Kuka otti kuvan Mars-mönkijästä ?

NASA on julkaissut jälleen 5 kpl uusia kuvia, ”Marsista”

Hieman muistuttavat maisemat Monument Valleyn maisemia. Monument Valleyhan ei ole Marsissa vaan Utahin ja Arizonan rajalla USAn maaperällä

Erityisesti silmiinpistävin kuva on itse Mars-mönkijästä otettu kuva, jossa mönkijä näkyy kokonaisuudessaan, mutta kysymys kuuluukin että kuinka ja kuka on sen kuvannut, koska mitään kameraulokkeita ei näy kuvassa. Jos et usko niin katso itse:

aa6fba84bdc942cc9f19575232cc7b2a

 

Sitten toinen kuva samaan aiheeseen liittyen ihmetyttää myöskin tarkkasilmäistä katsojaa.

Ilmeisesti NASAssa ei ole tarkkasilmäisiä, koskapa eivät huomanneet tuota kuvassa näkyvää vuorikiipeilijää joka kielekkeellä istuksii…

 

bec762c31b4043efb543e4f1397a7193

 

Huomaatko sinä kuvassa sen mitä NASA ei huomannut?

No jos et, niin suurempi kuva löytyy jutun lopusta….

 

NASA on tehnyt kaikkensa että saisi lisärahoitusta  maailmalta, Marsmatkan suunnittelua ja toteutusta varten. Mutta sitä kaivattua vettä jonka sanotaan olevan elämän perusehto, ei vieläkään ole planeetalta löytynyt.

Sensijaan NASAn luotaimet ovat kierrelleet aurinkokuntaa ristiin rastiin ja jokinaika sitten NASA julkaisi juttuja ja kuvia , sekä taitavasti tehdyn piirrosanimaatio-videon, Jupiterin Europa kuusta, josta kertoiltiin löytyneen  kolme suihkulähdettä ja sen perusteella arvioitiin että Europa-kuun jäisen pinnan alla velloo valtava meri, jossa on vettä lähes kaksi kertaa niin paljon kuin maan valtamerissä yhteensä???

Tuota lausuntoa voi pitää vähintäänkin  tai ainakin jokseenkin arveluttavana, ellei vallan valheena, sillä kuinka pallolla jonka massa on vain 0,008 osaa maan massasta, voi olla enemmän vettä kuin maassa?

Kaikkihan jotka suomessa ovat koulua käyneet, tietävät mitä kappaleen massa tarkoittaa?

Ettekö tiedä? Nukuttiko fyssantunnilla, vai tuliko someteltua kännykällä juuri kun siitä kerrottiin. Ei hätää kertaa opinnot täältä.

Jotenkin vaan tuntuu että Ameriikkalaisten koulunkäynti on mennyt aivan hukkaan jo kauan sitten tai sitten on tyhmyys vaan tiivistynyt nesteeksi pää- ja aivokuoren väliseen tilaan?

Siitä huolimatta, Euroopan Avaruusjärjestö ESA on lähtenyt NASAn kelkkaan mukaan hullutteluun. Mutta senhän me jo tiesimmekin ettei Euroopassakaan kovin fiksua porukkaa ole, harmillista sikäli että me suomalaisetkin olemme siinä samassa sakissa jo niin liisterissä ettemme voi kuin maksaa tyhmyyden tiivistymisestä!

Siis oikeastihan koko hommassa lienee kuitenkin lisärahoituksen hankkimisesta, jotta  projektiin kuuluvat suojatyöpaikat saadaan säilytetyksi, hieman samalla tyylillä niinkuin YLElläkin joka saa rahoituksen uusintoihinsa kansalaisten palkkapussista nyhdettävillä veroilla…

Jotenkin vaan on niin että kun asioita hieman tarkemmin tarkastelee, niin tulee ilmi, että aivan pelleinähän meitä kansalaisia pidetään päättäjien keskuudessa ja luulevat että mekin olemme idiootteja.

Se ei valitettavasti pidä paikkaansa, me kaikki emme ole idiootteja, emmehän…

Katso kuvaa vuorikiipeilijästä ja hämmästy…

bec762c31b4043efb543e4f1397a7193-3jpg

 

Että Sikäli…………………….. kaikenlaista sitä….  …………  ………….. .  ….

30 kommenttia artikkeliin “Kuka otti kuvan Mars-mönkijästä ?”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Katsokaapa tätä:

  Kalliokiipeilijä paljasti salahankkeen….. http://hs10.snstatic.fi/webkuva/taysi/560/1398047689618?ts=346

  Saman porukan kuvia tämäkin? http://cdn.ksml.fi/incoming/z4awqq-5640418.jpg/ALTERNATES/FREE_1140/5640418.jpg

  Että Sikäli…………..

