Eilen Ranskassa, joko kohta huomenna Suomessa?

Juu, avataan vaan rajat ja toivotetaan kaikki nuoretmiehet ja muut pakolaiset tervetulleeksi nauttimaan suomen yltäkylläisyydestä.

Ja kohta saamme nauttia keskieurooppalaisesta monikulttuurista.

Nyt on jo nähty, miten työllistävää vaikutusta, ainakin poliisi- ja pelastushenkilöille on ollut vastaanottokeskusten asiakkaiden keskinäiset nahistelut.

Kyllä ne siitä lisääntyvät pikkuhiljaa, sanokaa vaan mun sanoneen.

Suomalainen sinisilmäisyys on kuuluisaa maailmalla, ei kai tänne muuten niin hinkua olisikaan. Mutta kun suomessa vähätellään globaaleja tapahtumia. Nyt viimeistään pitäisi kaikki rajat laittaa umpeen, kaikilta niiltä joilla ei ole hyväksyttyjä matkustusasiakirjoja.

 

Ne on kuulkaa pikkunäpertelyjä, tähän tulevaan ongelmaan verraten, mitä nyt tää suomen ss-hallitus puuhastelee sotesoppineen ja lomarahaleikkauksineen!

Pahempaa on odotettavissa, ellei pian aleta toimimaan!

Pariisissa 130 henkeä vaatinut kapakka-ammuskelu, siinä sivussa yksi raiteilta suistunut juna 15 ihmistä hengettömänä, yksi yritys  jalkapallootteluun räjähdeliiveillä varustautuen, ja muutama pommiies/nainen siellätäällä.. Pitäisikö suomalaispoliitikkojen ihan oikeasti nyt tehdä asialle jotain, muutakin kuin kaivaa korvaa ja istuksia ilmaisilla lounailla tai olla huolissaan muovisten joulukuusien fatalaateista?

Siis on vain ajan kysymys, eikä kovin pitkänkään ajan, kun nää elätettävät nousevat kapinaan elättäjiään vastaan..

 

Ja sitten alkaa tapahtumaan ….

 

En yritä kiihottaa ketään nousemaan kansanryhmää vastaan, odotan lähinnä että viraomaiset alkavat puuttumaan yliäyräiden paisuviin maahanmuuttoasioihin jo hyvissäajoin ennenkuin ongelmia tulee.

Mallia on maailmalla saatavissa, sopii avata vain silmät ja oppia näkemästään..

Viranomaisten ja päättäjien lepsuilu ei nyt auta asiaa lainkaan…

 

 

Että Sikäli…………..

55 kommenttia artikkeliin “Eilen Ranskassa, joko kohta huomenna Suomessa?”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Oli hyvä, että lisäsit maininnan, ettet kiihota ketään kananryhmää vastaan, tässä pakolaismyönteisessä yhteiskunnassa saattaa kuitenkin käydä niin, että SuPon auto kurvaa pihaasi. Kirjoitin jo aikoja sitten, että odotellaan rauhassa kunnes maahanmuuttajat kerkiävät asettumaan ja verkostoitumaan kyllä asenne kantaväestöä kohtaan muuttuu. En ole koraania lukenut (kuten en raamattuakaan), mutta eikö maailma ole tarkoitus luoda suureksi islamilaiseksi valtakunnaksi. Miten kristinusko istutettiin pakanalliseen (vääräuskoiseen ) Suomeen: miekka kädessä=pelolla.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Se nyt oli kuitenkin näin: En yritä kiihottaa ketään nousemaan kansanryhmää vastaan…
   Kananryhmistä, mä en tiiä mitään..

   Siitä vaan ihan vapaasti supo voi kurvailla, jos kerran mielipiteen ilmaisuvapaus on julistettu laissa pätemättömäksi.

   Mutta kaipa ne osaeevat siellä (supo;ssa) lukea hiukka paremmin kuin sä.. Ja ymmärtävät että annan hieman neuvoja virkamiehille, enkä kiihota..

   • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    Et näköjään ymmärrä sarkasmia (tai halua ymmärtää).

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Nyt kyllä haluaisin hieman tarkennusta Laurilta siihen, mikä edellä oli tarkoitettu sarkasmiksi?

     Mä olen pitänyt sinua aina asiankirjoittajana, joka ei vaivaa päätään sarkastisilla letkautuksilla, siksi en nytkään näe edellisissä teksteissäsi sarkasmiin viittaavia asioita.. Voihan olla että minulla lienee tilapainen aivovaurio, koska en ,nyt osaa, ymmärtää sinun sarkasmiasi.

     (aivovauriopotilaat ja henkisesti häiriintyneet ja esim autismia sairastavat eivät ymmärrä sarkasmia, eikä muutakaan iroonista vitsailua) jos mulla sitten on se….. tai ne kaikki..

     Mutta tarkenna nyt hieman ja auta miestä mäessä…

     • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

      Jos oikein mietit mitä tarkoitin, tarkoitin Supon toimintaa. Tartutaan lillukanvarsiin, puuhastellaan ja todellisiin ongelmiin ei puututa. Ei kannata olla niin herkkähipiäinen, että aina katsoo, että arvostelu kohdistuu omiin kirjoituksiin. Asiat on tietysti niin kuin ne haluaa ymmärtään. Olen itse kokenut vaikean aivoinfraktin, luulen kuitenkin ymmärtäväni toisten kirjoituksia varsin pitkälle. Ja oikein.

      • avatar kuningasjätkä sanoo:

       No en mä ihan tosissani alkanut ottamaan nokkiini, älä säkään…
       Nää supon tuohuthan tiedetään, se nyt on sellainen vanhojen äijien suojatyöpaikka, jossa ne voi pyöritellä kaikenmaailman stasi papereita ja vanhoja vakoojalistoja, mitä vaan backmannit ja rusit keksii niille syöttää.

       Täytyisi saada oikeesti uutta verta toimintaan, sellaista joka tajuaisi, että nyt kohta ollaan kusessa jos ei tehrä asioille jotain..
       Ja nää suomalaiset mielensäpahoittaja-politikotkin on niin täyskusipää sakkia, etteivät nekään tajua, että hei.. me ei kohta tienatakaan mitään , vaan ollaan ihan keskella jiddah sotaa, jos kuunnellaan kukkahattutätejä/setiä.
       Valvirat, evirat ja muutkin säätösuomen kangistamat suojatyöpaikat, eläkeputkea odottaville poliittisin, ei ammatillisin perustein valituille virkailijoille, pitäisi myös päivittää tähän päivään.
       Globaali (maailmanlaajuinen) terrorisminuhka on sittenkin olemassa.

       Kas, perustelen väitteeni sillä, että tietyissä valtioissa elävien tietyn uskontosuunnan ääriaineistolla on käsitys siitä että heidän asiansa on oikeanlainen siellä, niin miksei muuallakin, minne he menevät/muuttavat.
       Kyseisestä ajattelumaailmasta ei liene länsimaille kuin harmia, ja siihen ajatteluun olisi syytä puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa..

       On paljon keinoja vaikuttaa asiaan, mutta huonoin keino on kuitenkin tuudittaa tulijat siihen ruusuiseen uneen, että kaikkea saa jos osaa vaatia.. Kyllä vaatijoita sitten riittää..

