TYÖVOIMAPULA on PUPPUA!

Tässä taas sain vuosikirjeen eläkeyhtiöltä.

Siinä esitettiin reippaaseen sävyyn kannustavasti mahdollisuutta  siihen, että eläkkeelläkin ollessaan voisi tehdä työtä!

Otinpa sitten selvää asioista, kun rupesi kiinnostamaan asia siksi, ettei tällä alle köyhyysrajan olevalla eläkkeellä oikein elä. Maksunsa sillä makselee jotenkuten ajallaan, mutta kun pitäisi syödäkin ja ehkä säästää puskurirahaa pahan päivän varalle, niin se onkin jo toinen luokka ja liikutus.

No eläkeyhtiö on laskenut, että minä saisin tienata sen 737,45 euroa kuussa eläkkeeni päälle, ilman että eläkkeestäni leikataan senttiäkään. Tosin menettäisin kylläkin eläkkeensaajan asumistuen, mutta mitäpä siitä, se vajaa kolmekymppiä nyt ei tunnu missään saatuna tai menetettynäkään.

Verottaja, verottaisi eläkkeestäni edelleen sen 1% veron kuten ennenkin, mutta tuosta lisäansiosta joutuisinkin pulittamaan 16% veroja ja maksuja. Ja mahdollisesti tulisi sitten veromätkyjäkin vuoden lopussa?

No sinänsä kohtuullinen verokohtelu, mutta jos en olisi eläkkeellä niin saisin tuon summan tienata kokonaan ilman veroja..

Mutta mistäpä niitä töitä sitten löytyisi, sepä onkin kysymys.?…

Ei nyt viittisi lähteä Uudestakaupungista kyselemään, ei ne sinne eläkeukkoja palkkaa pätkätöihin kuiteskaan?

Kyselin lähialueiden yritykset läpikotaisin, mutta eihän ne… kun ei tule työllistämistukia tai kulukorvauksia, eläkepaapoista. Laitoinpa hakemukset muutamaan vuokra-orjafirmaankin, ei mitään vastausta niistäkään vielä, vaikka tieto-taito-työkokemuskin riittäisi vaikka mihin hommaan.

Mä olen jopa suunnitellut ja tehnyt koneitakin, aivan itse ja alusta asti, niinkuin esimerkiksi tuon kuvassa olevan ”Kivihirmu” harkkosahan, jonka yksi ystävä pyysi tekemään kun hänen tarvitsi sillä leikellä rakennuksellan harkkoja ja kivilaattoja.

Mittasuhteet hieman vääristää kuvaa, mutta tuo laikka on 60 senttinen halkaisijaltaan, että ihan piikkupelistä ei ole kyse.

Tori-ilmoitus tuntuu kiinnostavan kovastikin 2 viikon aikana on katselijoita käynyt yli 800, tänäänkin jo 20, yksi hieno vinkki-viestikin on tullut siinä luki suomi24-palstojen tyyliin ; ”Kysy töitä, Ameriikan Presidentiltä!”

TE-toimistoon on eläkeläisen turhaa mennä, eihän sieltä saa hommia työttömätkään, vaikka olisikin työhaluja. Vaikka ne kokoajan paasaavatkin siitä ettei työhalukkaita ole!

Mulla olisi työhaluja, kyllä lisäraha olisi tarpeen, alkaa tää joutenolo pikkusen tökkimään.

Mä olisin ollut valmis tuohon mainitsemaani 737 euron hintaan myymään vapaa-aikaani 80-100 tuntia, perskele eihän sillä hinnalla tulisi tuntipalkaksi edes minimipalkkaakaan, mutta kun ei kelpaa, ei sitten millään, kun pitäisi saada ne palkkatuet sun muut avut, kun ei firmat kykene maksamaan edes minimipalkkaa nykyään.

Vaikka mä lupasin muutamalle senkin että homman itse työkamppeeni, tarvittaessa tuon työkalutkin tullessani ja etten tule  sairastelemaan työpaikalle ja vaatimaan sairasajan palkkoja enkä lomakorvauksiakaan, niin ei kelpaa. On se kummallista?

Enhän mä nyt enää mikään huippukuntoinen duunari ole, mutten mikään kehäraakkikaan, kyllä mulla sen verran työkalut käsissä pysyy että jonkun nuoren tukityöllistetyn, kännykkää jatkuvasti näpläilevän  juipin päihitän työtehossa mennen tullen.

Mutta ihan oikeesti minusta alkaa tuntua siltä että nämä suomen hallituksen ja työmarkkinaheppujen  höpinät siitä, että olisi jonkinasteinen työvoimapula suomessa, ovat paskapuhetta!

Mutta sana on heitetty eteenpäin , nyt vaan odotellaan.

Voihan se olla että seuraankin saamaani vinkki-viestiä ja kysynkin Ameriikan Presidentiltä, mistäpä sen tietäisi jos Trumppi tarvitsisikin minunkaltaistani moniosaajaa?

