SELITTELYÄ SELITTELYN PERÄÄN !

Pääministeri Juha Sipilä, se vaan jaksaa selitellä töppäilyitään!

Jatkuvasti jutut muuttuvat, aina sen mukaan kuka mitäkin milloinkin kysyy.

Viimeisimmäksi on nyt oikeusasiamiehelle annettu täydennetty selitelmän uusi versio…
Siitä kertovan artikkelin voit lukea klikkaamalla TÄSTÄ

Julkisoikeuden emeritusprofessori Teuvo Pohjolainen Itä-Suomen yliopistosta pitää erikoisena, ettei Sipilä olisi tuolloin aavistanutkaan ongelman voivan nousta esille.

************************                                                                            Tuo jos mikä taitaa olla todiste siitä että varmaankin Sipilä on oikeinkin hyvä ja taitava yritysjohtaja ja sijoittaja, mutta politiikasta ja päättämisestä hän ei tiedä yhtään mitään.

*******************************

Lue koko Iltalehden juttu tästä linkistä

Kiinnittäkääpä huomionne ainakin tähän omistus-sekamelskaan:

Sipilän serkku on Kateran toimitusjohtaja ja omistaa osakkeista 37,5 prosenttia. Hallituksen puheenjohtajana on myös Sipilän serkku, joka omistaa yhtiön osakkeista 27,5 prosenttia.

Sipilän enot ja serkut sekä omistavat yhtiötä että istuvat sen hallituksessa.

Yksi nimenkirjoitusoikeutettu ei ole sukua Sipilälle, mutta hän on Sipilän enon vävy.

Enojen katsotaan hallintolaissa kuuluvan esteellisnäkökulmasta läheisiksi henkilöiksi.

*************************************
Sittemmin uusinta tietoa on asiassa se, että Sipilän lapset ovat luopuneet Katera-Steel-oyn omistuksesta, mutta siitä ei ole tietoa keiden,: setien, tätien, serkkujen, kummien , kaimojen, enojen vai enon vävyjen hyväksi?

Oli miten oli niin sukulaiset omistavat edelleenkin mittavan määrän kyseistä firmaa, eikä esteellisyysasia muutu vaikka jokin osa sukulaisista, nyt jälkikäteen herkeäisikin firmaa omistamasta.

Nythän myynnissä voidaan epäillä sisäpiiritiedon hyväksikäyttöä, kun tiedossa oli että yhtiön taseet ja tilausten arvo tulevat nousemaan, Terrafamen tukipäätösten myötä!?

Eivät lapset varmaankaan ilmaiseksi osakkeistaan luopuneet, eiköhän sitä osakekauppaa tehdä yleensä rahalla, joskus jopa suurellakin rahalla?

Ehkäpä Sipilän lapset, kääräisivät kivankin kokoisen voittopotin, ”sipilöintilahjaksi” saamastaan sijoituksestaan ?

”sipilöintiin” tarkasti ja ”puolueettomasti” suhtautuva Suomenmaa -Lehti kertoo lööpissään kuinka jo Sipilän lapsiakin, on rydytty median toimesta ahdistelemaan, jonka seurauksena Sipilän poika Mikko on joutunut avatumaan asioistaan medialle.

*******************************************
Niin että sitä minä vaan, että juttuhan paisuu kuin pullataikina…

On siinä selittelemistä kerrakseen..

Olis ehkä Juhan kannattanut miettiä ja harkita aikanaan hieman tarkemmin?

Mutta kun piti tonttuilla…
***************************************************

Että Sikäli……

11 kommenttia artikkeliin “SELITTELYÄ SELITTELYN PERÄÄN !”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Huonoltapa näyttää, ei taida Sipilän, Talvivaaranäyn ihme toteutuakaan?

  Nikkelin maailmanmarkkinahinta putosi jo lähes 40%, kun Indoneesiasta valuu markkinoille halpaa nikkelimalmia!

  Taloussanomat kirjoittaa tämänpäiväisessä artikkelissaan asiasta seuraavaa.

