Sotelakien mukaisesti !

Vaihdoin sotepiiriä!

Hartolassa kun on Virolaisia, Venäläisiä ja eläkkeellä olevia eläkkeen-extraus, mummotautisia ”välskäreitä”, paikallisen arvauskeskuksen palveluksessa.

Oli oire mikä tahansa, niin vain oiretta hoidetaan, määräämällä buranaa, panadolia tai jotain muuta paskaa oireen hoitoon.

Mutta jos kehtaatkin vaatia että oireen aiheuttaja olisi tutkittava, niin saat kuulla kunniasi joka on , ettei rahaa ole varattuna tutkimuksiin, kun ne ovat niin kalliitakin. Ja jos ei mitään vikaa kuitenkaan löydy, niin on tutkittu turhaan !!!! ??

Niin tavallisten kansalaisten terveyshän onkin turhanpäiväistä asiaa… Kuolevat kuitenkin ja mikä parasta ennen eläkeikää, niin ei tarvitse niitäkään eläkkeitä maksella, vaan nekin voidaan hyvävelisopimusten mukaisesti jaella sulle mulle ja maailmalle…

Tässä jokinaika sitten mm. Itä-Häme lehdessä oli verkkolehtiuutinen; ”Hyvinvointikuntayhtymä tulee, mikään ei muutu Hartolassa!” otsikko.

Todellakin mikään ei ole muuttunut Hartolassa!

Lääkärin vastaanotolle jono on n 1-7 viikkoa ja hoitajien jotka lääkärileikkejä leikkivät pääsee n viikossa jos haluaa leikistä maksaa n. 42 euroa .

Lisäksi lääkärit joita Hartolassa on saatavilla, ovat joko Venäjäläisiä tai entisen Neuvostoliiton aikaisia Virolaisia lääkäreitä ,joiden ammattitaito on mitä on ja kielitaito samaa luokkaa. Potilas ei ymmärrä mitä doktori sössöttää ja päinvastoin.

Mutta niitä palkataan konkurssikypsiin kuntiin siksi, että niitä saa halvalla. Mutta kaikkihan sen jo tietänevät, ettei halvalla saa hyvää!?

Niinpä niin, sitä odotellessa että sotesoppa joskus valmistunee, kansalaisia ”hoidetaan” kuinka taidetaan. Ja tärkein hoitomuoto on oireiden lievitys, buranareseptein ja tulehduskipulääkkein ym.poppakonstein.

Sikäli pelottavaa asiaa, että mm. jokunen vuosi sitten eräskin henkilö kuoli väärään hoitoon, syötyään lääkärin määräämää vahvaa  buranaa joka aiheutti verensyöksyn ….

***************

Nyt ihan oikeasti mulle riitti tämä!

Niin kauan on tässä oravanpyörässä kipitetty, etten enempää jaksa enää.

**************

Tänään tein sen minkä laki suo, eli vaihdoin sotepiiriä., aivan siitä syystä, että minulla on siihen lain sallima oikeus!

Esim. JYTE  ssä joillain paikkakunnilla on käytössä ostopalvelu yksityislääkäripalveluista  jossa Mehiläisen lääkärit toimivat terveyskeskuksissa.

Mitä olen saanut asiasta vinkkejä muilta, Mehiläinen harvemmin käyttää nk. ”halpatyövoimaa” palveluksessaan.

Kyllähän se nyt niin mosessa paikassa on nähty mitä tämä halpatyövoima, Virosta ja Venäjältä saa aikaan. Sutta ja Sekundaa!

Katsokaa nyt vaikka metrotyömaata hesassa tai ihan mitä vaan!

 

Nyt kohta siis Hartolan ”leikkimielinen” kuningaskunta, maksaa minunkin terveyskeskus ym käynneistä mukavat summat rahaa ja vain siksi ettei kykene itse järjestämään asioita niin että asiat olisivat kunnassa hyvin.

