VIELÄ HIEMAN TERRAFAMESTA

 

Uusimpien tietojen mukaan  suomen valtio onkin hassannut Kankkulan kaivoon, eli: Terafamen Talvivaaran kaivokseen puoli miljardia euroa  veronmakasjien rahoja.Kertoo tänään jutussaan Taloussanomat.

Sehän on 5-8 kertaa se mitä kaivos on koko toimintansa aikana tuottanut,  jos ei lasketa mukaan mitä kaikkea  haittaa se on tuottanut. (esim lähialueiden kiinteistöjen omistajille ja luonnolle yleensä)

Eli tämä Sipilän viimeisimmäksi, puljuun suoltama 100 miljoonaa, jolla rahoiteltiin Terrafamea ja eräiden sukulaisten firmoja, olikin vain jäävuoren huippu.

No nyt uusimman uutisen mukaan  Suomen valtio on aikeissa myydä tämänkin kansallisomaisuuden ulkomaiselle sijoitusyhtiölle, niinkin nauraettavalla summalla kuin 250 miljoonaa euroa ! ??

Valtio aikoo jäädä osaomistajaksi joksikin ajaksi puljuun, mutta kertoo luopuvansa omistuksesta asteittain.

Siis eikö mikään ole enää pyhää? Kun kansallisomaisuutta aletaan noin vaan myymään yksityisille globaaleille sijoitusyhtiöille ja sitä myydään aivan pilkkahintaan.

Onko kohta seuraavaksi jälleen tapetilla myydä tieliikenneverkosto jollekin joka siitä jotain suostuu maksamaan, että Bernerit sun muut Sipilöitsijät saavat tahtonsa läpi?

Siis meidän verorahoilla moneen kertaan maksamamme omaisuus jaellaan kelle vaan kuka vaan haluaa!

 

On kyllä aivan kummallista yritysjohtamista tälläinen!

25 kommenttia artikkeliin “VIELÄ HIEMAN TERRAFAMESTA”
 1. avatar Heimo Huttunen sanoo:

  Tämä sijoitus yhtiö joka nyt terrafamea ostattelee on rekattu Cayman saarille
  Kaikkihan sen saari valtion tuntevat, sehän on yksi niitä kuuluisia vero paratiisi kohteita
  Hyvin siis on jälleen hallituksen toimet purreet ja vero paratiisi firmat keräävät voitot liiveihinsä
  Ja seuraavaksi myydään sitten tieverkko jollekin veroparatiisi firmalle niinkö

 2. No niinpä näkyykin olevan, Taloussanomat jälleen asialla tietoineen:
  http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005082859.html

  Ja kunhan tätäkin asiaa hieman kaivellaan, niin kyllä varmaan tulee ilmi, ketkä joidenkin sukulaisista jälleen koettavat hyötyä tästäkin potista?

  Hmm. kenelläkäs niitä sijoituksia olikaan turvassa Caymansaarilla..?

  Ei kyllä nyt siis pitäisi jo alkaa asioille tekemään jotain ihan oikeasti. Tää yritysjohto- ja pankkiiripolitiikkaan perustuva Valtiojohtaminen pitäisi saada loppumaan sassiin!

  Olisko jo aika, kohta alkaa osoittamaan mieltään, ihan isommallakin porukalla?

  Hallitus pitäisi saada vaihtoon kiireellä, ennekuin ne ajaa koko maan, veroparatiisi-parasiittien, omistukseen!

  Että Sikäli….

 3. Myös monimiljonääri ja Ruotsiin perintöveroja pakoilemaan muuttanut ”pintalatukia hamuava ”” paskanpuhumisella maitaan lannoitteleva, maanilveiljelijä””- sijoittaja, pankinjohtaja ja ties mitä, Björn Wahlroos halunnee oman siivunsa Terafamen kansallisaarteesta, siis mikäli on uskominen tähän juttuun : http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/suuryhtio-trafigura-mukaan-terrafameen-sijoittajaksi-myos-sampo-valtio-jaa-enemmistoosakkaaksi/751363/
  Ja voitot kuskataan veroparatiiseihin , uittamalla ne Ruotsin kautta… Ja verot.. no kansa maksakoon ne ja jos raha ei riitä niin leikataan-leikataan….. Duunareiden liksasta kun on helppo napata jos jonkinlaisna lisäveroluontoisina maksuina ja tyässäkäyntimaksuina(lasten päivähoito ja vanhustenhuolto ym..), jne ihan mitä tahansa. Duunareilla kun menee liian hyvin ja talouskasvu ja rikkaan kansanosan rikastumistavoitteet kärsivät siitä, että työn tekemisestä pitää maksaa palkkaa!

