Lehtipihvinne olkaa hyvä, meillä se tehdään jauhelihasta..

Mielenkiintoinen juttu laadukkaita ruokiaan mainostavasta ABC- syöttölä ketjusta leviää kuin pullataikina, mediassa!

Iltasanoista lisää aiheesta.

Siis ovat myyneet lehtipihviään jauhelihasta valmistettuna, koska ketju vaatii niin, ja nyt sitten selitellään ja keksitään keinoja kuinka tämä korvattaisiin, petetyille asiakkaille joista kaikki eivät edes tajunneet tullensa huijatuiksi. Vain muutama valitti asiasta.

Miten on kun menet syömään  ravintolaan ja teet tilauksesi, onko se ja sama mitä saat eteesi?

Esimerkiksi tilaat lampaan kareeta ja sinulle tuodaan eteen porsaankyljykset, syötkö sen mukisematta vai kutsutatko kokin paikalle, tai jotain muuta, mitä?

Kävin itse n. vuosi sitten Joutsan uudella  ABC huoltsikalla syömässä seisovan pöydän antimia. Tarjolla oli jauhelihapihviä. Kysyin henkilökunnalta ”mistä lihasta ne  on  valmistettu?” Henkilökunta kysyi keittiöltä ja vastaus oli aivan pokkana Naudasta. No tottakai söin sitä mitä oli tarjolla ja luotin siihen mitä kerrottiin.

Mutta totuus olikin toinen, sen huomasin vasta illalla ja yöllä.

Lihapa olikin joko sika-nautaa, nauta-sikaa tai pelkkää possua

Sikäli vaan , että sianliha ei sovi minun ruokavaliooni.

Joten olen jo pitkään kieltäytynyt sianlihasta valmistetuista tuotteista siis kaikista, makkaroista lihatuotteisiin.

En kieltäydy sianlihasta uskonnollisista syistä, vaan siksi että saan siitä terveydellisiä oireita, refluxivaivoja, sydänoireita ja hiivasyndomanikaan ei tykkää..

Olipa aika ikävä ilta ja yö kun refluxi nosti happoa henkitorveen ja sydän pamppaili jatkuvasti.

Tulipa siinä käytyä sitten kahdesti samalla kertaa ABC syöttölässä, nimittäin Ensimäisen ja Viimeisen kerran.

Nyt viimeksi, heinäkuussa kävimme puolisoni kanssa Kuopiossa, etsiskelimme sopivaa ruokapaikkaa, mutta kun kaikki kaupunkialueen ravintolat olivat syöttämisen sijaan keskittyneet lähinnä juottamiseen ei sitä meinannut löytyä.

Sitten saimme vinkin että Hotelli Rauhalahdessa olisi seisovapöytä ja ihan kohtuuhintainenkin.

No sinne sitten...

Kaksikymppiä per hönö ja eikun syömään.

Oli tarjolla vihannesgratiinia, valkosipuliperunoita, salaatteja jos jotakin sorttia, voit ja leivät tietenkin siis ihan aitoa voitakin.. Haukea tillikastikkeessa ja liharuokavalintoina, nyhtöporsasta, lammasta ja häränpaistia.

No possu oli kyllä herkullisen näköistä, voi jumankekka, olisi tehnyt mieli maistaa, mutta…. Lammas hieman arvelutti, kun ei ollut tietoa sen alkuperästä ja maistuuko villasukalta.. joten sitten nautaa lautaselle, salaattia ja valkosipuliperunat sun muut gratiinit myös leivät ja voit tietenkin lisukkeeksi. Oikein tosi miehekäs annos tuli mätettyä lautaselle.

Ja eikun syömään.

No joo…. Valkosipuliperunat olivat raakoja, oikein super el dentte, valkosipuli juuri ja juuri maistui, jos sitä oli sekaan ripautettu. Vihannesgratiini oli vetistä mössöä ja sekin liian vähän aikaa ollut uunissa.Jäisenä laitettu pataan? 

Salaatit oli hyvää , ainahan se on , kun ei tarvitse muuta kuin silppuaa sekaisin kasan hieniä.

Entäs se häränpaisti?

Kuin kengänpohjaa olisi purrut, se taas oli liian kypsäksi valmistettu, ei mitään mehukkuutta lihassa ollut jäljellä! 

Entäs leipä ja voi, no joo leipä oli kovaa kuivaa ja mautonta ja voi aivan kuin pakastimesta otettua, levitäppä sitä siinä sitten..

Seisovan pöydän paras ominaisuus on se, että ottaa uuden lautasen ja tekee valinnat uudelleen. Joten entinen lautanen sivuun ja uutta annosta hakemaan.

