Viinan voimalla sote-sopuun?

sotesoppaa

 

Media kuohuu, kun Petteripoika on tilannut sadoilla euroilla viinaa Sote -illanistujaisiin.

Iltasanomien lööpissä kauhistellaan kuinka 28 päättäjää ovatkin saaneet  kulkustaan alas 100 olutta, 50 siideriä, 20 pulloa kallista viiniä, 9 pulloa skumppaa ja vielä lisäksi kaksi pulloa kalleinta konjakkia mitä maasta löytyy!

Mutta toisaalta onhan se ymmärrettävä asia että juotavaa pitää olla paöljon, että voidaan tehdä tärkeitä päätöksiä. Kukas nyt selvinpäin päättämään kykenee?

Sitäpaitsi, eihän se tee Hönöä kohti kuin hieman neljättä tölkkiä kaljaa , vähäsen toista tölkkiä siideriä, puolisen litraa Calvadosta ja yksi reilunkokoinen konjakkimoukku!

Johan minä jo yksin kippaan tuollaisen määrän viikossa, tosin minäpä ostankin juomani omilla rahoillani, enkä yhteiskunnan verorahoilla, niin eikös kun ministerit saavat kulukorvauksia, nämäkin voisi laittaa ministerin omaan piikkiin jos kerran haluaa keskustella änkyräisten kanssa?

Vaikka samapa tuo, sotesoppaahan siitä tulee ja hyvää sellaista kun kastikkeetkin on tuhtia kamaa.

Lehden jutusta voisi saada sellaisenkin kuvan, että Orpopoika lienee aika kova nappaamaan itsekin ja on tilaillut viinaksia aiemminkin ihan kunnollisia lasteja ?

 

 

Mutta summa -summaarum, onhan se hienoa että päättäjillä on kivaa!

 

Olisipa kansalaisillakin yhtä kivaa!

 

 

Että Sikäli…

9 kommenttia artikkeliin “Viinan voimalla sote-sopuun?”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  No kyseessähän ovat KANSAN EDUSTAJAT. Eikö vanha sanonta ole, että saamme nauttia kaikesta mukavasta edustajiemme välityksellä. Kyllähän se opetusministerikin oli tuhdin laskun tehnyt Kalastajatorpalle ja viinaa oli osteskellut vuoden aikana yli puolellatoista tonnilla. Mutta mutta eihän yhteisiä asioita pitäisi viinan voimalla viedä eteenpäin, tosin juomat eivät heillä lienee kossua.

  • Taitaapa se olla niin että Petterinkin ministeripalkka ja kulukorvaukset menee ylelliseen elämään ja vaalivelkojen maksuun ja juhannusviinat ostettiin firman piikkiin koska se eduskunnassa hoidetun löperön tilivalvonnan takia on mahdollista?

   • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    Voihan se olla niinkin, että kun paljon ostaa voi ylijäämän viedä omaan kaappiin. Tosin totesin jo työelämäni alussa, että virkamiehet ovat persoja viinaksille ja muulle maasutukselle. Kuuluvat tällä hetkellä palkkaeliittiin, mutta pienet lisät eivät koskaan ole pahasta.

 2. Nyt jopa halutaa salailla vieraslistoja, ettei vaan toimittajat ja sitä kautta suuri yleisö saisi tietää ketkä ovat ryyppäilleet Orpon juhlissa valtion piikkiin!
  Näin aiheesta kirjoittaa iltasanomat: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001239147.html

  On se jännää kuinka julkisilla varoilla tehdyt menot, muuttuvatkin salaisiksi, kun ministeriöt tulkitsevat lakeja!?

  • Kun ministereiden avustajat ja adjutantit joutuvat korvaamaan ministeriöille, valtion maksukortilla ostelemansa pussikaljat ja nuuskarasiat, kun ovat kestinneet kavereitaan salaisilla reissuilla joita on ajeltu valtion virka-autoilla,Kuten iltasanomien jutusta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001239065.html voimme lukea.
   Eikö siis oikein olisi niin, että myös ministerit, mikäli haluavat salaisilla ryyppäys-kekkereillään tarjoilla huomattavat määrät viinaa, kustantaisivat ne ihan itte omasta tilipussistaan?

   Kaikkien pitäisi olla tasavertaisia lakien edessä…ja myöskin takana…

   Että Sikäli vaan….

 3. Yleisön vaatimuksesta, sisäministeriö pyörsikin päätöksensä. Ministeri ORPOn vieraslistat julkaistaankin!
  Kirjoittaa Iltasanomat lehti sivulla: http://www.iltasanomat.fi/?nomobile=2
  Heh-heh….. kyllä karhukin puhuu kun on pakko…..

  Että Sikäli………..

 4. Ministeri Orpo vakuuttelee oikein median voimalla tekevänsä työt selvinpäin, vaikka viinaa käytetäänkin runsaanpuoleisesti:
  Kirjoittaa Iltasanomat sivuilla; http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001240635.html

  Hyvä niin sillä epäilijöitähän riittää sille asialle että kännisten sohellus on pop nykyään!

  Ministeri Orpo toteaa, ”Jurrissa ei ole kukaan istunut!
  Kysymys kuuluukin onko joojooteltu selällään maaten?

  Vielä Ministeri Orpo lisää että suurinosa kuuluisista pulloista löyttkin ministeriön kaapista. ?? löytyyköhän sittenkään, olisikohan silti syytä tarkistaa ostettujen ja löytyvien pullojen viivakoodit, ettei vaan olisi Ministeri hätäpäissään hankkinut uusia tilalle omqlla kustannuksellaan , ikäänkuin selitelläkseen tilannetta ?

  Että Sikäli…

  P.S. vanha sananlaskukin selittää..” Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa” !

  D.S. olisiko laajemman tutkinnan paikka nyt?

 5. Orpon Kaljakinkereiden vieraslistat julkaistu…
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001241612.html
  Lukekaapa siitä, ketkä ryyppäävät kansalaisten ja veronmaksajien piikkiin vaikka omaakin rahaa olisi ostella viinaksia!

Jätä kommentti

css.php