Mikä laki sen määrää että aina pitää tappaa?

Karhunpoika seikkaili Asikkalassa ja poliisi tumpeloi ilmakiväärin kanssa ja yritti häätää Anianpellon markkinoille halajavaa mesikämmentä pois metsien kätköihin.

Kun homma meni reisille, päätettiin karhu ampua hengiltä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001239319.html kirjoittaman juttusarjan mukaan karhun oli nähty liikuskelevan ihmisasutusten liepeillä Vääksyssä ja ympäristössä.

Mua hieman ihmetyttää tää touhu, että jos luonto tulee ihmisen lähelle, niin aina tapetaan.

Eipäs viherpiipertäjät tälläiseen asiaan puutu, liekö hekin etääntyneet jo luonnosta, kaupunkipiipertäjiksi?

Poliisilla on jos jonkinmoista etälamautinta käytettävissään, mutta eipä ole ilmeisesti taitoa niiden käyttämiseen, toisaalta nukutusnuolia ampuvaa kivääriä ei taida olla, on vain ikiuneen nukuttavia ja se lieneekin ainoa vaihtoehto, muuta ei edes harkita/osata harkita.

No kuinkas sitä, nykyiset liikennepoliisit sellaista osaisivat kun, ”toinen osaa kirjoittaa ja toinen lukea… mutta kaikki kyllä osaavat antaa sakkolapun autoilijalle tai tappotuomion eläimelle”

Karhu olisi aivan hyvin voitu nukuttaa persuksiin ammutulla barbituraattinuolella ja kuskata sitten jonnekin rauhallisimmille seuduille, samalla olisi sille voitu laittaa seurantapanta nilkkaan tai kaulaan ja poliisi ja riistanhoitoviranomaiset tai riistatutkijat olisivat sitten voineet seurailla sen liikkumisia.

Täytyyhän tappamisen sijaan olla muitakin vaihtoehtoja !

 

Toisaalta saattoihan poliisille tulla viimehetken tilaus joltain ministeriöltä, että ”nyt pitää äkkiä päästä salaisiin karhunpeijjais-ryyppäjäisiin, salaisten vieraslistojen kanssa, valtion veronmaksajien piikkin, joten ampukaas se otso, että päästään juhlimaan”…?

Karhunpeijaiset 2                                                                                                                               kuvan henkilöt , lukuunottamatta karhua ja viinaksia,eivät liity juttuun!

 

Että Silviisiin……….ja sikäli

18 kommenttia artikkeliin “Mikä laki sen määrää että aina pitää tappaa?”
 1. uudet sanat lauluun ”karhunpoika sairastaa”
  On karhunpoika peloissaan, se eksynyt on emostaan, häntä hellikäämme.
  Voitehilla voidelkaa otso-ystäväämme.
  Uni paras lääke on, siitä kiittäkäämme.
  Otso -paran luontohon, niin palautettua saamme!

  Halli-koira vartioi uskollisna meitä.
  Kunnes saapuu aamun koi, hän ei meitä heitä.
  Jos jokus otso palata voi, varoittaa hän meitä.
  Luonto paras paikka on, karhullekin elää.
  Annetaan siis otsonkin, luojan luomana, täyttää tehtävänsä.

  ————————————-

  On se niin väärin, että varkaat ja murhamiehet saavat elää vapaina kekuudessamme, mutta jos karhu, susi, ilves ja/ tai kettu uskaltautuu pihapiiriin, niin heti on tappojahti päällä! Ja metsä”miehillä” verenhimo silmissä kiiluu…

  ——————————-
  Sikäli Vaan että, jos kaikki pedot tapetaan, on meillä suunnaton hirvi ja tuhoeläin invaasio edessämme, joten eikun valmistautukapa vaan metsästelijät isompiin tappohommiin sitten…

  Että Sikäli…..

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Ulkomailla saadaan nukutettua vaikka jellona jos se on sirkuksesta vapaaksi päässyt. Suomessa ilmeisesti Ranuat , Ähtärit sun muut eläinpuistot ovat sen verran karhuissaan, ettei lisävoimia tarvita. itse en metsästä (vaikka olisi ollut tilaisuus aikanaan). Enkäpidä riistan mausta (edes hirvenlihasta), peura miedompana menettelee. Ehkä joku tarvitsee karhunpaistia, lihat lienee huutokaupataan.

