Sipilä uhkailee, jättävänsä politiikan, jos hänen aikeensa eivät onnistu!

Siis mikäli on uskominen,  juuri samani tiedon mukaan, iltasanomista, sivulta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001136843.html    

utisointiin. ?

No mikäpä siinä sitten.. Hieman tää juttu muistuttaa kauan sitten tapahtunutta Iiro Viinasen kommenttia vuodelta, 1991, jossa hän lupasi erota  valtionvarainministerin virastaan jos markka devalvoidaan, ja kun markka devalvoitiin seuraavana yönä, ei Iiro eronnutkaan….

 

Mutta nyt!

Annetaanpa Juhalle mitä Juha pyytää.

Erotkoon, kun ei sipilöinti onnistu!

Moinen tunari joutaa romukoppaan, samalla hänen kanssaan joutaa erota koko kolmen ässän kopla, eli Stubb ja Soinikin!

 

Nyt kaikki kansa talkoisiin, että SSS hallitus eroaa ja saadaan oikeasti tälläkertaa,  suomeen uudet vaalit…

Silloin voidaan ihan oikeasti todeta jo etukäteen, ettei ainakaan jytkyä tule , niinkuin se yksi runoieva konemestaajakin täälläHämeen Sanomissakin, palstallaan  todisteli ja  julisti tässä männäkuukausina…

 

Meillä näitä sipilöitsijöitä riittää..

Oikeisiin töihin vain ei ole kenestäkään, ainostaan herrain perseen nuolentaan, sitäkin useampi on oivaa sakkia…

;;Puheet sentään pitäisi pitää, varsinkin kun on tullut oikein kuvatuksi panderoleineen ja vaalivalheideineen julkisesti… (Opiskelijat ja opintorahat…)

 

Parempi tietty olisi, kuin että uhkailujen sijaan, Sipilä ilmoittaisi että Suomen nykyinen hallitus eroaa ja pyytää uusia vaaleja, mutta eihän se passaa kun jo etukäteen tuli luvattua EK;lle kyykyttää kansalaiset….

Jos nyt EK;lle kävisi päinsä ettei Sipilää tapettaisi tyystin vaan hiukkasen hivutettaisiin sopimuksen rikkomisesta, niin ehkä uudet vaalit toisivat kuitenkin uutta mieltä neuvotteluihin…

Esim SDP odottaa jo kieli pitkällä, sopimusneuvotteluita, vaikkei ole hiiskunut sanaakaan asiasta..

Varmempi olisi kuitenkin luottaa yhteistyökumppanuuteen SDPn kanssa, sillä luotto sitäkautta on taatumpaa, sillä SDP on kuitenkin nimestään huolimatta Suomen kokoomuksellisin puolue, ja koska me kuitenkin tienataan niillä sopimuksilla…

’Tai ainakin Jutta & kumppanit,..

 

 

Että Sikäli……………………………………………………………………………………………….

 

 

23 kommenttia artikkeliin “Sipilä uhkailee, jättävänsä politiikan, jos hänen aikeensa eivät onnistu!”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Ei SSS kansan talkoilla eroa. Hallitus hajoaa ainoastaan jos Kokoomus sieltä lähtee. Stubbin selkäranka tuntuu kuitenkin taipuvan kuin kuminauha. Ihmettelen eikö puolueilla ole enää mitään omaa ohjelmaa. Sipilän on helppo uhkailla erollaan, koska tiesi jo että toinen luottoluokittaja pudotti maan kansainvälistä luokitusta. Poliittinen kriisi tämän kaiken vatuloinnin päälle (joka ei ole yksin hallituksen syytä) aiheuttaisi arvaamattomat seuraukset jo ennestään kuralla olevalle budjettitaloudelle. Ehkä Suomi maailmanpankin valvonnassa saisi taloutensa nosteeseen, itsehän täällä ei osata mistään sovussa sopia, koska Ammattiliitot haluavat määrät mihin täällä mennään. Uskon kyllä, että Sipilää kyrsii, lähti hyväuskoisena politiikkaan ja huomasi yrittävänsä sulattaa jäätynyttä sontatunkiota.
  SDP ei vihervasemmiston kanssa tätä maata mihinkään nosta vaikka sillekin ajatukselle hyväuskoisia kannattajia löytyy. Olimme muuten sattumoisin Riikassa kun maailmanpankin herrat olivat siellä lukeassa madonlukuja, että siellä poliitikot (myös oppositio) ottaisivat lusikan kauniiseen käteen ja lopettaisivat oman edun tavoittelun. En ole edes Amerikkalisessa elokuvassa nähnyt sitä mustien autojen ja sinisten vilkkuvalojen paljoutta mikä siellä oli. Hotellistamme oli monta kerrosta varattu näille herroille. Ilmeisesti puhuttelut tehosivat, koska maa sai muutamassa vuodessa taloutensa tasapainoon (leikkaukset olivat tosin suuria). Onko tämä myös Suomen tie? Toivottavasti. Sariolan sanoin: Parempi kerta rytinä kuin ainainen kitinä.