  Outokummun terästehdaskin on jo lähes konkurssin partaalla, kun halpa nikkeli laskee terästuotteiden hintoja. Outokummun terästehdas Raahessa, tuottaa jaloteräksiä, mm rosteria ja haponkestävää terästä, joissa tärkeä raaka-aine rautaromun lisäksi on mm nikkeli.

  Kohta varmaan Outokumpu oy
  ,kin on käsi ojossa pyytämässä pelastusmiljoonia valtiolta, onhan se yksi valtio-ohjatuista terästehtaista…..

  Taisi nyt käydä niin että se Terrafameen, veroeuroistamme satsattu satamiljoonaa olikin liian pieni summa, rahaa tarvitaan vielä lisää, että Sipilän perheyhtiötkin saavat oman siivunsa Terafamesta, se pitkä-satanen olikin vain alkusoittoa?

  Ohohhoh…Hoijjaaa..

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  En tiedä onko jätkällä lapsia, meillä on kole aikuista lasta. Tiedämme heidän asumisensa, mutta onko heillä muita sijoituksia, talletuksia tms sitä emme tiedä, eikä meidän tulekaan tietää. Koska aurinko alkaa kohdallamme laskea kohti taivaanrantaa olemme kertoneet lapsillemme, että meidän asiamme löytyvät erään pankin tallelokerosta. meillä on asioiden hoidosta keskinäinen sopimus sekä määräys siitä miten asiat hoidetaan jos lähtö on yhtä-aikainen. Yksitysikohdat eivät kuule muille.

  • Eipä ole lapsia, ei anakaan sellaisia joista tietäisin jotain.
   Sinun ei tarvitsekaan tietää lastesi sijoituksista, koska et ole poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö.

   Sipilän olisi pitänyt tietää lastensa sijoituksista, koska oli..ja on.

   No ei se mitään , sattuuhan sitä jne..
   Mutta nytpä on jo ”Tasavallan” Presidentti Sauli Niinistökin antanut Ylen Ykkösaamussa tänään, ympäripyöreän lausunnon Sipilän tonttuilusta. Asiasta kirjoittaa Iltasanomat:
   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005045385.html

   Ohjelma ei ole vielä nettitvstä katsottavissa, kun sitä ensin telkkarissa uusintoina esitetään muutama päivä, mutta kyllä se vielä areenallekin tulee joskus.

   P.S. ”Tasavalta” sitaateissa on siksi ettei oikein tunnu siltä että valta olisi tasaisesti jakaantunut, itse asiassa olis syytä siirtyä puhumaan Suomen Harvainvallasta……

   Että Sikäli…..

 3. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Haluaisin uskoa, että Sipilän tarkoitus oli toimia vilpittömästi lastensa hyväksi. Kepulaisuus ja lestadialaisuus on kuitenkin mahdollisimman huono yhdistelmä. Väärät teot voidaan rukoilla ”puhtaiksi” ja lahkon kannattajat uskovat tähän vilpittömästi. Tämä on aikanaan tullut esille K Päätalon kirjoissa sekä Ilkka Remekseen kirjassa ”Nimessä ja Veressä” Myös muutamat lestadiolaisuudalueelta Etelä- Suomeen tulleet ovat kertoneet henk.koht. tästä uskosta. En epäile että he eivät olisi uskossaan vilpittömiä.

 4. avatar kuningasjätkä sanoo:

  YLE-Ykkösaamun 14.1.2017, Presidentin haastatteluun pääsee klikkaamalla,tästä linkistä.
  Sipilää koskeva vastaus tulee videon kohdasta 20:02 alkaen

 5. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Sipilä on nyt kokenut niinsanotun ”joukkohivutuksen”. Vanha sanonta toteaa kokemuksesta: ”Lyötyä on helppo lyödä.” Hän on ollut varomaton eikä tuntenut politiikan kaikkia lyöntimahdollisuuksia eikä pystynyt arvioimaan iskuetäisyyksiä.

  Todellisen virheen Sipilä on tehnyt puolueensa ministerinityksissä. Kokoomuslaisen Bernerin nimittäminen oli paha virhe ja tulokset alkavat näkyä. Kokoomus voi olla aivan hiljaa, koska Berneri hoitaan hommat heidän puolestaan. Järjestelee valtion omaisuuden yksityisomistukseen. Väylien yhtiöittäminen on vain välttämätön välivaihe.