 3. Kun tiedossa on että petoeläimet ovat ahtaalla ihmisasutuksen vuoksi, ja jo siitäkin syystä ettei ruokaakaan ole lähimetsissä, koska riista on metsästelijöiden pakastimissa, niin nyt täytyisi hankkia nukutuspyssyjä poliisille.

  Kai semmoisen ja siihen käyviä tupsunuolia saisi muutaman kymmenen suomalaisautoilijan sakkorahoilla.

  Eikä niitä karhuja tarvitse Ranualle tai Ähtäriin kuskata. Tuolla sitä on itärajan tuntumassa laajoja korpimaita, kyllä sinne muutama citykarhu vielä mahtuu

  Poliisi selittelee Itä-Häme lehden sivuilla; http://www.itahame.fi/Uutiset/art2293347

  Tappaminen olleen vaihtoehdoista viimeinen, joopa joo mutta kun vaihtoehtoja oli vain kaksi; Hätistellään ja jos ei lähde niin sitten tapetaan.
  Jos olisi ollut nukutuspyssy, niin vaihtoehtoja olisikin ollut jo kolme, ihan Ojalan laskuopin mukaan, siis mikäli komisaariukset osannevat laskea.?

  Eihän se tietenkään kaupunkilaistuneelle ihmispololle ole mukavaa nähdä petoeläintä pihamaansa lähimetsikössä, mutta henkilökohtaisesti voin sanoa sen että minunkin pihapiirissäni onliikkunut tämän tästä milloin minkälaista otusta, enkä mä ole kuitenkaan herkistynyt niiden liikkumisista niin, että olisin poliisia sillä asialla vaivannut, koska mä tiedän että a. ne eivät kerkeä tulemaan kuitenkaan hätiin olipa syy mikä tahansa ja b. koska vaihtoehtoja on vain nuo kaksi.

  Mun mielestäni karhuilla, susilla, ilveksillä, ketuilla jne petoeläimiksi luokitelluilla otuksilla on aivan yhtäläinen oikeus olemassaoloonsa kuin ihmisellläkin, samoja luojan luomia olentoja olemme kaikki!

  • avatar kari sanoo:

   Kunigasjätkän kanssa samaa mieltä. Öisin tuolla korvessa paljon liikkuneena, kaikki elukat nähneenä ahmaa lukuunottamatta. On hienoa nähdä kun karhu laukkaa viljapellossa parinkytämetrin päässä, susi jolkuttaa jäällä, ilves autovaloissa ihan ettei persiiseen pukkaa. Hienoja kokemuksia jotka jää mieleen.

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Se mua ihmetytti, että poliiseilla oli konepistoolit aseina mahdollista hyökkäystä varten. Olisi ollut aika sota jos karhu olisi käynyt päälle.

 4. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Olen katsellut dokkareissa, kun norsu tainnutetaan safareilla,
  niinpä piti ottaa selvää asiantuntijalta,
  miten homma eroaa karhun tai suden vaellessa taajamassa.
  Karhua on ammuttava läheltä ja vaarana on myös
  se, jos annos jääkin ihon pintaan, eikä tehoa.
  Karhusta tulee todella agressiivinen.
  Asiantuntija suhteuttaa myös
  – Eivät nämä karhut ja sudet tähän lopu, itärajan takaa tulee viistoista tilalle…”
  Ps. Pitänee siis vanha sanonta paikkansa
  ”Olihan vihainen kun perseeseen ammuttu karhu”
  Luontoa kunnioittaen
  Riitta