 2. avatar Seppo sanoo:

  Panen käteni kyynärpäitä myöten ristiin ja rukoilen että Sipilä toteuttaisi edes tämän lupauksensa!

 3. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Yle antaa jälleen aikaa Rinteelle esittää omaa propagandaansa. Jos SDP:n ja SAK:n talouspolitiikaa aletaan noudattaa putoaa luottoluokituksesta loputkin A:t. Se on sama on pääministerin nimi mikä tahansa järkeä täällä tarvittaisiin myös. Tiedotusvälineet pauhaavat mielenilmaisuista. Ainoa oikeutettu on ituniskat, heillä on jopa puolen vuoden eu-tuet saamatta, palkansaajilla on sentään palkkaturva jos työnantaja ei noudata velvoitteitaan.

 4. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Kuuntelin todella hämmentyneenä suurmielenosoitukseen osallistuneiden kommentteja. Hallitus halutaan vaihtaa (siis ilmeisesti edellinen jakohallitus) elvyttää pitäisi, ei leikata. 10 vuotta hallitukset elvyttivät velalla, lopputulos valtion velka tuplaantui muutamassa vuodessa. Tätäkö todella halutaan. Ei ole tietysti mukava kun etuuksia leikataan, voi tulla aika että muut päättävät mitä täällä tehdään ja sitten kyyti on kylmää. Sitä ilmeisesti halutaan siis ohje hallitukselle ei muuta kuin rahahanat auki, nyt saa lainaa halvalla. Kannatuksennekin nousee kohisten. Typerykset haluavat sitä.

 5. avatar saara finni sanoo:

  Aioin juuri ihmelellä, onko suurin osa suomalaista vajakkeja, jotka eivät millään tajua, että Suomen toinen jalka on jo syvällä suossa, kun luin Iltasanomien Ulla A:n loistavan kirjoituksen asiasta. Olkaapa hyvät:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001137010.html

  • avatar Seppo sanoo:

   No voihan pöhköä! Ja vielä mahdollisesti keittiöitä joudutaan korjaamaan kun sianlihaa on siellä käsitelty ja säilytetty.

 6. avatar Matti sanoo:

  Olisi ehkä syytä rakentaa kokonaan uudet talot, sillä vanhoissa taloissa on todennäköisesti syöty sikaa!! Stubbia lainaten:”Vittu mitä paskaa”.

  Olen rasisti.

  • avatar saara finni sanoo:

   Kiitos, Matti, tämän päivän nauruista. Minua, umpirasistia, se tietysti lohdutti suuresti. Saman tien keksin tavan tervehtiä noita valtion lempiasukkeja: alan lähetellä heille sianlijaa pienissä paketeissa.

   • Kerran tuli mentyä laivalla Suezin kanavan läpi. Oli juuri Ramadanin aika. Silloinhan ei saa syödä tai juoda mitään aikavälillä auringon noususta auringonlaskuun.
    Se nyt sattui olemaan juuri se suomalaisen perinneruuuan päivä, eli torstai, kun meillä oli ruokana hernekeittoa ja pannukakkua. Laivan oma väki söi ihan normaaliaikaan, eihän meitä ramadanin säännöt kosketelleet. Mutta kanavaporukka joka luotseineen ym laivaa hallitsi kanava-ajon aikana, tyytyi vain haistelemaan herkullisia tuoksuja.

    Sitten kun aurinko laski, väki ryhtyi tiedustelemaan kokilta olisiko mitään syötävää, niin tämäpä otti ja lämmitti padallisen hernesoppaa ja paistoi muutaman levyllisen pannaria jälkiruuaksi.
    Syömään tullut kanavaväki kyseli, ”eihän vaan ole sikalihaa?” ja kokki pokkana valehteli, ”ei vaan suomalaista lammasta!”
    Ja hyvin kelpasi sikalihahernekeitto ja läskilaardilla paistettu pannari, nälkäisille muslimeillekin.
    Kokkia vähäsen taisi kuitenkin pelottaa tilanne, koska varotteli ja vannotti kaikkia miehistössä olematta möläyttämästä totuutta..

