Taas on rahvaan ihasteltavaksi julkaistu isorikkaiden listat, verotietoineen!

Kateuden markkinat voivat jälleen alkaa.

Köyhät saavat jälleen ihastella, kuinka heidän idolinsa ovatkaan tienanneet jälleen miljoonia ja kuinka joillekin on tullut ihan hirveitä mätkyjä ja toiset saaneet jopa palautuksiakin.

Muutamissa lehdissä on jopa haastatteluja ihan tavallisista duunareistakin jotka saavat liksaa vain parisen tonnia kuussa.

Miksei ketään kiinnosta se tosi asia että suomessa on myöskin lähes puolimiljoonaa sellaista joiden pitää tulla toimeen alle köyhyysrajan olevilla pikkiriikkisillä eläkkeillään, jotka ovat kuitenkin niin ”suuria” että sossuun on turha yrittää kampeutua apujaisia pyytelemään.

Suomessa yleisesti tunnustetaan että alle 1036 euroa puhtaana käteen kuukaudessa tienaava on köyhä. Silti sille asialle ei kukaan tee mitään!

Ollaan vaan huolissaan siitä kuinka Afriikan nee***it pärjäävät, pienillä tuloillaan savimajoissaan…

Minä esim. saan kuussa pientä eläkettäni vain 912 euroa käteen. Sitäkään en saa kertamaksuna vaan kahdessa erässä parin viikon välein, joten koskaan ei ole kunnolla rahaa käytettävänä.  Mutta sillä on pärjättävä, on kyettävä maksamaan laskut ja asumiskulut ihan ite. Sossusta ei tipu sentinlatia, sen verran hienosti on valtioneuvostossa laskelmoitu tulo- ja menokriteerit!

Kun maksaa asumiskulut ja muut laskut,jää ruokaan n. 200 euroa!

Säästöön ei jää senttiäkään pahan päivän varalle.

Usein pitää syödä pelkkää makaroonia , jolla ei lähde nälkä eikä edes kunnolla täyty mahakaan, mutta onhan se halpaa, sitä saa eurolla 4 pussia.

Tuosta 11000 sta maksan veroja 110,- euroa vuodessa, siitäkin 0,68% menee YLEn uusinta-esitysmaksuun joten yleensä saan veroja takaisin n 40 euroa, joka sekin kuitenkin yleensä ulosmitataan milloin mihinkin lisäveroihin, kun verottajan kirjanpidot ovat sekaisin..

Olisihan se kivaa jos saisi sellaista eläkettä että siitä jäisi jotain säästöönkin. Mutta kun eläkerahoista pitää kustantaa eläkepomojen keittiöt ja avoautotkin, niin rahaa ei riitä liiaksi jaeltavaksi, niille joille se oikeasti kuuluu!

Vielä kamalampia uutisia on esitelty mediassa siitä, että tulevaisuuden eläkkeet on jo hassattu pyramiidipeleissä sikäli taivaiden tuuliin, ettei kohta eläkkeitä riitä edes kaikille, ainakaan eläkkeelle ei kohta tavalliset duunarit pääse kuin joskus lähes seitenkymppisinä..

Jotenkin vaikuttaa siltä että eläkepottia on jakamassa liian iso liuta välistäsyöjiä jotka bonuksia ja tulospalkkioitaan kärkkyvät huonoistakin tuloksistaan.

Eläkemafiosot oikein kilpailevat siitä kenen firma kykenee parhaimmat palkkiot ja keittiöremontit tekemään/antamaan pomoilleen. Ja millä firmalla on komeimmat avoautot työsuhdeautoina..

Saattaa kuulostaa siltä että olen kateellinen, näille isorikkaille?

No totta perkeleessä olenkin.

Kyllähän se pikkusen pistää vituttamaan, että joku mafioso vetää 110 tuhatta euroa kuussa liksaa tai eläkettä ja valittaa ettei sillä oikein meinaa tulla toimeen ja mun ja lähes puolen miljoonan muun köyhän pitää koettaa parhaani mukaan tulla samalla kuukausiliksalla toimeen  10 vuotta!

On se jotenkin väärin..

 

Tarttis tehrä jotain?

 

Että Sikäli…..

25 kommenttia artikkeliin “Taas on rahvaan ihasteltavaksi julkaistu isorikkaiden listat, verotietoineen!”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Minua ei juuri muiden tulot kiinnosta. Lipposen leikattua eläkettä tulee se mikä tulee ja sillä on elettävä, vielä ei sossun luukulle ole tarvinnut mennä, mutta jos SOS-hallitus jatkaa samaa linjaa ehkä sekin aika koittaa ennen kuin koipeni oikaisen.
  Ihmettelen miksi näitä kateuslistoja ylipäätään julkaistaan. Täytyisi lähteä ulkomaille viikoksi, että niiltä välttyisi. Joka tuutista tulee.
  Paljon on puhuttu palkka-avoimuudesta, en tiedä miksi. Haimme kerran ammattiryhmänä lisää liksaa. Eräs työntekijä kysyi tartteeko meidän saada enemmän kuin ne ja ne. Sanoin: minua ei kiinnosta tippaakaan mitä muut saavat ainoastaan se mitä itse saamme. Lähtökohta palkkahaullemme oli työtehtävien huomattava lisääntyminen.