 4. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Terrafamelle täytyi saada jonkinlainen ulkopuolinen rahoitus, koska hallitus haluaa nostaa profiiliaan ennen kunnallisvaaleja , kun oli kerran luvattu marraskuussa, että sellaisen löytyminen on aivan ”huulilla”. Joku rahoitusasiantuntija sanoi, että todellinen rahoitustarve olisi ollut väh 750 milj. Kyseessähän on sijoitusyhtiö, joka käyttää välikäsiä toiminnassaan ja keinottelee raaka-aineiden hinnoilla. Taas höynäytettiin hyväuskoisia suomalaisia. Aika ”taunoa” porukkaa.

 5. avatar saara finni sanoo:

  Juuri äsken allekirjoitin adressin, jonka 65 553 ihmistä oli ehtinyt allekirjoittaa ennen minua.

  Jos Matti Saarnisto, jonka asiantuntemusta arvostan, on sitä mieltä, että kaivos on vaarallinen, niin silloin minäkin sen uskon. Jos et halua allekirjoittaa, mutta haluaisit runsaasti tutkittua tietoa Talvivaarasta, niin sitäkin löydät alla olevasta linkistä:

  Adressin Vesistöjen puolesta – Stop Talvivaara aloittajalla on tiedote kaikille allekirjoittajille. Voit lukea tämän tiedotteen avaamalla seuraavan sivun:
  https://www.adressit.com/read/24938/16948330

 6. avatar saara finni sanoo:

  ”Terrafamen uudella osaomistajalla sysimusta historia: dumppasi myrkkyjätettä, jopa 100 000 ihmistä sairastui”, otsikoi Ilta-Sanomat:

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005083636.html

  Ilmankos olivat niin innostuneita Terrafamesta; siellähän jätteiden dumppaus vesistöihin on jo vuosia ollut maantapa.

  • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

   Eiköhö Kainuussa ole ollut poikkeuksellisen vähäsateinen ja -luminen ajanjakso. helppo siinä on saada vesitaseet kuntoon. Mutta kunhan tilanne normalisoituu ja vesi- ja jätevesiongelmat taas alkavat kääntynee lauri ratian anova katse jälleen vaaltion puoleen. Lisäksi eikös sielä ole ollut loppuvuodesta tuotantokatkos (2-3vkoa) tulipalon takia.

 7. avatar saara finni sanoo:

  ”Terrafamen tulevalla osaomistajalla tiiviit yhteydet Venäjään”, otsikoi Iltalehti.

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702112200069131_pi.shtml

 8. avatar Walkman sanoo:

  Minulla on jotenkin hieman epävarma olotila tämän rahoituksen suhteen. Enkä oikein jaksa uskoa, että valtion kukkarolle ei enää olisi asiaa. Mutta Pääminsterin sanoin, ihme on tapahtunut, joten odotellaan uusia ihmeitä.

 9. avatar saara finni sanoo:

  ” Trafigura ryvettynyt myös lahjusskandaaleissa – Jamaikalla oikeusprosessi kesken, ministeri Lintilä: ”En tiedä tapauksesta”. otsikoi Iltalehti.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000678449.html

  Kuvatekstissä kerrotaan näin:

  ”Elinkeinoministeri Mika Lintilä vakuuttaa, että Trafiguran taustat tutkittiin tarkkaan ennen kauppoja. Keskeneräinen Jamaikan lahjusepäilyn oikeusprosessi jäi häneltä kuitenkin huomaamatta.”

  Ja mitähän muuta Lintilältä on jäänyt huomaamatta? Mutta jos edes 100 000 ihmistä sairastuttanut dumppaus ei häntä hätkähdyttänyt, niin mitäpä noista pienemmistä rikkeistä, kuten lahjuksista. Niitähän olis ihan kiva itsekin saada, vai mitä, Lintilä?

 10. avatar saara finni sanoo:

  Ihmeiden aika ei ole ohi! Vaikka merkkaan Iltalehdestä seuraavan jutun:

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702112200069133_ul.shtml,

  niin tänne ilmestyy tuossa edellisessä veistissä oleva Iltasanomien juttu jostain hamasta menneisyydestä. Jolla ei lisäksi ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. No, tekniikka ei ole vahvin puoleni.