    Illan tiineillä sitten vielä otettiin messin baarissa porukalla kaljaa ja viskiä ja kelpasi sekin kanavaporukalle, kovin olivat hilpeällä tuulella kun punaisen meren rannassa läksivät pois laivasta.
    Vieläpä kehuivat kokille ja muillekin:
    ”Miten erinomaisen hyvää ja maukasta lampaanlihaa kasvatetaan suomessa!”

    Niin että rasisti se kai sitten olen minäkin?

    Muuten noin, en minäkään syö sikaa, vaikka en kieltäydykään siitä uskonnollisista syistä, vaan ihan terveyspoliittisista syistä. En oo syönyt sikaa kohta viiteen vuoteen, ja olo on sitten niin perkuleen hyvä, kun ei kupli mahassa…

    Että Sikäli

 7. Joopa joo, kilpailukykysopimuksen tärkein julkituotu tavoite, on että vähintään 35 tuhatta uutta työpaikkaa saadaan kun liksaa alennetaan tai ei nosteta ja leikataan vähän sieltä sun täältä muualta.

  Niinpä niin. Kautta vuosikymmenten on kaikki hallitukset ym lupailleet, että uusia työpaikkoja tulee ”tällä vaalikaudella” Milloin on ollut puheissa ja lupailuissa satoja tuhansia työpaikkoja ja joskus kymmeniä tuhansia.

  Kylläpä kyllä. Sitten kun on sopimukset kirjoiteltu, niin seuraavaksi onkin nousseet johdon palkkio-optiot ja sijoittajien osingot, mutta niitä luvattuja uusia satojatuhansia työpaikkoja ei vaan ole kuulunut..
  Sen sijaan, on tehty lisää työttömiä kortistoihin, heidät kaikki on saneerattu yt-neuvonpitomenettelyjen jälkeen, koska työn pitää tuottaa pienemmällä väellä..

  Tämänhetkisen tiedon mukaan työttömiä on jo lähes 400 tuhatta.. se luvattu 35tuhatta uutta työpaikkaa ei paljon lohduta tuossa määrässä…

  Että Sikäli

 8. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Kuningasjätkä on oikeassa, että ministeriöiden virkamiesten arviot talouden kehityksestä ovat jatkuvasti enemmän kuin ylioptimistisia. Heitä komppaavat pankkien ja yliopostojen ym ”talousasiantuntijat”. Varoituksen sanoja kuuluu harvoin. luottoluokittelijat ja EU, niinkuin OECD:kin ovat vuosikausia varoittaneet Suomen talouden kehityksen sudenkuopista. Sanoma kovenee kaiken aikaa, mutta mitäs täällä. Oppositio ja ammatiyhdistysliike elävät 70 ja 80 lukujen hyviä aikoja ja suorastaan kiihottavat kansaa vaatimaan lisää etuuksia ja olemaan luopumatta mistään. Mua ihmetyttää PAMin vaateet veronalaennuksista. Niistä palkoista joita liitto ilmoittaa maksettavan ei juurikaan veroa mene nytkään. Lisäksi viime to Talkissa kun keskusteluun tuli liittojen saamat suuret osingot vuokrabisneksestä liiton edustaja kertoi rahaa tarvittavan mm ansiosidonnaisen maksuun. Valtiohan maksaa valtaosan ansiosidonnaisesta. Mitä johdon optioihin tulee, ei se ole hölmö joka pyytää vaan se joka maksaa (yhtiöiden hallitukset ja osakkeenomistajat). Sehän tässä on hassua, että Amerikoissa mistä optiosysteemit on kopsattu mokannut johtaja lähtee pois niine hyvineen ilman kultaisia kädenpuristuksia ja supereläkkeitä.

 9. avatar Seppo sanoo:

  Äsken Hämeen uutisissa sanottiin että hallitus pistää sotea uusiksi. Mutta kerranhan siitä jo sovittiin, kovan väännön jälkeen, Sipilän uhkalla *aamulla kävelen presidentin luo*! Mitä ihmettä nyt taas vatuloidaan?

 10. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Ja jotta vatuloinnista tulisi tehokkaampaa, niin katsokaapa täältä ,http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001138423.html Kuinka kansanedustajien avustajat aikovat osallistua yhteisiin palkanalennustalkoisiin!….

  Vaatimalla 40 % KOROTUSTA palkkoihinsa

  Niin Että Sikäli….

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Kyllä poliittinen pellekerho ja hyvävelijärjestelmätä toisistaan huolta pitäävät. Eihän kyseessä ole omat rahat.Arhinmäkikin odottaa varmaa lokoisaa työpaikkaa kun Vasmmistoliiton poliittisen konkurssipesän jättää. Näin toimi järjestelmä ja kansa hyväksyy.

