Niin se maailma muuttuu ja takki kääntyy!

Keskustapuolueen takki on kääntyillyt tämän tästä, kuten on tosin monen muunkin puolueen edustajalla, mutta tämä se vasta huippujuttu on.

Räväköistä kommenteistaan ja peittelemättömistä julkaisuistaan tunnetuksi tullut MV-Lehti julkaisi jokinaika sitten artikkelin Kepun takinkäännöstä alkoholiasiassa.

Vaaliteemanaan piti  kepu sitä että keskikalja pannaan maitokaupoista  alkoon , mutta kuinkas nyt sitten onkaan, kun nyt jo mieli onkin muuttunut niin että alkosta siirretäänkin a-kaljat ja limuviinatkin maitokauppoihin.

Suurinta polemiikkia on aiheuttanut tämä Lonkero, joka siis on greippimehusta tehtyyn limunaatiin sotkettua giniä.

Vertailin hieman Alkon hintoja jokinaika sitten. Ja kun on alkon ja raittiuskasvattajien päämääränä ollut, että ihmisten pitäisi lisätä  mietojen juomien käyttöä, niin ei kai sillä pelkästään tarkoiteta rikkihapokkeella terästettyjä viininlitkuja, vaan muitakin nk. oluita ja lonkeroita ym.

Mutta kun sikspakki lonkeroa, jossa 0n alkoholia 100% lasettuna  vain n. 1 desi, maksaa samanverran kuin 1/2 litran pullo 38% koskenkorvaa, jossa sitä sataprosenttista alkoholia onkin jo 2 desiä.

Niin kyllähän hintatietoinen ja humalahakuisen juomatavan oppinut, raavas suomalaismies sentään kossun ostaa ennen kuin limuviinaa? Sitäpaitsi saahan sitä greippilimunaatia sieltä viereisestä maitokaupasta, eurolla  litran.

Vähäsen eikä ihan vähäsenkään , ihmetyttää tuo Sippilän touhu, uskovainen mies, ellei vallan Lestaatiolainen ja on viinaa vapauttamassa maitokauppoihin ja muutenkin leikkimässä alkoholilakien muutoksilla.

Sippilä on ilmeisesti saanut ylemmiltä tahoilta viestin, ettei hän tule kuulumaan siihen 144.000 , pelastettavan sielun joukkoon, joten on ihan sama millaista peliä pelaa?

Mä olen urputtanut useaan otteeseen maatalous-  ja pinta-alatukien leikkauksesta ja teenpä sen nytkin.

Siis ihan oikeesti tuommoiset pikkunäpertelyt muutamalla viinalitralla, on joutavaa ajankulua, saatu tuotto menee näpertelykuluihin.

Sama tuotto , parilla nuijankopautuksella tulisi siitä jos maataloustukien ym saajille määrättäisiin ansio- tai pääomatulorajat.

Esim. Ruotsissa veropakolaisena lymyilevä monimiljonääri Bjöörn Waalruus, varmasti eläisi miljoonatuloillaankin leveää elämää, tuskin hän itse edes peltojaan kyntää, saati kylvää niihin mitään. Ainut mitä mies saattaa harrastaa peltotilkuillaan on ”Laihialainen lannoitusmuoto”( kierretään peltoa ympäri ja puhutaan paskaa) Sen taidon Waalroos osaa.

Näistä tuottamattomien peltojen ja taimikoiden tuista syntyisi jo sellainen ylijäämä valtion kirstuun, että siinäpä sitä olisikin miettimistä minne ja kelle deekumaalle ne summat voitaisiin jaella.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että alko myyköön alkotavarat ja maitokauppa maidot ja leivät.

 

Vai ollaanko alkon tuotevalikoimaa karsimassa siitä syystä, että salaisissa neuvotteluissa ollaan päädytty siihen että alkoon on saatava lisää tilaa uuden Oy Narko Ab toimintaa varten ja keskustapuolue ym seuraavaksi siunaakin kannabiksen myyntiluvat?

Sikäli suotavaahan se olisi, saataisiin katukauppa ja paskanmyyjät pois kuvioista.

Ja onhan kannabis paljon terveellisempääkin kuin aivoja tuhoavaksi hermomyrkyksi luokiteltava alkoholi.

 

 

Että  Sikäli….

2 kommenttia artikkeliin “Niin se maailma muuttuu ja takki kääntyy!”
  1. avatar Harri sanoo:

    Uskovaisuus ja viina on kai aina aika hyvin sopineet yhteen? Eikö se Jesse ollut ensimmäisenä tekemässä kotipolttoista, vaikkakin omalla ihmeellisellä tavallaan. Ja se muuten ei kauaa kiehunut se viini.
    Kummallista on se, että joku MV-lehti, joka vois yhtä hyvin olla TP-lehti (täyttä …) kirjoittaa aiheesta, uskoisin juuri tuon lehden lukijakunnan kumartavan vaikka Mekkaan, jos vaan saisi viinaa maitokauppaan..

  2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    Eikä siinä kaikki. Näitä ”väkevämpiä” saavat myydä myös kioskit ja huoltoasemat. Ei kuitenkaan muutoin kuin nykyisin sallittuina aikoina. Kuka valvoo? Aikanaan kun sunnuntaimyynti oli kielletty, menin rapuloissani kysymään tutulta kyläkauppiaalta, olisiko mahdollista. Oli laitettiin korin kokoiseen pahvilaatikkoon. Seurailin näitä pahvilaatikoita liikkui kylillä enemmänkin. No mitä väliä. Ravintolatkin voivat myydä enintään 5.5 tuotteita mukaan-monelle pelastus aamuksi. Auki voi olla 04 ilman eri hakemusta. Katsotaan vain muutama vuosi ja viinitkin tuleevat kauppoihin. Toivotaan ettei hallitus mene konkurssiin ennen sitä, aika hyvin välikysymysäänestykset tuntuvat kaatuvan.
    Mutta onko tässä SSS-hallituksen salakavala suunnitelma työpaikkojen vapautumiseksi. Ne kymmenettuhannet kiikiun-kaakun tapaukset, jotka silmät punaisina työssä sinnittelevät saattavat nyt ajautua potkujen tielle. Deeku sinnittelee aikansa tökkärin kirjoissa (ainakin 400pv) ja sitten sosuun,. Mutta sehän ei olekkaan enää tämän hallituksen murhe.

Jätä kommentti

css.php