       Edelleenkin olen sitä mieltä, että jo rajalla tulijoille pitää selvittää riittävän tehokkaasti se asia, että me kaikki täällä suomenmaassa elämme maan tavalla, ja edellytämme sitä samaa myös maahantulijoilta, muussa tapauksessa on selkeä toimintamalli joka myöskin toteutetaan kaikille,

       Maasta pois, jos ei kykene elämään niin kuin muutkin!

       Enkä missään tapauksessa tarkoita sitä, että tavallisten suomalaisten pitäisi alkaa häätä’mään millääntavoin maanahmuuttajataustaisia, niinkuin nyt jossain päin suomessa, pakolais-sijoituspaikkojen liepeillä on ilmennyt tapahtuvan.

       Edelleenkin tarkoitan että jo viranomaisten ja asioista kansan mandaatilla päättävien olisi syytä tarttua toimeen, ja mieluummin mahdollisimman pian ja ennakkoon, ennenkuin kohta olemme samassa kusessa keskieuroopan kanssa…!

      • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

       No en ota nokkiini. Minua on askarruttanut tuo kuvake joka kommentteihini tulee, jos se on paprika se on ihan ok. Nääs kävi niin kun sain aivoinf. sairaalaan meni mies, jolla oli aina suupielet ylöspäin, kun tulin takaisin ne oli alaspäin. Mieliala muuttui, muttei onneksi murtunut.

 2. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro kuningasjätkä!
  Edellinen hallitus vetkutti ja tumputti, jot eihän Suomessa voida
  kansalaisten puheluja tai textareita kuunnella,
  kuin vakavan rikosepäilyn vuoksi.
  Se lupakin pitää hankkia tuomioistuimesta.
  Jos kynnystä tele-kuunteluun olisi madallettu,
  luultavasti ei oltais tässä tilanteessa.
  Tämän hallituksen tulisi pikaisesti hoitaa ko. asia kuntoon.
  Keskisuomalaisessa tänään
  ”Puolustusvoimien asiantuntija terrorismin tiedustelusta
  ”Suomessa ollaan sokeita.”
  Lauantain Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten Mielipide-sivulla
  Ismo Soukola kirjoittaa poliisin nykyistä arkea/resurssipulaa – kentällä.
  Suosittelen molempia juttuja, löytyvät netistä.
  Tämä kommentti ei mielestäni ole kansankiihoitusta,
  vaan tosiasioiden tunnistamista.
  Riitta

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Niinpä, ja sitten pitäis tietää vielä puhelinnumero jotta osais kuunnella oikeata tyyppiä ja onneksi on vielä niitä prepaideja…

   • avatar saara finni sanoo:

    Kuule, Riitta,

    Kyllä kansankiihottaminen on yllättävän vaikee homma. Olen jo vuosikaudet yrittänyt, mutta ykskään ei ole kiihottunu. Eikä poliisikaan korviaan lotkauta. Tosi epäkiitollista puuhaa.

    • avatar riitta nyqvist sanoo:

     Saara, tuosta kuittauksesta myönnän Sinulle
     10+. ja Papukaijamerkin.
     Riitta

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Saara hyvä !
     Mä olen todennut ihan saman jutun, kyllä kansankiihottaminen on sitten ikävää ja epäkiitollista puuhaa !
     Niinkuin nää mun sivustot kertovat, alkuperäinen tarkoitukseni oli nostattaa kanssaihmisissä vastustusta vesi-ja viemäriliittymien vastustukseen, eli siis kiihottaa kansaa vastustamaan ikuisen piikin avaamista pankkitileilleen että suhmurointi vesi-ja viemäriliittymäasioissa voisi jatkua maailman tappiin asti..
     Mutta mitäpä se hyödytti…?
     Ei mitään.
     Kansa kyllä kiitteli, kylillä käydessäni, että hienoja juttuja kirjoittelin, mutta kun pyysin kommentoimaan blogisivuille, niin rapsuttelivat vain korvantaustaansa ja kertoilivat, että, eihän sitä voi ja jos joku tunnistaa niin voi mennä maine… siis mikä maine, mikä voi mennä jos ei sitä edes ole..

     Niinpä nyt kun kaikki vesiosuudet on mennet konkurssien myötä päin persauksia, onkin aika kiihottaa kansaa jos vaikka miten. Mutta kun ei se toimi..sittenkään.. tää kansa on niin kyllästetetty pleisteissoneiden kanssa, ettei niitä mikään kiinnosta, mikä ei tapahdu pöytätietokoneen ja jääkaapin välimaastossa..

     Mutta ei se mitään, kirjoittelenpa sitten vaikka omaksi huvikseni, kun ei iltaisin ole muutakaan hupia, enää..

     Aina sillointällöin joku ironisoija tai sanaleikkien harrastelija näihinkin tarttuu, jos ei muuten niin väitelläkseen siitä kuinka leveät on raiteet maailmalla ja miten kapeat ne on suomessa.. tai on tuputtamassa supoa kotiportille jne..

     Voihan se olla niinkin, että me suomalaiset olemme tottuneet liian pieniin ympyröihin ja onkin aivan hyvä asia se että ympyrät maahanmuuttoinvaasion myötä kasvavat laajemmiksi, niin ehkä jonain päivänä, porukka toteaakin, että asiaahan se jätkä silloin haastoi, ei vaan tajuttu silloin…

     Että Sikäli…….

 3. avatar Lenkkitossu sanoo:

  Koraanissa lukee ”Jos saatat elämään yhden ihmisen, se on kuin olisit saattanut elämään koko luomakunnan, ja jos tapat yhden ihmisen, olet tappanut koko luomakunnan”. Koraani myös muistuttaa toistuvasti tulevasta kuolemanjälkeisestä elämästä, joka tulee kunkin yksilön kohdalla olemaan sellainen mitä kukin on tässä maailmassa toiminnallaan ja tekemiensä tekojen perusteella ansainnut. Jos me ihmiset todellakin laadimme omilla teoillamme käsikirjoitusta tulevalle kuolemanjälkeiselle elämällemme – kuten islamilaiset uskovat niin tulossa on myös Suomessa kiivaita yhteenottoja kristittyjen ja islamilaisten välillä. Eivätkös kristityt julista, että armosta me olemme pelastetut emmekö tekojemme tähden? Siksi tuntuukin oudolta. että erään nimeltämainitsemattoman itähämäläisen kuningaskunnan (ja sen vieruskunnan) kirkkoherra on päivittänyt facebookinsa seinälle kaikkien luettavaksi kirjoituksen, jossa hän toivottaa kaikki mahdolliset pakolaiset tervetulleiksi Suomeen. No, minäkään en ryhdy tässä enempää kiihkoilemaan, koska vastustan väkivaltaa enkä koskaan ole joutunut VIELÄ tilanteeseen, jossa olisin joutunut väkivaltaa käyttämään. Siksi kehotankin luterilaisia eroamaan kirkosta. Se on tällä hetkellä paras ”henkivakuutus”. Korostan: siis tällä hetkellä. Koska näyttää nyt siltä, että evankelisluterilainen seurakunta on omaksunut jossain päin islamilaisia ajatuksia ja mahdollisesti tulevaisuudessa ko. uskonnon valtuuttamia toimintatapoja. Myönnän, että pinna on itselläni kiristynyt viime aikoina tavallista enemmän (ei johdu vaihdevuosista, ne ovat jo ohi), mutta onnettomampia ovat ne, joilta ruuvit löystyvät päänupista, ja irtoillessaan vievät koko pään mukanaan. Se on kuin antaisi pirulle pikkusormen jne. käyttääkseni luterilaista ilmaisua. Minulle on sinänsä ihan h—-tin sama kummaksi me hartolalaiset kutsumme kaunista seurakunnan omistamaa kivirakennusta; kirkoksi vai moskeijaksi kunhan vaan saisi elää rauhassa, väkivallattomassa maailmassa.