 11. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Tänä aamuna haastateltiin tvssä jotain PAMin Tuomivaaraa. Koska ammattiliittojen talousosaaminen on yhtä heikkoa kuin poliitikkojen voimme heittää toivomme totaalisesti. Muuten viime lauantain lehdessä oli hyvä kolumni otsikkona Suomi ja riidankylväjät. Todella hyvää huomiointia ”valittajayhteiskunnan” tilasta.

 12. Niinpä niin. Mä kun en tuosta Asterixista ole sen kummemmin tykännyt koskaan, kuin mitä nyt paskalla istuessani jonkin verran lueskellut joskus, että olen saanut suolenmutkat rennoksi.

  Tää on tää riidan kylväminen jatkunut jo aika kauan, ei se ole vain tämän hetken muoti-ilmiö.

  Ensin alettiin syyllistämään pitkäaikaistyöttömiä, siitä että he itse asiassa ovat itse syypäitä työttömyyteensä, toitä olisi kun vaan olisi haluaja tehdä, itse asiassa kertoiltiin satuja siitä että oli joillain aloilla jopa työvoimapulaa, niin että ihan ulkomailta asti piti haalia työvoimaa.. Mutta jos niinkuin pitää ilmaiseksi tehdä töita ja samalla maksaa alati nousevia maksuja, niin ei tavallisen tallaajan perse kestä jos jatkuvasti pitää rahottaa elämä ottamalla pikavippejä ja /tai juoksemassa olla sossuluukulla!

  Jossain vaiheessa tuli tavaksi syytellä eläkeläisiä, kun heitä on liikaa ja lisää on tulossa… pitäisi mennä töihin heidänkin..

  Sitten oli vuorossa vanhukset ja sairaat, itseasiassa on hyvin paljon heidän omaa syytään(räikeimpien lausuntojen mukaan) kun ovat sairastuneet, kun eivät ole huolehtineen kunnostaan, syöneet epäterveellisesti ja polttaneet tupakkaa ja juoneet viinaa.. tms huonoja elintapoja noudattaneet…

  Ja opiskelijat, jotka eivät iltakaudet muuta tee kuin bailaavat , ja siksi muka opiskelut venyvät ja tulevat yhteiskunnalle kalliiksi kun pitää elättää, vaikka jo annetaan ilmaiset opinnotkin…

  Nyt sama ilmiö on tullut myös jo työssä olevien vaivaksi. Aletaan syyllistämään työntekijöitä, siis niitä jotka sille sijoittajalle ja herralle sitä hyvinvointia tuo oikeasti.
  Porkkanana tarjoillaan satua, että muka 35 tuhatta uutta työpaikkaa saadaan jos palkkoja alennetaan.
  Ja jos et suostu niin, keppinnä porkkanan sijaan, oikein pakkolailla leikataan lomista ja eläkeiästä ym pekkaspäivistä…

  Vittu mitä puppua! Tai siis nyk VV-ministerin A.Stubin lausumaa lainaten: ”Vittu mitä paskaa”

  Voihan tietysti olla että saadaan 35T uutta mutta jos samaan aikaan vähenee 45T vanhaa, niin niin SO WHAT?

  Ja ainahan se on kansalaisen vika kun ei suostu sopeutumaan..

  Yhteistä hyvää on jaeltu maailmalle, jo vuosikymmen ja välistäsyöjiä on matkalla monta.

  Pääasiallisin yhteisenhyvän loppusaaja on aina kuitenkin ollut juuri se jolla on yksityistäkinhyvää ollut jo riittämiin.

  Jos samaan aikaan kun työntekijöiden palkat jäädytetään ja eläkkeitä leikataan indeksin halpenemiseen vedoten, nostetaan indeksinousuun vedoten esim. kansanedustajien avustajien palkkoja 40% sun muiden optioiden arvoja jne. Tai hintoja ym.. nostetaan, näennäisesti halpuuttaen tuottajien kustannuksella, vaikka ollaan juuri sovittu jotain toista..

  Niin onko sekin kansalaisten vika, jos luikuri laskelmoi ja sitten pettää?
  ……………………………………
  ……………………………………..
  Tuli mieleen tässä juuri, opettavainen tarina lapsuudesta.

  Se kertoo kilpailusta kalavesistä, Ketun venesuunnitelmista ja Korpin pesinnästä.
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  Olipa kerran, kauan sitten jossain metsässä Suomessa…

  Korppi…., jolle alkoi olla ajankohtaista pesän teko poikasineen.
  Pesäpuuksi se valitsi hieman kieronlaisen tahi itseasiassa vääräksi kasvaneen, mutta vankantuntuisen petäjän sankan metsikön laidasta.
  Siinäpä oiva paikka pesäntekoon.