 2. avatar Harri sanoo:

  Noo…koneen ”käsivarren” sähkömoottori on kaikissa tuon koneen ”selfieissä” kääntynyt samaan asentoon, eli kyse lienee kuvankäsittelyssä häivyttämisestä, koska maassa on käsivarren varjo näkyvissä. Kaikki kuvat on otettu samasta kulmasta, mikä puhuu ”aitouden” puolesta. Siis jos koskaan mikään NASAssa on aitoa.
  Vuorikiipeilijästäkään en ihan varma vielä tuosta kuvasta voi millään olla.
  Lapsenuskoni säilyy yhä.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Totanoin Harri, kun pikkusen suurentaisit tai katsoisit ihan oikealla tietsikalla tuota kuvaa, niin hosaisit että se varjo siinä kuvassa vastaa aivan 1:1 sen poravarren asentoa, eikä sillä ole kuvan ottajan kanssa mitää tekoa. Katos kun se kamera sijaitsee siinä ETn pääköpan näköisessä lootassa. Joko on niin että Marsmönkijä otti itse kuvan peilin kautta tai sitten joku kävi nappaamassa sen. Mutta vaikka peiliä käytettiinkin, niin kuka sen peilin asetteli paikoilleen?
   Vaan ihan rauhassa vaan pidä lapsenuskostasi kiinni. Kato pitäähän joukossa olla niitäkin jotka uskovat ihan mitä tuubaa tahansa, eihän muuten tälläisten projektien rahoitus sujuisi.
   Mutta jos vähänkin käyttäisit järkeäsi, niin kyllä sä sen hiffaisit että nyt kyllä kusetetaan jo ja rankasti..

 3. avatar Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Ilmeisesti nettiaikana on liian vaikea löytää alkuperäisiä lähteitä. Tästä voi aloittaa olkaa hyvä: http://www.nasa.gov/mission_pages/mars/images/index.html
  Samalla voi saada vaikka vastauksia selfieihin ja muihin askarruttaviin kysymyksiin.
  Niin ja arvatkaapa miksi iltapäivälehdillä menee kohtuullisen mukavasti? Niiden tehtävä on myydä juttuja ja linkkejä mainoksiin, joita näytetään täälläkin levitettävän.
  Todellinen huijari ei ole NASA vaan media, jolle elinehto on saada meidät tavalliset kuolevaiset mukaan omaan rulettiinsa.
  Hyvin näyttävät onnistuvan!

 4. avatar Seppo Koskenranta sanoo:

  Eräs politiikko sanoi puheessaan, että ” tosiasioilla nyt voi perustella mitä tahansa” .Tuttavani joka oli Ilta Sanomien toimittaja kertoi, että liiallinen asioihin perehtyminen pilaa hyvän jutun. Hänestä tuli sitten aikoinaan suuren lehden päätoimittaja.
  Veli-Matin hyvästä linkistä voi käydä katsomassa selvityksen siihen miksi sitä kuvausvartta ei näy.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Kuvausvartta ei näy, koska sitä ei ole, tai kuvaa on muokattu, joten kyseessä ei ole aito, vaan muokattu kuva, joka siis on huijauskuva!

   Vai onko niin että Mars-planeetalla vallitsee aivan toisenlaiset fysiikanlait kuin Maa-planeetalla, jolloin kuvaa ottava mönkijä nappaa ensin kuvan ja sitten kierähtää kohteeseen ja tulee ikuistetuksi siten selfienään.

   Mutta missä ovat liikkumisesta syntyvät jäljet..? Vai onko nekin muokattu pois?

   Että Sikäli….

   (lisäänpä tähän vielä sen, että kun julkaisin artikkelin, niin sen jälkeen onkin hyökkääviä tunkeutumisyrityksiä jälleen tullut ameriikan suunnalta sivustoilleni, yhteensä 355 kpl( vuorokauden aikana) ja jäljet johtavat selkeästi NASAn propagandatoimistolle, ainakin jos IP-osoitteet pitävät paikkansa.
   On kenties tullut heille halu sulkea verkkosivustoni? Valitettavasti se ei vaan ihan onnistu noinvaan, ainakaan ameriikkalaisilla oppi-älykkyysosamäärillä…)

 5. avatar Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Jos joku osaa tavata amerikan murretta, niin vastaus Curiosityn selfieen löytyy täältä:
  http://news.nationalgeographic.com/news/2012/121204-curiosity-mars-rover-portrait-science-space/
  toki tuota temppua käyttäen ei pääse palkintosijoille luontokuvakilpailussa. Digiaikana huomaan itsekin ihan spontaanisti ”siivoavani” kuvista pois kaikenlaista häiritsevää. Olisikohan tämän linkin ( http://aijaa.com/o2Cgne ) kuvasta pitänyt siivota jotain pois?

