoa hyvä puoli näistä pakolaisista on, että nekin syövät. Kunhan niitä nyt 100 000 tulee Suomeen, säästetään jo huomattavasti vientituissa 🙂

 11. avatar Matti Mti sanoo:

  Terve!

  Lauri Kivimäki kirjoitti:
  10.9.2015 8:14

  …. Jotenkin sairas keskinäinen kilpailu pitää kantohinnat korkealla. Ainakin metsäkoneet näkyvät jylläävän vähän siellä sun täällä. ….

  Kivimäen kannattaisi tutustua puun reaalihinnan kehitykseen viimeisen 20 vuoden aikana. Vai oliko hinta kommentti sarkasmia????

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Joo myönnän etten tiedä pitkästä puun kantohinnan kehityksestä yhtikäs mitään, koska itsellä ei ole kuin muutama pihakoivu ja leikattu työeläke. Kerran myin muutaman rungon (toisessa paikassa) ja olin saamaani hintaan enempi kuin tyytyväinen.

 12. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen eloni aikana tullut tuntemaan lukuisia maanviljelijöitä ja en heitä kohtaan tunne kateutta. Moni on joutunut lopettamaan, koska ei ole ollut tilalle jatkajaa. Myös moni karjatilallinen on lopettanut liha- ja maitotalouden kannattamattomana. Usea nuorempi, joka on jatkanut viljelyä joutuu käymään ainakin osan vuotta toisella töissä tai hankkimaan muuta maatalouteen liittyvää sivutuloa. (esim vuokrapuinti). Kaipa ne maataloustuet jaetaan ohjeiden mukaan. Tosin olen sitä mieltä, että ”Nallen” tapaisille harrasteviljelijöille ei tarvitsisi tukea maksaa. He tosin osaavat laittaa lakimiehet liikkeelle, jos tuntevat kokeneensa vääryyttä. Muuten olen sitä mieltä, että suurin syyllinen on maito-ja lihajalostusteollisuuden keskittyminen Suomessa. En ole sen jälkeen ostanut Kepulaisen maitotalousmafian (Valion) tuotteita, kuin pakon edessä kun sen suunnitelma vallata Hämeenlinnan Osuusmeijeri meni ”reisille”, olisivat lopettaneet sen kuten monet muutkin pienmeijerit jotka itselleen hankkivat. Nythän siellä on vissiin yli 100 työpaikkaa. Lisäksi se. että kun Valio laati kasvustrategiansa Venäjän viennin varaan (paremman hinnan ja vientitukien toivossa) ja kävi kuten kävi ollaan vaatimassa veronmaksajia maksumiehiksi. Kantakoot itse vastuunsa. Pyrin syömään pienempien leipomoiden viljatuotteita ja pienempien valmistajien lihatuotteita. Vaikka saattavat maksaa hieman enemmän. Sama useissa kalajalosteissa.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   En minäkään kateudesta jotain kansanryhmää kohtaan kirjoita näitä juttuja. Hyvähän se vaan on että edes joku saa liksaa ja lisiä tekemästään työstä, mutta miksi mun ja muutamien muiden pitää se maksaa leikkauksina, omista etuuksistani. Miksi ei leikattaisi kaikilta tasapuolisesti? Ja se että tuottamattomuutta tuetaan, se ei mene jakeluun.. Ei sekään herätä minussa kateutta, mutta vituttaa se ihan saatanasti!

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Mä taasen olen pyrkinyt jättämään nuo maitotuotteet kauppiaiden iloksi kaupanhyllyyn. En juo maitoa, enkä paljon muutakaan maitotuotetta käytä. Vesi on ihan mainio ruokajuoma. Leipää en syö myöskään, sehän on sellaista jauhoista ja lisäaineista tehtyä pullaa nykyään. Jos tekee mieli leipää niin osaan mä leipoa sitä itsekin. Kossua tulee otettua silloin tällöin jonkinlaista leipäähän se sekin lienee, viljastahan sitäkin tehdään? Olen kyllä aatellut josko ryhtyisin sitäkin tekemään itse, niin saisin ainakin halvemmalla, kuin monopolikaupasta ostaen.
   Mun ruokavalioni koostuu lähinnä lihasta ja kasviksista. No nitähän kaupasta pitää ostaa kun en juurikaan metsästele. Paitsi jos sattuu käymään niin että pupu juoksee autonalle tehdäkseen itsarin, niin jos menee liiskaksi, niin koira syö sen, mutta jos vaan hieman kopsahtaa niin että menee taju, niin me molemmat syödään se. Marjoja ja sieniä on mettät pullollaan, niilläkin elää ihan kivasti. Pottua saa omasta luomupellosta, ynnä muuta vihannesta, niin että kyllä tässä pärjäillään ihan omillaankin, vaikkei mitään tukiaisia tulekaan, paitti eläke, joka sekin on kyllä aika niukka, mutta kun ei KEVAlla ole varaa enempää maksella, kun pitäähän ne välistäsyöjätkin elättää ja niille autoedut ja asunnot keittiöremontteineen kustantaa.
   Energian suhteen olen myös aika omavarainen. Talo lämpiää pääsääntöisesti puilla ja kesäisin jäähtyy maalaämmöllä jota tulee tiilisen uunin avulla, eristämättömän uuninperustuksen kautta maasta nousevalla viileydellä.
   Sähkölaskuja tulee sillointällöin, yleensä ne on jotain luokkaa 30-80 euroa kuussa. Huippukulutuspiikit tasaan omalla sähkövoimalallani, jonka dieselmoottorissa palaa mukavasti niin jäteöljyt kuin ravintorasvajätteetkin, muodostaen 18 kilovattia tunnissa lähes ilmaista sähköä.

