Pitäkää tunkkinne… ynnä muuta hauskaa vitsintynkää, syysiltojen ratoksi.

Hallitus taas pyörsi päätöksiään juupas-eipäs-vaarinhousut politiikkaansa nojaten.

Matuasiat on kaluttu jo juurtajaksain kyllästymiseen asti.

Samoin on käynyt ministereiden juominkikustannusten kanssa, ketään ei enää kiinnosta kännissä toheloivat ministeriöt ja virkamiehistöt
Kelan pääjohtajaksi pyrkivien listakaan ei puhuta ketään, koska kaikkihan sen tietävät että Päivihän senkin pestin saa, vaikkei häntä valitakaan poliittisin perustein virkaan, hmm, mitkähän ne perusteet sitten mahtavat olla, eipä tule mieleen muut avut..?

Olimppialaisetkin oli ja meni ja yksi mitalikin tuli, melkein kullan värinen kirjasinmetalista valettu limppu jossa hieman pronssimaalia peitteenä.

Nyt paraolimppialaisia odotellessa ja arvuutellessa onko mitallisaalis parempi sieltä, onkin aika syyspimeiden iltojen ratoksi ryhtyä vääntämään vitsejä, ettei ihan tyhjälle tarvitse nauraa!
Otetaanpa nyt sellainen mukava vitsimaratoni, noin vaikka maaotteluhengessä!

Unohtamatta naapurimaiden-, henkimaailman edustajia sekä myöskään suomen vähemmistökansalaisia, etteivät nämäkään kokisi itseään tulleen syrjityksi ,boikotoiduiksi tai rasismoiduiksi.

Myös kummitusjutut voidaan liittää kategoriaan siis jos jolla-kulla sellainen sanaisassa arkussaan löytyy..
SANA ON VAPAA!
****************

Otsikkoon viitaten, aloitan..

Miekkonen ajeli pimeällä maantiellä vanhalla autonromullaan. Vettä vihmoi tuulilasiin, lämmityslaite renkkasi ja eikä pyyhkijätkään oikein jaksaneet toimia.

Sitten vielä kaiken lisäksi autosta puhkesi rengas. #¤¤#¤¤#”&&%%¤#kele, mies sadatteli ja alkoi etsiskelemään varapyörää ja tunkkia, sekä rengasavainta auton takakontissa, se kun oli volvo merkkinen eikä volvon varapyörää ja työkaluja ole sullottu konepellin alle niinkuin eräässä muussa deekumaassa valmistajilla on tapana!
No varapyörä löytyi, ei hääppösessä kunnossa, mutta kyllähän sillä jonkinmatkaa ajelisi, kun ilmaakin oli ainakin yläpuolella rengasta. Rengasavainkin löytyi. Mutta tunkki ¤¤¤¤¤¤## ¤¤/¤¤¤# tana, ei, ei ole todellista, tunkkia ei sitten missään, minne lie jäänyt kesärenkaiden vaihdon yhteydessä.

”piruako niitäkin yhtenään pitää olla vaihtelemassa, eikö voitaisi ajella samoilla renkailla kesät talvet” sadatteli mies…

Mitäpä siinä sitten tekisi, oli tie keskellä aavaa peltoa, eikä näreitä tai muita puita lähelläkään että olisi voinut vipukangen tehdä, eikä tosin ollut sahaa tai kirvestäkään, ne kun eivät kuulu Volvon vakiovarysteisiin, tuskin monen muunkaan kulkupelin..
Mutta kun mies oikein pinnisti katsettaan, niin hän huomasi että laajan peltoaukean toisella laidalla häämötti jonkun maanviljelijän pikkuinen mökkipahanen ja ikkunasta pilkisti valoa.

 

”Oliskohan niillä tunkkia?” mies ajatteli ja päätti lähteä kysymään, aatteli oikaista pellonpoikki, niin olis ollut lyhyempi matka talsia, kuin tilustenreunoja kiertelevää tietä pitkin.

Ottipa mies varulta mukaansa pyöränmutteriavaimen, ikään kuin tueksi ja turvaksi, sikäli jos sattuisi kylien liepeillä kiertelevään vielä ampumattomaan karhunpenikkaan törmäämään, olispahan jotain kättäpitempää millä huitoisi jos liian tuttavalliseksi ryhtyy.

No siinä tovinaikaa nujuttuaan , liukasteltuaan ja kompuroituaan pimeässä savikko pellolla alkoi tuo pikkuinen mökinrähjäkin muuttua lähemmäksi tullessa aina vaan isommaksi ja isommaksi, tukieuroilla rakennellun näköiseksi ökytaloksi.

Oli oikein koivukujat ja kaikki portilta pihaan.

Portin pielessä postilaatikon kupeessa luki tutunoloinen nimi Zipilä Hmm.kukahan se tässäkin asuu kun on tuollainen nimikin,? mietti mies. ”onkohan sillä tunkkia ja jos onkin niin antaakohan se sen nuinvaan vieraalle lainaksi?” ”tai jos ei sillä vaikka olekaan, niin oliskohan sillä kirvestä tai sahaa ja antaisikohan se kaataa tuosta tuon pienen näreen, viputangoksi?” ”mutta jos ei se annakaan, mitäs sitten” miehen päässä liikkui kaikenlaista, ja mitä lähemmäksi hän taloa tuli, sitä epävarmemmaksi hänen ajatuksensa kävi…

”vaan jos se tuon ökytalon isäntä ei annakaan tunkkia lainaksi, eikä sillä ole kirvestä ja sahaa ja vaikka olisikin, niin ei se varmaan tuosta portiltaan antaisi tuota närettä kaataa…

nauraisi vaan paskaista naurua, ihramahaansa pidellen ja käskisi suorimaan tiehensä…” ”

mitäs minä sitten ..

kuinkas minä sitten matkaani jatkan kotiin.?”
Mies oli jo aivan hermona kovan ponnistelun ja ajatustensa riivamana tekemästään matkasta, että hän verannalle saapuessaan vielä ajatteli

” Mitäpäs jos se ei edes avaa oveaan, vaikka kuinka kolkuttelisin?

