Pääkaupunkiseudulle pitäisi rakentaa lisää Moskeijjoita…

Helsinkiläisen Lönnrotinkadun moskeijan imaami Anas Hajjar sanoo Ylelle, että pääkaupunkiseudulle tarvitaan jopa viisi uutta suurmoskeijaa.

Kirjoittaa Iltalehti  tänään ilmetyneessä jutussaan.

******************

No, suomessahan on perustuslaissa määrätty uskonnonvapaus joten mikäpä siinä, eikun vaan maahanmuuttajat marssivat pankkiin ja ottavat lainaa ja senkun vaan rakentelemaan.

Kannattaa tietenkin ensin valmistella rakennushanke, hankkimalla sopiva tontti ja hoitamalla rakennus- ja ympäristöluvat, kaikkine naapurien kuulemisineen kuntoon…

***********************

 

Vai ymmärsinkö mä oikein, että suomalaisten veronmaksajien pitäisikin kustantaa moskeijat maahanmuuttajille..

No ei kai nyt sentään?

******************

 

Että Sikäli……

 

20 kommenttia artikkeliin “Pääkaupunkiseudulle pitäisi rakentaa lisää Moskeijjoita…”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Suomalaisen uskonnonvapauteen liittyvän lainsäädännön puitteissa, voi kuka tahansa, mitä tahansa uskomus-suuntaa harjoittava , perustaa uskonnollisen yhteisön jonka jäseniltä saatavilla varoilla sitten rakennellaan mitä mieleen juolahtaa, tietenkin rakennus ym asiaan liittyviä suomalaisia lakeja noudattaen. Verotusoikeus on vain suomen Ev.lut kirkolla ja Orttodoksikirkolla.

  Enkä mä ainakaan uskoisi että suomalainen veronmaksaja nielee mukisematta sen jos heidän varoillaan aletaan rakentelemaan moskeijoita , ihan minne vaan milloinkin tarvetta ilmaantuu.. OLkoonkin että niistä olisi turvallisuuteen liittyviä hyötyjä ( hmm. mitähän nekin mahtaisivat olla?) …?

  Niin että kertokaapa te jotka mielissänne nytkin makselette kirkollisveroja, käyttämättä edes kirkon palveluita juuri nimeksikään, onko halukkuutta kustantaa , sankoin joukoin maahan tuleville maahanmuuttajille, ilmaisen ylöspidon lisäksi vieläpä moskeijatkin?

  ********

  Että Sikäli…..

 2. avatar Lenkkitossu sanoo:

  Minä olen eronnut kirkosta aikoja sitten, ja ellen olisi niin NYT viimeistään olisin. Ennen vanhaan kirkkoherroissa kiteytyi kuntalaisille jonkinlainen kolmiyhteys akselilla: koti, uskonto ja isänmaa. Menemättä sen enempää henkilökohtaisuuksiin niin totean yleisellä tasolla, että Hartolan kunnanhallituksen esityslistalla oli sellaisia asioita, että menee taas hetki märehtiessä sitä KUKA meitä ohjaa ja MINNE.

  En siis tunnusta mitään uskontoa, mutta kuten sinäkin, Kuningasjätkä, joka seuraat uutisia, tiedät, että evankelisluterilainen kirkko on toiminut muihin kirkkokuntiin nähden sangen matalalla profiililla tähän asti. Mutta nyt kun islamia tunnustavia pakolaisia on saapunut maahamme, on suurin osa luterilaisen kirkon jäsenistä tehnyt saman eleen kuin Pietari aikoinaan Jeesukselle; on puhallettu ”isosta kirjasta” henkeen ne asiat, jotka muhamettilainenkin tunnustaa. Luterilainen kirkko on uskossaan ja yhteisöllisyydessään hyvin heikko islamilaisten tuulten puhaltaessa.

  Mitä tulee moskeijoiden rakentamiseen niin uskon, että Suomen luterilainen kirkko on valmis muuttamaan omat rukoushuoneensa; kirkkonsa ja seurakuntasalinsa moskeijoiksi. Niin siinä käy kun kumartaa toiseen suuntaan, niin perse osoittaa vastakkaiseen suuntaan. Tältä epämiellyttävältä ilmiöltä säästymme kun alamme kaikki Allahin pelossa (lue: islamilaisia turvapaikanhakijoita pelätessämme) kumartamaan oikeaoppisesti Mekkaan päin.

