Hyvää itsepäisyyspäivää.

Suomen sää vaihtelee, niin kuin suomen hallituksen toimenpiteet laman, soten  ja talouden elvytystoimien kanssa.

Uskomatonta mutta totta, alkaa olla joulukuu jo puolessa välissä ja taivaalta satelee vain vettä ja loskaräntää. Lumesta tai pakkasista ei ole tietoakaan. no toisaalta näin valtatien varressa asuvalle ja lumitöhin kyllästyneelle, ei niistä niin väliä olekaan.

Olen tässä toivonut jo pitemmän aikaa sitä, että saisi jo pikkuhiljaa alkaa tulemaan se ilmastomuutos, josta niitä päästömaksuja on kohta kymmenisen vuotta maksettukin !

Nyt näyttäisi sille, että toiveet ovat toteutumassa…

Tänään Hartolassa oli +7 asteen lämpötila, eli remontin teko jatkuu pelkissä kalsareissa ja t-paita päällä, kun muuten tulee hiki töissä…

Yhteiskuntasopimus kaatui, ok sehän olikin odotettavissa, no ei hätää varasuunnitelma olikin jo tehty, palkansaajat ja eläkeläiset maksavat jälleen viulut, niinkuin aina ennenkin, olipa hallitusvastuussa sitten porvarit tai vasemmisto!

 

Olisipa joskus  virkistävää lukea vaikkapa että tälläkertaa leikataankin, ei palkansaajilta vaan niiltä jotka eivät pääasiallista tuloaan maataloudesta saa, eli näiltä okyrikkailta maanomistajilta, joilta leikataan kaikki maatalous- tai pinta-alalisät pois.. Mutta hys-hys, eihän tälläistä voi tapahtua,ainakaan tämän hallituksen aikana, eikä muidenkaan… koskaan.

Sillä…

Aina on olemassa kansalaisryhmiä, joilta on paljon helpompi ottaa pois, kuin erityis-suojelusta nauttivat…

Tällähetkellä päivän tärkeimpiä puheenaiheita, on ollut, kuka sai kutsun presidentin pikkujouluihin ja kuka ei.., millaisessa puvussa kukakin fröökynä sinne menee ja mokaako Matti bileissä ja lähteekö Piia taksilla kotiin kesken pikkujoulujen?

Kirjoitin tuohon ylle sanat ”Presidentin pikkujoulut” koskapa ei muista juhlista nyt voine olla enää kyse, sillä itsenäisyyspäivän muistojuhlakin alkaa olla niin kulunut fraasi.. Koska emme me enää itsenäisiä ole.

Brysselissä päätetään jo kohta sekin mistä kana kusee.

Moskovassa päätetään se voiko Suomi määrätä sotilaallisesta suuntautumisestaan vai pitääkö pysyä Joo-Joo maana edelleenkin

ja

Ameriikassa päätetään millaisella korolla suomi saa velkaa tarvitsemaansa lisälainaan, että saa matu-invaasion kulut maksettua….

Mitä ihmeen itsenäisyyttä se on?

———————-

Tänään siis valtakunnan kerma eli siis herrat ja narrit kokoontuvat presidentin palatsiin viettämään vuotuisia pikkujoulujaan, boolin ja pikkunaposteltavan merkeissä, pukeutuneina kuka millaisiin röyhelöihin tai frakkiin.

Päivällä taasen oli Hurstin järjestämät kyöhien pikkujoulut torilla jonne meni myöskin Paavo Arhinmäki (vas ) nappaamaan oman osansa köyhien hernekeitosta, on se niin ahne mies.. Taisipa siinä jälkiruuaksi , noin niinkuin köyhille hengenravinnoksi, murjaista pari vitsiä siitä kuinka he(vasemmistoliitto) ollessaan edellisessä hallituksessa , hoitivat maan asioita paljon mallikkaammin, kuin nykyhallituksen suhertajat.

Noo asiasta voidaan olla montaa mieltä, mutta ainakaan silloin ei soudettu ja huovattu vaan kansalaisten oikeuksien heikennyspäätökset pitivät  laakista …

Siis hyvää itsepäisyyspäivää vaan kaikille tasapuolisesti.

Kun niin monen syyn takia emme enää ole itsenäisiä sanan varsinaisessa merkityksessä, niin olkaamme edes itsepäisiä.

Olemalla suostumatta kaikenmaailman sääntösuomen koukeroihin joita eteemme tuputetaan alati kiihtyvällä tahdilla.

En siis suoraa kehoita ketään varsinaiseen kansalaistottelemattomuuteen, mutta kehotan käyttämään ihan omaa järkeä, silloin kun hiemankin alkaa tuntumaan että siihen olisi tarvetta.. Nimittäin oman järjen käyttöön, jos sitä kenellä vielä on!

 

Siis Hyvää Itsepäisyyspäivää! Viel kerran

Että  Sikäli….