 2. Niinpä niin, taitaa Hämeenlinnalaisia enemmän kiinnostaa se tärkein asia , eli kuinka, missä ja mihin hintaan voivat pysäköidä autonsa kun nukkumalahiöistään tulevat kaupungille lidliin ostamaan naaman pattirasvaa ja peltitölkkeihin pakattuja säilykkeitä.

  Onhan sitä tietysti siinäkin ongelmaa kerrakseen…

 3. Seuraava asia ei juuri liity mitenkään verotietoihin, mutta saattaisi hieman sivuta niitä. Joten en viitti alkaa uutta artikkelia kirjailemaan vaan sanonpa asiani tässä:

  Iltasanomat kirjoittaa Helsinkiin päkellettävästä Guggenheimista jälleen :’
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001944642.html
  Salaisia pöytälaatikkopuheita on käyty ja lähiaikoina Helsingin valtuustossa päättävät koska rakennustyuö aloitetaa,

  Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin varmaan Sipilän hallituskin pyörtää aiemman päätöksensä olla antamatta tukea hankkeisiin, onhan se niin paljon muutakin ensin uhonnut ja perunut sitten..

  Persujen lupailut, olla vaalikaudella ja hallituskaudella, antamatta senttiäkään, on nyt vaan sellaista ps-politikkojen paskapuhetta, että niitähän en ole vakavasti ottanut koskaan, enää viimeisten vaalien takinkääntöjen jälkeen.. Ja kyllä se Soinin ja muidenkin pässien takki kääntyy vieläkin, saattepahan nähdä!

  Toisaalta, kun näitä isorikkaita näyttäisi verotustietojen mukaan olevan vaikka kuinka, niin eikäs ne voisi maksella Guggenheimit sun muut turhakkeet miljoonatuloistaan, ettei pienituloisten vähistänsä tarvitsisi alkaa rahoittamaan niitä veroilla?

  Nehän ne rikkaat muutenkin niitä palveluita tarvitsee ja käyttää, eihän sitä köyhä kerkeä ja kykene, kun pitää niskalimassa taistella päivät leivästä ja yöt lihasta…

 4. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro!
  Eiköhän noita Guggenheim-kuvioita alettu
  taputella lehmänkaupoilla kasaan jo silloin,
  kun vihreiden Anni Sinnemäki sai
  yllättäin kaupunkisuunnittelu-
  ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtajan pallin.
  Riitta

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Mä en tajua mitä helvetin hienoa on siinä että kaikenmaailman rahattomat museot rantautuu suomeen, jos ei ole rahaa itse rahottaa toimiaan, niin pysykööt vaikka timbuktussa.
   Jotenkin vaan ei niinku ainakaan mua kiinnosta nää taideasiat ja VARSINKAAN nykytaiteet!
   En oo käyny kiasmassakaan, enkä varmaan menekään koskaan.

   Jos nyt joku kiinnostais niin Lontoon Tekniikanmuseo ja se toinen mikä hiton British Museum se nyt oli , se missä on niitä Egyptistä pöllittyjä muumioita ym aarteita..ja samalla vois käydä kippaamassa tuopillisen paikallista sahtia siinä kapakassa, jonka nimeä en muista, mutta jota ei ole siivottu yli 300 vuoteen. Viimeksi kävin niissä parikymmentä vuotta sitten. Että olis varmaan aika mennä jossain vaiheessa uudelleen..

   Mutta jos hienostopiirit ja monimiljonäärit pitävät Guggenheimia välttämättömänä, ja haluavat sen ihan välttämättä, niin maksakoot sen sitten omistaan!

   Että Sikäli……..

   • avatar Ville-Matti Vilkka sanoo:

    Tää Guggenheim juttu on sukua torinaluspysäköinnille. Kun Bilbaossa avattiin Guggenheim museo, niin se muistaakseni parituhatkertaisti turistien määrän. Syystä tai toisesta ihmiset tykästyivät ajatukseen nähdä ja kokea rakennus, joka oli jotain ihan muuta kuin, mitä siihen mennessä oli nähty. Siitä tuli sosiaalinen meemi, jota haluttaisiin monistaa. Mutta kulttuurisia asioita on hankala monistaa. Siksi niitä kutsutaankin myös teoksiksi, ainutkertaisiksi asioiksi.

