Pakkomyyntinä, netti puhelimeen! ?

Entäpä tällä ?

Mites tällä pöytäpuhelimella, sujuisi nettisurffaus ?

Monia, mm. vanhuksia kismittää, teleoperaattoreiden pakkomyynti, jossa puhelinliittymiin liitetään nettiominaisuus.

Monet vanhukset eivät haluaisi nettiä puhelimeensa, koska eivät osaa tai kykene edes käyttämään sitä.

Minäkin, vaikka en nyt vanhus sanan varsinaisessa merkityksessä olekkaan, kyllästyin Tele-Finlandin pakkomyyntiin jossa tarpeettomasta toiminnosta joudun pulittamaan 25 euroa vuodessa, vaikka kyseisessä puhelimessa jota tuolle liittymälle käytän, ei ole edes ohjelmistoa netin käyttämiseen.

Kun ilmoitus netin liittämisestä puhelinliittymään tuli, olin heti yhteydessa operaattoriin ja kerroin etten tarvitse sitä, koska käytän liittymää kotona olevassa gsm pöytäpuhelimessa, jossa ei ole kuin peukalon pituinen ja levyinen näyttö.

Edes tekstiviestejä en voi vastaanottaa saati lähettää, mitä siis teen netillä.
Asiakaspalvelu selitteli ummet lammet ja vaikka kuinka penäsin etten tod. tarvitse toimintoa, niin seliteltiin vain että kun muillakin on niin kyllä mekin haluamme tarjota asiakkaillemme samaa.. ”Haluamme”? ? ?

Suomeksi sanoen ”haluamme oman osamme turhakemyynnistä” ei väliä sillä tarvitseeko tai haluaako asiakas, mutta operaattori haluaa helppoa rahaa ja lähes ilmaiseksi.

Viimeisin soittoni Tele-Finlandin asiakaspalveluun viime perjantaina , käsitteli samaa ongelmaa. Kun kotipuhelimeni perusmaksu on 3 euroa kuussa ja siitä huolimatta kokonaislasku kuukaudessa onkin 6,15 euroa, kun en paljon edes sillä soittelekaan, se kun on vain sellainen turvalaite, varapuhelin tms. siltä varalta ettätoisen operaattorin linjat on poikki..

Kyselin että eikö tosiaankaan ole mahdollista luopua tästä pakkomyynnista ja sain vastauksen jälleen että ”ei voi koska muillakin, kaikilla on se sama systeemi” niin se pitää olla meilläkin.

Tele-Finlandin asiakaspalvelu kertoi harhaanjohtavaa tietoa minulle, eli siis valehtelivat nk. päin naamaa!

Huomautan tässä ja nyt sen tosiasian, ettei nettiliittymän yhdistäminen puhelinliittymään, mitenkään liity mihinkään lakiin tai asetukseen, vaan on ainoastaan puhelinoperaattoreiden ahneudesta keksimä pakollinen ja maksullinen turhake-lisäpalvelu.

Olen lähettänyt asiasta kyselyn, Liikenne ja Viestintäministeriöön, vastausta ongelmaan odotellessani toimin, tekemällä asiassa omia ratkaisujani, kuten esim:
Pienen ajan surffailtuani, ihan oikealla tietokoneella internetin ihmemaailmassa, bongasinkin ainakin yhden kotimaisen puhelinoperaattorin, joka ei pakkomyy asiakkailleen nettiliittymää, jos asiakas ei sitä tarvitse!

Yksikin, riittää todistamaan sen mitä edellä valehtelusta kirjoitin!

Rangaistukseksi valehtelusta, tein samantien tilauksen uudesta puhelinliittymästä ja numeron siirrosta osoitteessa : https://globetel.fi/tilaa-liittyma
ja sanoin heippa vaan Tele-Finland !

Ja mikä parasta asiassa, puhelimen käyttömaksutkin tulevat putoamaan aika reippaasti.
Ihmeteltävää sikäli, että kyseinen operaattori toimii sekin ihan samassa verkossa kuin tele-finland:kin joten mikä’än ei oikeastaan muutu kuin hinta ja palveluiden omavalintaoikeus ja määrä.

25 euroa vuodessa on joillekin paljon rahaa, varsinkin jos ei saa sille mitään vastinetta, senkin rahan voi vaikkasijoittaa tuottavasti,               ajatella siis jo 40 vuoden päästä, erään talousgurun oppejan mukaillen saattaa saada vaikka miljoonan kassaansa, korkoina koron koroille jne…?