  Elämme kiinnostavia aikoja.

  Edelleen, mikä on olennaista: täyttääkö pienet aivonsa kuten media tahtoo vai kiinnostua vakavasti asioista, joihin voi itse vaikuttaa?

 6. avatar sami sanoo:

  En tiedä minkälaiset vehkeet ja yhteydet sulla on operaattoreihin kun väität pystyväsi paikantamaan ip-osoitteen johonkin fyysiseen osoitteeseen? Siihen liittyen olisi mukava tehdä testi. Kerro edes sadan kilometrin tarkkuudella mistä tämä viesti lähti liikenteeseen.

  Europa-kuusta sen verran, että ihan niillä perus-fysiikan tiedoilla on esitetty miksi siellä on ARVIOITU olevan vettä enemmän kuin maan merissä yhteensä. Faktaksihan tuota ei missään ole väitettykkään.

  Ja se valokuva. Se on otettu rover:n saapuessa marsin kamaralle laskeutujasta jolla curiosity perille lennätettiin…

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   ”Ja se valokuva. Se on otettu rover:n saapuessa marsin…..”
   Voisihan sen niinkin uskoa jos niitä selffieitä olisi vain yksi tai ne olisi otettu samassa paikassa kaikki, mutta ei kai rooveri raahaa laskeutujaa perässään kokoajan ottaakseen itsestään kuvia. Ja siksi toisekseen missä on ne jäljet että se on juuri tullut laskeutujasta??

   Itseasiassa Ville-Matin edellisessä viestissa oleva linkki ohjasi sivulle jossa asia olisi havainnolliseti selitetty videokuvalla, mutta harmillista vaan se video oli poistettu tai ei muuten avautunut. Tekstistä sain avattua sen verran että selvisi että jonkinasteisesta photosoppauksesta on kyse.

   En kuitenkaan kehota kaikkia surffaamaan kyseisen linkin kautta koskapa siitä jonkinlainen haitake tulee koneelle. Ainakin oman koneeni kanssa sai hetken aikaa rimpuilla että pääsin pois sivulta jolle linkki ohjasi. Oikeastaan voisihan joku muukin kokeilla ja jos on sama ongelma niin ilmoittaa mulle,niin poistan linkin, se kun katsokaas onnistuu kyllä.

   Mitä tulee tuohon ip-osoiteselvitykseen, niin tietenkään ei tarkkaa varmuutta voi asiassa olla, mutta jos ip-osoite antaa selaimesta hakiessa fyysisen osoitteen joka on se tai tuo ja kartta/satelliitti näyttää rakennuksen jonka päällä komeilee kilpi NASA, niin ei se pistä miettimään jotain?
   Mihinkään kisaan en ala ja selvittämään kommentoijieni fyysisiä osoitteita ja väittelemään onko ne oikei, se on vähän samanlaista kuin suuri/pieni-luku kisa ” Sano joku luku 10 ja sadan välistä. ok, vaikka25… , valitan mä sanon 26 voitin koska mun luku oli isompi”..

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Sami….! Kun nyt rupsi vaivaamaan asia, niin onko Elimäenkatu 15 7 krs tuttu paikka?

 7. avatar Seppo koskenranta sanoo:

  kuningasjätkä muistuttaa ainakin yhdessä asiassa kovasti Paavo Väyrystä. Paavo nimittäin yhdessä tv-ohjelmassa kertoi olleensa elämänsä aikana kerran väärässä. Asiaa hän ei muistanut mutta arveli että kyllä hän silloinkin todennäköisesti oli oikeassa..