 

Ps. Finlandia/Inflandia

 

Oi suomi katso sinun päiväs koittaa, palkkatyön uhkat karkoitettu koht on pois, oi suomi katso, näytit maailmalle, sä kuinka elvytit orjuuden…….

 

jatkakaa-

8 kommenttia artikkeliin “Hyvää itsepäisyyspäivää.”
 1. avatar Magnus Stultus sanoo:

  Ihmeteltävää tosiaankin Matti ei mokaillut juhlissa, ellei sitä fifty-siksty letkautusta lasketa, tai sitä, että Matti tuli autolla juhliin, vaikka oli Hjalliksen etkoilla nauttinut skumppaa, Piia teloi varpaansa kompastuessaan linnan sisään tulo aulan rappusissa röyhelö hameeseensa, Mutta yksi moka sentään sattui hotelli Kämpin portsarille, hän päästi ala ikäisen Robinin linnan juhlien jatkoille ravintolaan. Robin on syntynyt 24.8. 1998 joten hän on 17v.3kk. ja 12 päivän ikäinen. Ravintola- ja alkoholi laki kieltää yksi selitteisesti ala ikäisten pääsyn ravintolaan, ellei kyseessä ole yksityis tilaisuus ja siitähän ei liene ollut kuitenkaan kyse.
  Mielenkiinnolla seuraan kuinka Helsingin alkoholi tarkastajat suhtautuvat tähän tapaukseen, koskapa he niin aktiivisesti ovat muutoinkin valvontaansa suorittaneet. Toivoisinpa että ainakin jonkinlaista raporttia saataisiin luettavaksi.
  Hyvää nk. itsenäisyys päivää myöskin minulta.

  T. Magnus

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Kaipa sinne anniskeluravintolaan voi alaikäinenkin päästä täysi-ikäisten seurassa. tarjoiluhenkilökuntahan valvoo lopultaan ettei Hän nauti kuin punaista Jaffaa. Enempi minua häiritsee näissä teennäisyyden kekkereissä (Linnan Juhlat), kun sinne vuodesta toiseen astelee henkilöt, joille on asemansa puolesta myönnetty (esim valtioyhtiön johtajuus) myönnetty joku suurristi. Protokollan mukaan Hänet sinne kutsutaan, vaikka Hän toimillaan olisi myöhemmin ajanut yrityksen esim ulkomaalaisomistukseen. Näitä helyjähän ei kait pyydetä takaisin, vaan kantajansa saa ”ylpeänä” kantaa niitä hautaan asti.

 3. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Sipilä moitti itsenäisyyspäivänpuheessaan suomalaisten asenteita. Sen lisäksi että ukko ei tunnu tietävän politiikasta yhtikäs mitään Hän ei ajattele, että asenneilmapiiriin vaikuttavat hallituksen toimet (ja tietysti muidenkin poliittikojen tekemiset), ei sieltä voida jotain yksittäistä asiaa erillisenä ottaa. Kuten maahanmuutto.

 4. Näinpä juurikin, samoin minulle kalskasti korvaan esim Jutta Urpilaisen ovensuuhaastattelussa esittämät lepertelyt siitä että nyt tämän hallituksen myötä suomi on painunut niin alamäkeen että.. Eiks Jutta muista että itte oli just vähänaikaa sitten painamassa itse suomen hyvinvointia alamäkeen,, Nyt sit ollaan niin olevinaan sankaria ja suomen pelastajaa, ihan samaan tyyliin puheli niinkuin täällä toisaalla tää vasemmistoliiton äänitorvi Kimmokin,.. ”juu oli vasemmisto hallituksessa, mutta päävastuu oli porvareilla” höh… Eipäs muistu sellainenkaan asia mieleen, että kun vasemmisto hävisi nää viimevaalit, niin puoluetoimistoista heti lyötiin lopputili kouraan muutamille työntekijöille, kun ei ollut varaa maksaa palkkaa..
  Ja mitenkäs kun mä ihan oikeesti muistelen että Jutta Urpilainen -Vasemmistolainen ja jopa Antti Rinnekin- Vasemmistolainen olivat jopa pääministereitä sekä valtionvarainministereitä? Olenko väärässä? Eikös nää nyt silloin aikalailla päävastuussa olleetkin…

  Mä olen ollut jo kauan sitä mieltä että nää kaikki nk.poliittiset puolueet ovat vain valehtelevia rikollisjengejä, eli lähes mafiaan verrattavia rötöstelijöitä!

  Kansalaiset vaan eivät huomaa sitä asiaa, jostain syystä?