 11. Joo nää on sitten ihmeellisiä nämä ministerieiden kootut selitykset , kukaan ei tiedä mistään mitään, mutta yhteenääneen kertoillaan satua siitä että ihme on tapahtunut Talvivaarassa ,eikä valtionrahaa enää tarvita lainkaan ja itseasiassa me kohta tienataankin jotain!

  Sen kun näkis.

  P.S. Kiitos lukijoilleni, ahkerasta kommentoinnista ja uutis-sivujen linkityksestä. Jatkakaa samaan malliin !

  Että Sikäli….

 12. avatar Heimo Huttunen sanoo:

  vihreiden pekka haavisto laukoo presidenttipeli totuuksia http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005084142.html
  niin että naisten lasten homojen ja hullujen suustako ne totuudet tulee kun ministeri vaan suoltaa valetta minkä kerkiää

 13. Joo tää touhuilu nyt hieman muistuttaa näitä nettiystävä huijauksia, joista on viimeaikoina ollut kirjoitelmia aina sunnysentteristä alkaen.
  Nykyään on ollut buumina huijata rahaa hyväuskoisilta naisilta, milloin milläkin verukkeella suuriakin summia.
  Ja aina vaan löytyy sinisilmäisiä suomalaisia jotka ahneuttaa sortuvat uunotukseen. Siis juman kekka, mistä näitä pässejä sikiääkään?

  Mutta se tieto, että suomen hallitus ja rahanjaosta vastaavat ministeritkin ovat samanlaisia, niin ei vaikuta tulevaisuus kovinkaan valoisalta..

  Siis että ensin pitää maksaa, puoli miljardia euroa siitä, että sadaan 250 miljoonan rahapaketti ulkomailta.
  Eikä mitään takeita ole siitä että edes omat sijoitukset , edes pääomina saadaan takaisin.tuotoista nyt puhumattakaan!

  Ja voipa käydä niinkin että loppuroippeetkin joudutaan siivoamaan veronmaksajien kustantamana moneen kertaan uudestaan?

  Ja kun selontekoa lukee siitä mistä kaikesta mineraaliaineksesta ja sen hyödyntämisestä ollaankaan sovittu, niin missään ei mainita taaskaan sitä uraania, jota sivutuotteena syntyy mittavia määriä?

  Olisi se vaan kivaa jos joku viisas professori tms. selvittäisi ne konsulttifirmat ja lobbaajat jotka tätäkin soppaa ovat olleet keittelemässä?
  Ja mitä sekin soppa lopulta maksaa ja kuka maksaa?

  Vaikka senhän me jo tiedämme ilman konsulttejakin kuka maksaa loppupelissä kaiken kun homma jälleen kusee kintuille!

  Että Mitä Skeidaa….

 14. avatar tapio13 sanoo:

  ”Trafigura on lisäksi sitoutunut 75 miljoonan euron lainajärjestelyyn Terrafamen kanssa. Galena rahoittaa lainan. Lisäksi Sampo on sitoutunut 25 miljoonan euron lainajärjestelyyn vastaavin ehdoin kuin Trafigura.”

  Mistään en ole löytänyt tietoa paljonko kyseisten lainojen korko% mahtaa olla?

  Rahoituksen järjestelypalkkioista löysin tämän verran;
  ”Trafiguran myöntämän lainan takaisinmaksuaika on 5 vuotta. Lainan järjestelypalkkio 1,5 % maksetaan Trafiguralle Terrafamen osakkeina, mikä vastaa 0,2 prosentin omistusosuutta Terrafamessa.”

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Niinpä niin , kun kaikkea ei sentään voi kertoa kun kansa suuttuu jos saa tarkan tiedon siitä miten kaikkea onkaan tälläkertaa ”sipilöity”

   Siellä kabineteissa jaellaan osakkeita sulle mulle muttei kansalle, jotka kaiken kuitenkin maksaa.

   Olisiko se kivaa jos joka ikinen suomalainen saisi yhden tai kaksi osaketta, vastineeksi maksamistaan tukieuroista joita ovat tuupanneet Talvivaaran mättäisiin?
   No enpä tiiä, siinä kävisi kuitenkin niin kuin aikoinaan Sammon osakkeen kanssa että köyhät möisivät osakkeensa ja joku ostaisi ja vetäisi miljoonat välistä..

