KANSANELÄKELAITOKSELLA EI OIKEIN OLE HOMMAT HANSKASSA!

Tässä nyt on  helmikuun aikana ja jälkeen uutisoitu useampaan otteeseen siitä, kuinka KELAlla on suuria vaikeuksia hoitaa pahasti ruuhkautunutta toimeentulotukiasiakkaista johtuvaa rumbaa.

Monet hakijat ovat joutuneen odottelemaan  hakemustensa käsittelyä kuukaudenpäivät , kun lakien mukaan päätös pitäisi saada jo viikossa, korkeintaan kahdessa.

Monella hakijalla on mennyt sähkö- ym laskut jopa perintään, vuokratkin alkavat kohta juosta korkoa ja ulosottomies tai IntrunJustitia  alkaa hätyyttelemään?

Kelan pääjohtajakin on puuttunut puheisiin ja lupaa helpotuksia korkojen maksuunTaloussanomien juttuun aiheesta pääset klikkaamalla tätä sisistä tekstiä.

Eihän ole aikaakaan siitä kun KELAssa ihmettelivät ettei tammikuun alussa ollut tullut juurikaan yhtään hakemusta, virkailijat pyörittelivät toimistoissa peukaloitaan toimettomana. Mutta kun KELAssa ei liene ollut tietoa siitä että jokaisen kuukauden  toimeentulotuki haetaan vasta kuun loppupuolella, kun tulot ja menot on selvillä.

Tammikuun loppupuolella ei KELAssa enää valiteltu tekemisen puutetta, päinvastoin kauhisteltiin sitä hakemusten tulvaa ja alettiin ihmettelemään kuinkahan hommasta selvitäänkään!

Yleisesti ottaen on todettavissa se seikka, että kaikki ne hommat joihin politikot tekevät päätöksiään ja sormeilevat asioita, tuppaavat menemään metsään ja niin kävi tässäkin tapauksessa, metsään mentiin että kolisee..

Nyt KELA on hätäpäissään jopa lähetellyt kuntiin hätäkirjeitä, pyydellen kunnista sosiaalityöntekijöitä avuksi. Joissain kunnissa niitä on antaa, mutta ei kaikissa, sillä jotkut on jopa sanottu irti ja etsineet muuta työtä! Elleivät sitten ole kortistojonossa ja hakemassa KELAn toimeentulotukea?

Tämän koko homman olisi voinut toteuttaa niinkin, että ne työntekijät kunnissa,
jotka nyt uudistuksen myötä irtisanottiin, olisivatkin jatkaneet hommaansa aivan samalla tavalla kuin tähänkin asti!

Mutta heidän palkkansa olisikin maksanut Kela.

Samoiten toimeentulotukien saajien rahat olisivat tulleet kelalta, eikä kuntien kirstusta niinkuin ennen.

Nämä kuntatyöntekijät kun tunsivat kaikki kuntansa alueella asuvat tt-tuen hakijat ja tiesivät todellisen tarve tilanteen.

Nythän vaikkapa jossain ”Takahikiällä” asuvan tuen saajan asiaa saattaa käsitellä joku jossain Kokkolassa Seinäjoella Espoossa Rovaniemellä tahi Helsingissä!

Siis joku jolla ei ole harmainta hajuakaan hakijan todellisista olosuhteista siellä Takahikiällä.

Se vaan nyt on niin, ettei politikkoja pitäisi päästää ohjaksiin ennen kuin hommat on testattu ja todettu toimiviksi!

Nyt ainakin lisäruuhkien välttämiseksi, olisi tehtävä kauimmin odottaneille kerralla kahden kuukauden päätökset, vaikka raha tilitettäisiinkin kerran kuussa!

KELAlla on kaikki fiksuimmat työntekijät nyt valjastettu tukisuman purkuun ja ne uudet tollot joita on palkattu lisää hoitelevat muita korvausasioita, ilman että heillä on niistäkään yhtään mitään tietoa.