  • Mä olenkin tuossa jonkinaikaa miettinyt, pitäisikö turvata selustansa ja ilmottaa julkisesti että alan pikkuhiljaa tunnustautua suomalaisen muinaisuskonnon kannattajaksi.
   Ukko ylijumalan ja kaikenlaisten metsänhenkien Tapion ja Tellervon palvontahan oli suomessa käytössä silloin ennen kuin kristinuskoa alettiin miekoin ja kirvein tuputtamaan kansalle. Oli hiisiä ja peikkoja ja vaikka mitä kivaa. Jotenkin vaan tuntuu että se oli paljon värikkäämpi uskonto kuin tämä tylsä kristinusko jossa jankutetaan vaan kokoajan yhtä ja samaa tantraa. Maailmanloppu tulee ja kaikki pelastuvat, ihan vaan armosta, mitään ei tartte asian eteen tehdä kuin uskoa ja maksaa kiltisti verot kirkolle….

   Suomalaisten muinaisuskonnosta lisää täällä..

   Noin Sikäli vaan että kun Muslimeilla ja Kristityillä on tää jatkuva pyhä sota ollut päällä jo ristiretkestä lähtien, niin kai ne ei muista uskontokunnista sitten niin pahoillaan olis?

 4. Vielä palatakseni tähän maahanmuuttoon, niin totean, että mun mielestäni saavat tulla, ei siinä mitää, mutta maassa maan tavalla, jos se sääntö ei kelpaa, niin olkoot sitten kotonaan.

  Voihan se olla niinkin, että juuri maahanmuuttajissa onkin suomen tulevaisuus. Ehkäpä he joskus paikkaavat sitä EKn kauan kuuluttamaa ”työvoimapulaa”??

  Itsekin olen harkinnut useaan otteeseen , että hankkisin muutaman kotipakolaisen, itselleni avuksi.
  Olen tässä jo jonkinaikaa tehnyt kaikenlaista remonttia, n kolme kuukautta, josta ajasta yhteenlaskettua aikaa n. 1kk on mennyt työkaluja etsiskellessä.
  Mukavaa kun olis yksi tai kaksi sellaista oikein saaplarin ruman näköistä vanhaa pakolaisnaista, siivoilemassa ja laittelemassa työkaluja paikoilleen sitä mukaa kun mä niitä levittelen pitkin työmaata, voisahan heitä siinä samalla opettaa tuntemaan tyokaluja ja oppimaan suomenkieltä, noin niinkuin vaikka aluksi ihan yksinkertaisilla suomalais virkkeillä..”toisitko vasaran ja pari kourallista 4 tuuman nauloja?”.

  Mielelläni minä osallistusin ylläpitoon myöskin. Kun nyt se sapuska mitä pakolaiskeskuksissa tarjotaan heille, on niin ala-arvoista koululaisruokaa, siis sitä mitä suomalaislapset joutuvat pakosta syömään kouluissa, niin voisinpa kustantaa kunnon sapuskat kaikkinen kebabeineen ym, työpanoksestaan.

  Jaa miksikö rumia naisihmisiä?
  No ihan siitä syystä, sen verran rumia ja kamalan näköisiä, ettei kaikki kylän poikamies-kollit juoksentelisi nurkissa yötäpäivää, eikä ittellekään pälkähtäisi päähän koskaan lähestyä, edes käsipäivää sanomaan..
  Niin ei tulisi niitä konflikteja, eikä olis vaaraa raippahippasista..

  Niin Että Sikäli, tälläistä tänään…

  Eikä tartte supon piitata tästäkään asiasta mitään, tää oli lähinnä tarkoitettu kevennykseksi…

 5. avatar Matti sanoo:

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1447562822877.html

  Toivottavasti järjestetään joulupatakeräys kerosiinia, napalmia ja ohjuksia varten!

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Mihinkä ihmeeseen sitä kerosiinia tarvitaan? Eihän ole lentokoneitakaan, noin ihan lenneltäviksi?

 6. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Ja jotta ei ihan paskanjauhannaksi muuttuisi juttu, niin lukekaapas TÄMÄ juttu iltasanomien sivulta

  2014 irakissa ja nyt löytyi Pirkkalasta….. Heh-

 7. avatar riitta nyqvist sanoo:

  So, so pojjaat, älkääs kuulkaas ny Supoa sättikö.
  Olen Supo-fani ollut siitä asti, kun ”jouduin” ko. tahon kanssa tekemisiin.
  Kohtelias ja komearaaminen suojelupoliisi oli vahtimassa silloisen puhemies
  Paavo Lipposen turvallisuutta.
  Paavo oli juhlatilaisuuden pääpuhuja,
  minun tehtävä juontajana oli esitellä etukäteen ohjelman kulku.
  Kertoa ulosmeno-ovet…
  Olisin niin mielelläni kartoittanut muutakin…
  Poliitikothan päättävät näistäkin pykälistä ja budjeteista.
  Ministeri Räsäsen ansiosta supistettiin kaksin käsin viranomais-
  kentän resursseja, nyt hän on oppositiossa kitisemässä resurssipulaa?!
  Riitta

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Niin silloin kun ei olla oppositiossa, ei nähdä omia virheitä….

   Parempi siis pysytella aina Positiossa! Joka toisaalta on vieras termi asialle, eli siis lienee parasta käyttää sivistys-sanaa konjunktiossa joosta esim A.Stubin mielilausetta siteeratakseni, ”täytyisi päästä konsensukseen” Voisi siis ilmaista sanan,; konsensus , merkityksellisyyttä asiassa.

   Ja sama suomeksi.:
   Nyt ei ole varaa olla puolesta tai vastaan, vaan koko suomen, mikäli haluamme olla vielä muutaman vuosikymmenenkin päästä suomalaisia, on vedettävä yhtäköyttä, ilman omia intressipyrkimyksiä, tässä pakolaisasiassa!

 8. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Ja Hartolassa alkaa sittenkin alaikäiseten yksin tulleiden vastaanotto pakolaiskeskukseen ja hyvinpä alkaa myös kotouttaminen.
  TÄSSÄ oiva esimerkki siitä kuinka Hartolassa suomenkieltä opetetaan lapsille Englanniksi!
  Naurettavaa… eikö totta….?