  On se kumma, kun ministerit voivat valmistella ja jopa myydä kansakunnan omaisuutta, kuten Kimmo Sasi viimeisenä ministeripäivänään autokatsastuksen. Myynnit ja yhtiöittämiset pitää siirtää perustuslain taakse ja kansanäänestyksen hyväksyttäväksi.

  Toinen Sipilän virhe on soten valinnanvapaus ja siinäkin on yhtiöittäminen pahana peikkona yksitystämiselle alihintaan ulkolaisille sijoittajille ehkä kotimaisen omistuksen kautta. Valinnanvapaushan ei ole todellista, kun potilaan pitää sitoutua vuodeksi valitsemaansa palveluun. He eivät siis voi palata yhteiskunnan palveluun kuin vasta vuoden päästä. Sinä aikana ehtii tapahtua paljon sekä potilaalle, että yhteiskunnan omistukselle.

  Takana on varmaankin ajatus, että ihmiset ryntäävät ensihuumassa yksityiselle, joka puolestaan synnyttää tarvetta yhteiskunnan yhtiöitetyn palvelun myynnille. Todella kiero suunnitelma.

  Sote ei tule missään olosuhteissa säästämään yhteiskunnan menoja. Päinvastoin. Monta organisatiota hoitamassa samaa tehtävää ei voi olla halpa eikä tuo säästöjä vaan päinvastoin. Lisäksi vielä yksi valtakunnallinen organisatio vaaleineen on menoerä. Verotaakka kasvaa. Se on varma.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Hyvin pitkälti juuri näin, niinkuin EERO tuossa kirjoittaa!
   Mutta noihin kansanäänestyksiin yritysmyynneistä ja yksityistämisistä antaisin eriävän mielipiteeni. Tunnettu tosiasiahan on ettei kansalaiset osaa äänestää oikein kuitenkaan, siksi on viisaampaa ettei niitä järjestetä. Poliitikot ovat sitäpaitsi paljon parempia suhmuroimaan ja sipilöimään kuin kansalaiset. Eipähän mene päätökset sitten kansalaisten syyksi kun hommat joskus kuitenkin kusevat kintuille.

   Mitä tulee SOTEen ja valinnanvapauteen
   , niin se valinnanvapaushan on jo nykyäänkin mahdollista, sen tulemista ei kannata jäädä odottelemaan.

   Hartola
   kuuluu Päijät-Hämeeseen ja PHSOTEYn sairaanhoitopiiriin.

   Aikani PHSOTEYllä hypättyäni hakemassa buranareseptejä oireilevaan olkapäähäni, paikallisilta virolais-veläläis ”halppis-lääkäreiltä” , kustansin itse yksityispuolen kautta magneettikuvauksen ja sain sitten neuvotelluksi yksityislääkärin kanssa(ortopedi Niskanen) että hän tekee viimein lähetteen PÄKSINkeskussairaalaan kiertäjäkalvosin leikkaukseen.
   Jonka sitten eräs virolais halppis-kirurgi hutiloiden tunaroi, päiväkirurgisena toimenpiteenä.

   Olkapää kun ei tullut virolaisvoimin, vieläkään kuntoon ja samalla alkoi myös toinen olkapää oireilemaan, niin aloin taaskin vaivaamaan paikallisia virolais”lääkäreitä” asialla, turhaan sillä sain vain oireiden hoitoa, eli buranaa.

   Nyt joulukuussa tähän kyllästyneenä käytin oikeuttani valinnanvapauteen ja vaihdoin hoitokirjat Jyväskylän alueelle JYTElle Siellä eräässä satelliittikunnassa on ostopalveluina lääkärit hankittu Mehiläiseltä.. En ole vielä törmännyt yhteenkään hoonoa-soomea puhuvaan virolaisketkuun, asioidessani.