Tulee kummallisia ylilyöntejä, niin kuin esin eräskin tapaus, että mummeli oli käynyt polviproteesi leikkauksessa ja toimenpidettä ennen lääkärillä keskussairaalassa Lahdessa, käyttäen kelataksia, koska toisjalkaisena ja kyynärsauvoilla kulkevana ei voi yleisiä kulkuneuvoja käyttää, eikä niitä syrjäkylillä edes liikukaan.

Mummeli oli aiemmin edellisvuonna käynyt samanlaisissa toimenpiteissä toisen polvensa kanssa ja ajellut silloinkin kelataksilla mennen tullen jopa verikokeisiin Lahteen, ilman mitää kyselyitä ja huomauttamisia.

Mutta nyt helmikuisesta käynneistä hänpä joutuukin selvittämään tarkkaan kaikki kohdat palveluseteleistä?? juurtajaksain kaikkiin muihin asioihin, vaikka kaikkien asioiden pitäisi jo olla tiedossa , hoitosuunnitelmia myöten KELAssa..

Mutta kun KELA ei osaa hakea sitä tietoa itse!

Ei kun mummo vaan pyörittämään papereita ja postittelemaan niitä kelalle…

 

Miettikääpä, mitä mahtaakaan sotesopasta syntyä, kun politikot sitä hässivät aikansa? Kun merkit ovat jo ilmassa ettei hommat tule sujumaan…

 

Että  Sikäli…..

 

Muita aiheeseen liittyviä linkkejä:

Kela varoittaa:”Ensikuussakin ollaan myöhässä!”

120 ihmistä jonottaa 2lle työntekijälle..

Kelan ruuhkista jo lähes sata kantelua oikeusasiamiehelle

10 kommenttia artikkeliin “KANSANELÄKELAITOKSELLA EI OIKEIN OLE HOMMAT HANSKASSA!”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Siis mullahan ei ole omalehmä ojassa tässä asiassa, mä en saa toimeentulotukea, enkä ole sitä hakenutkaan, yritänpähän vaan luoda sympatioita niille jotka ovat pulassa ja joutuvat odottelemaan…

  Ainoat jutut jota itse kelalta saan ovat minimaalisen pieni kansaneläke ja eläkkeensaajan asumistuki, joka sekin on lähinnä vitsi (29,65€/kk) , mutta rahaa se on sekin!.

  Täyttelin tässä eräälle tuttavalle eläkehakemuksia ja siinä samalla haettiin sitten eläkkeensaajan asumistukea ja siinä samantien hoksasin että jumankekka, mullahan on myöskin oikeus tuohon tukeen. Ja kun kerran on oikeus niin tottahan sitä oikeutta on käytettävä.

  KELAhan ei tuttuun tyyliinsä noista oikeuksista paljon puhele tai neuvo, niistä on osattava ottaa selkoa itse!
  Valitettavasti hyvin moni ei osaa!
  Moni pieneläkeläinen asuu ja kituuttaa pienellä eläkkeeäällä,säästellen syömisiään ja lääkekulujaan, maksaen kiltisti vuokransa tai ison omakotitalonsa lämmitys ja hoitokuluja, saamatta mistään mitään apua vaivoihinsa.

  Kummallisesta syystä, vaikka KELAssa asiasta ollaan tietoisia, sieltä ei asiaan oteta minkäänlaista huomiota, vaa asioista asiakkaan on itse otettava selkoa ja tukea haettava.

  Joten tiesittekö te sellaista asiaa, että pienellä eläkkeellä kituuttavalla on oikeus eläkkeensaajan asumistukeen , asumismuodostaan riippumatta.!!. Siis vaikka omassa omakotitalossaan asuisi on oikeus eläkkeensaajan asumistukiin!
  Suomen Hallitus ”suuressa viisaudessaan” aikoi poistaa tuon oikeuden eläkeläisiltä, ja muuttaa asumistuen yleisen asumistuen kylkeen, mutta sitten se joutui lain perumaan , samaan tyyliin kuin monia muitakin kiusalakeja viimeaikoina!…
  Eläkkeensaajan asumistukilaskuriin pääsette klikkaamalla tätä sinistä tekstiä!