    Torinaluspysäköintien kanssa on vähän sama juttu. Kun idea toimivasta jutusta pääsee lentoon, ihmiset näkevät vain idean ja unohtavat kontekstin, jossa se toimi. Hegel, Snellmanin oppi-isä, varoitteli aikoinaan, että ihmisten typeryys tulee esiin, kun he eivät tajua, mikä on se tausta, johon asia liittyy.

    Tätä ehkä kuvasta uutinen, jonka bongasin joskus muinoin: ”Mies yritti häätää ampiaisia vintiltä kaasupolttimella ja poltti vahingossa koko talon”.

    Kyllä me ihmiset olemme hauskoja!

    ps. ilman tuota typeryyttä ei muuten olisi teknologiaa, mikä perustuu asiallisesti ottaen kontekstin kadottamiseen, abstraktiin ajattaluun.

 5. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Rakentakoot minun puolestani Guggenheimmuseonsa kunhan hallitus pitää linjansa, että valtion varoja siihen ei tipu. Tosin hallitukset vaihtuvat ja sitä myötä myös päätökset. Ainoa mikaä harmittaa. On sanottu, että Storan pääkonttori pilaa sataman . Tämä härvelirakennelma sen vasta pilaakin. Mutta Hesassahan ei nykyään ole mikään pyhää, ei Keskuspuisto ei Malin lentokenttä eikä moni mikään muukaan. Kun lukee kaupungin suunnitelmista heillä täytyy todellakin olla jossain setelipainokone. Suomesta loppuvat asukkaat, jos uskovat jatkuvaan kasvuun, millä kaikki tuo rahoitetaan.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Joo mutta, sikäli vaan että kun tässä on näitä Sipilän ja muiden Palikoiden toilauksia seurannut, niin kylläpä ne taas kääntää kelkkansa ja peruu kieltonsa ; ettei rahaa Guggenheimille tipu.

   Siitä asiasta on itseasiassa jo varmaan sovittu.

   Ja rahat leikataan työttömiltä, sairailta, opiskelijoilta ja vanhuksilta, kuinkas muuten, koskapa se on ainoa taho joilta on kaikkein helpointa leikata. Ja lisäksi viimeaikoina siitä on muodostunut Maan Tapa!

   Ajatelkaas millainen älämölöö ja tarktorimarssi siitä tulisi jos vaikka hallitus ilmoittaisi että maataloustuista leikataan sen verran että Gukkenheim saadaan rahoitetuksi.?

   Kyllä muuten vastustusta riittäisi!

   Tai entäs jos yritystuista leikattaisiin, nehän menis kikyt ihan sekaisin, sitten pitäisi taas eläkeikää, sairausajan palkkaa sun muita leikata, korottaa ja supistella.

   Se vaan on niin saatanan helppoa ottaa suoraan edellämainituilta köyhiltä kansanryhmiltä, kuin ryhtyä kierrättämään karusellia alusta asti uudelleen !

   Mutta se, että tarvitaanko me tänne joku perseaukinen rahastusmuseo? Jonka rahoitus pitää järjestää köyhän ja edelleen köyhtyvänkansan persenahkalla!

   Eikä se riitä vielä vaan käyttökulutkin pitää kustantaa.

   Jos se joskus voittoa tekisikin, niin varmaan ne manit menee liukkaasti jonnekin muualle kuin suomeen?

   Onhan tämäkin nähty, vaikkapa näiden huippuhienojen telakoiden kanssa.
   Valtio ja veronmaksajat maksavat ja rahottavat telakalla tehtävät laivat, osamaksutakuineen ja jos voittoa tulee, niin Norjalainen omistaja käärii potin kotiin..

   Mutta kun me suomalaiset vaan ollaan niin kusipää sakkia, että meitä on helppojymäyttää, luomalla kuvitelma, että sijoittamalla muutama sata tuhatta tai miljoonaa saadaan paluupostissa miljoonia tai jopa miljardeja.

   Onhan nää ”Hei me tienataan tällä” älynväläyksetkin nähty.

   Jopa hitaat Hämeenlinnalaisetkin, jos vaan muisti pelaa, tietävät yhden samankaltaisen tapauksen, erään surullisen kuuluisan autokaupan myötä…

   Ei pitäisi antaa perseaukisten pelata, jollei heillä ole omia pelimerkkejä!

   Että Sikäli……

   • Kirjotinko mä tuossa yläpuolelle jokinaika sitten, että käyttökuluihin pitää saada rahaa veronmaksajilta?
    No kirjotinpa hyvinkin!
    No nyt uusimman tiedon perusteella:
    Guggenheim-museota koskeva uusi esitys sisältää 1,3 miljoonan euron valtion tuen toimintamenoihin vuodesta 2021 lähtien, jolloin museon olisi määrä avautua.