 5. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Joo se on kumma, että kaikki tietämys ja osaaminen on aina oppositiossa. Olen joskus miettinyt, että vaikka elämme sitä paljonpuhuttua nykyaikaa voitaisiinko nämä puolueiden kuukausittaiset kannatusmittaukset lopettaa ja rajoittaa vain vaalien läheisyyteen. Alkaisivatko puolueet tehdä aivan omanlaistaan politiikka. Nyt kyttäillään ja isketään vastustajan heikkoihin kohtiin, eikä tehdä omanlaistaan politiikkaa. Oma päätökseni siitä, että etten SDP:tä enää äänestä tulee pitämään. Tämä nykyinen sosialidemokartia ei ole sitä mihin minut kasvatettiin. Kiitos Urpilaisen, Jungerin, Rinteen ja HML kärkidemareiden. Se tuskin heitä häiritsee, koska en anna ääntäni kellekkään.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Siinäpä se paskanakki iskee, kun nyt jo ainakin minusta tuntuu siltä, että seuraavissa vaaleissa, olivatpa ne mitkä vaalit tahansa, ei voi enää antaa ääntään kenellekään, niin paljon on takit kääntyilleet viimeaikoina, että ihan hirvittää… Täytynee varmaankin liittyä nukkuvien puolueen jäseneksi tai perustaa ihan ikioma puolue…heh..

   Siis mielenkiintoiseksi asian tekee nimenomaan se, ettei yhdelläkään puolueella ole mitään uutta tarjottavaa, siis uutta lääkettä jolla suosta noustaisiin.
   ja se että AINA ollaan puoluekannasta riippumatta palkansaajien ja eläkeläisten kukkaroita keventämässä.

   Minä haluaisin Sipilä-Stubb-Soini koaliitiolle esittää henkilökohtaisesti kysymyksen; Miksi tyotä tekevät ja Pieneläkkeensaajat ovat aina maksuvuorossa, eikö tosiaankaan ylisuuria eläkkeitä saavat, ei työkseen maataloutta harrastelevat ja osakkeenomistajasijoittajat voisi joskus osallistua talkoisiin hieman suuremmalla potilla kuin nyt tämä n 100 euron solidaarisuus-vitsi-vero?

   Vaan eipä nää ”suuret herrat” (narrit) halua, tai edes osaa vastata tavalliselle pulliaiselle, vetämättä epämääräisiä lukuja hatustaan tai suoranaisesti valaehtelemalla!

   Että Sikäli…….

 6. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mitäpä tulee tähän SSS-hallituksen EK;lle tilaustyönä tekemään palkanalennus ja eläkeleikkaus asiaan tulee, niin huomauttaisinpa vaan sen etteivät ne ihmiset siellä töissä tee huvikseen viikonloppuja , arkipyhiä juhlapyhiä , sunnuntaita jne. Vaan siksi että ne hommat pitää tehdä ja kun on henkilökuntavajetta (kiitos sote ym politiikan)

  Niin totta perkeleessä ne haluu siitä tehdystä työstään palkkaa, ei ne talkoilla halua tehdä varmasti. Sitäpaitsi talkootyöt lienevät jo kiellettyjäkin..

  SSS miehet pitäisi laittaa joksikin aikaa ihan oikeisiin viikonloppu ja yötöihin eikä millään ministeriliksalla ja ilmaisilla kulukorvauksilla, vaan sillä samalla alle 2000 euron kk ansiolla millä tavan pulliaistenkin pitää vuokransa ja muut laskunsa kyetä maksamaan.
  Saisivat hieman särmää siihen mikä on relevanttia ottaa ja mikä ei…

  Mikäs sekään on jonkun Matti Huuhtasen esittää jos vaikka millaisia eläke-etuuksien karsimisia kun ennenaikaisella eläkkeellään kuukaudessa saa liksaa saman verran kuin kymmenen tavispieneläkeläistä koko vuoden aikana? Ja asunto ja autoedut vielä lisäksi ex työnantajaltaan…

  Ihan oikeesti alkaa pikkuhiljaa nää hallituksen ja EK;n hommat muistuttamaan niitä vuoden 1914 -17 tapahtumia, ja kaikkihan sen tietää mitä siitä seurasi..

  Että Sikäli…

 7. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Inflandia

  Oi Suomi katso, huonot päivät koittaa.
  Maan kassa tyhjentynyt, nyt jo on.
  Oi suomi katso, näytit maailmalle,
  sa kuinka elvytit kurjuuden!

  Oi Suomi katso, kohta yösi koittaa.
  Työn uhka, kauas karkoitettu on.
  Ja hyvinvointi, poies on myös luovutettu,
  siit nauttia , vain vieraat saa.

  Verot ne kansas verta vaan nyt juovat,
  ja onnetomuus, se vain lisääntyy.
  pois kaikonneet on taitoryhmät luovat,
  Kiinaan jo kaikk koht kerääntyy.

  Oi Suomi katso, lastes tulevaisuuteen.
  Heil´ pelkää velkaa, perinnöksi jää.
  Ja mil´he velkaa maksanevat koskaan,
  kun palkkaakin täytyy pienentää?

  Vain pienet ryhmät,nousseet ovat nousuun uuteen.
  He jotka optoitaan lunastaa.
  Ja kun hyvät veljet eläkkeitään nostaa,
  niin alhaisemmat he ain unohtaa….

  —————————–

  Että Tämmöisiä…

css.php