Oli miten oli, niin n. 7 viikon päästä homma on sitä luokkaa, etten avaa ovea enää Hartolan arvauskeskukseen.

Voisinpa suositella muillekin samaa järkeistystä asiaan

Tämähän on sitä Ministeri Orponkin kuuluttamaa valinnan vapautta, että sikäli se voisi jopa tervehdyttää hoitopoliittisia markkinoita?.

********************

Some on pullollaan ohjeita siitä kuinka pitää menetellä jos huomaat, vaikkapa näitä oireita?:

Kun maksa vaivaa:
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000001970000.html
tai
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000001175245.html
tai on sitten sydänongelmia:
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000001265858.html
Taikka salakavalaa oireyhtymää:
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000002022463.html
Tai ihan mitä vaan.

Mutta mitenkäs menet lääkärille, kun jonoa on lähes pari kuukautta, ainakin PHSOTEYn alueella ja varsinkin jo nykyäänkin satelliittikunnissa.

Ja sitten kun tai jos pääset elävänä joskus lääkärille, on sinua ”tutkimassa” joko hoonosoomi puhuva Venakko tai Virolais doktori, tai sitten jo parastaennen päiväyksen ylittänyt eläkeläismummo .
Joita on ohjeistettu hoitelemaan vai oireita, mutta tutkimuksiin ei saa lähettää.

Kaikilla ei ole varaa mennä yksityiselle, vaikka se onkin luokiteltu Hallituksen tunaroimassa sote-politiikassa valinnan vapaudeksi nykyäänkin jo.

Mitäpä sitten teet.

No et mitään, istua nökötät kotona kiikkustuolissa kädet ristissä ja odottelet että armelias kuolema tulee ja korjaa pois kitumasta ja muiden kuntalaisten vastuksina olemasta..

Tai hei sittenkin on olemassa se valinnan vapauden oikea vaihtoehto, jota ennen luovuttamista ainakin kannattaa kokeilla.

Minäpä tein niin.
Otin siis hieman selvää asioista , kuinka muualla hommat hoituvat ja tein päätöksen hoitopaikkakunnan vaihdosta!

Asun siis Hartolassa mutta käyn lääkärissä JYTEssä joka valitsemallani terveysasemalla, käyttää lääkäripalveluissaan yksityislääkäriasema Mehiläiseltä ostettuja palveluita !

Ja Hartola maksaa sen mitä omavastuuosuuden maksamisen jälkeen jää.

En ole vielä kertaakaan käyttänyt palveluita, mutta aika sen näyttää kannattiko vaihto.
Mitä muutamilta lähipiiriini kuuluvilta olen saanut tietää, ovat he ainakin olleet tyytyväisiä saatavilla olevaan palveluun.

Täytyy ryhtyä käyttämään palveluita, niin ehkäpä huomaavat kunnassa sen että ehkäpä kannattaisi palkata ihan oikeita lääkäreitä terveysasemalle, ennenkuin kaikki lähtevät muualle oikeaa hoitoa, eikä vain oireiden hoitoa saamaan!

Se nimittäin on semmoinen juttu että jos kuntalaisien oireet lakaistaan maton alle buranalla ja muulla oire- lääkityksellä, niin että rupee kuntalaiset kuolemaan sairauksiinsa ja loppuu hiljalleen verotulot, kun uusiakaan ei synny ja nuorempi väki muuttaa muualle töiden perästä kun ei niitäkään täällä ole.

Niin että kannattaiskohan miettiä sitä asiaa uudelleen ja muuttaa jotain käytäntöjä Hartolan ”leikkimielisessä” kuningaskunnassa, ennen kuin on myöhäistä?

Onhan Hartolan valtuustossa ja lautakunnissa muutama lääkärikin, mutta ne leikkii politikkoja, mieluummin kun tekevät sitä mistä niille palkkaa maksetaan.

Että Sikäli…..

Jätä kommentti

css.php