    Ja saattepa nähdä että nää paskahousut muuttaa kantansa, vaikka nyt uhotaan jos vaikka mitä!
    Niinkuin esin näin: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001945448.html

    Kirjoitinko muuten siitäkin keneltä leikataan että sitä miljoonaa saadaan jaeltavaksi, taisinpa tehdä niin.
    No mitäs mieltä olette tästä: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001945681.html

    Millä konstilla näistä idiootti-paskapäistä pääsisi eroon, niin kunta- kuin valtiosektorilla?

    Voi Jumalan pyssyt ja puukuulat!

 6. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro!
  Jos ja kuten oletan,
  valtio lähteen ”kulttuuri”-leikkiin mukaan,
  alkusoitto on jo soitettu,
  Pajusen tahdissa.
  Suomen kansa tämänkin tanhun maksaa
  aina pohjoista myöten.
  Tori-keskusteluissa on tullut ilmi ettei täällä Hämeessäkään
  sitä ole ajateltu loppuun saakka,
  todettu vaan, että ”mitäs me siitä, hesalaisethan senkin
  hullutuksen kustantavat.”
  Riitta

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Nää nykyiset poliitikot, niin Arkadianmäellä kuin maakunnissakin, on sellaisia paskahousuja kaikki, että niillei ole mitään omaa ajatusta asiasta, ne menee vaan kuin sätkynuket ehdottelijoiden perässä. Ja kaikki vaan siinä uskossa että tienestiä tulee.

   Politikot kun tunnetusti eivät tajua oikeasta elämästä yhtään mitä’än, siksi niitä on niin helppo jymäyttää .

   Eikä ne perkeleet tajua sitä, että jos kerran kansakunnan pitää säästää kuluissaan , niin pitää sitten julkisen puolenkin pistää suu säkkiä myöten!

   Aivan varmasti suomesta löytyy tärkeämpiäkin sijoituskohteita julkisille varoille kuin perseaukinainen museohanke, olkoonkin että saattaisi olla että turistien määrä lisääntyisikin..

   Ja ihan varmasti se lisääntyisikin, turistit kautta maailman tulisivat ihan vallan vasten katsomaan maata, jossa asuu kusipäitä jotka antavat jymäyttää itseään kaikintavoin..

 7. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Moro!
  Uusi Suomi/Teppo Ovaskainen tänään
  ”Valtuutettu löysi outouksia Guggenheim-papereista:
  ”Veronmaksajien takaaman lainan kulut on verhottu vuokraksi.”
  Kyse on valtuutettu/kansanedustaja Wille Rydmanista (kok).
  Tällaisia Willejä me tarvitsisimme lisää
  poliittiseen päätöksentekoon.
  Riitta

 8. avatar Visukinttu sanoo:

  Moi Kuningasjätkä..

  Jäin ihmettelemään muutamaa asiaa. Ensinnäkin sanot, että saat pientä eläkettä käteen vain 912 euroa kuussa, joista kaikkien muiden kulujen jälkeen jää ruokaan vain 200 euroa kuukaudessa.

  Oletan sinun asuvan yksin, joten puretaan summa osiin.
  1. Mihin menee loppu 712 euroa? Oletan sinun asuvan jossain, missä olet asunut koko työikäsi. Toisin sanoen, et ole vaihtanut asumismuotoasi kustannustehokkaammaksi. Et asu yksiössä ojoisilla, vaan jossain jatketussa rintamamiestalossa sairiossa. Näin epäilen asian olevan. Tai sitten asut kerrostalokolmiossa, jossa on kaksi huonetta koko ajan käyttämättä. Jos asut omistusasunnossa, ei tätä kannata lukea pidemmälle. Jos sinulla on rahaa syövä sairaus ja päällä kalliit lääkkeet tai sinulla on huollettavia, älä jatka pidemmälle. Jos kuitenkin asut yksin ja vuokralla, eikä edellämainittuja ole, voimme jatkaa.

  Vuokrayksiön hinta muualla kuin ydinkeskustassa on noin 450 euroa. Silloin loppusummaksi jää 262 euroa. Sähkö ja lämmitys syövät siis 62 euroa kuukaudessa?!
  Sinulle jää 200 euroa kuukaudessa ruokaan, ja sillä ostaa vain makaronia? Perunat ovat noin 65 centtiä/kilo. Siihen päälle jauhelihaa, tai vaikka suolalapaa ja vähän muita vihanneksia ja leipää, tulee viikottaisin ruoan hinnaksi noin 10-15 euroa! Ylimmillään siis noin 50 euroa kuukaudessa!

  SYÖTKÖ VAIN RAVINTOLOISSA?