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Mä en tuoosta asiasta ala vääntämään kättä, kuka on oikeassa tai kuka väärässä, mä heitin vain kysymyksen siitä, kuka otti kuvan. Tyhjentävää vastausta en ole vieläkään saanut, joten epäiltävissä on etten saakaan, kuin vain sellaisia joita voisi olettaa faktoiksi, mutta jotka palvelevat niiden esittäjiä enemmän kuin totuutta.
   Palatakseni tuohon Europa kuun vesimäärään, niin arvionakin tuo kaksinkertainen määrä menee aivan metsään. laskeminen on helppi suorittaa, jos vesi painaa n kilon litralta, niinkuin se fisiikan lakien mukaan tekee, paitsi jos avaruudessa ovat erilaiset painovoimalait… ja oetaan nyt helpompia lukuja kuin mitä on oikeasti, niin sanotaan nyt että kaikki maailman vedet painavat miljoona kiloa ja kun eurooppa kuun massa on 0,008 osaa maan massasta, niin vaikka se olisi pinnasta ytimeen saakka pelkkää vellovaa merta, niin vettä on vain 8000 kiloa, kuinka sitä silloin voisi olla kaksikertaa enemmän kuin maassa?
   Laskukaava, ihan O-Ojalan laskuopin mukaan ilman joukko-oppi ja kirjainyhdistelmähömpötyksiä menee näin 1 000 000 x 0,008 = 8000 ja tällä samalla kaavalla voi laskea oikeillakin määrillä olipa sitä vettä ja kiveä sitten kuinkamonta miljoonaa tonnia tahansa maassa, niin Europa kuussa sitä on vain 0,008. osaa siitä!
   Ja tämä on fakta! Ei siis arviota, eikä kuvitelmaa! Vaan matemaattinen totuus!

   • avatar Kari Ilkkala sanoo:

    Terve Kuningasjätkä,

    olet siinä oikeassa, että massa on massaa, kun taas paino riippuu painovoimasta. Vaikkapa ihmisen massa on sama kaikkialla, pomppi sitten maassa, kuussa, Marsissa tai Europan pinnalla. Paino riippuu sitten kunkin planeetan tai kuun painovoimasta.

    Tuossa vesimäärän laskennassa menet vain huolella pieleen. Maan massasta vain noin 0,02% on merivettä. Tuon satsin paino on n. 0,11944 x 10↑22 kg.

    Europan massa on 4,799844×10↑22 kg. Maan meriveden massa on 2,49% Europan massasta, eli jos Europassa arvellaan olevan kaksi kertaa Maan meriveden verran vettä, tuo vesimassa olisi silti ”vain” 4,98% Europan kokonaismassasta.

    Sitten tuosta kuvasta, jossa uskot olevan vuorikiipeilijän, ja kehotat minua ottamaan 300 x suurennuslasin jos silmäni ovat huonot. Digitaalikuvaan ei tule suurennuslasilla yhtään lisää informaatiota. NASAn sivulta lataamassani kuvassa, tarkasteltuna tasolla, jossa pikselit näkyvät selvästi, ei ole mitään vuorikiipeilijää.

    Kyseessä on varjossa olevassa kivimuodostelmassa olevan pystysuuntaisen kielekkeen heittämä vielä syvempi varjo. Vastaavia, joskin eri muotoisia varjoja näkyy kuvassa runsain mitoin. En pysty sanomaan onko kuva Monument Valleysta vai Marsista, mutta vuorikiipeilijää kuvassa ei ole.

 8. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen joskus kesämökillä mennyt kirkkaana yönä pihalle. Ei häiritse valot ei meteli ja katsellut avauutta ja sen tähtien paljoutta ja miettinyt tämän kaiken tarkoitusta ja mittakaavaa. Olen tullut tulokseen, ei kannata saattaa seota.

  • Sama juttu mulla, otan joskus jopa wellform-ilmapatjan ja makuupussin, viettäen koko yön ulkona ja katselen suurta taivaallista ilotulitusta, miettien siinä samalla alkuräjähdysteoriaa.
   Silloin aina vääjäämättä mieleen hiipii ajatus, mitäpä jos…..

   Jos tämä kaikki tapahtuukin jossain todella suurella planeetalla, jonka aika ja fysiikkalait ovat aivan jotain muuta kuin keksimämme. Jossa yksi sekunti vastaakin meidän miljardia vuotta.

   Entäpä jos tämä kaikki onkin vain ilotulitusrakettien sähinkäisistä ja tulituspalloista koostuva hupijuttu jota jonkin juhlan kunniaksi siellä taivaalle ammutaan………

 9. Joopa joo, nämä asiat kun on vähän niinkuin uskonasioita.
  Jotkut väittävät että Allah on se ainoa ja oikea, vetoavat profeetan kirjoituksiin ja pitävät niitä todisteinaan.
  Toiset taas ovat sitä mieltä että kristinusko on kaiken a ja o , todisteita siitäkin on munkkien kirjoittelemina fraaseina ja pyhinä paikkoina jne… Juutalaiset taasen kertovat että juuri he ovat tosi uskovia, koska heillä on talmud tai jotain muuta todistetta asiaan.
  Maailma on uskontoja ja uskomuksia täynnä, ja kaikki vain siksi että ihmistä pelottaa olla täällä ja tietää se tosiasia että elämä on rajallinen ja tietää kuolevansa kerran, silloin on hyvä kun voi johonkin suurempaan voimaan turvata, silloin ei pelota niin paljon..

