Kehitysyhteistyöapurahat, valuivat kyläpäälliköiden taskuihin!

Suomi ja Ruotsi jakelivat veronmaksajiensa tienaamina  kehitysyhteistyörahoja sinne sun tänne surutta.laughing_monkey_postcard-ra5c02e9b4d1144019ac08bf783d7c244_vgbaq_8byvr_324Johan meille nauraa apinatkin…..

Sambian deekuille lähetettävän ohjelmakauden 2014–2017 tuki Suomelta ja Ruotsilta koko kaudelle olisi ollut 14,8 miljoonaa, josta Suomen osuus olisi ollut 7,8 miljoonaa.

Mutta kas kummaa kun ei oltu varauduttu siihen, että kun rahaa lähetellään niin heimopäälliköt nappaavat niistä prosentit omaan käyttöönsä?

Asiasta kirjoittaa tarkemmin Iltasanomat

Kyllä me suomalaiset olemme sitten höyliä sakkia, kun kustannamme kyläpäälliköiden uima-altaat sun muut tarpeet ja itse näemme nälkää, kärsimme hoidonpuutteesta ja syrjimme vanhuksiamme ja ihan mielellämme vielä, sen enempää protestoimatta.

Kyllä niin vähällä järjellä tätäkin maata johdetaan, että joskus tulee mieleen , että mistähän noillakin miljoonilla olisi voinut ostaa lisää järkeä päättäjille?

Mutta vanha sananlaskuhan sen sanoo.; ” Viisaus on rajallista, mutta tyhmyydellä ei ole mitään rajaa” !

Muistanpa tässä menneisyydestä sellaisen kertomuksen, että Ev.lut.kirkko ja avustusjärjestöt keräsivät kansalaisilta rahaa Ambomaalle. Rahaahan heltisikin rutkasti ja niillä ostettiin traktoreita ja polttoöljyä, nälkää näkeville ne******ille. Tarkoitus oli hyvä, kuviteltiin että  viljelystouhut helpottuu kun saadaan koneita Amboille.

Totuus oli kuitenkin toinen, kylän miehet ajelivat rallia traktoreilla, kunnes polttoaineet loppuivat ja sitten traktorit jäivät teidenvarsille ruostumaan romuläjiksi.

Onkse nyt paljon pyydetty meiltä veronmaksajilta, että kun sitä rahaa sinne syydetään, niin mennään paikanpäälle varmistamaan että se kans menee siihen tarkoitukseen johon se on tarkoitettu.

Eikä sitten lähetellä ketään ilkka kanervaa tai muita juoppoja poliitikkoja niitä rahoja vahtimaan, kun ihan oikeita asiantuntijoita, jotka kieli- ja muine taitoineen tietävät mitä tekevät!

Jos ei ole täyttä varmuutta asiasta että rahat menevät oikeisiin kohteisiin, olis paree pitää nekin miljoonat vaikkapa suomalaisen hyvinvoinnin kehittämiseen tarkoitetuissa rahastoissa.

Kyllä meillä kotimaassakin on alueita joilla ei toimi mikään ja kehittämistä olisi.

Muutenkin olisi parempi siivota ja korjata ensin kotipesä ja sitten vasta jaella hyvinvointia maailman deekuille!

Kuuntele tuosta mistä se deeku sana tulee….

 

Että  Sikäli….

Kommentti artikkeliin “Kehitysyhteistyöapurahat, valuivat kyläpäälliköiden taskuihin!”
  1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    No deekuhan on stadin slangissa juoppo, asunnoton, vähäosainen tai kaikki yhdessä. Minä olen kovettanut itseni kaikilta hyväntekeväisyyskeräyksiltä. Ensinnäkin esim SPR:n kotimainen organisaatio on täynnä hyväpalkkaisia piiripäälliköitä sihteereineen. joillekin ei ole saatu liksa tekemättömästä työstä riittä vaan on tehty tekaistuja kululaskuja yms. Sesiitä avusta, mitä toimitetaan mm Syyriaan. menee 90 % presidentin ja hänen lähipiirinsä ennenkin messeviin etuisuuksiin.
    Takavuosina näytettiin tvssä kun ruoka-apua pudotettiin Afrikan sarven nälkää näkeville. Valtaosa meni hallituksen joukoille, jotka pyssynperillä hosuen omivat paketit suoraa kuorma-autojen lavoille.
    Sille en voi mitään, että kansainvälisiin sopimuksiin nojaten hallituksemme syytää kehitysmaihin. Ainoa konkreettinen apu taitaa olla (mistä hyötyä) on avustustyöntekijöiden työ paikan päällä. Opetus, sairaanhoito yms.
    Lähiapunahan on toimitettu Karjalan korpiin ruostumaan mm meijereiden kalustoja. Ei maa joka käy täysivaltaista sotaa mm Syyriassa mitään apua tarvitse.

Jätä kommentti

css.php