  • Mutta jos muistaa sen että hosumalla tulee kusipääkakaroita, eikä hosu , silloin saattaa nukutusnuoli tehota. ja onhan sitten se kolmas vaihtoehto jos nuoli ei tehoakaan, sitten kun vihane persiiseenammuttu karhu käy päälle, sen kai saa tappaa?
   Tämä kyseinen nalle, oli nk erauspoika, jonka emo oli vierottanut, pieni (säkä alle 60 cm) hädissään oleva emonsa kadottanut pentu joka eksyi liian lähelle herkkähipiäisiä cityasukkaita. Olisihan se saattanut ehkä aiheuttaa vaaratilanteita, mutta lausunnoissa on kuitenkin sen ”ehkä ja saattanut” sanojen verran epävarmuutta.
   Ja niitä vaihtoehtojakaan ei nallen häätämisen ja tappamisen välillä ollut muita. En voi hyväksyä poliisin selittelyjä, sillä kaikkia keinoja ei kokeiltu, vain kahta joista se jälkimäinen oli lopetus, eli teloitus eli tappaminen! Sitäpaitsi jo uutisissa kun karhusta kerrottiin väläyteltiin vaihtoehtoa tappaminen, jo etukäteen koska se oli jo päätettykin etukäteen

 5. avatar Ismo Soukola sanoo:

  Jatkakaa toki!

  On niin mukava lukea asiantuntijoiden näkemyksiä!

 6. Intohimoisena luonnon ystävänä minun täytyy myöntää, että toisinaan eläimen tappaminen on vain se ’paras’ vaihtoehto. Karhu, joka ei enää pelästy hätyyttelystä, ei kuulu enää ns. normaalien otusten kategoriaan. Häiriintynyt eläin ei pelkää häirintää eikä siirry omalle reviirilleen. Silloin on hyvin vähän tehtävissä, valitettavasti. Uskon ja toivon, että kaikki hätyyttelemällä asutuksen ulkopuolelle saatavat pedot jätetään oikeasti rauhaan.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Hyvä Susanna, saimmepa vihdoin niin politikkomainsen vastauksen sinulta kuin olla ja voi.
   Politikothan tunnetusti eivät tiedä oikeasta elämästä mitään, kuten ei viherpiipertäjätkään tiedä oikeasta luonnosta mitään. Maallikkopolitikot ovat vieläkin pahempaa lajia, heitä asia kiinnostaa vain jos siitä on maallikkopolitikoinnissa hyötyä, muuten kyllä juttua tulee joka aiheesta.

   Ennen kuin alkaa asiaa enemmän kommentoimaan pitäisi edes lukea kommentoitavasta asiasta faktatietoa, jota kyllä internetistä löytyy runsaasti vaikkapa esimerkiksi tuolta: http://www.tunturisusi.com/karhu/ . Ja täytyisi ymmärtää myöskin lukemansa.

   Tottahan se on ettei Asikkalan karhua saatu häädettyä metsään omalle reviirilleen, mutta;
   Tämä kyseinen nallukka siis oli mitä todennäköisimmin nk. ”erauspoika” eli emonsa vierottama vanhempi poikanen, jolla ei VIELÄ OLLUT OMAA REVIIRIÄ, se oli siis sitä vasta etsimässä, emonsa ajettua sen kovin ottein tiehensä siltä reviiriltä jolla se emonsa ja pikkuveljen, veljien tai siskojensa kanssa oli elänyt elämänsä 2-3 vuotta

   Niin että täytynee todeta, että niin poliisi kuin riistamiehetkään eivät olleet tietoisia tilanteen vaatimista faktoista, vaan toimivat asiassa hätäillen, ikäänkuin kusipääkakaroita tehdessäänkin.

   Kun nyt näyttää siltä että ihmiskunta on herkistynyt tälle petoeläinten invaasiolle niinkin paljon, että tämäntästä on jossainpäin operaatio millon minkäkin otuksen ajamiseksi, niin olisikohan kenties viranomaisia koulutettava kohtaamaan tätäkin asiakaskuntaansa oikein ja rauhallisesti.

   Tuskinpa poliisikurssilla tälläiseen on panostettu samassamäärin kuin esim pidätyskokeeseen nykyään satsataan.
   Pidätyskokeen onnistuminen taataan siten että rauhallisena ja harkiten pidätetään niin kauan kuin…….. xx….

   Samaa menetelmää suosittelisin opeteltavaksi myös asiointiin villieläinten kanssa!