  Pesän se rakensi, niistä tarpeista joita kullonkin oli saatavilla, ei siitä kovin hääppönen tullut , mutta koti kuin koti, olipahan oma.

  Kettu sattui kulkemaan siinä eräänä aamuna Korpin pesäpuun vieritse
  ja huomasi korpin pesimäpuuhissa ja alkoi kiertelemään puuta ja mittailemaan sitä ja mumisemaan kummallisia juttuja..

  Korppi katseli kummissaan, mitähän tuolla luikurilla lienee mielessään.

  Sitten kettu huusi korpille puuhun sanoen;

  Tässäpä sinulla on komea petäjä pesäpaikkanasi..
  Harmi vaan että minä olen mielistynyt siihen.
  Olen kierrellyt koko metsän läpi ristiin rastiin, mutta tämä on ainoa puu josta voisin tehdä itselleni veneen..
  Ai miten komea kokkapuu tulisikaan veneeseeni, tuosta vänkyrästä tyviosasta!

  Korppi hätääntyi ja rupesi anelemaan ketulta; ”Älä hyvä kettukulta minun pesäpuutani kaada venetarpeiksesi, kai vielä jostain syvemmältä metsästä löytyisi parempikin puu, kuin tämä sitkeäoksainen karahka.
  Minulla kun on kahdeksan munaakin juuri haudottavana, mitenkä minä tästä nyt minnekään muutan?”

  Kettu vastasi: Vai että kahdeksan munaa haudottavana, hmmm. no sehän muuttaakin kaiken.
  Jospa minä nyt vielä jonkin aikaa katselisin toisaalta..
  Kettu lähti matkoihinsa, itse mielessään toistellen korpin sanoja, kahdeksan munaa…kahdeksan… …hmmm..

  Tovi siinä vierähti sitten ja korpille kuoriutui kahdeksan potraa poikasta ruokittavaksi.

  Eväs oli tiukilla, olihan vasta maaliskuu.

  Metsään oli ilmaantunut uusia tulokkaita muista kaukaisista metsisä..

  Mutta kun ahkerasti lenteli paikasta toiseen niin aina sitä jonkinlaisen murusen jostain tunkiolta löysi.

  Sitten eräänä aamuna kettu jälleen ilmestyi pesäpuun alle, mumisemaan juttujaan…:
  ”k”yllä, niin se vaan on kyllä minun nyt täytyy niin tehdä ei siinä mikään auta, ei …”

  Kettu, loihe siinä lausumaan sitten ihan ääneen korpille;
  ” Kyllä se vaan nyt on juttu niin, että minun pitää tämä puu kaataa venetarpeikseni, että saan veneen veistetyksi, ennen kesää ja pääsen sitten kalalle..

  Korppirukka hätääntyi taas ihan pahanpäiväisesti..
  Mutta mitenkäs, ethän sinä nyt voi, kun minulla on täällä kahdeksan poikasta elätettävänäni eikä niillä ole suojanaan edes vielä höyheniäkään…, eikä ne osaa vielä edes lentää, kuinkas minä sitten …, etkö sinä nyt voisi hieman joustaa..?

  Niin no,… toisaalta, kettu sanoi.

  Voisinhan minä tietysti tässä paikallisesti sopia niinkin, että jos annat minulle aamueineeksi kaksi poikastasi, niin vinä voisin sitten ajatella asiaa uudestaan jonkinaikaa ja katsella vielä kauempaa metsästä parempaa puuta..

  Ja jäähän sinulle vielä kuusi poikasta itsellesi..

  Vertavuotavin sydämin
  , korppi antoi kaksi pienintä ja heiveröisintä poikastaan ketulle joka sitten luikkikin lupauksensa mukaan metsään saaliineen.

  Meni siinä taaskin rauhassa muutama tovi, poikaset kasvoivat ja alkoi tulla jo höyheniä ja sulkiakin niille.

  Sitten tuli taas kettu puuta kiertelemään ja korppi arvasi jo mikä oli ketun mielessä.

  Niin……, kyllä se nyt ihan kertakaikkiaan on niin, sanoi kettu, etten löydä parempaa puuta vaikka kuinka etsisin, kyllä minun nyt pitää tämä puu kaataa…

  Etsiskelykin kuluttaa voimia ja eikä kerkiä edes metsästämään kun pitää kierrellä puuta etsien, sanoi kettu joka oli mielistynyt helppoon lintupaistiin.

  Mutta….., jos annat minulle jälleen kaksi poikastasi, niin ehkä minä sitten jaksan taas jonkinaikaa etsiskellä…


  Verikyyneleitä silmistään vuodattaen
  korppi uhrasi jälleen luikurille kaksi poikastaan.