  Ongelmana on, että kuvittelet elintasosi säilyttämisen olevan jonkinlainen perusoikeus. Auto ei ole perusoikeus. Älypuhelin ei ole perusoikeus. A`la carte-ruokavaliosi ei ole perusoikeus. Se mikä ei ole välttämätöntä, on ylellisyyttä, eikä muiden kuulu siitä sinulle maksaa.
  Toinen asia on se, mikä on taloudellista riippumattomuutta? Se ei ole mitä saa, vaan minkä kykenee pitämään -tai minkä saa jopa kasvamaan. Kaltaisesi eläkeläiset moittivat nuorempia siitä, että he syövät kalliita einesruokia ja ottavat velkaa. Itse tunnut elävän täysin kädestä suuhun. Kaikki menee, eikä se mene muuhun kuin turhuuksiin. Muiden(eli varakkaiden ja visukinttujen) ei tarvitse maksaa sinulle huvittelurahaa.

  ”Suomessa yleisesti tunnustetaan että alle 1036 euroa puhtaana käteen kuukaudessa tienaava on köyhä. Silti sille asialle ei kukaan tee mitään.”
  Jösses mitä roskaa! Suomalainen köyhä on rikas. Hän on vain köyhä, jos on tyhmä.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Omakotitalossa pienen köyhän (”perseaukisen”) Hartolan kunnan takamailla asuminen, ei tietysti ole etuoikeus vaikka katsonkin niin, etten missään tapauksessa halua muuttaa asumaan johonkin mehiläiskennoon 450 euron vuokralle.
   Olkoonkin että palveluihin on pitkä matka, eikä julkinen liikenne toimi, jolloin oma-auto on välttämätön.
   Kun syrjäkylillä asuu ja omasta maastaan maksaa kiinteistöveroja, niin niillähän ei saa edes tienaurausta, joten sekin pitää talvisin kustantaa itse.
   Mutta oma tupa, oma lupa, oma uuni ja omat puut, eikä hesan herroilla ole mitää nokan koputtamista vaikka lämmittäisin tuvan 100 aseteiseksi paukkupakkasilla

   Jos kerrostalokennostossa selviää kuudenkympin sähkökuluilla, niin maalla tuo raha menee jo pelkkiin siirtomaksuihin. Sähkölaskuni on yleensä luokkaa 100- 180 euroa kuussa, riippuen vähän keleistä ja käyttötarpeista.

   Asumiskuluja on muutakin kuin vuokrat ja sähköt, sitäpä ei kerrostalokennossa vuokralla asuva tiiäkään mitä kaikkea sitä omakotitalossa kuluu ja vieläkun elämässä sattuu kaikenlaista yllättävää, niinkuin nyt vaikka esimerkiksi vesipumppu laukeaa juuri takuuajan päätyttyä, niin kaivappa kuvettas ja hanki uusi ellet halua tonkalla hakea kaivolta…

   No vesi, vaikkei se omasta kaivosta saatuna juurikaan maksa mitään, niin kun se likakaivosta viedään kirkolle puhdistettavaksi, että sen voi surutta laskea jokia pitkin itämereen, niin sittenhän se maksaakin.

   Se kun on tää vesi-ja viemärijohdottoman paska, ilmeisesti paskaisempaa, siksi siitä joutuu maksamaan nelinkertaisen maksun, paskaputkiin tavaransa laskeviin nähden.

   Se on paskatankin tyhjennys kaikkine kyyteineen siinä 50 euroa kuussa.. tosin tyhjennystarve on vain n kerran vuodessa, mutta kun se lasku tulee, niin silloinpa syödäänkin viikko pelkkää makaroonia…

   Mä en ryhdy tässä erittelemään kaikkia asumiskulujani, kun en katso sitä kaikille kerrostalo-tumpeloille tarpeelliseksi selvitellä..

   No sitten on puhelinkuluja, pitäähän se puhelin olla nykyaikana, vaikkei mulla mitään älypuhlinta olekaan, nooh mutta se nyt ei paljon kuluta 20 kympillä kun saa rajattomat puhelut tekstiviestit ja netinkin tosin ihan minisellainen, joka pakkomyyntinä myydään päälle..

   No ihan oikeakin netti pitää olla, että voin tänne somepalstalle kirjoitella vastineita jokaiselle pölvästille jokka haluu mulle neuvoa kuinka eletään.
   Vaikka heidän oma elämäkin perustuu pimennysverhojen takaiseen istuskeluun kotona, kerrostalokennossa vuokrakämpässä, sikanautasäilykkeitä suoraan purkista syöden…

   Nettiyhteydeksi en kelpuuta mitä tahansa 1M kupari-puhelinlinja yhteyttä. Nopeutta pitää olla riittävästi, vähintään 20-40M ja sehän maksaa se.

   No siitenpä päästäänkin näihin syömisjuttuihin.

   Kun mellä täällä Hartolassa on vain yksi kunnollinen ruokakauppa ; S-market, jolloin kilpailua ei ole, eikä sen myötä tarjouksiakaan, muutoin kuin ylihuomenna vanhaksi menevistä elintarvikkeista, niin saadakseen jotain kunnollista on joko tyytyminen siihen mitä täällä ykkösluokassa myydään tai mentävä vaikka Joutsaan tai Heinolaan jossa valikoimaa on enemmän. Sysmään ei esim kannata mennä, koska siellä on vain kaksi kauppaa, homeongelmissa painiva K ja sitten tää S.