Lopulta mies hermostui lopullisesti, paiskasi rengasavaimen hirvittävällä voimalla talon verannan ikkunasta sisään niin että lasinsäpäleet vaan lattialle helisi ja karjaisi kovalla äänellä;

”PITÄKÄÄ TUNKKINNE PERKELEET ja marssi yöhön synkein mielin!

Seuraavan päivän lehdessä lukli kissankokoisin kirjaimin:

Karhu yritti murtautua talon ikkunasta sisään ja suurjahti on aloitettu!

 

Miekkosesta ei ole kuultu sen koomin mitään ja volvonrämäkin jäi tienposkeen könöttämään ja taitaapa olla siellä vieläkin, ellei kuusakosken autorohmu ole sitäkin jo palastellut kitaansa?
Sen pituinen se…

*************************

Kummitusjuttu:

Oli synkkä yö.. niin synkkä kuin synkkä on synkkä!
Yksinäinen pappismies kulki tietä pitkin…..pensaikosta kuului rapinaa….

”Mitä etsit, rauhaton sielu? ” pappi kysyi…..

Pensaasta kuului ähisevä vastaus…..

”p y y h e-p a p e r i a”

 

 

Että Sikäli……

2 kommenttia artikkeliin “Pitäkää tunkkinne… ynnä muuta hauskaa vitsintynkää, syysiltojen ratoksi.”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Vähemmistökansalaisvitsi:

  Vähemmistökansalainen oli eukkonsa kanssa , Luumäellä, keskellä junaradan ylittävää vartioimatonta tasoristeystä, seksuaalisessa kanssakäymisessä, kun Kouvolan suunnasta jyrkähköä mäkeä ylöspäin kohti Pietaria ja Moskovaa puksuttava italialaisvalmisteinen Pendoliino joutui pysähtymään kesken matkan.

  Junan kyydissä oli eräs kuuluisa valtionpäämies joka närkästyi viivytyksestä, kun Pendoliino mäen vaikeusasteen takia ei heti voinutkaan jatkaa matkaansa, vaan joutui peruuttamaan Kouvolan asemalle vauhtia hakemaan.

  Juttu meni ihan käräjille asti, eihän se nyt passaa sillätavoin että valtiomiehet ajelee eessuntaas junalla ja joutuuvat kesken matkan peruuttelemaankin…
  Kun vähemmistökansalaisen vuoro tuli vastailla kysymyksiin, niin tuomari kysyin vähemmistökansalaiselta seuraavaa; ” Miksi ette heittäneet kesken kun näitte että juna tulee?”

  Johon vähemmistökansalainen vastasi; ” Haiii, hyvä tuomar, se ku on silviisiin, et ku miult tuli ja muijjalt tuli ja juna tuli, nii mie attelin jot jarruttakoon se jollon jarrut!”

  Ehehehe…..

 2. Mikähän mahtaa vaivata hitaita hämäläislukijoitani jälleen. Ei siis näyttöä hjuumorintajusta sitten niin tippaakaan.
  Onko jäyhä hämäläistausta niin saakelin sitova ettei edes yhtäkään vitsintynkääkään voi kirjoittaa?

  kuulin tässä tannoiun yhden hämäläisvitsin ja kirjoitan sen niinkuin muistan:

  Sattuipa tässä jonain aikana joskus sellainen tapaus että oli isäntä poikineen menossa Hämeenlinnan markkinoille ,edellisenä iltana talon rouva maatementäessä sanoi isännälle , että jos sitä kahvipapuja saisi tuliaisiksi niin olisi se maar mukavaa .. aamusella matkaan lählettäessä isäntä sanoi emännälle, ”joskoon tuota saisi tuoduksi puolisen kiloa”…
  Niin sitten lähdettiin matkaan, viimeinkin, hiljaisuuden vallitessa mutta noin suunnilleen Hauhon paikkeilla toinen pojista Urmas nimeltään huomasi jäniksen ja puolen kilometrin taipaleen jälkeen kertoi siitä veljelleen Armakselle, että jänis loikki tien yli.
  Markkinoilla käytiin ja saatiin viljatuotteet , voit , lahnat, särjet hauet jne. ja kananmunat myytyä. Paluumatkalla taas Hauhon kulmilla Armas vastasi veljelleen Urmakselle, että niinpä näkyi jänis loikkivan tien yli..
  Kun vihdoin päästiin kotinummille, kysyi emäntä isännältä; toikkos niitä kahvipapuja ja kuinkas matka meni?
  Iltapuhteella isäntä kaivoi nyssäkän matka-arkustaan ja sanoi tos-son, matka meni huonosti.
  Illalla maatapannessa emäntä kysyi kuinka niin, matka meni huonosti?
  Aamusella isäntä herättyään sanoi: Pojat pulisivat koko matkan ajan….

  ****************

  Järjestetäänpä siis kilpailu, kuka mahtaa olla Hämeen nopein vastaaja.
  Edelliseen tai vaikkapa tähän viestiin?

  Palkinto asiasta ratkeaa hämäläisittäin myöhemmin…

Jätä kommentti

css.php