  Jäisihän sille vielä neljä poikasta pesään, olisi ruuanhankintakin helpompaa ja jospa nämä poikaset kasvaisivan nopemammin lentokykyisiksi.

  Kettu nappasi saaliinsa suihin ja luikki metsään tyytyväisenä hymisten mielessään, vielä neljä, vielä on neljä…. , vieeeeelä neljä….hmmm..hmm nannaaa…..

  Jonkin aikaa oli jälleen pesimärauha maassa, kevät teki tuloaan kohisten, poikaset kasvoivat pikavauhtia.

  Korppi oli löytänyt hankien sulettua metsästä hirvimiesten, syksyllä ojaan paiskaamat hirven suolet, ja niistäpä riittikin syömistä poikasille .

  Vielä vähän aikaa niin pojat osaisivat lentää..

  Mutta kettu ei ollut unohtanut korppia, puuta ja varsinkaan helppoa saalistaan…

  Kerran iltapäivällä se saapui jälleen korpin pesäpuun juurelle esittämään vaatimuksiaan..

  ”Minullakin on syntynyt pesuetta, nelä potraa poikaa, on pesäluolassa ja minä se vaan joudun täällä metsiä kiertelemään venepuuta etsiskelemässä, enkä saa venettä valmiiksi, enkä pääse kevätvesille hauenkutuun hakemaan evästä poikasilleni..

  Kyllä minä nyt kaadan tämän puun ja teen sen veneen, ei mulla ole aikaa enempää etsiskellä, kilpailu on kovaa, pitää saada kilpailuetu kalahommiin ja veneellä pääsee nopsaan hyville apajille! ”

  Korppi rukoili ja aneli:
  Älä kettu kulta vielä kaada puuta, odottele vielä viikko, kunhan pojat oppii lentämään niin sitten saat puusi ja pääset veneen tekoon.

  En minä voi odotella enempää enää, sanoi kettu, jos minä en saa venettäni valmiiksi, niin silloin joku toinen nappaa saaliit järvestä nenäni edestä ja milläs minä sitten omat poikaset ruokin..

  Niin se vaan menee korppiseni kilpailu hyvistä kalasaaliista on kovaa, vene pitää saada…

  Lähdenkin tästä hakemaan sahaa ja kirvestä, että pääsen kaatohommiin, runoili kettu.

  Korppi hätäili, eikös tätä voitaisi sopia jotenkin..

  Noo ehkäpä, jonkinlaiseen yhteiskunta sopimukseen voitaisiin päästä, mutta hinta on kova nyt kun alkaa olla sesonkiaika käsillä, sanoi kettu.

  Jos annat minulle kolme poikastasi, omaksi ja pentujeni ruuaksi, niin ehkäpä annan sitten asian olla jonkinaikaa vielä..

  Shokissa ja halvaantuneena epätoivostaan, kuin unessa korppi antoi kolme poikastaan ketulle, joka mielissään omasta oveluudestaan nappasi poikaset kitaansa ja löntysteli pesäkololleen… mumisten vielä on yksi, vielä on yksi…mammammaammaa..

  Totta tosiaan korppi oli murheissaan, niin murheissaan se oli ettei pariin päivään saapunut haaskalle hirvensuolia repimään.

  Hyvä ystävä, Harakka huolestui asiasta ja lenteli korpin pesälle katsomaan mikä oli vialla ja tapasi korpin nököttämässä pesänreunalla nokka harmaana.

  Mikäs nyt on?, kysyi harakka.. ja missäs sinun poikaset ovat, eikai kotka tai huuhkaja ole niitä vienyt…zäkzäk? kyseli harakka ihmeissään..

  Eipä auttanut korpin muu kuin kertoa harakalle mitä viimeaikoina oli tapahtunut.

  Siitäkös harakka ”riemastui” zäkäzäk-zäk-zääkk. = Voi sinua tolvanaa, mihin juoneen menit. !!!!!

  Eihän sillä ketun kutaleella ole sahaa eikä kirvestä
  , eikä se osaisi , jos olisikin, niitä edes käytellä itse….

  Ja sinä menit antamaan poikasesi sille luikurille, voi pyhä jysäys..

  Pitäis nyt Mäki Matin tulla loukkuineen pyytämään se koko kettuperhe turkiksiksi..

  Kuule nyt korppi kuomaseni, kun kettu seuraavan kerran tulee näille kulmille, niin sano sille näin:: zäk-zä-dä-pä zäää….
  ———————–
  Muutaman päivän päästä kettu taas tuli, korppi näki jo kaukaa kuinka se loikki suoraan ja mutkittelematta pesäpuuta kohti.