   No onhan täällä tietysti tuo Jaripekan kioskimyymälä, olevinaan K-kauppa, mutta semmoista maito-makkara- koivuklapi-pitsa-limunaati-karkkikauppahan se vaan on, ja tuoretta on vaan koivuklapit, eikä kaljaa tai tupakkia myydä uskonnollisista syistä.. Lusifer grillejä sitävastoin on ja -hiiliä…

   Sitten näistä ruoka-aineista, perunaahan saisi halvalla, jopa melkein ilmaiseksikin jos kasvattaisi itse, mutta kun nyt jostain syystä ei peruna mun kropalle sovi, pottua kun syön niin tulee aina hirveä paskatauti , eikä ole kiva kun syönninjälkeen maha on taas tyhjä kertapierasulla.

   Muutenkin pitää olla tarkkana mitä ostaa.

   Kun köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa ja huonoa ja koska hyvää ja halpaa ei ole olemassakaan niin pitää ostaa hyvää, säilyvää ja terveellistä, kalliiseen hintaan.

   Valitsen aina takarivistä sitä laadukkaampaa ja jossa parasta-ennen päiväys on pitemmän ajan päässä kuin loppuviikolla. Sitä kun saa samaan hintaan kuin sitä jo kohta valmiiksi mynjähtänyttäkin!
   Ne tarjoustuotteet ja mynnähtävät lihapaketit jätän mielihyvin kaikille visukintuille ja nuukaileville isorikkaille, heillä on varaa käydä yksityislääkäreillä hoidattamassa mahakipujaan. Mun kun on pakko tyytyä näiden kielitaidottomien virolaisten tervesyskekustohtoreiden buranamääräyksiin!

   Sikanaudat ja nautasiat sekä makkarat ja muut nahkavalmisteet, juustot ja maidot, jätän mielihyvin muiden appeeksi, niitä en syö, en myöskään syö viljapossua tai yleensäkään mitään sikatuotetta. Ne ei vaan millään mene alas….

   Nautaa, kanaa, lammasta, poroa, kalaa.. siinäpähän se ja joskus jos oikein tekee mieli nautiskella niin jotain herkkuja.
   Hedelmiä en osta, koska nykyteknologialla tehotuotetuissa siemenettömissä hedelmissä ei ole mitään muuta kun vettä ja sokeria.
   Vitamiinit syön purkista ja maut marjapensaistani.. tai kerään metsänherkut pakastimeen.

   Ei niillä metsäherkuilla mitään säästöä tule, sen minkä kerätessä säästää, menee matkakuluissa.

   Mutta parempaa ne on kuin tehotuotettu paska jota kaupan tiskillä myydään.

   Sienistäkin saa mukavasti ceesiumia, että pysyy kroppa kivasti säteilevässä kunnossa…

   Ravintolassa en käy syömässä, enkä edes juomassa.

   Jos oikein janottaa niin juoda voi kotonakin. Ostaa pullon kossua ja ottaa akateemisesti kuppia.. hintaa per paukku tulee siinä euron pintaan..
   Kunhan saan kotiteollisuuslaittet valmiiksi joskus, niin ei edes sitäkään.

   Pitäisi vaan ensin saada aloitetuksi se rakentelu… jahka tässä kerkeää….

   Sanot tuossa lopuksi: ”Suomalainen köyhä on rikas. Hän on vain köyhä, jos on tyhmä.”

   Sikäli se pitääkin paikkansa, Suomalaiset köyhät ovat tyhmiä, koska he uskovat kuvitelmiin että kun suomalaisille visukintuille luottaa varallisuutensa hoidon, elämä siitä kohenee.

   Köyhinen pitäisi osata ottaa ohjakset omiin käsiin ja kieltäytyä elättämästä näitä visukinttuja ja bjoornejä sun muita välistäsyöjiä jotka osaavat nokkia rusinat pullista.

   Mutta kun jo kansakoulusta lähtien iskostetaan jumaluusoppiteoriat niin tiukasti päähän, että herrakaartia pitää palvella, vaikka henki menisi, niin ei siinä suunnanmuutos toimi enää..

   Mutta sanoisinpa lopuksi sinullekin visukinttuseni, että tulee vielä aika jolloin sinäkin syöt rottaa, onnistunetko siinä, sen aika näyttää. Jos et kykene, niin kuolet nälkään.

   Sitten vielä kaikille rikkaille ja rikkaudesta haaveileville tiedoksi:

   Käärinliinoissa ei ole taskuja!

   Loppukevennykseksi:

   https://www.youtube.com/watch?v=Vq0RRRkWeAE

   Jatkakaa….jos oma ei riitä…..