  • avatar Lenkkitossu sanoo:

   Taas meitä vedetään nenästä tai suorastaan kusetetaan. Kuinka monta kertaa olen Maahanmuuttoviraston twitter-sivulta lukenut tuon saman, että sinne ja tänne muodostetaan ryhmäkoteja alaikäisille ja yksin maahan tulleille turvapaikanhakijoille! Ja kun niitä turvapaikanhakijoita on sitten saapunut sinne vastaanottokeskukseen niin ei voi muuta kuin todeta, että kovin ovat irakilaisteinit aikaisin kehittyneitä; kaikilla 14-17-vuotiailla kasvaa jo parta ja viikset, ääni on möreä ja heidän iäkseen voisi heittää arvion jostain 25-35-vuoden väliltä. En ole kuullut, että Suomessa olisi vielä yhtäkään vastaanottokeskusta, jonne olisi ohjattu alaikäisiä. Tämä on petkutusta, jolla kunnat ja erilaiset yhteisöt saadaan vuokraamaan tiloja kun niitä muuten ei löydy. En tunne Hartolan syrjäkyliä kun en ole liikuskellut kirkonkylää kauempana, mutta tuli vaan mieleen, että Koitista ei ole kovin pitkä matka Nokan varikolle (matkan pituus on tietenkin suhteellinen asia). Sitäkään en tiedä mitä toimintaa Nokan varikolla on ja jos on niin aiheutuuko Koittiin sijoitettavista pakolaisista jonkinlainen riskitekijä? Ja vielä tuohon suomen kielen opetuskuvaan, joka oli Itä-Hämeen nettiversiossa: se oli ns. kuvituskuva, kuten kaikki tietävät. Minäkin ihmettelin, että miten arabilapsille opetetaan suomea englannin kielellä! Mutta totuus on tässäkin tarua ihmeellisempää, vai onko sittenkään? Syön hatullisen p—— (jätän kuitenkin sanomatta mitä p-kirjaimella alkavaa), mikäli Koitin Kepiläkoti Ry ottaa huolehtiakseen alaikäisiä, yksin Suomeen tulleita pakolaisia. Mikä on täysi-ikäisyyden raja esim. Irakissa? Onko se 30 vuotta? No, pianhan se nähdään. Mielellään sitä lapsia auttaisikin, mutta minun mittapuuni mukaan lapsia ovat alle 18-vuotiaat – vaikka en minäkään aikuinen ole muuten kuin ikäni puolesta. Mutta se on sitten toinen asia se…

   • Nokan varikolla on kaikenlaisia terroristien tarvitsemia hyödykkeitä, karnaatinheittimiä, kranaatteja ynnä muuta kivaa paukkuvaa kamaa, levällään bunkkereissa pitkin maastoa.
    Lisäksi siellä sijaitsee lennonvalvontatutka jolla vahditaan kaikkea lentotoimintaa sektorilla Hanko – Viipuri.
    Sitä tarkistellaan aina sillointällöin ja siksi suihkarit lentelevät täyttä vauhtia määräajoin puitten latvojen yli milloin mistäkin suunnasta. säikytellen kylän koirat aivan vaukoiksi.

    Ei tartte kuin katsella Google Earth ohjelmalla, niin saa selvyyden miten laajasta varikkoalueesta on kysymys.
    Ihmetyttää valtavasti että miksi ihmeessä puolustushallinto ei ole kieltänyt guuglea julkaisemasta niitä satelliittikuvia. Tämä ei ole ongelma vain pelkästään Hartolassa vaan kaikkien suomessa olevien varikkojen satelliittikuvat on kenenkätahansa katsottavissa, milloin tahansa Google-Earthilla.

    Kyllä Google pyynnöstä poistaa kuvat ja peittää ne vaalealla läiskällä, poistivat ne munkin tonttini kuvat kun esitin laskun 1000,- euroa kuukaudessa, tai kuvat pois ..ei näy streetwievitkään.

    Luulisi että kansalliseen turvallisuuteen liittyvät asiat olisi jo kohta tärkeitä suojeltavia, mutta taitaa mennä vielä joku tovi korvaa kaivaessa ja ilaisilla lounailla istuessa, ennen kuin mitään alkaa tapahtumaan?

    Jos edes silloinkaan….

    Että Sikäli..

 9. avatar Matti sanoo:

  Kysymys: Onko Suomessa vaikuttavat imaamit jyrkästi tuominneet Pariisin terrori-iskun?

 10. avatar Ilkka Uusitalo sanoo:

  Tässä on nyt vaihdettu juuri sellaisia viestejä kuin ISIS/Daesh on toivonut eli syytetään niitä jotka nyt pakenevat heidän hirmuvaltaansa. ISIS/Daesh tavoitteena on herättää epäluuloja eri uskontaja ja etnisiä ryhmiä edustavien ihmisten välillä ja valitettavasti se näyttää purevan moniin.
  Olisi korkea aika lopetaa tämänkaltainen kirjoittelu. On yksi asia puhua terrorismin vastaisesta toiminnasta ja toinen asia puhua maahanmuutosta. Niiden välille ei pidä vetää yhtäläisyysmerkkejä.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Voisikohan nyt Ilkka, kun kerran aloitti tuohon sävyyn, hieman perustella väitettään, hieman laaja-alaisemmin, niin että me muut syyllistäjätkin ymmärtäisimme, että kuinka ja ketä olemme syyllistyneet syyllistämään?

   Saahan sitä heittää jos jotain, mutta pitäis myös kyetä heitto perustamaan johonkin faktaan.
   Sikäli…jos sellaista on?

   • avatar kuningasjätkä sanoo:

    Vai meinaakko Ilkka että pitäisi suomen alkuperäiskansalaisten olla kusi sukassa ja turparullalla, kun väkeä lappaa vaatimaan oikeuksia ja palveluita ja joukosta on jopa löytynyt jo niitä joita ei tänne kaivattaisi.
    Nyt onneksi, liekö syynä Pariisin iskut, viranomaiset ovat alkaneet pikkuhiljaa heräämään ja ovat ottaneet muutamat asiat erityisylläpitoon.
    Mutta siitäkös närää on syntynyt, se kun kovasti pahoittaa mieltä, että ulkomaalaistaustaisilta henkilöiltä tarkistetaan papereita, ilman minkäänlaisia varsinaisia epäilyjä tai syitä.
    Vasta eilen iltapäivälehdessä oli juttu, kuinka jo suomessa pitemmän aikaa ja suomalaisnaisen kanssa naimisissa olevan irakilaismies, koki vainonsa välittämän tiedon mukaan nöyryyttäviä hetkiä, kun poliisi pyysi esittämään henkilötodistuksen.

    Mitä tää nyt on, suomalaisiltakin saatetaan kysellä henkilöpapereita sillointällöin, esim autoillessa ajokorttia tämäntästä.. mitä nöyryyttävää siinä on.
    Onnevaan jotenkin herkkähipiäisiä jotkut..

    Mielestäni niitä papereita pitäisi alkaa kyselemään useammin ja kaikilta vähänkin epäilyttävän ulkomuodon omaavilta. Saattaahan sitä joskus käydä niinkin, että löytyykin jotain, mitä vaikka etsittiin…

    Suurissa joukoissa ei kaikki aina ole sitä mitä väittävät olevansa. Niin siinä kävi sen pirkanmaallakin pidätetyn sotarikollisen kanssa. Oli tullut hirmuvaltaa pakoon tänne, mutta totuus olikin toinen…

    Mutta ehdottomasti vaadin, että EIVÄT tavalliset kansalaiset ala leikkimään salapoliisia tai perustelemaan kodinturvajoukkoja tai muita rangaistuspartioita.
    Tarkastusten tekeminen ja turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu poliisille, rajavartijoille ja kaikille niille joiden varsinaisia tehtäviä ne ovat, ja johon he ovat saaneet koulutuksen. Päättäjille kuuluu päättää asioista, että näin myös tapahtuisi!

    Että Sikäli..