  No, itse asiaan lyhyen johdattelun jälkeen. Pitkäaikaistyöttömänä ja köyhänä ja kipeänä minulla hädin tuskin on vara käyttää kunnallisia terveydenhuoltopalveluja (itse asiassa en tiedä onko Hartolassa edes saatavilla niitä enää), mutta vihaksi pistää ja katkeraksi se, että pakolaiset, joiden joukossa suuri osa elintasopakolaisia, saavat hoitoa suomalaisilla, yksityisillä terveysasemilla ja vieläpä ILMAISEKSI, niin ja kaiken muunkin. Turha enää miettiä sitä kuinka moni maahanmuuttajista työllistyy, koska eihän heidän tätä menoa edes kannata.

  Koraanissa sanotaan, että on olemassa kamppailu ja taistelu ulkomaailmaa vastaan. Siihen kuuluu myös muiden auttaminen ja opettaminen ja heidän yhteiskunnallisten olojensa parantaminen. Tämä taistelu huipentuu halukkuuteen laittaa oma elämänsä alttiiksi, jos olot sitä vaativat. Missähän päin maailmaa tämänkaltaista islamilaista lähimmäisenrakkautta harjoitetaan?

  Olisihan minulla paljon sanomista, mutta tuskinpa ketään kiinnostaa….

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Sana on vapaa, anna tulla vaan. Vaikkapa minua kiinnostaa sanomasi, joten kirjoita kaikki mikä vaivaa sydäntäsi!

   Rohkeasti !

   • avatar Erkki Strömberg sanoo:

    ”Sana on vapaa” toisille, toisille ei!

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Jaa , nyt en ymmärrä mitä taasen tällä uusimmalla sanaleikilläsi tarkoittanet. vai josko lie ollut sanaleikeissäsi jokin sana jota moderointiasetukset eivät aluksi ymmärtäneet?

     Kyllä täällä asiasta saa haastaa, mutta vittuilut saa jäädä sikseen, sillä jos ”mulle vittuilet, niin mä osaan myös vastata vittuiluun vittuilemalla enemmän”

     Mutta olkoon nyt, en ole katkera, enkä pitkävihainen, kuin tolvanoille päättäjille, mutta sen ne ovat ansainneet tavalla tai toisella, tod.näk. sillä toisella tavalla..

     Paas ny Eki kirjoittaen jotain tosi nasevaa, mutta muista… ”sua tarkkaillaan, sillä seinilläkin korvat on……..”

     ******

     Että Sikäli….

 3. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Jotta Hämeenlinna saataisiin jälleen muuttovoittoiseksi, kannattaisi tänne rakentaa mahdollisimman suuri moskeija. Se voisi olla se vetovoimatekijä, jolla saadaan uusia veronmaksajia seudulle. Eikö kaupunki jo pyri Suomen kotouttajakaupungiksi. Kaikki keinot täytyy ottaa käyttöön.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Hartolassa on jo jonkinaikaa yritetty myydä käytöstä poistettua Tainionvirran koulua, joka korvattiin kirkonkylän koululla, jolloin saatiin sullottua kaikki oppilaat, lukiolaisia lukuunottamatta , samalle tontille Hartolan Kunkkuareenan viereen saneerattuun koulutusyksikköön.

   Määräaikaan mennessä saatiin Tainionvirran koulusta vain yksi tarjoius, jolla kunnan kassa olisi karttunut jopa 52 tuhannen euron edestä plussan, tai ainakin lisätulon puolelle.

   Tarjouksen jättäjänä oli jokin yritys jonka päämääränä oli pakolaisten asutuskeskuksen tekeminen Hartolaan.

   Ajatella mikä hieno tilaisuus. ??

   Asunnot luokkahuoneissa isollekin joukolle ja mikä parasta koulun 279 hengelle soveltuva juhlasali, helposti muutettavissa vaikkapa moskeijakäyttöön.

   Paikallisille sementtivalimoille olisi tullut kuin toivelahjana muutaman sadan 2 metrisen kaivonrenkaan tilaus, kun mikäpä sen helpompi homma olisikaan muutaman minaraattti rakennuksen tekoon kaivonrenkaista. Ja lähietäisyydellä mitaten, kaikupohjaa minareettikailotukselle olisi ollut, sijaitseehan koulu lähes ainoan Hartolan viihdekeskuksen, Golfkentän laidalla..