   Että eihän tässä mitään hätää sinällään ole, vaikka vähän sillointällöin leikataankin etuja. Täytyy vaan osata selviytyä jotenkin tämän elämän kanssa…

 13. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Pankaas lukien iltasanomista, kuinka valtion virkamieskoneiston pomot jakelivat sulle mulle periaatteella tulospalkkiobonuksia!
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441933191614.html

  Jutun mukaan bonuksista luovutaan tällä hallituskaudella, mutta todellisuus taitaa kuitenkin olla että bonukset maksetaan , mutta niiden nimi muuttuu joksikin kokouslisäpalkkioiksi tai muuksi sellaiseksi..

  Että Sikäli….

  P.S.

  Tuossa tulospalkitsemisessa pitäisi tehdä sellainen muutos, että jos tulosta ei tulekaan, syystä tai toisesta, niin pomojen palkasta vähennetään liksaa, siinä suhteessa missä aiempina hyvina vuosina on lisätty.
  Se jos mikä kannustaisi toimimaan tuloksellisesti!

  P.S 2

  Samaan syssyyn seuraavassa lööpissä Stubb vakuuttelee että ministereiden palkka-ale jatkuu neljä seuraavaa vuotta.
  Mutta mitä hyötyä on palkan alentamisesta, kun samalla verotulot vähenevät ja sitten kuitenkin verotonta kulukorvausta ja ilmaisetuja korotetaan?

 14. avatar Antti Sulonen sanoo:

  Tämän päivän Hämeen Sanomat kirjoittaa: Koululiikuntaan satsataan 21 miljoonaa lisäeuroa. Joka pivä on tulevaisuudessa tunti liikuntaa.
  Lehti jatkaa, 100 miljoonaa maatalouden tuotanto- ja energiainvestointeihin maatilatilatalouden kehittämisrahasto Makeran kautta.

  Nuo kaksi satsausta voitaisiin surutta pyyhkäistä pois. Jos ei koululaiset ilmaisin liiku, niin vähennetään koululaisten taksikyydityksiä, eiköhän noista koulumatkoista pyörillä ja jalan jonkinlaisen liikuntalisän päivittäin saisi, ihan ilmaiseksi.
  Toinen satsaus tuo maatalouden tuotanto- ja energiainvestointi. Yritys joka itse omillaan pyörii on yhteiskunnalle tuottava, ei sellainen yritys jolle yhteiskunnan pitää tuotantovälineet hankkia. Tuollainen tukeminen estää omillaan maataloustuotantoa pyörittävien maatalousyritysten kehitystä.

 15. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Vielä näistä talouden tervehdyttämisen keinoista vähä mietintää. Olin työelämässä mukana 1963-2013 (kesätyöt mukaan lukien). Mielestäni joskus 80-luvun puolivälin jälkeen alkoi työmailla seuraava ilmiö. Osaamisella ja ammattitaidolla ei vaikuttanut olevan suurtakaan merkitystä, vaan sillä kuinka osasit tehdä itsesi tärkeäksi (kiireiseksi ilman todellista kiirettä) sekä tehdä itseäsi esimiehelle tykö. (Sanotaan myös pxxxxxn nuolemiseksi). Tuntui, että oma suu oli lähinnä, minkäänlaista solidaarisuutta ei tunnettu. Ajat olivat työllisyyden kannalta hyvät. Kun työllisyys huononi, nämä piirteet työläisten keskuudessa vain kasvoivat. Mutta niinhän on, että oma etu paras etu. Kun olin valtiolla töissä, siellä oli paljon määrä-aikaisia (6-12kk). Kuulin kun heitä kehotettiin liittymään liittoon, koska sitten saa ansioonsuhteutettua. Annettiin ymmärtää, että ay rahoittaa sen (tosiasiassa veronmaksajat). Lisäksi jos tehtävät muuttuivat haettiin aina lisää resursseja edes miettimättä pystytäänkö nykyvoimin suoriutumaan. Hallinto paisui kuin pullataikina. Yksityispuoli toimin täysin toisin. Hallitus voisi olla rehellinen ja sanoa suoraan, että nyt julkisen puolen palkankavennuksilla halutaan kaventaa julkisen talouden osuutta kansantaloudessa. Heikennöksiähän ei voida tehdä tehtäväkohtaisesti, koska ammattiliittojen mukaan kaikkia tulee kohdella tasavertaisesti. Onneksi suussani ei ollut mitään, kun kuulin pj Rinteen ehdotuksen tarjota Ihalaista tulehtuneen tilanteen selvitysmieheksi. Ihalainen oli hyvä SAK:n pj mutta huono työministeri. Jos demarit laittaavat lusikkansa soppaan, hallinto ei kapene, mutta paperibyrokratia kasvaa (vasemmisto rakastaa lomakkeita). Etujen heikentäminen pitäisi toteuttaa alakohtaisesti, mutta sehän ei käy kuin eläkeläisten kohdalla.