 11. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro!
  Tuosta papereiden tsekkauksesta tuli mieleeni
  työmatka Pariisissa 80-luvulla.
  Kaupungin kauppakaduilla oli heitetty pommeja, Eiffel
  suljettiin räjähde-uhan vuoksi jne.
  Jouduin useamman kerran päivässä kaivamaan passiani
  tarkistettavaksi.
  Mm. messualueella, julkisiin tiloihin, tavarataloihin mennessäni.
  Eipä tuo sielua raapinut,
  päinvastoin, tunsin oloni turvallisemmaksi,
  aattelin jot hyvä kun ihmisten turvallisuudesta huolehditaan.
  Riitta

  • Kävin tänään Joutsassa ostoksilla, koska Hartolassa ei juuri kauppaliikkeitä ole, siis sellaisia joista saisi muutakin kuin maitoa ja makkaraa, muovipaketeissa. Joutsaan ex. hotelli Joutsenlammen tiloihin majoitettujen pakolaisten bussikuljetus oli saapunut ostoksille. Oli ilmeisesti paikallinen sos. tsto. maksanut oleskelu-päivärahat ja pitihän mitä ilmeisimmin nuortenmiesten päästä ostoksille ja siinä sivussa pelaamaan ihmeellistä hedelmäpeliä paikalliseen K-markettiin.
   Siinä eläkeläismummot odottelivat tuskastuneena jonottaessaan pääsyä eläkkeitään tärväämään rayn pelimaailmaan, mutta turhaan kova säpinä oli päällä, kun parrakkaat alaikäiset pelailivat pokeria ja touhusivat muuta mukavaa.
   Sitten käväisin paikallisessa alkoholimyymälässä hankkimassa keskiviikkosauna-tarpeita ja katseeni osui arabian ja muiden maiden kielisiin pelisääntö-blakaatteihin, joissa huomasin, ettei niissä ollut sanaakaan suomeksi..
   Mietin tässä nyt olisiko syytä nostaa juttu esiin paikallisrasismista, koska suomenkielinen ohjeistus asioihin puuttui täysin.

   Onhan sen oltava rasismia paikallista väestöä kohtaan kun samassa lapussa jossa arabiaksi ja sun muuksi kieleksi käännetyissä teksteissä luetellaan säännöt joilla viinaa myydään tietynikäisille, mutta suomeksi sääntöjä löydy mistään..

   Olemmeko me siis eriarvoisia ja pitääkö olla sanakirja mukana kun seuraavan kerran menemme Alkoon?

   Sikäli ihmetyttää, että miksi alkoholiliikkeessä yleensäkin pitää olla tuollaisia tekstejä, eikös mulsimeilta ole alkoholi kielletty?
   Eikö olisi viisaampaa alkolta kieltäytyä myynnistä totaalisesti, jos ostaja on mulsimi?

   Vai onkse niin ettei ällah tai mikä sälläh se nyt oli , näekään mitä pohjoisen mailla puuhaillaan kun Hänen katseensa on ain suunnattu kohti mekkaa…?
   Suomessa sanonta ”Jumalan selän takana” saattaa iskostua myös vierasmaalaisiin, joten;
   Oikeesti vois älläh-sällähkin, kyllä hiemasen käännellä päätään joskus, ja hommata vaikkapa muutaman yökiikarin, että voisi tarkkailla hieman yöaikaankin mitä hänen oma porukkansa touhuilee…

   Että Sikäli…………..

 12. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Noista passintarkastuksista. Tulimme Turkista, puolisoni oli mennyt passintarkastuksesta läpi, muutamia henkilöitä meni Hänen jälkeensä. Tuli minun vuoroni. Huomasin, että olin ojentamassa passintarkastajalle puolisoni passia. Tuiman näköinen ukko syynäsi minua moneeen kertaan-aattelin kuinkahan käy-ja lätkäisi leimat. Jos minua ja vaimoani sanoo joku samannäköiseksi se on loukkaus vaimoani kohtaan. Että sellaista passintarkastusta.

  • Tais olla sellainen samanlainen juttu niinkuin suomen liikennepoliisista liikkuu, ”yksi osaa lukea vaan ei kirjoittaa, toinen kirjoittaa vaan ei lukea ja yleisesti kukaan ei osaa puhua kuin suomea, paitsi harva tankeroenglantia..
   Toimipa siinä sitten…

 13. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro Lauri!
  Tapahtuiko tuo kertomasi passintarkastus Turkin vai Suomen
  tullissa?
  Riitta

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Kyllä mä kuvittelisin että Turkissa, sillä eihän Suomen tullissa ole tuimailmeisiä tyyppejä, paitsi silloin kun syynätään kasseista viinaa ja tupakkia….
   Suomessahan riittää kun näyttää kansikuvaa passista ja kun siinä lukee EU tai Fin. niin kukaan ei viitti katsoa pidemmälle…

   Mutta kertokoon Lauri faktat..

   • avatar riitta nyqvist sanoo:

    Moro kuningasjätkä!
    Sillä kyselin, kun omalla kohdalla kävi ni, aikana jolloin Tallinnan risteilylle
    vaadittiin voimassa oleva passi vaikkei olisi rantautunutkaan ostoksille.
    Tuima tarkastaja stoppasi matkani alkuunsa,
    oli mennyt pari päivää aiemmin passi vanhaksi.
    Ei auttanut, vaikka lupasin pysyä laivassa koko matkan.
    Lahjoitin oman ja ystävättäreni liput +hytin peruutuspaikkoja
    jonottavalle virolaisnaiselle.
    Hän kiitteli kyynelehtien, oli kuulemma viikot Suomessa
    töissä ja kova koti-ikävä, varsinkin lapsiaan…
    Ystäväni soitti miehelleen
    – Paas kulta sauna lämpiämään ja skumppa kylmään,
    ollaan Riitan kanssa puolen tunnin kuluttua kotona.
    Mies, – Olipas lyhyt Tallinnan risteily.
    Ps. Tuon keikan jälkeen mulla oli ”passintarkastus”
    ystävättären toimesta jo ennen sitä virallista…
    Riitta

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   No Turkin. Suomessa ei passintarkastuksessa näkynyt ketään.

 14. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Tapahtui siis takaisintullessa. En nähnyt passintarkastuksessa Suomen päässä ketään-vain pimeitä koppeja. Muutama tullimies nojaili seinään. Menomatkalla kyllä Suomessa syynättiin kovinkin tarkkaan.

 15. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Kiitos Lauri vastauksestasi.
  Suomessa ovat mielestäni tulli, rajavartijat, poliisit kentällä
  luotettavia, koulutettuja ja työhönsä paneutuvia.
  Oletan että passintarkastuksessa pimeistä kopeista huolimatta
  valvonta taustalla toimi.
  Riitta

  • Todellista paneutumistapa juu..
   Kun maailma elää 365/24/7, niin suomi elää 260/8/5 ajanjaksoissa – arkipyhät ym..
   Jos tuntee sydeemin, niin on helppo tulla.. kenen vaan..

   Ja sitten on pari paikkaa suomessa, missä voi tulla ja mennä milloinka vaan, kuka vaan ja tuoda tai viedä mitä vaan, eikä ole kuin kamerat vahtina, ja niidenkään nauhoja ei kukaan katsele, kuin sitten vasta kun tai jos jotain sattuu…

   Utsjoki ja Kilpisjärvi, siinäpä ne…

   Nimittäin kokemusta on jonkin verran..

   Ihan oikeesti hei.. sen korvan kaivamisen olisi syytä loppua jo heti huomenissa, sillä voi olla että jotain saattaa sattua oikeasti ja onkse sitten kivaa, kun jo on varotettu?