  Nämä avaruushommat ovat uskonto siinä nissä muutkin. Avaruusjuttuihin on helppo uskoa. Kuussa on käyty kun sieltä on otettu valokuvia ja jopa videokuvaakin. Ajatella siis aikana jolloin vielä tärkein sometusväline ole eteisen nurkkapöydällä nököttävä lankapuhelin ja kirjeet, oli avaruuskäytössä kamerat jotka osasivat seurata liikkuvaa objektia ja vaikka edes taskulaskinta ei oltu keksitty vaan kuumatkan lentoradat lskettiin laskutikulla..
  Mutta kun on kuvia, niin pakkohan se on uskoa että kuussa on käyty.

  Samoin on laita nyt Mars- tutkimusten ja aurinkokuntaa kiertävien luotain-uskontojen kanssa. Kun on kuvia, vaikkapa vain ainmaatiokuvaa tai muokattuja kuvia, niin ihminenhän uskoo helpommin kun näkee sen mihin pitää uskoa. Ja vielä parempaa kun joku tekee tunnustekoja… Ja sitten kun on saatu ihminen uskoon kiinni, alkaakin rahastus. Niinhän sitä on vuosisadat ja tuhannet tehty.. on kerätty kymmenykset, että papitkin saavat palkkansa… kun tätä umbadumbaa meille syöttävät.

  Politiikkakin on eräänlaista uskonhommaa, siinähän kansalaiselle uskotellaan jos jotain, ja vaikkei sitä sitten toteutetakaan niin kyllä ollaan niin hienoa ja polleetta ja ylpeänä omasta uskomussuunnastaan kukkoillaan yhteisellä tunkiolla, parhaita paloja paketista napsien.

  Näinhän sen on pakko olla, muuta selitystä en keksi,… Mutta olkaa uskossanne autuaita.
  Suomessa on vielä toistaiseksi uskonvapaus joten nauttikaa siitä. Muut vapaudet alkavatkin olla kohta luokitettua oikeutta.
  Suomessa saa silti olla uskomattakin, jos katsoo ettei todisteita hurmosta varten ole riittävästi.

  Että .. Sikäli..

  P.S. Ilkkalalla on nyt menneet puurot ja vellit sekaisin, muodossa paino ja massa, jotka oikeasti ovat se ja sama asia, sekä painovoima, joka ei mitenkään liity tähän asiaan. Laskutoimituksetkin menevät ihan päin persettä, siinä olematon muuttuu olevaksi ja oleva katoaa..
  Mutta Ilkkalahan onkin Perussuomalainen poliitikko. Ja perussuomalaisten politikkojenhan tunnetusti olemme tulleet tietämään, on mahdollista muuttaa asiat toimimaan väärinpäin ja vailla minkäänlaista logiiggaa..

  Niinpä, oikeassa olette ajatellessanne ja muistellessanne, että minäkin kannatin perussuomalaisia vielä vaalien alla. Pitää paikkansa että ajauduin puolueen kannalle ja kirjoittelinkin asiasta.
  Mutta nyt kun oikeasti olenkin nähnyt mitä peliä sen touhut oikeasti on, kun he tunnustekonsa ovat hallituksessa esittäneet. Olen pyörtänyt kannatuslukuni nollaan.
  Ei sellaiseen voi todellakaan uskoa mikä ei ole totta….

  • avatar Kari Ilkkala sanoo:

   Kuningasjätkä, kirjoitat kuin täydellinen demaripoliitikko: kun argumentit loppuvat, sanotaan että ”ei se noin oo” ilman mitään perusteluja, vedotaan uskonasioihin ja todetaan etteivät Ilkkalan puheet voi pitää paikkaansa, koska se on persu (Argumentum ad hominem).

   Sirpa Pietikäinen blogissaan otsikoi: ”Mikään ei pelota niin paljon kuin ihminen, jolla ei ole mitään menetettävää”. Minä otsikoisin toisin: ”Mikään ei pelota niin paljon kuin ihminen, joka ei edes halua tietää, ettei tiedä”.

 10. Ilkkala meinaa niinku sitä että Europa-kuussa on pakko olla enemmän vettä kuin maassa, vaikkakin E-kuun massa on vain 0.008 osa maan massasta, mutta kun siellä on pienempi painovoima.. Että niinku miljoona tonnia vettä painaa E-kuussa vähemmän joten sitä mahtuu kyseiselle pallolle enemmän, niikse oli?