   Mutta nyt on alkanut tapahtumaan. Ensimäisellä käynnilläni jo sain lähetteen röntgeniin jossa molemmat olkapäät kuvattiin, ja nyt ensiviikolla olen menossa ortopedille, kun sinnekin sain lähetteen.
   (PHSOTEYllä sain tapella lähes nyrkit verissä useita vuosia asiasta, sen siitä miksikään muuttumatta)

   No kustannuksiahan siitä tulee tietenkin yhteiskunnalle, mutta helkatti sentään, tulkoon!
   Olenhan minäkin sentään veroja yhteiskunnalle maksanut ja maksan nytkin…

   Minä maksan itse käynneistäni 20,9 euroa kolmesti ja saan sillä koko vuoden palvelut.

   No tosin joudunhan itse maksamaan pitkähköt matkat terveyskeskukseen (54 km suuntaansa), enkä saa matkakorvauksiakaan, vaikka kuljen omalla autolla, kun julkinen liikenne Hartolan suunnalla on lähinnä vitsi, joka ei naurata…

   Mutta aiiiivan se ja sama
   , kun kuitenkin palvelua saan! Ja vieläpä aivan omalla äidinkielelläni, enkä millään hoonosoomi lässytyksellä josta puolet pitää arvata,”mitähän se doktor selitti”!

   Olen monasti sanonut ja kirjoittanut
   , että voisinpa maksaa vaikka satasen tai kaksikin sataa vuodessa siitä että tarvitessani saan hoitoa ja tutkimuksia, enkä pelkkiä buranareseptejä oireiden hoitoon.

   Buranaa kun voi ostaa apteekista ilman reseptiäkin jos haluaa puuduttaa oireiden aiheuttamat kivut.
   Mutta varsinainen sairaus ei buranalla parane, mutta muita sairauksia sen sijaan tulee lisää!

   Vuoden kokeilu ja sitoutuminen on ihan hyvä juttu, siinähän sitoudutaan puolin ja toisin,ei siinä mitään järkeä olisikaan että pomppii milloinka minnekin kun ei hoitohenkilöstö pysy perässä..
   Mutta tämän siirron myötä on mahdollista valita erikoissairaanhoidot joka kerta lääkärin kanssa neuvotellen, joko yliopistosairaaloista tai muista..Missä milloinkin on saatavissa paras hoito…

   Kun Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tuli, niin Itä-Häme lehti uutisoi;
   Hyvinvointiyhtymä tulee, mikään ei muutu Hartolassa”!
   Ja se todellakin piti paikkansa, mikään ei muuttunut!

   Joten minun täytyi tehdä se muutos itse!
   Ja koska siihen oli lain suoma mahdollisuus, olisi ollut hölmöä jättää se käyttämättä!

   Katsotaan nyt seuraava vuosi, millaisen sotesopan poliitikot osaavat keittää, ja keiden lapset, sukulaiset ja hyvä-veli tutut, saavat parhaat hyödyt siitäkin sopasta?

   Että Sikäli..

 6. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kansanäänestyksiä vieroksutaan, mutta jokainen vaali on kansanäänestys ja tuottaa avoimen valtakirjan muutamille. Periaatteessa perustuslaki antaa omistuksen suojan, mutta ei kansan omaisuudelle nykytulkinnan mukaan. Olisiko jokin tapaus vietävä hallinto-oikeuden ratkaistavaksi. Onko ministereillä(hallitus) oikeus myydä kansan omalla työllään kustantamaa omaisuutta. Nykyistä myyntioikeutta pitävät yllä tahot, jotka hyötyvät omaisuuden siirroista.

  Yhteiskunnan pitäisi vahvistaa omaa terveydenhuoltoa ettei huonolla kielitaidolla varustettuja lääkäreitä tarvittaisi. Tosin tunnen tapauksia, jossa virolaiselle näislääkärille tulisi ojentaa hengenpelastusmitalli. Yleensäkin naislääkärit paneutuvat tehtäviinsä suurella huolella. Tämä on varma tieto.

  Valinnanvapaushan on olemassa kautta Suomen, mutta Kelan korvaus sotkee hinnoittelua nostavasti. Jos oikealla tavalla uudustettaisiin terveydenhuoltoa hyväksi ja kattavaksi voimavarat keskitettäisiin julkiseen palveluun. Se toisi lisäsäästöjä kansan parenpana suorituskykynä ja moniorganisaatioiden lisäkustannukset jäisivät toteutumatta. Nyt tekeillä oleva muutos (ei uudistus) tekee kalliin sotkun, jonka korjaukseen palaa rahaa ja aikaa.