Tälläkertaa vain pelkkää salaattia ja lammasta.

Salaatti oli edelleenkin maistuvaa ja se lammas olikin todella hyvää, ei maistunut villasukalle, ei ollut liian kypsäksi korvennettua ja aivan suussasulavaa.

Kävin hakemassa toisenkin kerran.

Jälkiruuaksi oli sitten ihan perusnormien mukaista vaniljajäätelöä ja mansikkahilloa ja kahvit.. Todella omaperäistä…

Kun olimme syöneet, henkilökunta ryhtyi keräämään lautasia pois pöydistä.

”maistuiko ruoka?” kysyttiin kauniisti hymyillen.

Pyysin saada keskustella kokin kanssa ja annoin palautteeni kokille kyllä aivan tarkkaan. Asakashan on aina oikeassa, vaikka olisikin väärässä, minä nyt kuitenkin olen jonkinverran maistellut ruokia ennenkin joten tiesin mistä moitteet annoin.

Mutta en minä pelkkiä risuja antanut, kyllä kehuin heidän lammastaan ja salaatteja, muistinpa mainita senkin kuinka hyvää oli jäätelö.

Yleisarvosanaksi tuli kuitenkin vain 5-

Saapa nähdä ottivatko opikseen, tuskinpa sillä useat ovat vain töissä siellä….

___________________

 

Kerroppa omista kokemuksistasi rohkeasti, millaista palvelua tai ruokaa itse olet saanut ja millaista tilasit/luulit tilaavasi.      Ja kuinka mahdollisesti antamaasi palautteeseen suhtauduttiin vai suhtauduttiinko lainkaan?


Että Sikäli….

Ylikypssää härkää olkaa hyvä

Ylikypsää härkää olkaa hyvä  (lainakuva )

10 kommenttia artikkeliin “Lehtipihvinne olkaa hyvä, meillä se tehdään jauhelihasta..”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  ABC:n tapaus osoittaa suomalaisten tietämyksen eri ruoka-annoksista. Alkuperäinen Wieninleikehän on vasikanlihaleike joka tarjoillaan perunamuusin kera.. Aikanaan 3-tien varressa oli Kesoilin huoltamo Janakkalassa. Alkuaikoina ravintola oli auki ympäri vuorokauden. Ravintolan vastaava oli kotitalousopettaja. No saapasteli mies klo 2 yöllä sisään ja tilasi wieninleikkeen. Kun annos tuotiin (oikeaoppisesti muusilla) sai mies raivokohtauksen kun näki viereisessä pöydäässä miehen aterioivan samaa annosta ranskalaisilla. Pyysi saada Kesoilin koulutuspäällikön puhelinnumeron , jolle välittömästi soitti saaden kuulla oliko erikseen tilannut ranskalaisilla. Silloin elettiin 70-lukua. Nykyäänhän jos tilaat hernekeiton kysytään millä perunoilla tulee. 1970-luvulla ranskalaisetkin olivat vasta tulollaan.
  Mitä ketjuhotellien aterioihin tulee taso vaihtelee. Pidän itseäni jonkinmoisena kulinaristina (lähinnä laadun ja maun suhteen). Olimme hotelliteatterimatkalla Jyväskylässä (Vaakuna) huhtikuussa. esityksen jälkeen tilasimme aivan listalta härkäruukun ja kuhaa. Pyysin tarjoilijaa erikseen kertomaan kokille, annokset olivat maukkaita ja riittäviä. Toisenlaisiakin kokemuksia on.

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Ja vielä lehtipihvi jauhelihasta ei ole edes huono vitsi. Yleensähän huoltoasemien baareissa pihvi kuin pihvi on paneroitu porsaanlihapihvi. Minulta jauhelihalehtipihvi olisi mennyt takaisin keittiöön. Olisin ottanut rahat pois ja mennyt muualle. Pitemmällä majomatkalla olemme siirtyneet yhä enemmän Shellin Simpukan asiakkaiksi, ABC tarjoaa täysin bulkkiruokaa. Shellit ovat täällä Etelä-Suomessa katoavaa kansanperinnettä.