   Mutta jospas hallitus tälläkertaa seuraavaksi keksiikin oivallisen rahoitusmuodon kaivosteollisuuden tukemiseen. Ehkäpä Berner ja kumppanit ovat jo asialla konsultteineen?
   Niinkuin YLEveronkin kanssa, niin nyt keksitään käänteinen kaivosvero, jossa kaikki kansalaiset maksavat kaivosveroa , vaikkapa 0,8% kaikista tuloistaan kaivosyhtiöille, että näillä on varaa olla tuottamatta yhtään mitään ja jakaa optioita sinne sun tänne sekä tulosbonuksia pomoille.

   Eli myydään se kaikki minkä jo me omistamme meille takaisin pikkuhiljaa…

   Ja sipilöitsijät voivat hyvin… tod.hyvin.

   • avatar Antti Sulonen sanoo:

    Ei kansa mistään suutu ja se on yks hailee vaikka suuttuisikin. Eikä Talvivaarassa enää mättäitäkään ole, siitä on huolehtinut Pekka Perä kumppaneineen.
    Muuten linnunpöntötkin pitäisi rekisteröidä. Ei kannata eikä pidä rekisteröidä, kohta niissä on kiinteistövero.

    • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

     Pahus kun rekisteröitiin tyttärenpojan pönttö perjantaina ja meidän pihaan. Mp-veroa voi vastustaa, mutta kiinteistöveroa ei.

    • Niin tai sitten hallitus ottaa uudelleen käyttöön huviveron. Huviahan siitä tulee kun linnut sirkuttavat pihapiirissä ja kantavat talon vintiltä villaa pesiensä pehmikkeeksi.

     Mutta kunhan kaikki konsulentit pääsevät lobbaamaan asiaa, niin varmaan jokin vero niille lintupöntöillekin laitetaan, samaan tapaan kuin veneille ja motskareillekin

     Ensin keksivät että kaikki yli 5 metriset veneet joissa on yli 20 heppanen moottori pitää rekisteröidä, sitten ne keksi että dieselmoottoriveneissä pitää käyttää kovemmin verotettua dieselpolttoainetta (ei siis saa ajaa löpöllä)

     Mutta koskahan ne keksisi sen että tukijussien pitää käyttää trakvaattoreissaan ja puimureissaan dieseliä (tuskin milloinkaan) , taikka että maatalouden tukia leikataan niiltä tiloilta jotka eivät tuota muuta kuin kesantoa ja rikkaruohoa (ei ikinä) ja miksi ei .. niinpä, miettikääpä sitä…

    • Lauri hei !
     Ainahan sitä voi ilmoittaa että tuuli kaatoi sen puun jossa oli lintupönttö, joka puun kaatuessa meni mäsäksi. Ja vaatia valtiolta vaikkapa metsän tuulituhokorvausta, kai siinä sitten samalla kaatui tai vahingoittui muutama muukin puu, ellei peräti satoja.. Siis sikäli että on tontilla niin paljon puita ja sattuis vielä olemaan pää- tai sivutoiminen maatalousyrittäjä.
     Ja sitten seuraavaksi(mikäli em. kriteerit täyttyy) kun tuulituhokorvaukset on saatu, niin vaatia istutusavustusta , sillä pitäähän niiden kaatuneiden puiden tilalle istuttaa uusia puita kasvamaan ja sitten onkin vuorossa lannoitusavustus, sillä eihän metsä pelkällä paskanpuhumisella kasva, muille kuin Björn Wahlroossille, joka saa pinta-alalisiä vajaan miljoonan ihan vain siitä hyvästä että omistaa metsiä..(tuskin lie Björn, koskaan edes käynyt itte niissä metsissään)

     Niin että kyllä lintupöntöstä perittävää kiinteistö tai huviveroakin voi vastustaa ja jopa tienata sillä….

     Täytyy vaan palkata oikein helvetin hyvä konsulttifirma hommiin joka antaa neuvoja!

 15. Ja miksipäs kansa ei suuttuisi, suuttuuhan se, mutte uskalla eikä oikein kykenekään tehdä mitään.

  Sitäpaitsi nythän suomen ”itsenäisyyden” satavuotisen historian kunniaksi, melkein jokaikisestä tuutista suolletaan mediaohjelmia ulos ja muistutellaan menneistä ajoista, mitä kaikkea kivaa tapahtui silloin satavuotta sitten, kun kansa viimeksi suuttui oikein kunnolla herrojen ketkuiluun.

  ”Jäljet pelottaa” sanoi kettu leijonalle kun tämä kettua maanitteli luolaansa vierailulle, oli nääs vieläkin edellisen lounaan luut pihamaalla….

