Suomi täyttää 100 vuotta….

LEIPÄJONO,Kuvituskuva, henkilöt eivät liity juttuun

LEIPÄJONO,Kuvituskuva, henkilöt eivät liity juttuun

Mutta ei vielä tänävuonna vaikka mediahömpötyksestä moni voisi niin kuvitellakin.

Suomi julistautui itsenäiseksi 6 joulukuuta 1917 ja silloinen Neuvosto- Venäjä  tunnusti suomen itsenäisyyden 31.joulukuuta samana vuonna.

(alkutekstiä korjattu24.10 klo 20.48 koskien virheellistä tietoa Neuvostoliitosta, joka perustettiin vasta v -22)

Tänä vuonna(2016) Suomi siis täyttää vasta 99 vuotta!

Kansalaisille on jälleen tarjolla jos jonkinlaista hömppää  Monetan painamista ”ilmaisista” juhlarahoista,-  Thaimaassa valmistettuihin 100 vuotis Arabian juhlamukeihin.

Mukit tehdään samalla tehtaalla jossa kuuluisat Paavomukitkin valmistettiin. Paavohan(kepu) on kautta aikojen ollut tunnettu kotimaisen työn edistäjä….

Viimeaikoina on ollut mediassa myös puhetta, että naapurimaat antaisivat lahjoja Suomelle.

Tärkeimmäksi niistä on noussut kova kuiskiminen siitä kuinka Norja aikoisi antaa Suomelle sen himoitseman Halti tunturin korkeimman huipun.

Viimeisimpien tietooni tulleiden vihjeiden mukaan Norja eivoi muuttaa rajapoliittisia sopimuksia noin vaan, koska se ei nyt vaan mitenkään ole mahdollista , sen sijaan Norja lahjoittanee Suomelle, Kirkkoniemessä konkurssiin mennen rautakaivoksen hylkykiveä riittävän määrän jotta Suomen puolella sijaitsevan Halti-tunturin sivuhuippu voidaan korottaa vähintään yhtä korkeaksi kuin Norjan puolella sisaitseva korkein huippu.

Väli- ja sidosaineina aiottaneen käyttää niinikään konkurssiin menneen Talvivaaran biologisen nikkelikaivoksen kipsisakkaa, sitomaan  kivet tiukasti paikoilleen.

Rahoitus tähän imagoa kohottavaan toimenpiteeseen tulee yliopistoilta, joilta juhlavuoden kunniaksi leikataan 100 miljoonaa euroa  , seuraavien viiden vuoden aikana vuosittain. Tosin tilalle annetaan  saman summan edestä vuosittain vanhoja Valtion varastossa lojuvia myymättä jääneitä ”arvokiinteistöjä” joiden vuokaratuotolla yliopistot sitten voivat rahoittaa opiskeluja ja kehittää edelleen suomalaisten viisautta.

Tällä toimenpiteellä halutaa juhlavuoden kunnaksi julistaa maailmalle, että Suomessa järki kasvaa ilman isompia tukiakin…

Ja onhan suomen kansalaisetkin sen huomanneet jo monesti, aivan pelkästään suomen hallituksen toimista kuinka aivan kouluissa keskivertaisesti pärjänneet edustajat ja ministeritkin ovat ”viisaita ja laskutaitoisia” vaikkeivat olekaan yliopistoissa käyneet kuin kahvilla..

Juuri saamani tiedon mukaan, leikkauksista tunnetuksi tullut hallituksemme on tehnyt periaatepäätöksen, että ministereiden viinakohuista ja tuhlailuista tuohtuneet mutta leikkauksiin kuitenkin hienosti sopeutuneet kansalaiset tulleevat saamaan Suomen satavuotispäivänä 6.12.2017 lahjaksi jokaisessa kaupungissa järjestettävissä leipäjonoissa sadalle ensimäiselle täysi-ikäiselle annettuna 5cl Leikattua konjakkia.. Mikäli siis jatkossakin kansalaiset sitoutuvat suostumaan lisäleikkauksiin joita Suomalaisen kilpailukyvyn parantamiseksi on välttämätöntä tehdä, ettei rahanjakaminen maailmalle keskeytyisi ja suomi menettäisi kasvojaan avokätisenä lahjoittajana!

Avokätisyyden osoituksena, niin ikään,  Suomi aikoo lahjoittaa Koodaribussin Afriikkaan

Tästä toimenpiteestä on maailmalla ja kotimaassakin kohistu kovasti, mutta suomen hallitus selittää että siitä on tulevaisuudessa paljon hyötyä, niin Afriikalle kuin Suomellekin..

Sitä mitä hyötyä siitä tulee olemaan, ei allekirjoittaneella ole tiedusteluista huolimatta, tietoon tullut..

 

Mutta siis ensivuonna, 6. joulukuuta 2017,

Jos Luoja suo ja Putin sen sallii, Suomen itsenäinen valtio täyttää tuon maagiset 100 vuotta.

Sitä odotellessa koetetaan nyt tulla jotenkin toimeen.

Hankalaahan se joskus on mutta eikähän tästä selvittäne, kai siitä yhteisestä hyvästä vielä on jotain jaettavissa niille jotka sitä eniten tarvitsevat oman yksityisenhyvänsä lisäksi?