   Että Sikäli

 7. avatar kuningasjätkä sanoo:

  On se kyllä Luojanlykky, ettei tuolla metsissä enää liiku niitä dinosauruksia, ne kun kouli sukupuuttoon jo mljoonia vuosia sitten.
  Se olis jännää kuitenkin tietää millaiset paskat olis mettämiehillä pöksyissä jos sellainen jostain putkahtaisi ykskaks ihmisten ilmoille???

  Mutta ihan oikeasti hei, kun kohta taas alkaa tuo hirventappoaika olla lähellä, niin mitäpäs jos nyt tehtäisiinkin sellainen vaikkapa kokeellinen pikalaki, että jokaisen hirviseurueen on jätettävä yksi tai useampi rampautettu hirvi metsiin susia ja karhuja varten, niin että nämä saisivat metsästettyä helppoa saalista, eivätkä tulisi sitten vielä helpomman saaliit toivossa ihmiskyliin tonkimaan roskiksia tai hakemaan kotieläimiä sapuskakseen.?

  Sillä kyllähän totuus on se, että ihminen omilla toimillaan on aiheuttanut tämänkin ongelman!

 8. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro kuningasjätkä!
  Onks noista petoeläimistäkin tullut niin uusavuttomia,
  etteivät ne enää saa kaadetuksi ruokaa itelleen.
  Mäkkärijengiä…
  Riitta

  • On ja ei ..tavallaan !

   Aatteleppas Riitta ihan itte, silleen että laitat silmät kiinni ja ajattelet petojen näkökulmasta.

   Petohan ajattelee, tai siis toimii vaistojensa varassa niinkuin oppineet asiaa selittää, että kun hirvet, peurat tai muu syötävä alkaa loppumaan metsistä, kun metsästelijät verottavat ne pakastimiinsa , niin jostain pitäisi saada ruokaa, sillä sehän se on sen pedonkin elättää.

   Ne kun ei osaa käydä kaupoista ostamassa tehotuotettua lihaa ja vaikka osaisikin, niin valtio ei anna ostokuponkeja..
   No sitten kun ihmiset syytää syömätöntä ruokaa komposteihin, niinkuin meitä on vuosikaudet kehotettu tekekemään tai roskiksiin, niin atteleppa mitä karhu, jolla on niin tarkka hajuaisti että se hiffaa lihanpalasen joka on nakattu kolmenkymmenen metrin päähän sen kuonosta, miettii..

   Okei mennään sitten roskikselle kun muualta ei löydy safkaa
   . ja jos siinä matkalla sattuu vastan jonkun elättilammas tai vaikka koira, niin pistellään ne alkupaloiksi.

   Ei siis kuitenkaan ole kysymys uus-avuttomuudesta, vaan elossapysymisestä(survivall). Paras keino elossapysymiseen on syödä säännöllisesti.

   Tästä uusavuttomuudesta kärsii ainoastaan ihmiskunta ! Tuhannella kilolla kasvikuntaa ihminen tuottaa tuotantoeläimillään 1 kilon lihaa, ja vaikka lihallekin on ylituotantoa, että sitä roskiin joutaa,päivittäin satoja kiloja, niin mitään me emme opi, maailmanlaajuisesta nälänhädästä jota kokevat sekä ihmis- kuin eläinkuntakin!

   Tiedäthän sinä Riitta että esim kun soittelet puhelimella johonkin virastoon puolenpäivän aikaan, on yleisin vastaus keskusneidiltä, ”tavoittelemanne henkilö on lounastauolla ja palaa silloin ja silloin” hän siis on uusimassa henkivakuutustaan.

   Eikös karhuillakin ole sama oikeus uusia henkivakuutus silloin ja silloin, kun siihen vain olisi tilaisuus. Ja ihan oman henkensäkin menettämisen uhalla.. valitettavasti, niinkuin kyseisessä tapauksessa osaltaan kävi…!

   ”Metsästelijät”, metsästelevät huvikseen, se on ikäänkuin harrastus.

   Karhu metsästää saadakseen ruokaa ja elääkseen ei sa tee sitä huvin vuoksi!
   Sen sisäänrakennetun käskyn mukaisesti jonka Jumala sillekin aikojen alussa antoi ” Lisääntykää ja täyttäkää maa”! Minkä se karhu sille käskylle mahtaa, sehän toimii vaistojensa varassa.