  Tää on vähän samanlainen kysymys kuin että, kumpi painaa enemmä kilo lyijyä vaiko kilo höyheniä,? No riippuu siitä missä ne punnitaan, jos avaruudessa jossa ei ole painovoimakenttiä suoritetaan punnitus niin molemmat painanevat saman verran, eli leijuvat kosmoksessa vierekkäin, mutta niin ne painavat maassakin ja kyllä ne on kuussakin saman painoisia joskin taas hitausmassa on erilainen johtuen painovoimakentän vahvuudesta.

  Voihan se olla niinkin, varmasti en voi vannoa kun en ole paikan päällä käynyt asiaa toteamassa, vaan eipä liene Ilkkalakaan
  Hän perustaa väitteensä tiedemiesten arvioihin ja samoin myös laskelmansa.
  Minä taasen kyseenalaistan ne.

  Mene ja tiiä, kumpi on oikeassa ja kumpi väärässä, eikä sillä nyt oikeasti ole edes merkitystäkään. eikä silläkään että toinen meistä on persu ja toinen jotain muuta..

  Mutta demaria minusta ei saa tekemälläkään, vaikka turkinhihaan sulloisi ja nussisi uudestaan..

  Mitä tähän Sirpa Pullamössö Pietikäisestä johtamaasi lausahdukseen tulee. Niin minä ainakin yritän kaikintavoin etsiä totuutta ja tietoa asioihin joita juuri nyt epäilen epätosiksi.

  Silti vieläkään monista ponnisteluistani huolimatta tietoa , siis sellaista luotettavaa tietoa asiaan ei ole valaistu, on esitetty vain arvioita ja uskomuksia, väärennettyjä valokuvia ja videoita jotka eivät kerro kuin puolitotuuden.
  Joten pysyn edelleenkin kanassani ja epäilen asioiden oikeaa ja vasenta laitaa!

  Kaikenlaisen teoreettisen tieteen epäileminen ei liene kiellettyä.

  Mä nyt en matematiikasta paljon ymmärrä, kun eihän mulla peruskoulun päästötodistuksessa ollut matikassa arvosanana kuin 9. Mutta hyvin olen silläkin pärjäillyt Fyssasta sain jotain 7 ja vain siksi että innostuin väittämään opettajan kanssa suihkumoottorin toimintatavasta, kun ope esitti asian väärin väittämällä että moottorin sisäinen paine työntää konetta eteenpäin kun paine painaa turbiinin siipiä palokammioista eteenpäin. Näinhän se ei ole, vähänkin moottoritekniikkaa ymmärtävä tietää sen että suihkuturbiinin takaa purkautuva suihkuvirtaus työntää konetta eteenpäin…

  Se Sikseen…

 11. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Tässäpä teille linkkikooste NASAn virallisilta sivuilta.
  Näitä kauniisti piirreltyjä animaatioelokuvia katsoessa ja puhuvien päiden vakuutteluja kuunnellessa, viimeistäänkin kaikkien on pakko uskoa, että on ne todella hienoja todisteita.

  Vahinko vaan että ne ovat samaa luokkaa kuin piirretyt Tom ja Jerry elokuvat tai AkuAnkka filmit, joskin ovat paljon taitavammin tehtyjä.

  Walt Disney kääntyilee varmaan haudassaan , kun kateellisena nykyiseen piirroselokuvatekniikkaan, vertaa omia tuotoksiaan…

  ”Voi juma olispa mulla ollut tuollaiset vehkeet kun MikkiHiiren seikkailuja piirtelin” hän varmaan ajattelisi…

  Linkkejä siis:

  https://youtu.be/wPOCcG33mJQ?t=65

  https://youtu.be/KHDXeXXoP3c

  https://youtu.be/Txti0XLxOzI

  http://www.nasa.gov/sites/default/files/styles/full_width_feature/public/thumbnails/image/pia20284-full.jpg?itok=gQo6DS-p

  https://youtu.be/3afEX8a2jPg

  https://youtu.be/c7OO3qCfH9Y

  Uskokoon viralliseksi totuudeksi kuka haluaa, minä en!

  Että Sikäli….

 12. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Ja kukahan se kävi kuvaamassa ja zoomailemassa tämän vidon kuustanoususta?

  https://youtu.be/XlGis35Epvs

  Videon kuvauspäivään on aikaa lähes 40 vuotta ja vieläkään ei oikein ole sellaista robottitekniikkaa saatavilla jolla tälläiseen kuvaukseen kyettäisiin??

  Ihmettelenpä vaan… että kuinka sitä oli seitsemänkymmentäluvun loppupuolella?

