Hartola 232 vuotta tänään…

31. elokuuta 1784 julisti silloinen Ruotsin Kuningas Kustaa 3., Hartolan  itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi.

Sitten vuonna 1987 Hartola julistautui suomen ainoaksi kuningaskunnaksi, valtuuston leikkimielisellä päätöksellä.  Se jälkeen olemmekin saaneet me hartolalaiset alamaiset nauttia monen monista leikkimielisistä päätöksistä lähes kyllästymiseen asti.

Joukkoon on mahtunut monenmoista homekouluista paskaputkiin ja konkursseista  valtion eriyistarkkailuun jne….

Nyt Hartolan kirkkoherrakunta on luopumassa oikeuksistaan olla itsenäinen . Hommaa on alettu valmistelemaan jo viimevuosina kun Sysmän ja Hartolan kirkkoherran hommat yhdistettiin ja tää sankarpoika valittiin molempien konkurssikypsien lafkojen yhteiseksi pomoksi…

No sillälailla, ehän sille mitään voi, ettei kirkkoon kuuluminen enää nuorisoa kiinnosta vaan heti täysi-ikäisyyden saavutettuaan he marssivat pois kirkoista.

Seurakunnan talous on aivan kuralla ja se vaan paheni entisestään kun piti vielä kirkkoki saneerata pahimpaan mahdolliseen aikaan. Se nyt vähän kertoo jotain taloushallinnon kyvyistä. Nyt sitten haetaan turvaa Sysmäläisistä, kun Hartolan kestokyky ei enää kannata yksikseen.

232 vuotta siis kesti Hartolan kirkkoherrakunnan itsenäisyys, kun tuolloin kuninkaan mahtikäskyllä Hartola erottautui Sysmän kirkkoherrakunnasta!

Nyt on siis kierros tullut täyteen..

Miten tähän voisi kommentoida?

 

No vaikka samoin sanoin kuin kommentoivat nuoret Hartolan meripartiolaiset kun seurakunta kyseli aikoinaan heidän mielipidettään, että josko myytäisiin, vasta käyttöön lahjoitusvaroin kunnostettu partiovene velkojen kattamiseksi..

 

Nuoret vastasivat silloin:

 

”Ihan sama”

P.S.

Toisaalta Hartola koettaa innostaa vielä jäljelläolevia lisääntymiskykyisiä alamaisiaan tekemään lisää ahkeria  alamaisia, lupaamalla jokaiselle syntyvälle  vauvalle kunkkupipot

Muualla sentään annetaan lisääntymiskannustimena jopa rahaa, mutta koska Hartolan kestokyky ei sellaiseen riitä päädyttiin jakelemaan pipoja. Saattaahaan pipoista olla hyötyäkin pitkällä tähtäimellä, eipähän ainakaan päät jäädy, niinkuin aiemmilla päättäjillä lie päässyt käymään…

 

Että  Sikäli….

Jätä kommentti

css.php