Vuosi vaihtui ja SS-hallituksen uudet kujeet astuivat voimaan.

Leikkauslista iski, ja keneltäpä sitä taaskin leikataan ellei, työttömiltä, nuorilta, lapsilta,opiskelijoilta, lapsiperheiltä, vanhuksilta, sairailta ja pien-eläkeläisiltä.

 

Näillä kansanryhmillä kun ei ole edunvalvojia, joten heiltä on kivaa ja helppoa leikata pikku-pikku etuisuuksista , jotta Suomi saadaan jälleen nousuun ja voidaan jälleen jaella yhteistähyvää maailmalle!

 

Ensimäiseksi tulee mieleen sairaat.

 

Minullakin on tietynlainen sairaus, jonka lääkitsemiseen tarvitsen silloin tällöin lääkkeitä.

No voihan nenä, kun en tajunnut ennen vuoden vaihdetta hamstrata  pillereitä kolmen kuukauden tarvetta vastaavaa määrää.

Nytpä kävikin niin että kun tänään menin ostamaan sitä kuuden euron kolmenkymmenen sentin(6,30€) hintaista lääkettäni, joka oli ollut jo loppu jo jonkin aikaa,  apteekista, niin sepä maksoikin nyt tämän uuden lain mukaan 56,30€ ??

Kyseessähän oli tämä todella hieno perussuomalais-keskustalais-kokoomukselais(hyväveli)rahantienaus- keksintö, että jokainen lääkkeitä tarvitseva maksaa ensin erillisomavastuun tarvitsemistaan lääkkeistä ja saa sitten hyvitystä seuraavista maksuista, jos saa….

Siis kummeksuttaapa ajatus moninkertaisesta  maksatuksesta.

Ensiksikin jokainen rahaa ansaitseva tai eläkeläinen ym. maksaa sairausvakuutusmaksua verojen lisäksi, paitsi yritykset joilta, kas kummaa  tämä laskutus poistettiinkin tässä taannoin.. mutta sen lisäksi tämän vuoden alusta maksetaan 50 euron lisäomavastuu, etukäteen ja sitten vasta saadaan oikeus  alennuksiin ja kelakorvauksiin, ja kun korotettu kattomaksu täyttyy, jos koskaan joillain täyttyy, niin loppuvuosi popsitaan ilmaiseksi lääkkeitä??

Olisihan tämän voinut tehdä toisinkin, eli oltaisiin kerätty ensin ikäänkuin bonusoikeusrahaa,vähän niinkuin osuuskaupan tyyliin ja kun viiskymppiä olisi lääkeostoilla tullut kasaan, niin sitten olisi ruvennut tulemaan rahaa takaisin päin pilleripurkeista, joita arvauskeskuksissa surutta määräillään, ikään kuin kokeeksi…joskohan tällä lääkkeellä OIREET vähenisivät?

Siis nykyisten sotepolitiikan alaisten päätöksien ja toimenpiteiden tarkoitus ei ole PARANTAA sairaita, vaan  anttaa  ikäänkuin ”lisähappea” että suorittavalta luokalta saataisiin se vähäkin  voima liotetuksi, ennen eläkeikää tehokkaasti, että kertyneet eläkerahat voitaisiin jakaa kuhnureille bonuksina  hyvin suoritetusta alistamisesta!

Mutta kun nyt sattuu olemaan niin että suomeen on pölähtänyt suuri joukko rahaa pyyteleviä maahanmuuttajia, joille pitäisi kuulemma maksaa palkkaa ja antaa ilmaiset asunnot, terveydenhuolto ja vaatetus, ihan vaan siksi, että ovat valinneet suomen määränpääkseen niin heidän elättämisekseen  pitää valtion keksiä rahaa jostain, niin mikäpä sen helponpaa onkaan, kun ei haluttaisi enää lisävelkaantua,  kuin otetaan se raha suoraan sairaaksi kulutetulta työtätekevältä kansanryhmältä. ja mielellään kerralla eikä tipoittain, niinkuin ylemaksut…

Mutta mitäpä jos, ruvetaankin lääkkeenostolakkoon, eikä ostetakaan lääkkeitä, ollaan sitten vaikka sairaita ihan kunnolla. Kuinkas sitten suu pannaan hallituksessa, perutaanko taas hyvin hässäköity harsimus, kun kansa kaatuu petiin ja sairastelee tämän tästä, tosin aina ensimäisen päivän omaan piikkiinsä, mutta pitkät poissaolot ne sitten vasta pahaa tekeekin..

Tai jos vaaditaankin kansainvälinen tai EU kelpoinen lääkemääräys lääkäriltä ja haetaan lääkkeet vaikkapa naapuri-EU-maa Virosta, siinä samalla kun haetaan pakettiautolasti viinaa pimeiden iltojen ratoksi, niin on millä paikata myös pahaa oloa, kun hallituksen pakkotoimet eivät tuokaan uusia työpaikkoja vaan päinvastoin vähentävät niitä, osakesijoittajien vaatiessaa kansallisesti säästötoimin tienattuja bonuksiaan?

 

Mitähän muuten mahtaisi EU tuomioistuimet olla mieltä tälläisestä EU kansalaisia eriarvoistavasta kansallisesta laista? Olisikohan siinä samalainen mahdollisuus saada joukkopalautuksia, kuin esim autoverotus/tulli/eu lait jupakassa. Mistäpä löytyisi se rohkea,  se joka ensimäisen kanteen nostaa, noin esimerkin vuoksi vaikkapa?