   Homma itseasiassa lie kaatunut siihen että se kunnan tukema konepaja teki konkurssin jo jokin aika sitten eikä kohtuullisen välimatkan päässä kyetty valmistamaan riittävän pitkiä/korkeita kierreportaita minareetteihin.
   Toinen syy lie ollut hartolan jatkuva kassavaje, kun kassassa on päivätarpeeseen vain satanen, niin sillä ei pakolaisille riitä edes kaurapuuroa eineeksi, kun se juuri ja juuri riittää koululaisillekin.
   Kolmas ja ehkä vaikuttavin syy siihen lienee kuitenkin ollut se että erään Hartolalaisen kunnaliisvaikuttajan kotitalo sijaitsee aivan entisen koulun, välittömässä läheisyydessä… Kukapa nyt pakolaiskeskuksen napuriksi haluaisi, varsinkaan jos siihen on olemassa todellinen vaikuttamismahdollisuus, ihan kuntalaisten suomin mandaatein?

   Näin ollen Hartolan kunnanhallitus on taipuvainen olemaan myymättä koulua nettohintaan samoinkaan se ei ota kuuleviin ?+ korviinsa vuokrausvaihtoehtoa, jolla pakolaiskeskusta suunnitteleva yritys vuokraisi koulua,.

   Sitävastoin kunnan päättäjät suuressa viisaudessaan ovat päättäneet purkaa koulun maan tasalle ja maksaa kuntalaisten kukkarosta 257 tuhatta euroa jollekin virolaiselle tms. purkuryhmälle homman toteutuksesta.
   Lieköhän edes päättäjille pälkähtänyt päähän että sen homman voisi kilpailuttaa siten että kuka tekee pienimmän tarjouksen se saa urakan? Tuskinpa lie, sillä muisti se vaan edelleen taitaa pätkiä Hartolassa?

   Harmillista, tai sitten……….- ehkäpä ei kuitenkaan?

   Parempi ehkä niin että koulusta tehdään jonnekin vaikka tienpohjaa kuin otetaan monisatapäinen elintasopakolaisjoukkio elätettäväksi ja järjestetään heille vielä erikoispalveluita kuntalaisten piikkiin.

   Sillä alkaapa olemaan joHartolankin kuntalaisten piikistä paras terä kulunut pyöreäksi, ei enää kaikki laskut uppoooo…

   ******************

   Että Sikäli…..

 4. avatar Kriittinen veronmaksaja sanoo:

  Lauri hyvä, älä ole ”hätähinen” pyynnöissäsi. Tässä on vaarana se, että Sari saa lisää vettä myllyynsä ”kotouttamisen” tahdin ja pakolaisten lukumäärän lisäämiseksi. En ihan oikeasti haluaisi, että naapuriini rakennetaan minareettitorni, josta sitten ulistaan rukouskutsuja monta kertaa päivässä. Ei silti, en kauheasti tykkää myöskään kirkonkellojen kolistelusta.
  Meillä Hämeenlinnassa vetovoimatekijöiksi käsitetään kaikenlaiset sirkushuvit sekä aivan päättömän suuret kaupungin toteuttamat investointikohteet. Hankkeiden valinnassa ja mielikuvituksen loppuessa apua voi kysyä maksua vastaan Mr. Ritaluomalta. Hän pystyy antamaan parhaat neuvot siitä, kuinka kaupungin rahahanat on saatu avattua oikein kunnolla todella todellisia ja tärkeitä ”elinvoimahankkeita” varten.

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Saataisiin yksi taruma pois Hämeenlinnan päättäjiltä. Heitähän risoo kun ympäristökuntien väkimäärä kasvaa muillakin kuin maahanmuuttajilla. Miljoonainvestoinnit mm tapahtumapuisto eivät ole vetäneet väkeä pysyvästi. Kun maahanmuuttajat muutaman vuoden kuluttua muuttuvat tavallisiksi veroamaksaviksi kaupunkilaisiksi tapahtuu asukasluvussa huomattava hypähdys ja taas on millä ”elvistellä”. Sehän on sivuseikka, että eräiden (tietysti väärien) asiantuntioiden mukaan lopullinen kotoutuminen vie 2-4 sukupolvea. Mitä sitten maksanee.