  Niin että nyt kaikki kynnelle kykenevät vaatimaan sitä oikeuutta johon kukin on oikeutettu.!.
  Kelan verkkopalveluihin voitte kirjautua tästä:

  Ketkä eivät kykene, tai osaa niin minä voin kyllä jelpata!

  Että Sikäli…………

  P.S.

  Sikäli huomioonotettavan seikan tahdon lisäksi tuoda julki:

  Kun KELAlla on monet asiat nyt juuri niin rempallaan kuin voi, niin on myöskin eläkkeensaajan asumistukilaskurin laita.
  Kun laskurilla laskin omaa asumistukilaskelmaa, niin laskuri antoi vastaukseksi 48,-euroa kuussa, mutta kun lopullinen päätös sitten tuli, niin summa olikin pienemtynyt yli 18,-eurolla.

  Siis joko KELAN virkailijat eivät osaa laskea, tai sitten KELAn nörttien tekemä laskentaohjelma on susi?

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Kelan tapaiksessakin voidaan todeta: toimeentutukikäsittelyjen siirto oli enemmän kuin huonosti valmisteltu. Taisi tulla uudelle pääjohtajalle yllätyksenä, vanhan olisi pitänyt valmistella. Näissä asioissa vaan ei ylensä löydy vastuullisia ja jos löytyisikin ei mitään seuraamuksia.
  Tämän päivän Hesarissa oli karmaiseva artikkeli Lääkelaitoksen siirrosta Kuopioon. Sen teki hallitus 2008 ja suurin kelmi nauttii huipputuloja Brysselissä. Sama mies joka Raimo Sailaksen mukaan tuhosi loputkin maamme kansantaloudesta yhdessä tv-haastattelussa lupaamalla ”Sairi siraanhoitajalle” lisää liksaa 500 € kuukaudessa. Eihän ”vaippahousuinen” poliitikontapainen voi tietää, että suomalaisessa työvoimapolitiikassa kaikki vaativat saman. Tasa-arvon nimissä.

  • Niin että palkkioviran saanutta Jyrkipoikaako tarkoittanet?

   Jykä laitettiin Eurooppaa kasvattelemaan meriittejään, että sitten kun Sauli ei enää jaksa jatkaa, tai muuten vain voi, presidentin virassa, niin Jyrki tuodaan tilalle valittavaksi…

   Ettekö ole huomanneet mistä oikeasti on kyse? pistettiin poika maailmalle kasvamaan,ettei itteänsä tahraisi enempää tuherrellessaan hommia joista ei tiedä yhtään mitään.

   No nyt suurin pommi tänään oli että Persujen puheenjohtaja Soini ilmoitti ettei hän enää kesänjälkeen haluakaan olla puheenjohtaja, sen verran hän kuitenkin aikoo aikoa kai, että haluaa olla ministerinä tämän vaalikauden loppuun. ?.

   Puolueen pyrkyrit ovat jo aloittaneet vallanhuumaisen pyrkimisen, yksi jos toinen on heti ilmoittaneet aikeensa päästä kaliffiksi kaliffin paikalle.
   Halla-Aho sen sijaan vielä asiaa miettii…No perskeles miettiköön nyt sitten jos on millä miettiä!

   Kaikille Hämäläisille, niin hitaille ja nopeille tiedoksi, kohta on kuntavaalit, aivan tämän kuun lopussa jo!

   Lopettakaa nyt jo viimeistään se napanöyhdän kaivaminen ja keskittykää oleelliseen!

   Kyllä napanöyhtää rittää, vaalien jälkeenkin tongittavaksi.

   Nyt olisi aika antaa suunta sille, kuka tai ketkä maata johtaa seuraavien vaalivalheiden esittämiseen asti !