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Vielä sen verran, että kun yksi 400 gramman jauhelihapaketti, kunnollista jauhelihaakin maksaa jo melkein 6 euroa, eli siis 15 euroa/ kilo niin viittisitkö mitenkään selittää kuinka oikeasti, kun viikossa on seitsemän päivää, miten saat riittämään 15 euroa viikossa jauhelihaan pottuihin, suolapapaan,leipään ja vielä vihanneksiin, ja pitäähän ne vielä valmistaakin ja tiskata tiskit.
   Ei mahdu mun kaaliin tuollainen sepitelmä muuten kuin että sä ostat jauhelihat siitä pakastekaapiusta jossa lukee suurin kirjaimin ELÄIMILLE, eli sä ostat koiranruokaa ja kokkaat siitä maittavia aterioita?

   Meillä koirakin siis syö parempaa kuin sä, arvoisa Visukinttu!

   Nääs sitä moskaa mä en viittis ostaa edes koiralleni, saati itse syödä…. mutta syö sinä jos kerran maistuu…

   • avatar Visukinttu sanoo:

    ”Kun köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa ja huonoa ja koska hyvää ja halpaa ei ole olemassakaan niin pitää ostaa hyvää, säilyvää ja terveellistä, kalliiseen hintaan.”
    Lainaus sinulta.
    Nyt on kyse ruoasta, ei uudesta takista tai kengistä. Ruoka on tehty syötäväksi, eikä käyttöesineeksi. Kestomakkaroilla ei noin yleensä ottaen koristella asunnon seiniä.

    Köyhä tai saita, molemmat syököön halpaa ruokaa.

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Joo katos kun ”tilipäivänä” on ollut tapana ostaa aina kuukauden sapuskat kerralla pakastimeen ja komeroon, ihan siksi että ei tarvitse joka päivä kaupoissa könytä.
     En , en todellakaan seiniä koristele kestomakkaroilla.

     Mutta joka päivä pitää syödä, ainakin kerran päivässä, eikä 15 euroa riitä viikoksi (7 pv a´2 € = 14€), ellei syö koiranruokaa.. niinkun sä…
     Yhden päivän sapuskat sillä just ja just saa, laadukkaista ruokatarpeista…

     Että Sikäli…

     Ja onhan se aika yksitoikkoista koko kuukausi syödä pottua ja jauhelihaa, suolalapaa ja vähän muita vihanneksia ja leipää (mitä muuten tarkoitat tällä: suolalapaa ja vähän muita vihanneksia )? onko suolalapa vihannes?.. Hö hööö..

    • Vaatteet ja kengät… Hmm siinäpä pulma.. Kenkiä pitäisi käyttää, kun ei avojaloin pakkasessa tarkene, sukkiakin pitäisi hankkia, no vaatteetkin ovat aika tarpeellisia, ettei vallan alasti tarvitse kulkea ja syyllistyä julkiseen itsensäpaljastamisrikokseen tai siveellisyysloukkaukseen.
     Mutta kun kengän koko on vähintään 48, samoin sukan koko ja mistäpä löytyy vaatetavaraa ylimittaan kasvaneelle (204cm ) miehelle, kun armeija-aikanakin piti omalla kustannuksella teettää VPTllä Hämppälinnassa, suntishousut ja takki, ettei ihan pelleltä olis näyttänyt. Noh tosin sainhan mä silloin vaaterahaa valtiolta, mutta nyk.aikana on toisin. XXXXL vaatteet on kiven alla, kun sitävastoin Putinin kokoisille on vaatetta vaikka kuinka! Neljäkasin kenkiäkin saa mutta hintaan 277,- pari…
     Puoliso kutoo minkä kerkeää ja rannevaivoiltaan kykenee, villasukkaa. Se häneltä käy, ei tarvitse kauppiaita vaivata asialla.
     Entäs kengät. 45 tai 46 löytyy, mutta kun kenkään pitäisi sukkien lisäksi mahtua jalkakin, niin eip. onnistu.
     Tai onnistuipa sittenkin.
     Jämsäläinen Pajalan kenkä myi mulle talvikengät, kokoa 48 + ja kun ne oli niin hyvät niin tilasin niitä vielä 3 paria varastoon., mutta hintahan oli vallan kamala 270,- siis yli 1/3 kuukauden tuloista. Nooh ei se mitään, nytpä on talvikenkää vuosiksi eteenpäin, sikäli jos ei jalka kasva…

     Ennen sai Tokmannilta isoja miesten kokoja sukkia 44-60 mutta ei enää, kun tilausvastaavaksi tuli joku pikkuhintti tai lättälesbo. Nyt sukkia on saatavissa pilvin-pimein koolla 42-45 mutta ei isompia… Sama homma on kalsareiden kanssa, ei mahdu mies eikä munat…jompikumpi ehkä jotenkin…
     No päällysvaatteiden kanssa onkin sitten niin tai näin. Jos takki sopiikin, niin hihat onkin sitten liian lyhyet tai jos munat ja mies mahtuu housuihin, niin sitten pitäisi ostaa polvisukat että saa puolisääreen ulottuvat lahkeensuut, edes jotenkin tuiskunpitäväksi.
     Haalarit ovat hyvä varuste talvituiskuissa, Kiinalaiset osaavat kyllä tuhlata lahkeisiin kangasta, ne on jopa joskus niin pitkät että pitäisi leikata lyhemmiksikin, jos vaan tietäisi kuinka vetoketjutkin lyhennetään.