 5. avatar Valitan sanoo:

  Hyvä kuningas, mistä on lähtöisin olettamuksesi, että verorahoilla muka moskeijoita rakennettaisiin. Onko Suomen valtio niin päättänyt? Hatustako sinä näitä juttuja vedät?

  Mitä verorahojen käyttöön tulee, niin niitä käytetään milloin mihinkäkin, myös sellaisiin kohteisiin joita itse ei aina pidä.
  Turha niistä on aina valittaa ( huomaa ironia), varsinkaan kun valittaa asioista jotka eivät ole edes toteutuneet.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Viittisitkö J.S. alias Valitan, sikäli kun hiihtohommiltas ennätät, lukea sen iltalehden jutun joka avautuu tästä sinisestä tekstista ”Iltalehti”. kun nääs siitä jutusta ei selviä se kuka tai kenen pitäisi ne moskeijat rakentaa, hieman vaikuttaisi, niinkuin yhteiskunnalta pyydeltäisiin toimenpiteisiin ryhtymistä..

   Mitä tulee esittämääsi ”Ironiaan”, niin tässäpä sinulle hieman tietoa ironiasta, jaksaisitkohan lukea asiaa täältä ?

   Kun tuota oppia ironiasta sovelletaan oikein, niin sillon minäkin kirjoitan ironiaa tässä jutussa! Mutta minun ironiani on lähinnä sarkasmia….
   *******
   Autisteilla ja henkilöillä, jotka kärsivät aivovaurioista, on usein vaikeuksia ymmärtää sarkasmia.Selkeitä vastauksia ymmärtämättömyyteen löytyy tältä sivulta

   ****************************

   Että Sikäli….

   • avatar Valitan sanoo:

    Hyvä kuningas, miksi koet kaiken kirjoittelun henkilökohtaiseksi ja käyt päälle ala-arvoisella tavalla. Jospa etsisit myös tähän taipumuksen diagnoosin kun lääkärikirjaa kerran selailet.

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Älä nyt käsitä väärin, ei tuo edellinen ollut henkilökohtaista, vaan yleistävää ironiaa, sitähän sinä itsekin harrastat!
     Katsohan ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön..

     Voisinpä vaikka lainata, maahanmuutajille annettua ohjetta (maassa maan tavalla, tai maasta pois) sanoin leikissä leikin säännöillä, tai leikistä pois. Ei täällä ole pakko roikkua ja väitellä tikusta asiaa, jos vastaväitteet alkaa nyppimään…

     ***************************

     Että Sikäli….

 6. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro!
  Ottamatta kantaa suurmoskeijan pykäämiseen, niin puolesta kuin vastaan,
  fakta on se, että valitettavasti valtio lohkaisee osan verovaroistamme myös
  Ev.lut.srk:an tukemiseen.
  ”Suurmoskeijan valmisteluissa ovat mukana myös
  kirkkohallituksen rahoittama kulttuuri- ja uskontofoorumi
  Fokus ry ja Helsingin Diakonissalaitos.” (Valomerkki)
  ”Seurakunta alkoi sensuroimaan, moskeijasivu hävinnyt.” (MV-lehti)
  Huomattava määrä Ev. lut. srk:aan kuuluvia
  kuittasi netti-kommenteissaan eronneensa/eroavansa kirkosta ko. uutisia luettuaan.
  PS. Mitä tulee myös ulkomailta haalittavaan suurhankkeen rahoitukseen,
  jokainen finanssialaa vähänkin tunteva tietää,
  että projektiin saattaa lorahtaa rahaa myös
  intressejään valvovilta äärijärjestöiltä,
  tiukasta tsekkauksesta huolimatta.
  ”Raha ei nuku.”
  Tarkoitukseni ei ole hyökätä kommentillani
  mihinkään uskonnolliseen ilmansuuntaan,
  yritän vain toivoa avoimuutta suomalaiseen viestintään.
  Mitä tulee hyökkäyksiin, uskontokunnat ovat kautta aikain hoitaneet
  sen puolen ihan itse,
  rahastakseen ja verisesti hallitakseen…
  Riitta