   Sikäli vaan että kun historiaa seuranneena allekirjoittanut on tullut huomaamaan, että erityisesti Hämäläiset ovat tottuneet hieman jälkijättöisesti seuraamaan päivänpolitiikkaa, ja ajattelemaan vasta sitten kun on liian myöhäistä vaikuttaa asioiden kulkuun!

   Nyt olisi tilaisuus vaikuttaa, niillä ainakin jotka ovat hereillä, kun seuraavia valtuusto- ja lautakuntapaikkoja jaellaan.

   Siitäpä olisi hyvä jatkaa valveillaoloa, siihen asti kun on seuraavan kerran aika, vaalikarjan astua uurnille arpomaan sitä, kuka tälläkertaa keksii parhaimmat eduskunta-vaalivalheet!

   Herätkää nyt te hitaat Hämäläiset, eihän tästä mitään tälleen tule, että annatte meitä viedä kuin pässiä narussa teuraalle. Pässiä jolla ei leikkausten jälkeen ole antaa kuin luuta ja nahkaa!

   Että.. Sikäli………

   • avatar Lauri Kivimäki sanoo:

    Muuten kun lukaisin tarkemmin tuon Lääkelaitos/Fimea sotkun senkin kätilönä oli Siilinjärven suuri poika Jyrki Katainen. Kuinka meitä rankaistaan näin onnettomilla poliitikoilla. Tuo Lääkeviraston touhu on maksanut 50 milj yhteiskunnalle. Mutta nehän ovat poliitikoille nakkirahoja.

    • avatar kuningasjätkä sanoo:

     Niin kuin mä jossain yhteydessä kirjoittelin toisaalla, niin kyllähän näitä perstolloja riittää näinkin pienessä maassa…. A:sta – Ö:hön

     Mutta nyt paras päivän uutinen pamahti:

     Alkavat omatkin jo kertoa asiasta totuuksia!
     Kelan työntekijältä kova avautuminen HS:ssa:

     ”Usein meillä ei ole mitään hajua siitä, miten jokin asia pitäisi hoitaa”

 3. Mulle tuli tässä joikin päivä sitten aivan kamala kauhuskenario mieleeni!

  Kommentoin asiaan nimimerkin,; beobachter · 22.2.2017 12:47 aloittamaan artikkeliin, otsikoltaan: Rahaa virtaa ulkomaisille sijoittajille sähköstä.

  Liitän kyseisen kommentin tännekin, että he jotka eivät osaa etsiä sitä sieltä voivat sen lukea myöskin täällä!

  kuningasjätkä sanoo:
  6.3.2017 17:07

  Mulla on vähäsen sellainen huituva päässäni ollut pitkään, sori nyt vaan että poikkean aiheesta, mutta että:

  Tämä sotesoppa on vain alkusoittoa sille, että ensin kokeillaan valinnanvapautta noin malliksi.
  Mutta kohta kun hyvin monet tuskastuneena paikallisten terveyskeskusten toimimattomuuksiin, valitsevatkin yksityispohjilla toimivat terveydenhuoltoyritykset.
  Niin seuraavaksi aletaankin luoda USAn mallia jossa jokaisella, kunnollisia palveluita haluavilla, pitää olla itse maksettu sairausvakuutus, joka sitten korvaa nämä kalliimmat sote-palvelut.

  Ja kenellä ei ole varaa maksaa tuota yksityistä sairausvakuutusta, sen on turvauduttava paikallisten buranaa määräävien lääkärikeskusten oireenhoitoon?

  Kummalliseltahan tämä saattaa kuulostaa nyt, mutta se voi olla myös totta!

  USAn edellinen presidentti, Barak Obama, aloitti purkamaan tätä järjestelmää, tosin liian myöhään, eikä saanut sitä valmiiksi, koska niin monia omia etujaan ajavia oli häntä vastustamassa.
  Nyt tämä America first hemmo, purkaa hyvin aloitettua pakettia ja säästöön saadut varat siitä aikoo käyttää jos jonkinmoisten muurien rakentamiseen.