 

Että  Sikäli…….

 

 

 

 

6 kommenttia artikkeliin “Suomi täyttää 100 vuotta….”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  En tiedä, mutta minä olen käsittänyt , että 100-vuotis juhlai vietetään ensivuonna. Hämeenlinnakin satsaa siihen mahdottoman summan rahaa, en tiedä miksi. Tulee uudempaa Tuntematonta Sotilasta, Ylelläkin palaa erään toimittajan mukaan miljoonia, hössötys on sitä luokka. Jos lasketaan Eduskuntatalon remontti ja muu valtiovallan satsaus kuluu vissiin miljardeja ilman minkäänmoista taloudellista hyötyä. Toivottavasti edeuskunnan pj Lohela ei keksi mitään viininhakureissua, vaikka se onkin vain rikka rokassa. Itselleni riittää (jos elän) lippu salkoon ja kynttilä ikkunalle. Niinkuin muinakin vuosina. En tarvitse edes pakkotuntematonta.

  • avatar Tapani Leppänen sanoo:

   Neuvostoliiton valtio ei tunnustanut Suomen itsenäisyyttä eikä mitään muutakaan 31. joulukuuta 1917, koska Neuvostoliitto perustettiin vasta 31. joulukuuta 1922.
   Historioitsija

   • avatar kuningasjätkä sanoo:

    Kiitos tarkkaavaisuudesta ja huomautuksesta, meni hieman väärin minulta tuo valtiontunnustamisjuttu
    Siis oli tarkoitus kirjoittaa; Neuvosto-Venäjä tunnusti Suomen itsenäisyyden 31.12.1917, mutta se Neuvostoliitto lipsahti ikään kuin huomaamatta…

    Siis mikäli on Googlen ihmemaailmaa uskominen niin internetti kertoo näin Suomesta:

    Itsenäisyys
    – autonomia; 29. maaliskuuta 1809
    – julistautui itsenäiseksi; 6. joulukuuta 1917
    – Neuvosto-Venäjä tunnusti itsenäisyyden; 31. joulukuuta 1917

    Toisaalta se ja sama, ryssä on ryssä vaikka voissa paistais ja kermalla kuorruttais…

    Että Sikäli…

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Kylällä haastelivat tänään, että Hartolan Leikkimielinen Kuningaskunta aikoo 100vuotis itsenäisyyden juhlan kunniaksi laskea markkinoille Kuningaskunnan oman rahan, joka on se kuuluisa PUUPENNI..

   Mene ja tiiä oliko se vaan vitsintynkää mitä kertoilivat, en minä sitä niin täydestä ottanut…

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Ne eurot, jotka poltetaan näihin satavuotisjuhliin voitasiin edes osaksi käyttää siihen, ettei Hurstin tarvitsisi herrojen juhliessa tarjota vähäosaisille ”soppaa” jollakin torilla. Eräs skottilainen yhteiskuntatutkija kauhisteli kun näki nämä leipäjonot, joita eripuolilla Helsinkiä ja maata on. Katsoi sen suomalaisen yhteiskunnan häpeäksi. Jonojen kasvaminen on paljolti hallitusten syytä. Rahojen antaminen ainakin helpottaisi näiden jakelijoiden toimintaa eikä olisi pelkästään kauppiaiden hyväntahtoisuuden ja vapaaehtoisten työntekijöiden varassa.
  Siittä olisi suurempi hyöty kuin vihervasemmistolaisetn masinoimista ”rauhankulkueista” ja kirkonkellojen kilkuttelusta, muka auttamaan Aleppon ja Mosulin sotatilan päättymistä. Hassahtaneiden toiveajattelua.

  • Niinhän se on!
   Se kun on paljon helpompi olla huolissaan ja auttavinaan ulkomaalaisia kohteita, kun kukaan ei ole tarkastamassa että meneekö se apu oikeasti perille ja saako siitä kukaan.
   Johan tässä taas oli yksi lelusalakuljetelija apuaan viemässä ja rahastamassa hölmöjä suomalaisia.

   Tai sitten tää Sirpa Pietikäinen jonka kusipäät suomalaiset on valinneet europåarlamenttiin hoitelemaan suomalaisten asioita niin tääpä vaan kantaa huolta blogikirjoitelmissaan siitä, kuinka Afriikan nee–rit joutuvat pärjäilemaan alle kahdella dollarilla päivässä….

   Kotimaahan kerätyt avustukset on helppo tarkistaa, että kuinka monta euroa oikeasti siitä kerätystä miljoonasta meni oikeaan kohteeseen ja kuinka paljon valui tuimitusjohtajan ja sihteerin omaan käyttöön….

   Mulla on sellainen periaate, että senttiäkään en anna keräyksiin, en edes sitä puupenniäkään jonka Hartola laskenee markkinoille kohtakkoin, ellen voi olla varma että kaikki menee siihen mihin sen sanotaan menevän.
   Mä mieluummin valitsen itse kotimaiset kohteet ja autan minkä kykenen tekemällä työtä , vaikka pilkkomalla jollekin vanhukselle polttopuita tai korjaamalla hänen ruohonleikkurin tai hellan..

Jätä kommentti

css.php