  • Riitta kirjoitti malliesimerkin siitä millainen on hyvä kommentti…

   Tälläinen on asiallinen kommentti, perusteltu ja naseva.
   Tälläisiä sitä jätkä haluaisi lisää jatkossakin.
   *****************************************************
   *****************************************************
   Nuo aiemmat, suurimmalta osaltaan( muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) suomi24.fi luokkaa olevat ”kysy ameriikan presidentiltä ja juupas eipäs-vaarinhousut, ym. irooniat ”tekisi mieli pyyhkäistä veks kaikkine raideleveysjuttuineen jne. Mutta pitäähän huonommallekin ainekselle antaa mahdollisuus purkautumiseen.
   ***********************************************
   Kertaan vielä tämän blogin sananvapaus-säännöt;
   Pysytään asiassa, ei ruveta minun kanssani kinastelemaan sanamuodoista eikä jankuteta. Jos joku kommentoija vittuilee mulle, niin tietysti mä vittuilen takaisin, pyytäen samalla ettei vittuilu enää jatkuisi sillä muutoin on sananvapautta rajoitettava. Mutta jos nyt joku vaan itsepintaisesti huomautuksenkin jälkeen jankuttaa sitä samaa, niin sitten ei auta muu kuin…
   Siinäpä ne , moniselitteisesti mutta ytimekkäästi on.
   ”””””””’
   Että Sikäli…..

 7. avatar Jarmo Koponen sanoo:

  Eiköhän tuo v juurikin kuulu enemmän s24.lle kuin asialliseen kommentointiin tai keskusteluun. Järin tyylikästä sen toistaminen ei ainakaan ole ja sitä kuulee ihan riittämiin jo teinien suusta.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   No tulihan tuota toistettua, mutta tää on mun oma tontti tässä joten mä saanen sanoa muutaman noitasanan, enkä mä niitä ole muiltakaan kieltänyt. Jos tekee mieli perkeleitä päästellä niin siitä vaan, mutta harkiten ja tilanteeseen sopivasti, eli hallitusti.

   Että Sikäli…

 8. avatar Lenkkitossu sanoo:

  Tämä menee vähän asian sivusta, mutta sivuaa myös asiaa, eli otsikkohan koski moskeijoita. Eli jatkan vielä islamilaisuudesta ja turvapaikanhakijoista. SuPo on antanut oman tiedotteensa tänään ja siellähän ei mitään yllätyksiä ilmennyt. Me kaikki tiesimme jo tuon minkä SuPo halusi virallisesti meille, Suomen kansalaisille, kertoa. Ja tämäkään ei ole uutta kun kerron, että olen ajat sitten eronnut kirkosta, mutta sen sijaan osa perheenjäsenistäni on edelleen evankelisluterilaisen kirkon jäseniä – mutta ei kauan. Hartolan kirkkoherra on kunnanvaltuutettuna kovasti ollut tekemässä aloitteita pakolaiskeskuksen perustamisesta Hartolaan. Nyt kun hän hoitaa myös Sysmän kirkkoherran virkaa niin työmäärä lienee tuplaantunut. Sitä taustaa vasten on helppo ymmärtää miksi hän välillisesti ”yllyttää” seurakuntalaisia eroamaan kirkosta. Eli jos Hartolaan perustettaisiin pakolaisten vastaanottokeskus ja Kuningaskunta muuttuisi Kurkunleikkaajien saarekkeeksi, olisi kuntalaisen armollisempaa olla ”pakanallinen” kuin tunnustaa luterilaista uskoa tai mitä tahansa uskoa, joka ei ole islam. Tottahan tämä tosiasia johtaisi siihen, että ihmiset sankoin joukoin ryntäisivät eroamaan seurakunnasta säästääkseen henkensä.

  Postmoderni islamilaisuus kun ei noudata niitä kauniita säädöksiä, joita profeetta Muhamed itseään (omasta mielestään) hölmömmille yritti opettaa. Tokihan kristityissäkin on ihmisiä, jotka lukevat Pyhää Kirjaa kuin Piru Raamattua (huomaa isot kirjaimet!), mutta kristinusko suvaitsevaisuudessaan kuitenkin niin hyvässä kuin pahassa ojentaa auttavan kätensä myös ”harhauskoiselle”. Sillä ”armosta me olemme pelastetut” – julistavat kristityt, mutta islamilaiset joutuvat Muhamedin Raamatun tulkintojen mukaan tekemään hyviä töitä tässä maailmassa, jotta tuonpuoleisessa olisi hyvä olla.