   Tunnettu tosiasiahan on , viimeaoikoina ollut, ettei virkamiestä saa neuvoa, saati sitten auttaa, monesti on tuttu tilanne ollut. Viimeksi tää Nuuksion juttu, olis apua tarjonneet eräät tahot, mutta eipä kelvannut ja sitten kävi kuin kävi.

   Ota neuvosta vaari, neuvottiin jo koulussakin aikoinaan, miksi suomalainen virkamies on niin mahtava ja uppiniskainen eläjä, ettei neuvosta vaarin ottaminen kelpaa? Ei ainakaan silloin kun neuvo tai vinkki tulee kansalaiselta?
   ……………..

   Että Sikäli…

   P.S Kaikki hommat ei ratkea raamattua lukemalla ja rukoilemalla, vaikkakin P.Räsänen taannoin niin väitti.
   Suomen turvallisuuden alasajosta saamme kiittää monia tahoja, mutta kaikkein eniten kyseistä Ex-ministeriä eritoten..
   Myönnettäkön että oli siinä sopassa hämmentämässä vasemmisto ja ruotsinkielisetkin…

   Nytpä onkin sitten mukava huudella puskasta ja osoittaa sormella kun ei enää mahdeta mitään, mutta näinhän sääntösuomessa on ennekin menty aina perse-edellä puuhun…..ja tultu pää edellä alas…

   Mutta onneksi sentään meillä on koko Euroopan-Unionin laajuinen muovi-joulukuusien fatalaatti ongelma, jonka vuoksi voidaan ikävät asiat siirtää tuonnemmaksi pois kansalaisten mielistä!

   E.S…..

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Kaikilla ihmisillä, myös virkamiehillä on omat heikoutensa. Jouduin jo ensimmäisessä työpaikassani nuorena miehenä tekemisiin ”helsingin herrojen kanssa”. Rahalla ja muulla maasutuksella on taivaallinen valta. Se kyynisti. Niin herroilla kuin narreillakin on kaikilla hintansa. Suunnittelin joskus, että kirjoitan kirjan kun jään eläkkeelle siitä mitä olen päässyt työelämässä näkemään ns kulissien takaa. Mutta mitä se auttaisi-ei mitään.

 16. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro!
  Olen kasvatettu siihen uskoon, jotta oma mielipide on uskallettava sanoa
  silloin kun tuntuu siltä, et asiat eivät nyt mene oikein.
  Oman pään kanssa on silloin helpompi elää.
  Siitä kirjan kirjoittamisesta Lauri, kyllä ihmisiä kiinnostaa
  lukea kirjoja myös väärinkäytösten paljastamisesta.
  Kävin kirjastossa varaamassa Nykäsen Harrin ”Likainen Harri.”
  Oli kaksikymmentä varausta…
  Riitta

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Olen lukenut kyseisen Nykäsen kirjan, varasin heti kun luin ensimmäisen tiedon kirjan julkaisusta, joten sain sen ensimmäisenä. Tiesin, että meno on korruptoitunutta varsinkin poliittisten nimitysten kohdalla. En myöskään yhtään ihmettele Hämeen Sanomien ”valikoivaa” uutisointia, koska Hesarin päätoimittajiinkin pystyttiin vaikuttamaan. MM Kalevi Sorsan asuntokauppoja ei saanut tutkia. Olen usein sanonut, että tieto lisää tuskaa, sai joskus nuorempana kuuntelemalla liikakin.

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Uskon, että H Nykäsellä on niin vankat aineistot niistä jutuista jotka HS jätti julkaisematta tai julkaisi mieleisenään, että Hän uskaltaa mainita useimmat ”rötösherrat” nimeltä vaikka ovatkin vielä elossa. Omat tietoni perustuvat näkemään ja kuulemaan, jolloin en voisi käyttää oikeita nimiä. Kertoisivat enepi maan tavasta. Sekä valtionhallinnossa, että eräässä kaupungissa. Sanoin jo töissä, että jos kirjoitan mainitsen yhden todellisen nimen. On valitettavaa, kun kuulin, että moinen ”vilunkiville” on jo kolmannessa työpaikassa sen jälkeen kun Hänen kanssaan asioin. Tehtävät joita Hän hoitaa ovat vastuullisia ja vaativat ehdotonta rehellisyyttä. Ukolla on erittäin vakuuttava ”supliikki”, jolla huijaa esimiehiään.

 17. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Jos tälläinen toiminta lisääntyy, niin voi käydä niin että sananlasku; ”Maassa maan tavalla” , tulee maahanmuuttajien keskuudessa väärinymmärretyksi ja sitten ollaankin ihan kusessa.

  Kenenkään suomalaisen ei pidä ryhtyä protestoimaan itsenäisesti tai joukolla jutun osoittamalla tavalla. Protestoimiskanavia on muitakin kuin konkreettiseen väkivaltaan liittyvä pelotteluprotestointi.
  Ei näin pienellä kansalla, kuin Suomi, ole varaa lähteä tälle tielle.

  Vaatikaa viranomaisilta toimia, ettei invaasio kasva liian suureksi, mutta älkää toimiko itse muuten kuin sanan voimalla…

  Ken miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.
  Sanansäilä on paljon tehokaampi ase.

  Sananvapaus meillä vielä on. käyttäkää sitä!

  Mielestäni jutun kaltaisten tekojen rangaistuksena, syyttäjän vaatima 3 vuotta ja käräjäoikeuden langettama 1 vuosi, ehdotonta vankeutta on aivan liian pieni rangaistus tuosta.

  Sikäli kun tuomiosta vielä saatetaan valittaa hoviin joka määrännee ainoastaan yhdyskuntapalvelua…

  Että Sikäli..

 18. avatar Lenkkitossu sanoo:

  Olet oikeassa, Kuningasjätkä, siinä, että kenenkään ei pidä ryhtyä protestoimaan tuolla tavoin kuten linkittämässäsi jutussa on tapahtunut. Viranomaisille kuuluu turvallisuuden takaaminen kansalaisten keskuudessa.

  Itse olin menossa asioimaan Heinolaan marraskuun alussa, mutta peruinkin sitten menoni. Sitä ennen soitin Heinolan poliisiasemalle (tai itse asiassa puhelu yhdistyi Lahteen) ja kysyin onko Heinolassa turvallista liikkua edes päiväsaikaan ja mitä voin itse tehdä turvallisuuteni eteen muuta kuin näyttää mahdollisimman köyhältä ja kipeeltä (nämä ”edut” minulla on jo luontaisesti, joten ei tarvitse teeskennellä ja olen vielä harvinaisen ruma naisihminen, joten ei ”niinku olevinaan” tarvitse pelätä ”sitä”) etten tule pahoinpidellyksi ja ryöstetyksi pakolaisten toimesta. Toki jokainen SUOMALAINEN tietää, että teräasetta ei saa kantaa mukana yleisillä paikoilla, mutta kysyin poliisilta (joka muuten erittäin empaattisesti kuunteli minua, kiitos vaan kärsivällisyydestä) voinko puolustautua esim. hiuslakkasuihkeella. Poliisi antoi siihen luvan, Eli minulla saa olla taskussa hiuslakkasuihkepullo ja voin sitä tarvittaessa käyttää itseni puolustamiseen.

  Niin… se mitä halusin lyhyesti kirjoittaa tämän monisanaisen prologin jälkeen oli se, että vaikka en hyväksy aktiivisia, provokatiivisia, väkivaltaisia menetelmiä maahanmuuttajia vastaan niin olen sitä mieltä, että meillä jokaisella täytyy olla oikeus puolustautua, jos meitä vastaan hyökätään – ILMAN, että meidät syyllistettäisiin siitä. Eikös nykyisin rikoksen uhrin asema ole erittäinkin heikko verrattuna rikoksen tekijän asemaan?