Olisikohan kenties EU mepeillämme aikaa nyt, kun ei tarvitse vaalivalheitakaan kirjoitella someen, keskittyä vaikkapa siihen kuinka sumi saataisiin samalle tasolle muiden oikeiden euroopan maiden kanssa.

Olisikohan kenties vanhusten ja ym heikko-osaisten auttajaksi itseään tituleeranneella ja pitkään vanhusneuvostoissa istuneella Sirpa Pietikäisellä, munaa puuttua asiaan, tai entäpä muilla vaikkapa Paavo Väyrysellä?Paavohan voisi kertaheitolla kohottaa osakkeitaan äänestäjien silmissä ja saada lisäpontta vaikkapa pyrkiessään jälleen presidentiksi, kun ensi vuonna on jälleen presidentin vaalit, olisiko vaikka politikon tekemällä kansalaisaloitteella paremmat mahdollisuudent mennä läpi käsittelyn hyväksyttävästi, kun kansalaisen sana ei tunnu painavan mitään?

Ja ketäs muita niitä sinne  euroopan parlamenttiin istuksimaan onkaan valittu, olisiko heillä halua ja tarmoa ryhtyä purkamaan vyyhteä eusta käsin?

Joopa joo, on meillä nyt sitten erinomainen hallitus nyt.. saapa nähdä mitä kivaa ne vielä jäljellä olevien kolmen vuoden aikana keksivätkään maksavilta kansalaisilta ottaa pois.

Yksi on kuitenkin varmaa. Maataloustuet, pinta-alalisät ja katokorvaukset, oikeasti tuottamattomistakin töistä, eli niistä että jotkut porhot ovat sivutoimisesti kasvattelevinaan jotain jolle ei ole menekkiä ja satokauden päätteeksi ne kynnetään maahan tuottamaan humusta peltoihin.. Näihin tukiin ei hallitus , yhteisen päätöksen mukaan puutu, koska hyvävelisopimukset ja yhteisen hyvän nauttimis-pöytälaatikkosopimukset sekä Keskustapuolueen vaalitukiavustussopimukset sen kieltävät..

……………

Hieman , mutta noin henkilökohtaisesti vain ihan hieman keljuttaa myöskin se että meiltä pien eläkeläisiltä, leikattiin kansaneläkkeitä 0,4%.Se kaikkinensa, allekirjoittaneen pieneen, alle köyhyysrajan(1370€/kk = köyhyysraja, moni saa eläkettä vain 760,-€ , jopa vähemmänkin koska ei osaa hakea oikeuksiaan, eikä kela neuvo.) olevaan eläkkeeseen iskee jopa 1,55 euron kuukausittaisen loven. Ei sinänsä paljon, mutta sen verran kuitenkin että jää monet pienosakkeet ostamatta noillakin rahoilla..

En ole viimeisintä eläkemaksuani tarkistanut, mutta veikkaanpa että se alennus varmaankin on juuri tuo 0,4%, ellei peräti muutaman pykälän verran suurempikin.

Viimeksi viimevuoden(2015) alussa  KELAn maksamia kansaneläkkeitä nostettiin 0,4%, mutta oikeasti monilla, kuten minulla eläke nousikin vain 0,39%, syystä että jollekin välistäsyövälle Muilukselle piti teettää asuntoetu-keittiöön remontti ja vessan tapetit varmaankin uusia.

Mutta nyt kun eläkettä alennetaan, syystä että inflaatiokehitys ei olekaan toteutunut niin kuin oli ennustettu ja sekös velkarahalla sijoittaneita porhoja kismittää.., niin varmaankin otetaankin 0,41% tai jopa enemmän.. siltä varalta että joku kelan tms. Ailus  tarvitsee uuden avoauton entisen kesäsateessa kastuneen työsuhde-etu-auton tilalle tai kenties että joku entinen ”elätti” presidentti tarvitsee keittiöremonttia, asumistuettuun vapaaherra/rouva–kesä-asuntoonsa??

——————-

Muihin säästöohjelmiin en vielä ole kerennyt paneutua tarkasti, mutta varmaltapa näyttää se, ettei hallituksella ole muuta keinoa, kuin ottaa se vähäkin niiltä pois , joilla on vähiten kaikkea. Ja jakaa se niille yhteisenä hyvänä, joilla on sitä yksityistä hyvää ennestäänkin..

Niin että näillä eväillä Kataisen ja Urpilaisen jalanjäljillä mennään edelleenkin, kohti sitä että Suomi on pahoinvointiyhteiskunta kohta, jos asiaa tarkastellaan kurjalliston näkökohdista.

Rikkaat sen kuin rikastuvat, mutta jos suorittava luokka haluaisi jotain, vastaus kuuluu:

Työn raskaan raatajat, syökää paskaa saatanat!

 

 

Että  Sikäli….

 

Ja jos jostakin tuntuu että tämä on ironiaa, niin totean että sitä tämä ei tosiaankaan ole, vaan ihan silkkaa vittuilua valtion pää ”miehille” joille pitäisi oikeastaan ostaa jokaiselle hamekangas, niin ei tarvitsisi takkia käännellä, vaan hameen pyöritys olisi helpompaa kun ei hihat ole tiellä!

Tähänkin kirjoitelmaan mainiosti sopii Hämeenlinnan Antin laulu, ikäänkuin jälkiruuaksi.. se löytyy täältä

Ja jos joku haluaa loukkantua näistä sanoista, niin aivan vapaasti…

Ja jotta tulee tietoiseksi suomen hallituksen nykypolitiikasta täydellisesti, niin kannattaapa kunnellä nämäkin, vielä niin ajankohtaiset laulut:

Terveisiä perseestä

Lakupelle….

Uusi Paavo

Kommentointi on suljettu.

css.php