  Mutta korppipa oli valmistautunut asiaan jo se teisi mitä pitää tehdä.

  Kettu tavalliseen tapaansa aloitti satuilunsa jälleen.

  Kyllä minun pitää tämä puu kaataa….. Mutta jos annat minulle yhden poikasesi, niin sitten ……… Ja voithan sinä sitten ensivuonna kasvattaa uuden poikueen, silloin saattaa olla paremmat ajatkin kuin nyt kun ruokakin on metsässä tiukilla…..

  Vai kaadat sinä minun puuni, sanoi korppi ivallisesti.

  No senkus vaan! Käyppä äkkiä kipaisemassa kirves ja saha ja ala hommiin.. vai etkö osaa käytellä kirvestä ja sahaa töppötassuillasi.

  Minä silläaikaa lentelen tuonne Mäki Matin torpalle vinkkaamaan missä se sun pesäluolasi on, että saa Matti turkiksia myytäväkseen kunhan on loukkunsa viritellyt paikoilleen sun poluillen..

  Että oikein venettä kettu mielii, jotta kalaan pääsisi..

  Eihän sulla ole verkkojakaan, eikä edes siimaa tai koukkuja, tuskin edes vapaa saat pajukosta taitetuksi itse, pitäiskö siihenkin hommaan pyytää MäkiMatti avuksi? !

  Kettu harmistui ikihyviksi ja luikki metsään eikä sitä sen koomin ole näkynyt, taivipa muuttaa vaikka ruotsiin, kun niin kaltoinkohdelluksi joutui.
  Mennessään se mumisi harmissaan, saakelin harakka….
  ______________________________________________
  ***************************************************
  Hyvät lukijat, tämä kertomus oli satua!

  Aikojen varrella siihen on liittynyt mukaan muutamia nykyaikaisia sanoja, mutta itse sadun merkitys ei ole olennaisesti niistä muuttunut.

  Vaikka tämän sadun asiat monilta kerronnallisilta muodoiltaan, viittaavat vanhaan ja jo menneeseen aikaan, on sen opettavaisista asioista vieläkin hyötyä nykypäivien tiimellyksessä.

  Kukin satua lukeva, voi tahollaan miettiä miten paljon yhtymäkohtia vanhasta kansansadusta voikaan löytyä vielä nykypäivänä, jolloin jo satuilut kuullaa toisaalta, kuin isien ja äitien kertomina unisatuina tai ajanvietteenä, jolloin televisioita, tietokoneita sun muita elämää ja mielikuvitusta rajoittavaa ei lapselle ollut antaa……
  ____________________________________
  ***************************************
  Hyvää alkanutta päivää kaikille..

  menkää ajoissa illalla nukkumaan että olette virkeinä työpaikalla tienaamassa yhteistähyvää…..

  ************************************

  Että Sikäli…..

 13. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Täällä Päijänteen länsipuolella satu on kuultu hieman lyhyemmässä muodossa. Kun suuret ikäluokat odottivat ns putkessa jopa 10 v varsinaisen eläkkeen alkamista ei heille näiltä vuosilta juurikaan eläkettä karttunut, joten duunareiden osalta eläkepommi ei tule varmaan enää kasvamaan. En itse tunne yhtään yli 63-vuotiasta työmiestä, joka ei ole eläkkeellä. Toista on ns kynänpyörittäjät. Joku Yliopiston ”itikkatutkija” veti herneen nenään kun joutuu jäämään elökkeelle 3 vkoa (vai 3kk) ennen 68-vuoden iän täyttymistä. Ja näitä toimistohuoneissaan ”torkkuvia” kyllä löytyy. Hallituksen ainoa mies opetusministeri sanoi eilen suoraan A-Talkissa, että hallitus alkaa neuvotella yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa toiminnan tehostamisesta joka johtanee joidenkin laitosten lopettamiseen. Olen varma, että koulutuksen ja tutkimuksen taso ei tule tästä laskemaan. Sieltä ne koulutussäästöt tulevat löytymään. Voi olla, että opintososiaalisia etujakin voidaan taas joskus nostaa, kun homma saadaan hallintaan. Kuningasjätkän pitkä-aikaistyöttömien syyllistämisestä viimeisen 10 v aikana on oikea. Työpaikkoja varsinkaan ikääntyville työttömille ei todellakaan ollut. Mahdollinen kansalaispalkka saa nuoret työhaluttomat jäämään lopullisesti kotiin. On varmaan pari sukupolvea jotka on menetetty. Olen kuullut tämän nuorilta tuttaviltani, en sossun tätien tutkimuksista.