   Sitävastoin ihminen on omassa mielikuvituksessaan täydentänyt Jumalan käskyä sanoin; ”Lisääntykää ja täyttäkää maa, hallitkaa kaikkea luomakuntaa ja tuhotkaa se!

   Ja siinä tehtävässä me todella olemme onnistuneet!

   Tosin nämä sanat ovat ihmisen, eikä missään tapauksessa Jumalan kirjoittamia…

   Joku selibaatissa elävä munkki jossain Italialaisessa tai Kreikkalaisessa luostarissa 1010 vuonna tai myöhemmin, , runkattuaan aivonsa sököksi on nuo sanat mielipuolisesti kirjoitellut raamatun käännökseen koskapa muuta ei ole osannut selitellä.

   Niitä me nyt tässä sitten yritämme parhaamme mukaan toteuttaa ikäänkuin meillä olisi Jumalan valtuutus toimiimme jota ei oikeasti ole!

   Kaipa sinäkin Riitta hyvä, jotain uskomusta, jo lastentarhan tai kansakoulun alkuajoilta tuputteua tietoa tunnustat ja tiedostat siten mistä kirjoitan?

   Jos et, niin suosittelen kirjaa nimeltä Genessis eli suomeksi maailman luominen…

   Kehotan kiinnittämään huomiota siihen että Ihminen luotiin viimeiseksi, sitä ennen oli tapahtunut kaikki muun maan asukkaiden luontityö!

   Mutta siis palatakseni tähän varsinaiseen kommenttisi aiheeseen;

   Ei se ole keneltäkään pois, jos annettaisiin helppoja saaliita Luomakunnan vähäisimmille, eikä oltaisi niin itsekkäitä että kaikki parhaat palat säilöisimme omiin pakastimiimme!

   Mä olen satavarma siitä että jos ehdottamallani tavalla toimittisiin, niin petoeläininvaasio rauhotuisi, eikä pedot tulisi kotinurkillemme norkoilemaan helppoa saalista!

   Mietippä Riitta Nygwist sitä kun seuraavan kerran avaat sanaisen arkkusi ! Ja mieti vielä toisenkin kerran……

   Että Sikäli……

 9. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro kuningasjätkä!
  ”Mietippä Riitta Nygwist sitä kun seuraavan kerran
  avaat sanaisen arkkusi…”
  Olisitpa antanut tuon neuvon jo vuosia sitten.
  Yhden käden sormin laskettavat ystäväni ovat sitä mieltä,
  jotta mun kannattaisi ohittaa Raatihuone,
  jossa kaupunkimme päättäjät kokoustavat,
  – kypärä päässä ja luotiliivit päällä.
  Riitta

  • avatar magnusstultus sanoo:

   Niin se vaan joskus on ja jos ei nyt kypärä, niin ainakin luotiliivit päällä kannatta jo kohta mennä sienestämäänkin tai puolukkametsään, eihän sitä tiedä milloinka poliisvoimat karhuna ampuvat?

 10. Mutta nythän alkoikin karhunmetsastelyaika , metsästelijät ovan kiihkomielisinä metsästelemässä ja Kiihtelysvaaralla ammuttiin karhua persiiseen, vaan eipä saatukaan tapetuksi. Kirjoittaa iltasanomat lööpissään: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001244830.html
  Nyt sitten Poliisi epäilee jotakuta luvallisessa karhunmetsästykessä aiheutuneesta rikoksesta, vaiko oliko rikollinen sittenkin karhu joka ei suostunut kuolemaan hätäpäissään sinnepäin ammuskeltuun luotiin. Poliisi ei valota asiaa sen enempää tässä vaiheessa koska ei itsekään tietäne mihin rikokseen on syyllistytty ja kuka on syyllistynyt rikokseen. Poliisi selvittää sen minkä sivistykseltään taitaa, asiaa.

  Voi helevetti sentään olispas karhuillakin pyssyt, niin nähtäisiinpä kunnollinen sotatilanne, olisi sitä sitten mediassa kivaa seurata kumpi voittaa kun kumpi ja kampi tappeleevat?

Jätä kommentti

css.php