 

Että Sikäli……..

3 kommenttia artikkeliin “TYÖVOIMAPULA on PUPPUA!”
 1. avatar Heimo Huttunen sanoo:

  Minulla melkein sama juttu itse en ole vielä eläkeellä mutta ikä alkaa olla jo 50 v paremmala puolella vai pitäisikö sittenkin sanoa huonommalla puolella ei tämmöiset keski iän ylittäneet kenellekään kelpaa ja vaikka olenkin pitkäaikais työtön niin ei hommia löydy kun en saa työllistämis tukia. työllistämis tuet annetaan nuorisolle nykyään no hyvä niinkin olisi jos vain nuorisoa kiinnostasi pitempi aikaiset työt. Eipätunnu kiinnostavan kuitenkaan sen aika ne malttavat olla töissä että saavat ajokortti rahat mutta sittenpä ei enää kiinostakaan tai korkeintan sen aikaa että saavat vielä jonkun ritsan hommattua ja sitten aika kuluukin pillu rallin ajossa.
  Sitten nää somettajat on asia eriksen äly kännykkä kourassa sometetaan ja tviittaillaan ja leikataan nurtsia tms ja ollaan niin olevinaan kesä töissä ja kun kysyt mitäs tei tänään niin saat vastaukseksi ääöö niinku mä vai, emmämuista.

 2. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Noi valtiovallan toimet on lähinnä naurettavia. Surraan nuorten syrjäytymistä ja työttömyyttä toisaalta kehotetaan eläkeläisiä töihin. Minua suorastaan etoo tvsarja seniorit töissä, missä joku kirjastovirkailija hiihtele seitsemänkymppisenä laittamassa kirjoja hyllyyn. Tuolla työtahdilla voi olla työssä vaikka satavuotiaaksi. Puolisoni ja minä jäimme eläkkeella 63 vuotiaina, puoliso julkiselta sektorilta ja minä yksityiseltä. Kyllä se oli siinä. Tosin teollisuushan olisi halunnut minusta eroon jo alle kuusikymppisenä niinkuin kaikista ikätövereistani, se oli siellä linja. Kyllä kunnan ja valtion töissä kestää aivan max eläkeikään saakka varsinkaan jos ei ole mikään työn sankari=osaa säästellä.

 3. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mä kyllä mielelläni menisin vielä hommiin, jos vaan niitä oikeasti olisi. Kyllä tällä pikkiriikkisellä tk-eläkkeellä ei pärjää, sanokoot taloustieteilijän mitä paskaa tahansa.

  Naurattaa lukiessa mediasta, kuinka joku on laskenut että eläkkeet ovat suomessa keskimäärin 1600 euroa kuussa, no onhan ne keskimäärin tietysti, kun joku eläköityvä koneen johtaja saa kuukaudessa saman summan eläkettään kuin minä yhteensä viidessä vuodessa?

  Jos lainlaatijat olsivat viisaita ja kauaskatseisia, (mitä ne ei ole kuitenkaan) niin oikeus ja kohtuus olisi minimieläkkeen määrää korottaa 1500 euroon, sillä summalla jo moni tulisi toimeen hienosti, eikä henkensäpitimiksi tarvitsisi kelan sossuluukkuun turvautua kuukausittain.
  Mä en saa sossuluukuilta mitään, tuonkin vajaan 30 euroa saan asumistukea, mutta se nyt lähinnä on naurettava armonpala, joka lähtee veks jos jostain satun saamaan ylimääräistä hynää..

  Keksin vaan hakea sitä itsellenikin tuossa taannoin, kun auttelin eräitä ystäviä samaisen tuen haennassa ja täyttelin heille myöskin toimeentulotuki- ja eläkehakemuksia.
  Niitä hommiahan mä olen tehnyt vapaaehtoispohjalta jo vuosia. En tiiä pitäisiköhän mun perustaa jonkinlainen ”aputoimisto” ja alkaa ottamaan palkkaa työstäni, ehkäpä ei sielu anna sille ajatukselle periksi, joten jatkanen vapaaehtoistyönä sitä edelleenkin.

  Täytynee varmaan kirjoittaa kirjelmä eläkeyhtiölle, etteivät enää mainostaisi sitä työntekomahdollisuutta kun ei niitä töitä oikeasti ole, tai jos onkin ei rekrytoijalla ole varaa maksaa palkkaa, kuin vanhoina vaatteina ja kauniina ajatuksina, ……..niillä ei muuten leipää ostella.

  En mä hommia hae siksi että olisi mukavaa kuulua työyhteisöön, varmasti moni muukaan ei hae työtä siksi, vaan että saa rahaa jolla maksaa maksut ja ostokset?

  No jos ei löydy hommia, niin mun puolestani tehkööt työt ne jotka ne on keksineetkin, mä vedän sitten vaan lonkkaa, vapaaherrana!

  Että Sikäli……………………….. https://youtu.be/0k-e9eFv0Wc?t=2319

Jätä kommentti

css.php