 16. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Uudentalon Ilkka se tuossa moitiskeli palkansaajajärjestöjä, omalla blogillaan.
  Yritin kommentoida tekstiä vastamoitteella, mutta Ilkalla lienee sensuuri iskenyt sananvapauteen, niin eihän kommentti mennyt läpi.
  Joten julkaisenpa sen sitten täällä, koska täällä sana on vapaa, ilman sensuuria.
  Laitanpa tuohon lainauksena vielä Ilkankin Tekstin, että tiedättä mistä Ilkka moittii!

  ***********************************
  Lainaus alkaa:

  Ammattiyhdistysliike tuhon tiellä

  Kirjoittanut Ilkka Uusitalo · 13.9.2015 22:51 · Jätä kommentti

  Heinäkuussa kirjoittamassani artikkelissa esitin pelkoni siitä, että Suomi olisi hyvää vauhtia menossa Kreikan tielle. Valitettavasti nyt näyttää siltä, että pelkoni ovat toteutumassa jopa nopeammin kuin olin odottanut.
  Ammattiliittojen reaktiot hallituksen päätöksiin osoittavat, että siellä eletään edelleen menneisyyden maailmassa ilman todellisuuden häivää. On outoa että pysäyttämällä koko maa joku voi kuvitella parantavansa meidän taloutemme tulevaisuuden näkymiä.
  Ammattiyhdistyspomojen toimien taustalla lieneekin se, että he ovat huomanneet, että itseasiassa heidän koko statuksensa ja olemassaolonsa on vaakalaudalla. Suurten liittojen ja keskusjohtoisten päätösten aika on ohitse. Suomessakin on aika siirtyä joustavampiin ja paikallisiin sopimusmalleihin. On vain valitettavaa, jos ammattiliittojen jäsenet eivät huomaa, että heidän liittojensa toimet eivät pitkällä tähtäimellä tule heitä auttamaan vaan talouden ongelmat vain kasvavat. Miksi ollaan menossa kuin sopulilauma johtajien perässä jyrkännettä alas kohti täydellistä tuhoa.
  Jo ammattiliittojen johtajien käytös kariutuneissa yhteiskuntasopimusneuvotteluissa osoitti, että he eivät ole tosissaan. SAK:n Lylykin totesi, että ammattiliitot eivät ole tottuneet neuvottelemaan kun sopimukset ovat vielä voimassa ensi vuoteen ja päätökset tehdään vasta sitten viime hetkellä yömyöhällä. Tämä on kuulemme työsuhdeneuvottelujen logiikka. Valitettavasti vain meillä ei ole aikaa odottaa tuota vuotta.
  Mitään selkeitä vaihtoehtoisia taloustilannetta parantavia ehdotuksia ammattiliitoilta ei ole tullut. Ehkä se olisikin liikaa vaadittu. Ns. rikkaita Suomessa taas ei ole riittävästi jotta vain heitä rokottamalla maan talous saataisiin kuntoon.
  Kuitenkin on valitettavasti todettava, että myöskään työntantajapuoli ei ole toiminut erityisen vastuullisesti. Vähintä mitä EK:lta odottaisi on ilmoitus yritysjohtajien palkkojen ja muiden etujen jäädyttämisestä ja mieluiten laskemisesta vähintään samoilla prosenttiluvuilla kuin kiristykset kohdistuvat tavalliseen palkansaajaan. Vaikka tällä ei maan taloutta pelastetakaan, sillä olisi kuitenkin symbolista merkitystä osoituksena siitä, että myös yritysjohto tekee oman osansa.
  Ensi perjantai tulee näillä näkymillä olemaan musta päivä Suomen historiassa. Toivottavasti kuitenkin kun ihmiset ovat saaneet päivän ajan päästää höyryjä ulos he havahtuvat siihen, että näin ei mitään voiteta. Ainoa järkevä tapa on tuoda esille parempia esityksiä – mikäli joillakin niitä on – mitä käytännössä voidaan tehdä tilanteen parantamiseksi. Lakkojen ja mielenilmaisujen käyttö tässä tilanteessa vie vain itsetuhoon.
  Sipilän hallitus ansaitsee tunnustuksen siitä, että se on vihdoinkin tehnyt päätöksiä miten se haluaa mennä eteenpäin. Eri mielipidemittausten mukaan suuri osa suomalaisia ymmärtää että muutoksen on tapahduttava. Vielä ei ole liian myöhäistä ammattiyhdistysliikkeenkin myöntää sitä.
  [f] Jaa Facebookissa
  inShare
  Ei kommentteja artikkeliin “Ammattiyhdistysliike tuhon tiellä” ”