  Ja kun kuussa mukamas on käyty jo yli 40 vuotta sitten, niin miksi ihmeessä siellä ei ole tukikohtaa avaruustutkimusta varten, vaan äijät killuvat vaivaisen sadan kilometrin korkeudella ahtaaissa kapseleissaan ISSllä, jonne kuljetaan nykyään Venäläisillä romuraudasta tehdyillä ruutiraketeilla?
  Eikö nyt sentään avaruuden tutkiminen olisi helpompaa kuun kamaraan kaivelluista luolastoista käsin, kun vielä halpaa Helium 3 energiaakin olisi saatavilla pilvinpimein.

  Syy toisaalta on selvä, siksi ei ole tukikohtia, koska kylmänsodan aikana piti ylivoimaisuus todistaa maailmalle keinolla millä hyvänsä, mutta kun ei onnistuttu pääsemään kuuhun, sen takia ettei sieltä oltaisi päästy pois, niin homma ihan USAn uskottavuuden takia piti lavastaa.
  Elokuvaohjaaja Stanley Kubrick oli oiva apu USAlle silloin, olihan hän juuri vähän aiemmi tehnyt jo yhden avaruusaiheisen elokuvan, joten näyttöä ammattitaidosta oli.

  Ja propagandafilmit upposivat kansaan kuin häkä…

  Neil Armstrong meinasi kuoleman kielissä paljastaa viimeisenä tekonaan huijauksen, mutta hoitohenkilöstö pumppasi pentagonin käskystä hänet niin täyteen morfiinia, ettei ääni toiminut.

  Jotta miettikääpä sitä, miten paljon meitä oikeasti huijataankaan, uskomaan olemattomiin juttuihin ja kaikki vain siksi että…. niin miettikääpä sitäkin miksi..

  Että Sikäli…..

 13. avatar Janne K sanoo:

  Siinähän se lukee jo Youtube-videon kuvauksessa. Videon kuvasi LRV:hen (Lunar Roving Vehicle) liitetty kamera. Auto ajettiin sopivan matkan päästä moduulista, kameraa pystyttiin liikuttamaan maasta käsin. Kuva ja kameran käskyt siirtyi tietenkin radioteitse. Ihan on 70-luvun tekniikalla tehtävissä.
  Tuo oli itseasiassa jo kolmas yritys kuvata tuo laukaisu, kaksi edellistä (Apollo 15 ja 16) epäonnistuivat.
  Kova temppuhan tuo oli käydä kuussa tuolloin, rohkeita miehiä ja huimia tavoitteita. Niin hitokseen kallista ja riskaabeliakin, ettei sinne ole sen jälkeen ollut tarvetta tai halua mennä, kiertorata riittää. Näin olen asian ymmärtänyt.
  En minä, eikä varmaan kukaan muukaan, sinulle pysty aukotonta todistetta asiaan antamaan. Kaiken voi olankohautuksella todeta kukkupuheeksi, väärennökseksi tai lavastuksiksi. Jos haluat uskoa salaliittoteorioihin ja suhmurointiin, niin ole hyvä.
  Koen, ettei Kuu- tai Mars-lentoja epäilevät ole pystyneet vakuuttamaan minua todisteillaan. Ei ole aukotonta todistetta sillekään, ettei noita lentoja olisi tehty. Sitkeimmät teoriat mm. mainitsemistasi Hollywood-lennoista on todistettu vääriksi jo moneen kertaan.

 14. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Joo sori Hemmot, oli mun moka laittaa väärän videon linkki juttuu, Apollo 17 lennolla tosiaankin ol kuuautossa ohjailtava kamera mukana.
  Mutta entäs tämä apollo 12 lennon lähtökuvaus, 14.-24.11 1969 silloipa ei ollut kuuautoa, eikä ohjattavia kameroita.. kuvakin oli vielä mustavalkoista..
  https://www.youtube.com/watch?v=HzUniwXNdrU

  Tää kuustapoistumis kohta videolla on siinä 30:32 minuutin kohdalla…

  Silloin jo vuonna -69, 12 v skidinä tuli ankarasti mietittyä kavereitten kanssa , että kuis helvetissä ne tuon kuvas..

  Sitä kans ihmeteltiin kovasti, silloin kun ne ”laskeutuivat” kuuhun, että miksi ei ne kraaterit siinä kuvauksen aikana yhtään suurene vaikka ovat tulevinaan kokoajan lähemmäksi ..
  **********************
  Mitä taas tulee tuohon marsmönkijän selffieen, niin selitys että ne on kuvattu laskeutumisalustalta, hieman ontuu,kun ainakin siitä piirroselokuvasta(3d) johon oli linkkejä, voi päätellä että laskeutumislaitteet lensivät jonnekin pois, kun mönkkäri pudotettiin pomppimaan pinnalle.Eikä siinä pomppulinnassa mitään kameroita ollut itsessään ,
  Ja mistä se muuten osas pompittuaan kaaoksenomaisesti sinne tänne, kierähtää juuri oikeaan asentoon…

  Kyllä nää videot ja kuvat taitaa olla ihan samanlaista paskapropagandaa kuin taannoinen Venäjän video, laskeutumisesta jäämerenpohjalle mannerjalustalle, joka osottautuikin sitten kopioiduksi Titanic elokuvasta..