 3. Nyt sitten pahoitellaan oikein urakalla ja luvataan korvauksiaasiakkaille, ilmeisesti kuitenkaan ei kaikille vaan niille joilta kuitti mahdollisesti löytyy vielä?
  http://www.taloussanomat.fi/palvelut/2016/08/03/abc-loysi-syyn-joka-muutti-lehtipihvin-jauhelihaksi/20168143/12

  Ha-ha-haa ettäs kävi paskanakki…

  Että Sikäli…

 4. Kiitos Lauri Sinulle!
  Siitä, että edes sinä jaksat asiallisia kommentteja kirjoittaa artikkeleihini! olet tehnyt niin aina ja toivoisinkin että voisin jatkaa traditiota jatkossakin!
  Mutta,
  Jotenkin viimeaikoina on alkanut tuntumaan siltä, että Hämeensanomissa vierailevat kirjoittajat ovat enemmin kiinnostuneita neekereiden ja mulsimien toilailuista kuten myös muutamien paikallisten pikku-puoluejohtajien edesottamuksista kuin siitä että maailmassa tapahtuu sun vaikka mitä, paljon isompiakin asioita!.

  Olen pannut merkille senkin että nykyään moderointi ei pelaa, Hämeensanomien Blogi-palstalle huolitaan ihan mikä vaan GOOGLEn paskakieligeneraattorilla tarjoiltu juttu, oli se sitten kiinaa tai aivan pelkkää siansaksaa! Joita edes itse GOOGLE ei ymmärrä vaan joutuu palkkaamaan lstoilleen entsisiä CIA luopio-agentteja keksimään mitähän mikäkin sana tarkoittaa?

  Kun kirjoitin tämän kulinaarisiin nautintoihin perustuvan juttuni tänne, niin alkoi jo heti tuntumaan siltä, että Hämeenlinnalaiset syönevät kotonaan neljän seinän sisällä purkitettua ja/tai valmiiksipureskeltua ruokaa, jos edes kaikki sitäkään , vaan makkaraa ja voileipää..

  Ja Hämeenlinnan alueella ulkona syöminen tarkoittaa lähinnä snagarilla syötyä nakinpätkät ja ranskalaiset annosta sinappi -ketsuppi -kurkkusalaatti-kuorutuksella 4,5 promillen kännissä lauantai-iltana?

  Noo– tosin tämä ylläpitämäni Hartolan vesiosuuskunnat sivustokaan ei enää vastanne tarkoitustaan. Hartolalaiset paikalliset lukijani, eivät uskalla kommentoida sivuillani, vaan antavat palautteen torinlaitapalautteena, koska pelkäävät leimaantumista, se taas johtuu aivan mielikuvituksen puutteesta, koska eivät keksi tunnuksiksiin muuta kuin oman nimensä.. epäilen ette se juontaa juurensa tähän maailmalla tunnettuun suomalaiseen sinisilmäiseen rehellisyyteen…

  Hartolan vesiosuuskuntaasiat lienevät kohtakkoin tulleet tiensä päähän , sen verran kaluttu asiahan se jo on..
  Hartolan vesiosuuskunnat kamppailevat kaikki, konkurssin partaalla ja jos jokin niistä kohta keikahtaa, ei se enää ole mikään mediatapahtuma, vaan Hartolankunta vain vähin äänin kuittaa omavelkaiset takausvelat maksuun ja osakkeet itselleen, liittyjien maksellessa viulut, jos ei muuten niin korotettuina kiinteistöveroina!

  Mutta mä ihmettelen suuresti sitä putkinäköisyyttä joka meitä ihmisiä nykyään vaivaa, edes asiaan vaikutusmahdollisuuksillaan vaikuttavat poliitikot, saati sitten Hämeenlinnalainen (siis oletettavasti) Sirpa Pietikäinenkään ei kykene, tai siis hänen poliittinen avustajansa joka mm. blokikirjoitukset tekee, ihan omasta päästään, niinkin lintupöntötkin ja sahapukitkin,,, kykene elämään ajan hermolla, vaan haastaa puutaheinää lämpimikseen, milloinka mistäkin paska-asiasta joka ei kiinnosta ketään?

  Luulisi nyt jumalavita jotakuta kiinnostavan se kuinka kaikkia meitä kuluttajia kusetetaan jatkuvasti millon milläkin lupauksella tai asialla.?

  Mutta kun ei, ketään ei edes oikeasti kiinnosta sekään, että millainen sää on ulkona ja toteutuvatko Ilmatieteenlaitoksen suojatyöläisten ”lottopalloilla tekemät ennusteet” eikä mikään muukaan. Siinä vaan istuskellaan tietsikan ääressä verhot tiukasti ikkunoissa ja tsiigataan vähä-älypuhelimen näytöltä säätilaa, että millainen sää onkaan ulkona nyt. Kun ei jakseta senvertaa että raotettaisiin edes pikkiriikkisen ikkunaverhoja ja katsottaisiin ulos ihan oikeasti, pari kertaa vuodessa!