  • Joo siis ainahan on voitu mennä yksityislääkärille jos ei terveyskeskus ole kyennyt toimimaan. Mutta se valinnanvapaus ei tarkoita sitä että mennään yksityislääkärikeskukseen ja maksetaan satasia siitä huvista ja kela sitten korvaa jonkin 13 euroa takaisinpäin.
   Silmälääkärit on asia sikseen, koska julkisella sektorilla ei ole resursseja niihin (jostain kumman syystä..)
   Mutta minä ainakin valitsin kunnallisen terveyskeskuksen, eräästä Keski-Suomalaisesta kunnasta joka kuuluu Jyten toimialueeseen, eli JYTE laskuttaa minulta vuosimaksuna maksimissaan 62,70e tai jos käyn vain kerran koko vuonna niin sitten vain 20,90 e mehiläisen lääkärit on vuokrattu kyseiseen palveluyksikköön ja Päijät-Hämeen kuntayhtymä tai sitten Hartolan kunta maksaa mun käynneistä toisessa sotepiirissä, minkä maksaa, se ei mua liikuta tippaakaan, toivottavasti tuleekin oikein kovasti kalliiksi kunnalle tai sotepiirille, niin voivat sitten miettiä että kannattiko niitä Hoono-Soome keelisiä virolaisia huuhaa-valelääkäreitä sittenkään palkata… Kuulin jostain että se olis jotain 200-400 kuussa mitä joutuvat pulittamaan.. ihan sama..Kunhan hoito pelaa…
   Sotepäättäjät Päijät-Hämeessä saa mitä tilaa, järjestetään lisää kuluja ettei tulekaan virolaislääketiede liian halvaksi…
   Voisinpa suositella muillekin tuota temppua !

   YITllä oli aikoinaan virolaisia raksamiehiä hommissa, ne teki sutta ja sekundaa jatkuvasti mutta pienemmällä palkalla. No suomalaisrakentajat pisti perseet penkkiin ja ilmoitti ettei työt jatku ennen kuin virolaisille maksetaan sama palkka kuin suomalaisillekin. No sehän ei passannut YITn pomoille, ku ei voi maksaa samaa palkkaa sellaiselle joka ei osaa tehdä hommia kunnolla. Joten virolaiset saivat lähteä ja tilalle palkattiin suomalaisia ammattimiehiä.

   Ihmettelen että, miksi suomalaiset lääkäritkin eivät tee samoin…?

 7. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Lapsetkin jo osaavat ottaa kantaa ”sipilöintiä” vastaan!

  Vai mitäs tästä sanotte? : http://www.mtv.fi/video/prog717379

 8. Sipilöintilehti jälleen pääkirjoituksissaan ym hehkuttaa kuinka Raukkamaisesti on jälleen yhden ”viisaan ”ministerin suunnitelmat tyssätty: http://www.suomenmaa.fi/

  Kyllä nyt Keskustalaisia keljuttaa kun ei autoveroa poistetakaan, ja juuri menivät tilaamaan puukaupoilla saaduista tukikuusirahoillaan sitten vimosenpäälle erikoivarustellut automobiilit siinä uskossa että vero poistuu.
  Tänä päivänä ei juuri muilla olekaan varaa ostella uusia autoja kuin niillä joilla raha kasvaa metsässä !

  Niinkuin monesti olen jo todennut, että suomen hallituksen sipilöinti-päätökset ja suunnitelmat soutavat ja huopaavat aivan samoin kuin suomen säätila…

  Olen myös ollut jo pitkään sitä mieltä että tuollainen hallitus pitäisi hajottaa ja suorittaa samantien ennenaikaiset eduskuntavaalit.

  Mutta jos ei sitä niin ainakin Yritysjohtajat; Sipilä, Berner ja mahdollisesti muutama muukin vaihtoon ja kiireellä!

  Että Sikäli…

Jätä kommentti

css.php