  • Kullä siihen kansalaispalkkaan tulee varmasti jokin työskentely ehto.. Ehkä pitää tehdä vapaaehtoistyötä tietty määrä kuukaudessa että saa kansalaispalkkaa. Tai jotain muuta, mitä nyt ei viittis kukaan tehdä kun ei siitä makseta mitään.

   Mä oon ollut kohta kymmenen vuotta eläkkeellä.
   Aina joka vuoden alussa tulee niitä kivoja kirjelappusia, joissa mainostetaan, että eläkkeelläkin voisi tehdä työtä.
   Kuinka niitä hommia nyt olisi, kun ei niitä ollut ennen eläkkeellepääsyä.

   Eikä mua kiinnosta vapaa-aikaani myydä pilkkahintaan ja lähteä jotain paskaduunia vääntämään , kun se ei tuo eläke siitä kasva, veromenot kyllä sitävastoin lisääntyy.
   Mutta vaikka mä maksaisin kuinka paljon veroja, niin en mä yhtään sen enämpää palveluita niitä vastaan saa, päinvastoin.
   Ihan oikeesti musta tuntuu, että mähän se oikein työtävieroksuva tyyppi olen, kun ei niinkuin kiinnosta työnteko tippaakaan. siis palkkatyö.. Onhan mulla näitä omia hommiakin ihan tarpeeksi. Mielummin mä kuule pihaverstaalla duunaan stirlingmoottorigenua , ynnä muita härveleitä ihan omaksi ilokseni, kuin lähden jonkun nuoren juipin komenneltavaksi johonkin tehtaaseen tai kauppaan ..
   Eihän tuo mun eläke kovin iso ole mutta eipähän siitä sitten mene niin paljon veroakaan. Ja kyllä sillä pärjää, ei ole sossuluukulla käyty, eikä asumistukia haettu, koko aikana mitä olen kevaa ja kelaa saanut.

   Pikkusen tietysti keljuttaa se että parhaat työvuodet ja eläkekertymät meni sivusuun kun piti olla työttömyyskortistossa paikkakunnalla jossa ei mitää duunia ollut. Oikeastaan siihenkin kypsyi niin, ettei enää, kun oppi tulemaan armonpaloilla toimeen, viitsinyt eikä jaksanut lähteä hakemaan hommia etäämmältä. 14 vuotta on pikä aika työttömänä. Välillä oli rahakin niin tiukalla, että kun koiralle osti safkat, ettei viattoman luontokappaleen tarvinnut nälässä olla, ei itselle jäänyt jääkaappiin muuta kuin valo ja komeroon armopaloina saatua vehnäjauhoa ja makaroonia. Joskus sattui niinkin hienosti että oli varaa ostaa jotain hyvääkin, yleensä ostin paketin palasokeria, siitä riitti imlelää pitkiksi ajoiksi kun ei kourakaupalla männänyt naamariin..

   Niin että sitä vaan, että kyllä ma tiedän tään yhteisen hyvän ja sen ketkä siitä eniten hyötyy…

   Että Sikäli…

 14. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Olin n 40-vuotias, kun aloin miettiä mitä tekisin isona. Muita vaivaamatta ja eri kokeilujen kautta löytyi ratkaisu vajaaksi 25 vuodeksi. Enempää en halunnutkaan.
  Mitä tulee hallituksen vaihtohaluihin, kirjoitti eräs toimittaja, jos sdp voittaisi vaalit puolue ei tekisi vaalivoitollaan mitään, koska ei pystyisi hallituksessa toteuttamaan oppositiopolitiikkaansa. Työllisyysosaaminen on heillä Ihalaisella, talousosaaminen tuntuu olevan vieläkin Lipposella joka kiukuttelee Nordealle, joka antaa Mooseksen mielestä liian huonon kuvan taloudesta. Uhkasi viedä miljoonansa pois pankista, jos ei tyyli muutu. Se tuskin Nordeaa heilauttaa, mutta kertoo paljon siitä valhekuvasta minkä sdp haluaa maan taloudesta annettavan. On ukavampi olla. Olen arvostanut kahta Vasemmistoliiton poliitikkoa Esko Seppästä ja Esko Hellettä. Arhinmäki, Andesson ja Pekonen ovat ns tuuleen huutajia. Seppänen sanoi julkisuuteen viikolla, että Jyrki Katainen ei puolustanut Suomen EU:maksuosuuksien kohtuullistamista, koska halusi pedata itselleen apulaispääsihteerin viran. Kova väite. Vaatisi ”Karkuri” Kataisen kannanoton. Että sellainen Kokoomus. Mihinkähän Stubb lähtee, mikä todella olisi meidän onnemme.

css.php