 15. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mä oikein toivon hartaasti että Kiinalaiset saavat rakettinsa tehtyä ja pääsevät kuuhun kans, ja ne vois laskeutua siihen samaan paikkaan kuin Apollo 11, sithän se oliskin jo puheenaiheen paikka kun ne ilmottais ettei täällä mitään laskeutumisaluksen alaosaa ole, eikä muutakaan roinaa..

  Paitsi sitten alkas sellainen väittely ihan varmasti, että Kiinalaiset ei ole oikeasti menneet edes kuuhun, vaan aivan jollekin muulle taivaankappaleelle.

  Niin siitäpä tulikin mieleeni, että muslimien pyhässä kirjassa on profeetan ennustus kuussakäynnistä. Siinä sanotaan että maailmanloppu tulee sen jälkeen kun ihminen on kävellyt kuussa. No kun sitten Ameriikkalaiset väittivät kävelleensä siellä , muslimit väittivät vastaa ja kertoivat ettei Ameriikkalaiset oikeasti käyneet kuussa vaan jollain toisella taivaankappaleella.. Niin että otappa nyt siitä selvä, kuinka se oikeastaan oli silloin, on nyt ja tulee olemaan tulevaisuudessa…

  Mullon vaan semmoinen kutina, että kusetusta se on ollut tähän asti ja jatkuu edelleenkin..

 16. No voihan kökkö, Euroopan Avaruusjärjestö ESAn lähettämän Schiaparelli laskeutujan jarrurakettien ruuti taisi olla kostunut pitkällä matkalla Maasta Marsiin… Liekö kenties luotain lennellyt jonkin avaruudessa leijailleen vesipilven läpi?

  https://www.avaruus.fi/uutiset/aurinkokuntaluotaimet/nasan-mars-luotain-kuvasi-esan-laskeutujan-tuhoutumisjaljet.html

  ESAn tiedemiehet olivat ymmällään siitä mitä tapahtui, epätietoisuus kuitenkin korjaantui kun sattumalta paikalle osunut NASAn avaruusluotain kuvasi kilomertien korkeudessa paikan jossa oletettavasti laskeutuja tuhoutui. Paikalla on havaittavissa 15-30 metrinen uusi kraateri ja jonkun matkan päässä laskuvarjoa muistuttava objekti..
  Ettäs pitikin sattua, ja taas paloi kansalaislta keräiltyä rahaa megatonnitolkulla .
  Semmoista se on kun kiinassa ja taivanilla tehdyillä tietokoneilla ja komponenteilla pelataan..
  Ihmettelenpä vaan eikö niitä komponentteja voitaisi tehdä euroopassakin? Ei sen nyt luulisi olevan niin kallista sentään?
  Kyllähän mä sen ymmärrän että kiinan ja taivanin lapsilla jotka niitä komponentteja kasailee, on näppärät sormet, mutta niille voisi maksaa ainakin pikkuisen enemmän palkkaa, että työskentelymotivaatio pysyisi yllä, ettei tulisi susikappaleita niin paljon Noilla raketeilla ja laskeutujilla kun ei taida olla samanlaista vaihto ja palautusoikeutta kuin esim. kulmahinkkareilla ym kiinanroinilla..

  Eipä ole ennen sattunut ja nyt sattu taas...

  Sikäli vaan, että kun on kyseessä noinkin pitkän matkan päähän toimitettava paketti, niin eikös niitä voisi laittaa siihen rakettiin toisenkin samaan matkaan ikäänkuin varalaitteeksi, että jos tai kun homma menee reisille, niin on toinen yritys vielä. Tuskin se siellä avaruuden painottomuudesa paljon painaa, eli lisäkuormaa tekee.

  Nyt taas pitää odotella seuraavat puolitoista vuotta ennenkuin päästään yrittämään uudelleen..

  Niitä laskeutujiahan vois jemmata vaikka kuinka monta sinne ISSlle, josta niitä sitten napataan matkalle mukaan tarvittava määrä… sikäli jos venäläisten kantoraketit ei jaksa kerralla koko pakettia työntää kiertoradalle.?

  Että Sikäli…..

Jätä kommentti

css.php