  Mutta nyt ollaan jo niin munatonta sakkia, ettei osata muuta kuin pieksää akka ja mukulat kotona ja vetää pää täyteen, ikään kuin kostoksi jollekin jostain, jota ei edes ymmärretä, miksi ja mille!

  että sikäli….

 16. Ja samaan aikaan toisaalla: http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005085761.html
  Yksi Bernerin aivopieru peruttiin jälleen!

  Olisiko jo nyt viimein aika laittaa ainakin tuo ministeri vaihtoon?
  Tämähän on nyt nähty jo , mihin hän kykenee!

  Aivopieruja syntyy kuin sieniä sateella!

  Että Sikäli…..

 17. avatar saara finni sanoo:

  Talvivaaran/Terrafamen alasajoa vaativat kriitikot Hannu Hyvönen, Stop
  Talvivaara- liikkeestä ja Antti Lankinen Sotkamon Luonto ry:stä ja Suomen
  Luonnonsuojeluliitosta lähettivät tänään pääministeri Juha Sipilälle
  oheisen avoimen kirjeen:

  https://www.adressit.com/read/25005/16948330

 18. avatar dr alex sanoo:

  Hei,
  Olen tohtori Alex nimen mukaan A Nefrologiassa olen lääkäri The UBTH opetussairaalassa, olemme erikoistuneet munuaissiirto,
  Oletko terve ja etsivät mahdollisuuden myydä munuainen, tässä on mahdollisuus ostamme erilaisia kehon, kuten munuaisten, ostamme yksi munuainen enintään 300,000,00 $, joten jos olet kiinnostunut myymään omasi ,
  älä epäröi do sähköpostia meille, Dralexspeciallist @ gmail.com
  kiitos yhteistyöstä
  terveiset:
  dr alex

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Heippa Dr.Alex.!.

   Sä olet nyt kyllä aivan väärällä palstalla, munuaisia ostelemassa!

   Täällä ei osteta eikä myydä mitään
   vaan täällä haukutaan ja pulistaan hallituksen ministereiden sipilöintisotkuista.
   Sä voisit tuon viestisi laittaa menemään vaikkapa suoraan eduskuntaan, tai vaikka pääministerille osoitteella:
   juha.sipilä@eduskunta.fi
   Jos vaikka Suomen hallitus jatkuvassa rahapulassaan voisi laatia lain että jokaisen suomen köyhän pitää myydä ylimääräiset munuaisensa teille, josta kaupasta valtio saisi kauan kaipaamiaan lisäverotuloja?

   Oivallista leikkaamistahan se olisi tämäkin ja tuskinpa köyhätkään vastustaisivat asiaan niin kovin, saisivathan hekin parannusta perus-toimeentuloonsa , myymällä munuaisiaan?

   Ehkäpä myös lisäksi, olisi syytä keskustella asioista maakunnallisen sotesoppa-verkoston kanssa, josko joku taho suostuisi luovuttamaan /myymään esin kuolleilta pakkoleikatut munuaiset teille. Näin saataisiin sotesoppa-puuhasteluun lisätuloja optiojakoa varten, tms. hyvä-veli palkkiojärjestelmiin

   Ehkäpä esim tämä Päijät-Hämäläinen, Kelttikorukauppias joka muun tuhertelunsa lisäksi paikallista sote-työryhmääkin vetää, osaisi auttaa asian eteenpäin viennissä, sikäli kun häneltä kaiken puuhastelun lomassa aikaa riittää?

   Yhteystietoja minulla valitettavasti ei ole antaa, mutta eiköhän ne jostain löytyne?

   Että Sikäli…..

   p.s.
   Henkilökohtaisesti, en ole kiinnostunut myymään munuaisiani nyt, minulla on itselläni vielä käyttöä niille !

   Mutta jos voisitte suorittaa minulle nk. etukäteisvarausmaksuna, sanokaamme vaikkapa 400,000,00 €, niin sitä vastaan saatte sitoumuksen jonka nojalla voitte ottaa molemmat munuaiseni, sitten joskus kuolemani jälkeen, sekä myöskin muutkin mahdollisesti tarvisemanne sisä- ja ulkoelimet, eturauhanenkin mukaanlukien . Ne ovat hyvässä kunnossa kaikki ja toimivat tehokkaasti ja mikä parasta ne kelvannevat useimmalle potilaalle, sillä veriryhmäni on O+

   Kehotan harkitsemaan tarjoustani, joka on voimassa rajoitetun ajan tästä päivästä max, 3 month eteenpäin.

   kj.

Jätä kommentti

css.php