  Suomi on luisunut maailman Ameriikkalaisimmaksi maaksi, enpä ihmettelisi lainkaan jos samankaltainen toiminta kerran vielä olisi suomessakin todellisuutta ja nykypäivää?

  Että Sikäli……

  P.S. Sopiipa mietiskellä asiaa kukin tahollaan ja mielellään kommentoiden myöskin, että mihinkä kauheaan maksuloukkuun meitä vielä ajetaankaan?

  KJ.

 4. avatar Heimo Huttunen sanoo:

  Eipä näytä paljon Hämeenlinnalaisia kiinnostavan kuin potkupalli uutiset ja sunny jupakat ja Kiemunkin Ilkkalan Ranteen ym haukkumiset?
  Viis veistataan lähimmäisten hädästä ja pulasta pääasia että oma napa kiiltää!
  Kuningasjätkä sentään taitaa olla kuitenkin aivan fiksu tyyppi vaikka välillä ampuukin hieman liian pienellä pyssyllä ja liian isoilla paukuilla?

 5. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Kiitos Heimo noista sanoistasi.!.
  Kirjoitat harvoin palstalleni, mutta yleensä useimmiten asiaa!
  Sinä osasit kiteyttää ajatuksesi, siihen miltä myös itsestänikin on tuntunut jo pitkään!

  Tuntuu useinkin että palstoilla pyörii sellaisia minä ite tyyppäjä, ehkäpä moni ajattelee samoin myös minusta, voinhan olla, mutten aina..

  Oikeassa olet siinäkin asiassa, että joskus mullon liian pienet pyssyt ja kuulatkin lienevät vaan puuta ja ylikaliberia.

  Mä nyt oikeasti en ole mikään pyssymies, ollut koskaan, paitsi armeijassa, mutta se nyt on toinen luokka ja liikutus.
  Mullon hieman pasifistinen vakaumus siitä asiasta, ettei pyssyillä politiikkaa ratkaista, eli jos puhe ei riitä, niin korotetaan sitten ääntä, muttei lähdetä pyssysille hyppimään.
  Vanha sananlasku; ” Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu!” On edelleenkin käyttökelpoinen.

  Että Jumalan pyssyillä ja puukuulilla ja kovaa ääntä käyttäen
  Sosiaalisen median ja tutkivan journalismin keinot on paremmat nykyään kuin avoin verinen konflikti
  Vihapuheistakin saa vielä nykyään ainakin vain sakkoja, korkeintaan ehdollista , mutta jos tirvasee jotakuta turpaan voi häkki heilahtaa…..?.

  Että Sikäli..

 6. Kela.n johtajat päättivät; yksi ihminen tekee kahden työt , kaikki oli niin helpon näköistä paperilla ja hässäkkäkaavioiden mukaan, säästöjä piti syntyä tuostavaan! Sitten todellisuus iski kuin takatalvi, pomojen laskelmat eivät pitäneetkään paikkaansa!
  Sillä jos yksi tekee kahden työt ja vieläpä kunnolla, hänen pitäisi asua työpaikalla yötäpäivää.

  Lue lisää Kelan pomojen ja päättävien politikkojen aivopieruista, taloussanomien osoitteesta:

  http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005119729.html

  Heh. pikkusen naurattaa, kun oli tarkoituksena säästää menoissa mutta menot senkuin vaan lisääntyvät.

  Pitäisiköhän kelaan palkata muutama kallispalkkainen operatiivinen johtaja ja hommata heille työsuhdeasunnot ja autot ja kalliit keittiöremontit? Josko sitten rupeaisi hommat toimimaan?

  Että Sikäli

 7. avatar Magnus Stultus sanoo:

  Kela teki taas oikein emä-muna-mokan!

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005150469.html

  Voi Hyvä Tavaton sentään, mistä näitä pässejä syntyy!

Jätä kommentti

css.php