  Tuosta sananvapaudesta tai sen olemisesta olen nyt eri mieltä kanssasi. Meillä EI ole sananvapautta ja tämän syksyn aikana olemme yhä useammin törmänneet tilanteisiin, jossa sananvapauttamme rajoitetaan. Tulisi liian pitkä juttu kirjoittaa koko tarinaa, mutta totean tähän, että esimerkiksi Heinolan Opekon tiloissa toimivassa pakolaisten vastaanottokeskuksessa työskentelevillä vapaaehtoistyöntekijöillä ei ole juuri mitään kanavaa mitä kautta he pystyisivät puolustautumaan maahanmuuttajien hyökkäyksiltä. He eivät saa kertoa julkisuuteen mitä Opekon alueella tapahtuu. Ja siellä on todella surullisia tarinoita kerrottavaksi – enkä tarkoita pakolaisten ”tarinoita” vaan sitä millaisissa olosuhteissa suomalaiset vapaaehtoistyöntekijänaiset joutuvat työskentelemään. Se EI ole vapaaehtoistyötä sen jälkeen kun sinne on sitoutunut menemään. Uupuneet ja itkeskelevät naiset eivät saa kertoa asioista ulkopuolisille vaitiolovelvollisuusvalan vannottuaan. Olen syvästi järkyttynyt niistä kertomuksista, joita julkisuuteen on tihkunut. Ja sama meininki on todennäköisesti muissakin vastaanottokeskuksissa.

  Eli se siitä sananvapaudesta

 19. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Lenkkitossu kirjoittaa mm. ”Eikös nykyisin rikoksen uhrin asema ole erittäin heikko
  verrattuna rikoksen tekijän asemaan.”
  Hyvä huomio.
  Ihmishengen ja muun fyysisen koskemattomuuden ”suojalaeista”
  löytyy norsun mentäviä aukkoja,
  joita hyödyntävät kallispalkkaiset juristit.
  Puolustaessasi itseäsi tai läheisiäsi vaaratilanteessa,
  jos viranomaiset eivät mm. resurssipulan vuoksi
  ehdi ajoissa paikalle,
  löydätkin itsesi leivättömän pöydän äärestä
  – syyllisenä.
  Riitta

  • Muistanpa tässä kerran lukeneeni tapauksesta pohjanmaalla, jossa kiinteistönomistaja heräsi keskellä yötä kummalliseen kolinaan ja paukkeeseen. Ikkunasta ulos pihan liittymän läheisyydessä olevan autotallin suuntaan katsellessaan hän huomasi kuinka mieskaksikko yritti murtautua autotalliin.
   Kiinetistönomistaja soitti hälyytyskeskuskeen ja ilmoitti asiasta, mutta hänelle sanottiin että poliisilla on nyt muita kiireitä ja he tulevat kun niiltä kiireiltään kerkeävät.
   Aikansa odoteltuaan ja useita soittoja soitettuaan kiinteistönomistaja soitti hälyytyskeskukseen, kertoi siinä puhelussaan, ettei nyt mitään kiirettä enää ole, sillä ”suolasin ne murtomiehet haulikollani ja ne nyt pötköttävät kuolleena autotallin ovella”.. viisi minuuttia meni ja poliisipartio tuli paikalle ja otti tekijät kiinni verekseltään paikanpäältä, elävänä……

   Aikanaan kun käräjiä käytiin sai kiinteistönomistaja 1500 euron sakot viranomaisen harhauttamisesta ja vahingonteosta, joutui korvaamaan kolmetuhatta euroa murtomiesten oikeudenkäyntikuluja ja murtomiehet saivat 3 kk ehdonalaista… joka Hovissa muuttui 30 tunniksi yhdyskuntapalvelua…

   Kysymys kuuluu, Suomiko kaikkine sääntöineen on oikeusvaltio?

   Epäilenpä ettei…

   Että Sikäli..

 20. Lisään tähän vielä senkin, että tekijät, eli siis teosta epäillyt olivat, kas kummaa, ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, tosin jo jonkin aikaa asusteltuaan suomessa, suomen kansalaisiksi otettuja.. ja aiemminkin syyllistyneitä saman kaltaisiin rikoksiin suomessa.
  Hovioikeus perusteli tuomioihin liittyviä alennuksia ”tekojen toistuvuudella”, eli antoi syytteistä paljousalenmnusta, koska samankaltaisia rötöksiä oli niin paljon samassa oikeudenkäynnissä…

  Aatelkaas, Suomi on maailman ameriikkalaisin maa, jopa ameriikkaölaisempi kuin USA ja kun jenkeissä tuollaisesta toiminnasta saisi vähintään 55 vuotta linnaa, niin suomessa saa vain 30 päivää yhdyskuntapalvelua….

  Niin että sitä mä vaan, että tuomarit vaihtoon ja heti!

 21. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mittavien konsernialijäämien( joka siis erään aiemmin aiemmassa yhteydessä, erään kirjanpitäjän mukaan,Ei ole kunnan, kuntalaisilleen järjestelemää velkaa, vaan ihan jotain muuta kivaa..) kanssa painiskelevaa Hartolan kuntaa harmittaa, kun ei rahaa tule tuutista , josta nyt jaellaan muuten kaikille jotka vaan haluavat ottaa pakolaisia vastaan.
  Alijäämäisestä taloudesta kärsivän Hartolan vuokratalot oyn asuinhuoneistoista torin reunalla 59 huoneistoa kolisee tyhjyyttään, kun kunnan viskaalit keksivät keinon millä asukkaista päästä’än eroon. laitettiin lemmikkieläinmaksu, eli siis ylimääräinen vesimaksu kaikille koiran omistajille. Nyt koiran omistajat ovat muuttaneet muualle, joten konkurssi uhkaa.., siis sikäli jos ei jostain löydy maksavia asukkaita tai asukkaita joiden asumisen maksaa joku muu…
  Mutta ei hätää pakolaisten hätämajoituksessa on pelastus.
  Hartolan kunta aikoo vuokrata toritalon, aivan ydinkeskustasta pakolaisille. Eikö olekin kiva juttu. Hartolan kuningatar M. Olenius keksi, että kun kunnan omistamaa perämettää tai edes perärämettä(tippavaaran lomakiinteistöalueelta) ei saada kaupaksi, niin myydään keskustaajama, ihan sama kenelle, kunhan vältytään siltä, että konkurssi uhkaa, jo kohta koko kuntaa.
  Naapurikunnat ovat jo saaneet yltäkylläisyyttä maahanmuuttajista, siksi kateellinen Hartolakin haluaa osansa, maksoi mitä maksoi..

  Asiasta lähemmin voit lukea Itä-Hämeen sivuilta.

  Hartolahan on kovasti kuuluisa haarkitsemattomista lehmäkaupoistaan, niin vesiosuuskunta-, koulurakennus-, ja monissa muissakin asioissa. joten kaikki valtion suunnasta tuleva rahoitus on tarpeen, että vajaan kolmentuhannen asukkaan kunta voisi säilyttää edes osan kunnallisista palveluvelvoitteistaan.
  Tämä on tärkeä seikka sikäli, että onhan Hartola julistautunut Suomen tasavallan sisäiseksi Kuningaskunnaksi ja mitäs siitä seuraisi imagolle, joka lähes nyt yksinomaan perustuu suomen suurimpien yksipäiväisten syysmarkkinoiden tyyssijan pitopaikan olemassa oloon. Muutenhan tää kuningaskunta alkaa jo murenemaan, sillä kirkkokin on jälleen muutaman sadan vuoden erityisoikeuksien jälkeen yhdistetty takaisin Sysmään, on jopa yhteinen kirkkoherrakin….