     Mutta siitäpä muistui mieleen tapaus kun… Kerran laivassa ollessani, eteläafrikassa, sipsu kävi mittaamassa mitat erikoistekoa olevia haalareita varten. Hän lainasi metrimitan laivalta ja otti mitat ja kun haalarit olivat valmiit sovitettavaksi, huomattiin niiden olevan raamatustakin tunnetulle Goljatille tehdyt. Oli sentit vaihtuneet leikkaamossa ja ompelimossa tuumiksi..( 1 tuuma = 25,3 mm.) Enpä ole ennen kolme ja puolimetriselle miehelle tehtyjä haalareita sovitellutkaan, enkä senkään jälkeen koskaan!

     Niin että kun me jokainen olemme kuitenkin yksilöitä, niin ei voi yleistää asioita kenenkään kohdalla.

     Eli jos, joku Visukinttu tulee toimeen hyvin, syömällä koirien jauhelihaa, pottuja ja muita kasviksia 2,25 eurolla päivä ja pukeutumalla Putiinin kokoisiin vaatteisiin. Niin hyvä juttu sinällään.

     Mutta kun me emme ole kaikki samaan muottiin valettuja!

     Että Sikäli……..

 9. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro Visukinttu!
  Lainaan kommentistasi…
  ”Hän on vain köyhä, jos on tyhmä.”
  Usko tai älä, olen elämäni varrella
  saanut ja joskus joutunutkin tapaamaan
  työssä ja yksityiselämässä melkoisen määrän
  ihmisiä yhteiskuntamme eri kerroksista.
  Rehellisesti sanottuna,
  ne tyhmimmät olen tavannut ”sikarikkaissa,”
  jotka ovat perineet isovanhempiensa tai vanhempiensa
  miljoonat.
  Riitta

  • avatar Visukinttu sanoo:

   Moi Riitta.

   1032 euroa puhtaana käteen saavaa ”köyhää” ei ole. Jos sillä ei tule toimeen, on tyhmä. Kritiikissäni kuningasjätkälle on kyse taloudenpidosta, eikä rikkaiden älykkyysosamäärästä. Tietenkin on olemassa perijöitä, jotka eivät osaa hoitaa talouttaan, mutta sanavalintasi ”ne tyhmimmät olen tavannut sikarikkaissa” kuvaa kateuttasi ja tahtoasi ajatella, että he ovat huonompia ja tyhmempiä, kuin muut.. Se on tietenkin toisarvoista, sillä rikkaus -niin kauan kuin sitä on, korvaa mainiosti puolet aivoista.

   Jos et ymmärrä mistä keskustelussa on kyse, suosittelen olemaan kommentoimatta.

   • avatar kuningasjätkä sanoo:

    Kuules visukinttu!
    Sopiiko mitenkään sellainen juttu että minä määrään täällä kuka mitäkin saa kirjoitta, et sinä.

    Tämä sentään on minun aloittama blogi.

    Riitta saa kirjoittaa aivan niinkuin hän haluaa minun luvallani!

    Jos se visukintulle ei passaa nii pysyttelee poissa vaan tai siellä Suomi 24 palstoillaan vinkumassa!,

    Mutta jos tunkee tänne ja alkaa vittuilemaan mulle tai muille, niin keinot löytyy jolla visukinttu hiljennetään tai palutetaan ruotuun.

    Että Sikäli…

    P.S.

    Muutit tekstiäsi, kommentoidessasi Riitalle…

    ”1032 euroa puhtaana käteen saavaa ”köyhää” ei ole.”

    alkuperäinen tekstisi meni kylläkin näin, (jos et satu muistamaan mitä kirjoitit);:> ”Jösses mitä roskaa! Suomalainen köyhä on rikas. Hän on vain köyhä, jos on tyhmä.”<

    Niin että jos et muista mitä olet kirjoittanut niin lue entinen tekstisi ennekuin kommentoit uudelleen (sikäli jos osaat lukea)

    ….XX

 10. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Tässäpä olisi oiva vinkki suomalaispäättäjille kuvien kera kuinka tulisi toimia Guggenheim museohankkeen kanssa!

Jätä kommentti

css.php