  Kelpaisikohan Suomessa asuvalle, islamilaiselle turvapaikanhakijalle se ruokapaketti (kaikella kunnioituksella), jollaisia Hartolan seurakunta jakaa? Kysymys jääköön retoriseksi. Naapurikunnassamme pakolaiset ovat saaneet niin myönteisen vastaanoton, että kummeiksi on liikatarjontaa. Omatoimisuuteen ei suomalainen yhteiskunta muslimeja kuitenkaan ole valmentamassa, kuten olemme lehdistä lukeneet. Letut maistuivat talkoissa, mutta haravanvarteen ei muslimimies tartu – ainakaan siivousmielessä.

  Eli:
  1. Historia toistaa itseään: muslimit ovat kautta aikojen hullaantuneet länsimaissa valmistetuista tavaroista, mutta heillä ei ole ollut halua kehittää omia vastaavia vaihtoehtoja. Heistä on ollut parempi siirtää tuotteet itsessään omaan maahansa kuin kehittää infrastruktuuria, jonka avulla uudet tuotteet ja tekniikat olisi voitu omaksua islamilaiseen elämäntapaan.
  2. Toinen vaihe: nyt tuotteita ja tavaroita ei edes haalita omaan maahan vaan hakeudutaan länsimaihin ”valmiin pöydän ääreen”.

  Kotouttaminen ja kotiutuminen tulee olemaan tuskallinen prosessi kaikille osapuolille.

  Toki minulla olisi paljon muutakin sanottavaa, mutta ehkä tässäkin oli liikaa.

  • Hyvä, tuntematon uusi ystäväni, nimimerkki ” Lenkkitossu”

   Asiallinen kommentti tämäkin, jatka ihmeellä kirjoittamista. Olet tervetullut aina tänne. Sanasi on vapaa nyt ja täst edespäin!

   Siis tälläistä keskustelua olen kaivannutkin.

   Pellet ja muut Ironisoitsijat ja sanaleikkien leikkijät ovat saaneet jo bannia ja se jatkukoon..

   Mietin tuossa josko pitäisiköhän kenties liittyä kirkkoon uudestaan, että voisi joulukuun viimeisenä pnä. erota uudestaan , ikäänkuin jotenkin niinku.. protestina jollekin.
   Vaan voipi olla, ettenpä jaksa alkaa puljaamaan. Itsehän erosin evlutkirkosta jo vuonna 1988, eikä ole mitään hyvää syytä tullut eteen että voisin edes ajatella liittyväni uudestaan..

   Onneksi nykyään kirkosta eroaminen on niin helppoa. ( eroakirkosta.fi) sivujen kautta. Silloin kun itse erosin, oli käytössä vielä kekustelumenettely, jonka aikana kirkkoherra tai pappi yritti kääntää pään ylipuhumalla.. Josko nyt sentään harkitsisit…
   88 vuonna kirkosta eroaminen maksoi 15 markkaa toimistokuluina, jos sen suoritti kirkko herran virastossa, mutta maistraatissa sen saattoi suorittaa ilmaiseksi.. joten tulihan sitä harkittua peräti 35,5 minuuttia, eli sen ajan minkä vei käveleminen kaupungin toiselle laidalle maistraattiin.. En ole katunut päätöstäni semmoiset jotakuinkin 2,5 tuhatta euroa ellenpä enemmänkin..olen säästänyt jo pelkkää rahaa sinä aikana kun ei ole tarvinnut maksella pappien palkkoja vähistä tuloistaan turhaan..

   Voisinpa suositella tekoa muillekin ja mieluummin tämän vuoden/n 2kk.) aikana, sillä jo 10tuhannen tuloilla, varsinkin Hartolassa (kirkollisvero 1,7 % ) säästää kirkollisveroissa jopa.170,- euroa…vaikkei se isolta kuulostakaan niin mummonmarkoissa laskien se onkin jo tonni… Kyllä mä uskon että se on aika usealle kuitenkin iso raha, jolla voi tehdä jotain muutakin kuin odottaa lupailtua maailman loppua jota ei vielä 2015 vuoden aikana ole tullut…

   Jokaiselle meistä kerkennee henkilökohtainen maailmanloppu tulla jo paljon ennen ennenkuin pappien löpinät pitää paikkansa..

   Eroilemisiin siis …..
   *******************************************
   Että Sikäli….

   ….kommenttia korjailtu hieman, muutamien pilkkuvirheiden ja ää pisteiden osalta…

css.php