  Lainaus päättyy.
  ***********************************************************************
  Julkaisematon kommenntini taas kuului näin:

  avatar kuningasjätkä kirjoitti:
  Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
  14.9.2015 22:48

  Hyvähän se on palkansaajajärjestöjä haukkua, mutta haukuttakoon nyt tässä tasapuolisuuden nimissä myös mtk.ta ym viljelijäjärjestöjä. Siinä ne varsinaiset jämähtäjät on. Saavutetuista eduista, ei luovuta kirveelläkään. Päin vastoin koko ajan keksitään mitä ihmeellisimpiä maataloustukia joita sitten pitää saada.
  Miksi ihmeessä aina ollaan tavallisen palkansaajan kukkarolla kun pitää leikata jostain.

  Sipilä se tässä uutena heittona sanoi että leikataanpas lomarahoista, ikäänkuin valtio nekin maksaisi.
  Mutta leikataanpas puolet maataloustuista, niitä nimen omaan maksetaan valtion pusseista.
  Olis se vaan kivaa nähdä millaiset yleislakot ja tarktorimarssit siitä syntyisi.

  Sipilä ja sss kumppanit nyt sattuvat olemaan sen verran munatonta sakkia, ettei ne uskalla tehdä sitä!
  **************************************************************

  Että Sikäli…

  • avatar matti sanoo:

   Ahaa….
   Eikö eduskuntavaalitulos vaikuttanutkaan hallituksen kokoonpanoon millään tavalla?????

   Älkää huoliko. Porvarihallitus on meidän ”ongelmista” pienin, kun maahanmuuttajia tulee Suomeen seuraavan kymmenen vuoden aikana 500 000. Muistakaa äänestää vasemmistoa seuraavissa vaaleissa, että saadaan sosiaaliturva Suomessa tuplattua ja kansalaispalkka jokaiselle tulijalle.

   Rahat ovat loppuneet jo vuosia sitten……. Velanotto hävettää lapsien puolesta.

 17. avatar valitan sanoo:

  Ainahan se on työläisen vika, koska muka porvarit on vastuuta mistään kantaneet. Johan se nähtiin sotienkin aikaan, porvarit kävivät sotaa postikortein Tukholmasta käsin.

  Jospa Kokoomuksella ja Ek:lla olisi sen verran munaa myöntää, että tuli munattua kun tuli tähän maahan porvarihallitusta hankituksi. Sitähän tässä nyt maksetaan.

 18. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Haluaisin , arvoisat lukijani että kiinnittäisitte huomiotanne erääseen asiaan, osta kirjoitin jo 29.4 2015 kun vasta hallitusneuvotteluja oltiin käymässä.
  http://kuningasjtk.blogit.hameensanomat.fi/2015/04/29/kaikkien-muiden-on-luovuttava-jostakin-paaasia-on-etta-maatalaustukiin-ei-kosketa/

  Kyllä mua ihan oikeesti ottaa joskus kupoliin, kun pitää tietää asioita etukäteen, kun mikään ei tule yllätyksenä koskaan, paitsi tässä taannoin saamani lottovoitto, siitä en saanut ennakkoaavistusta.

  Mutta niin se vaan meni jälleen niinkuin tuolloin kirjoitin. Maataloustuista ei ole puhuttu mitään, mutta palkansaajan kukkarolle tullaan niinkuin omalleen!

  Että Sikäli…

 19. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Sattuipa silmiini vanha Irwinin hitti vuodelta 1966.
  Laulun sanat ovat edelleenkin lähes viidenkymmenen vuoden jälkeen niin-niin ajankohtaisia että on julkaistava se muidenkin kuultavaksi!

  https://www.youtube.com/watch?v=zKP11TMFHvg


  Että Sikäli……….

css.php