  Minusta alkaa tuntumaan siltä että tämä alkaa olla tässä.
  Parisen vuotta olen yrittänyt kannustaa ihmisiä, kaltaisiani , puuttumaan asioiden kulkuun ja äänestämään, jos ei muuten niin jaloillaan, tuloksetta.
  Ja mitäpä saan vastineeksi, kommentteja jotka ovat luokkaa ”juupas, eipäs-vaarinhousut” tai ”kysy ameriikan presidentiltä” (suomi 24 palsta).!

  Nyt ihan oikean oikeasti alkaa tuntumaan siltä että on aika vetäytyä muuanne.

  Voihan olla että palaan anonyyminä takaisin, koska en minäkään voi olla roikkumatta täällä lukemassa päivän puheenaiheita, mutta silti tuntuu että tämä alkaa kohta olla tässä!

  Mutta mikäpäs hätä teillon Hitaat Hämäläiset, elkääpä olko huolissanne, kyllä suomessa purkkiruokaa riittää ja ulkomailta tulee lisää ydinvoimalan vierellä kasvatettua papurokkaa!
  Niitä kun syö, niin kyllä kohta päässä porisee!

  Että Sikäli..ja :吃你的頭混蛋! / Chī nǐ de tóu húndàn!

 5. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Minua on kanssa alkanut ärsyttää kaksi asiaa. Jo pitemmän aikaa Punaportin Bluesin tyhjänpäiväiset otteluselostukset, kuuluisivat urheilusivuille. On sen verran merkityksetön laji Hämeenlinnassa, etteivät sinne kelpaa. Pesiksestä ja potkupallosta sekä lätkän Ö-sarjoista löytyy kyllä palstatilaa.
  Toinen on nämä ulkomaankieliset blogikirjoitukset. Tuntuu siltä, että niitä kirjoitetaan piruuttaan. Kunnon keskustelua ei niillä synny. Itselläni olisi runsaasti aiheita, mutta kun yritän avata sivuston saan vastauksen, kyseiset nimimerkit ym ym ovat jo käytössä. Olen soitellut ja sanonut poistakaa,teen uudet. Siltä yleensä krapulainen ääni vastaa, ei onnistu. Ihmettelen.

 6. avatar er556 sanoo:

  Häsa haluaa ilmeisesi alleviivata isolla kynällä näillä kiina- venäjä- olemme niin suvaitsevaisia kirjoituksilla sitä että olemme niin suvaitsevaisa. No pienen maakuntalehden pitää tietysti yrittää enemmän kuin muut, että huomattaisiin sen suvaitsevaisuus.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Sikälis vaan että nää kiinankieliset sun muut tekstit on ihan tavallisten suomalaisten, edes suomenkieltä taitamattomien, trolleja jotka on käännetty mitään käännöksestä ymmärtämättä, Googlen paskakieli-siansaksa käännösohjelmalla, joka ei osaa edes auttavasti kääntää edes englantia ameriikaksi!

   Ei näissä ole mitää tekemistä suvaitsevuuden kanssa se kertoo vain siitä että nykyinen sivustojen valvoja ei osaa hommaansa!

 7. http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001234623.html

  8000 lehtipihviä JAUHELIHASTA ??? Onko tosaankin niin että nykyihmiset ovat niin PÄSSEJÄ etteivät tiedä millainen on oikea lehipihvi?

  Selitysten mukaan tämä inhimillinen erehdys on kestänyt lähes koko kesän ajan ???? Ha Ha HAHAA

  Vai onko niin että se ja sama, mitä saa kunhan on millä mahansa täyttää koska ja kun kerran kunnolla pieraisee niin on taas nälkä, niinkun hampurilais aterialla käy.. Mutta eihän hätää ainahan voi syödä uuden lehtipihvin mummon muusilla höystettynä ja taas pieraisun jälkeen… niin edelleen???

  Hyvä ABC ! Jatkakaa kun oma ei riitä ja selitelkää jälleen!

  Kyllä kansa teitä uskoo kun bonuksiahan siitä saa….

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Poikkesimme joskus mökkireissulla(jos oli kiire) syömään matkan varrella olevalla ABC-llä. Seurasin kun asiakkaat kanstoivat kukkuraisia annoksia pöytään. (olivat kuin ei olisi ruokaa viikkoon nähneet). Sitten maistamatta minuutin suolanravistus annoksen päälle ja ei kun kauhomaan. Maista siinä sitten mitään siitä mitä mahaasi ahdat.

 8. avatar Magnus Stultus sanoo:

  Ja ihan varmalla se jauhelihakin oli sika-nautaa, joten oottakaahan kun muslimiveljet saavat siitä tiedon, voipa pommit paukkua ABC asemilla ihan kohta?

Jätä kommentti

css.php