  Niin että onhan se kiva kun Hartolan väkiluku lisääntyy keinolla millä tahansa, mutta onko hyötyä siitä kenellekään, varsinkaan niille jotka ovat alkuperäisväestöä, että palveluiden tarvitsijat lisääntyvät, mutta samalla veroa maksavat pysyvät ennallaan tai jopa vähenevät edelleen, niinkuin on jo ollut pitkäänkin…

  Jotenkin tuntuu etteivät nykyiset päättäjät ole oikein perillä kaikista asioista asiaan kuuluvalla tavalla, jos ovat olleet sitä koskaan?

  Että Sikäli………

 22. avatar Matti sanoo:

  Nythän ei ole kyse lehmän kaupoista vaan pakolaiskaupoista…… Iso bisnes!!! Lisää työpaikkoja !!!!!

 23. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Nii, onkstää ninku että ” Hei me tienataan tällä”
  Aika jännä tilanne, sikäli, että kasvavaan vanhuspalveluongelmaan ei saada lisämäärärahoja eikä lisää henkilökuntaa, mutta annas olla kun on pakolaisia saatavissa, niin jopa löytyy. Esim Lahdessa vanhusten palveluyksikkönä toiminut Tapanilakoti lakkautettiin ja nyt sinne sijoitetaan pakolaisia asumaan. Entäs sitten kun pakolaisväestö ikääntyy ja vaikkapa dmentoituu löytyykö sittenkin palveluita, vieläpä omalla äidinkielellään, suomalaisethan saavat harvoin nykyään esin hoitopalveluita omalla äidinkielellään kun lääkärit tuodaan virosta tai venäjältä ja he puhu hoono soomi…

  Mitäpä jos tehtäisiinkin niin, että suomenkielistä hoito- ja lääkintähenkilöstöä lisättäisiin suomenkilisille ja nämä hoonosoomihenkilöstö siirrettäisiin palvelemaan hoonosoomi maahanmuuttajia.

  Nääs jos nykytilanteessa minä menen vaikkapa PÄKSiin ja siellä on vastassa hoonosoomi virolainen lääkäri, niin taatusti minä en saa tulkkauspalveluita, niin että ymmärrettävästi kykenen kommunikoimaan lääkärin kanssa, siten että minä ymmärrän mitä lääkäri sanoo ja lääkäri, mitä minä sanon. Muunkielisille tulkkaus järjestetään jos he sitä pyytävät…
  Tasa-arvolaissa kuitenkin on pykälä joka antaa mahdollisuuden saada terveyspalveluita omalla äidinkielellään, mutta se ei koskene kuitenkaan kantaväestöä… Onko tämä jonkinasteista syrjintää, eli siis rasismia?

  Että Sikäli..

  P.s. Otin esimerkiksi itseni, en korostaakseni mitenkään omaa egoani ja vaatimuksiani, vaan ihan vaan esimerkiksi. Olisin voinut käyttää esimerkkinä mielikuvitushenkilöäkin vaikkapa ”Matti Meikäläistä”..E.S….

 24. avatar Lenkkitossu sanoo:

  Minulle ei tule Itä-Hämettä postilootaan (vai tuleeko muillekaan nyt postilakon aikana?), joten luin lyhyen tiedotteen Hartolan kunnanhallituksen kokouksen päätöksistä lehden nettiversiosta. Olenko ymmärtänyt väärin, kun tulkitsen, että siinä sanottiin, että Hartolan kunnanhallitus ei tehnyt päätöstä Kiinteistö Oy Kuninkaanpitäjän asuntojen kohtalosta vaan palautti asian valmisteluun, jotta muitakin vaihtoehtoja tutkittaisiin ennen lopullista päätöstä.

  Tarjolla oli jo kolme vaihtoehtoa tyyliin: rutto, kolera ja mustasurma, joten oikean ratkaisun löytäminen tai valitseminen on yhtä vaikeaa kun itselläni 10-vuotiaana kun sain markan viikkorahaa ja piti miettiä ostanko viisi karkkiaskia, 10 tikkukaramellia vai laitanko rahan säästöpossuun.

  Minun käsittääkseni pakolaisten ottamisesta ei vielä tehty päätöstä. Ja oma mielipiteeni, jonka kerron vaikkei sitä minulta kysyttäisi, on että… no, enpä taida kertoakaan, kun eräs hartolalainen, hyvin arvostetussa virassa oleva henkilö minulle vasta eilen sanoi, ettei ole pahempaa rasistia koskaan kohdannut kuin mitä minä olen. Minä sanoin, että en minä ole rasisti vaan minä pelkään…! Ja en varmaan ole ainoa lajiani.

  Sitäpaitsi taas ikäviä uutisia lehdessä tänään turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Ja kun he eivät edes tiedä tekevänsä väärin. Mukamas. Jos eivät oikeasti tiedä niin heidän paikkansa ei ole suomalaisessa yhteiskunnassa. On vaikea opettaa vanhaa koiraa istumaan toisella tavalla – kuuluu sanonta, ja kuka edes haluaisi nähdä…

 25. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Pelolle ei ole syytä antaa siipiä..
  Kotiaan, henkeään ja omaisuuttaan pitää saada puolustaa, mutta harkiten sittenkin.

  Tietenkin noinkin suuressa joukossa on mätämuniakin, jotka tekevät rikoksia jopa, no ei silti kaikki varmaan ole niitä. Onhan meissä kantaväestössäkin pieni osa sellaisia jotka eivät ymmärrä lakien tarkoitusta. Joten ei pidä yleistää Ei ne varmaankaan kaikki maahantulijat ole roistoja.

  Olihan meillä jonkinaikaa sitten tää ihan kotoperäinen Romaniongelma, siinä 60-70 luvulla, mutta nyt kukaan ei puhu ”Kotoperäisistä mustalaisista”

  No vapaa liikkuvuus euroopan unionin alueella, on tuonut monia lieveilmiöitään, sille pitäisi tehdä jotain, kun vielä kerkeää…

  Nyt vaan pitäisi ihan jo heti rajalla tsekata tulijoiden historia, kunpa vaan siihen olisi kehitetty järjestelmä.
  Paras pelote maahanmuuttajille varmaankin olisi karkoitus, ihan ensimäisestä rikkeestä. Se kannustaisi elämään kunnollisesti.

  Mutta myös suomen kantaväestölle pitäisi antaa kunnollisia penalteja, jos syyllistyvät omavaltaiseen voimankäyttöön tai mielivaltaan pakolaisia tai muita etnisiä vähemmistöjä kohtaan

  Ei pidä antaa kuvaa maahanmuuttajille, että maan tapa on heitellä polttopulloja ja käyttäytyä sopimattomasti, kun halutaan protestoida.
  Edelleenkin korostan sitä seikkaa että paras tapa jos protestoida pitää, on sanansäilä, eli siis julkinen media ja sananvapaus, mutta sitäkin kohtuudella ja yleistämättä käytellen..

  Että Sikäli

css.php