Mutta jos nyt se kuukausittan maksettava 2,05 euroa ei ole se kriteeri miksi pitää nettiä huonona asiana, niin seettei kykene tai osaa käyttää nettiä onkin jo hyvä syy vaihtaa operaattoria sellaiseen joka ei pakota asiakkaitaan maksamaan tyhjästä!

Voisinkin siis suositella kaikille niille jotka pakkomyyntiin ovat tympääntyneitä: Vaihtakaa firmaa!

Eli jos lähipiiriinne kuuluu vanhuksia jotka tuskailevat nettiasian kanssa, niin kertokaapa heille, että mahdollisuus löytyy sittenkin!

Globetel Oy.

Kannattaa edes tutustua asiaan tarkemmin!

****************

Että Sikäli…………

Mites tällä sujuisi surffaus?

Kuinkas tällä, mennään nettiin  ? ?

5 kommenttia artikkeliin “Pakkomyyntinä, netti puhelimeen! ?”
 1. Niin että onko se ihan sama mitä maksaa, kun sossu maksaa laskut tms…?

  Jotenkin vähäsen tuntuu ettei talousasiat kiinnosta hämylinnalaisia.
  No ihan sama sitten, mutta älkää sitten valittako muustakaan taloudenpidosta jos ei itse itseäänkään kinnosta edes oma taloudellisuus!

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Kyllähän tässä meikäläinenkin vanhus ajattelee omaa taloudellisuuttaan. Päivittäin ouhelin soi ja esim matkapuhelinliittymiin tarjotaan jos jotakin lisähärpäkettä ja ominaisuutta. Olen sanonut, ei kannata jatkaa, olen sen verran vanhanaikainen, että mulle riittää kun voin soittaa ja vastata. Siiryin muuten juuri nykyaikaan, tyttärenpoikani lahjoitti minulle vuoden vanhan hiplauspuhelimen, koska siinä ei kuulemma riitä ominaisuudet tarpeeksi tähän Pokemontouhuun. En tiedä kuinka minun lonttosormillani homma onnistuu, jätän kuitenkin simpukan varalle.

 2. avatar Pimu sanoo:

  No jos kerran nykypäivänä suuri osa avoimista työpaikoista on juuri jotain provisiopalkkaisia (puhelin)myyntityöpaikkoja niin mikäs ihme se on, jos kaiken maailman turhan tauhkan tuputus lisääntyy?

 3. avatar Pimu sanoo:

  No jos kerran nykypäivänä suuri osa avoimista työpaikoista on juuri jotain provisiopalkkaisia (puhelin)myyntityöpaikkoja niin mikäs ihme se on, jos kaiken maailman turhan tauhkan tuputus lisääntyy? Nyt vaan vaatimaan sitä kansanedustajaanne säätämään lain kympin alimmasta tuntipalkasta niin loppuu tälläisten työpaikkojen tarjoaminen ja samalla vähenee se turhakkeiden tuputtaminen.

 4. Nyt sitten pukkaa viestiä puhelimeen ja sähköpostiin telefinlandilta, kun tuli hätä että hei, nythän tää lypsylemä aikoo karata vieraaseen hakaan.

  ”Hei huomasimme että olet siirtämässä liittymääsi toiselle operaattorille. Vielä ei ole myöhäistä perua siirtoa, lähetä tekstiviesti PUHELU, numeroon 15400 niin soitamme sinulle pikimiten. Jos kyseessä on hinta, kuuluvuus tai joku muu, niin neuvotellaan sinulle sopivat ehdot uusiksi…”

  Ja sitärataa!

  Huomautanpa nyt tässä, etten minä ole päätöksiäni tehnyt niinkuin suomen hallitus,.

  Minä en pyörrä päätöstäni enää, joten nyt on jo myöhäistä reagoida mitenkään asiassa.

  Useasta huomautuksestani riippumatta ette tehneet mitään asiakastyytyväisyyteni takaamiseksi aiemmin, joten älkääpä nyt enää tyrkyttäkö mitään muuta.

  Juna meni jo!

  Voitte vain yrittää tulla resiinalla perässä……..

  Että Sikäli….

Jätä kommentti

css.php