Suomalaiset ostavat tuoteväärennöksiä mielellään, kun halvalla saavat!

Uusin juttu on kun tavaratalo HONG-KONG  ja muutama huoltoasema suomessa on myynyt ja välittänyt väärennettyä moottoriöljyä muillekin

Asiasta kirjoittaa TALOUSSANOMAT tämän päiväisessä verkkolehdessään.

 

Fully-Syntetic Motoroil oikeasti olikin mineraaliöljyä johon lie lisätty saippuaa ja hieman nimeksi synteettisesti valmistettuja litkuja.?.

 

Mutta kun suomalaisilla autoilijoilla on raha tiukassa, kun bensa maksaa jo maltaita ja verot vie kohta kaiken muun, kiitos valtion monopolirahastus hommien, niin jossain täytyy säästää, jos ei muussa niin moottorien voitelussa.

 

Tosin säästöt kalahtavat, kuin pilkka omaan nilkkaan. Jos kone leikkaa kiinni siksi että on omatoimisesti lisätty tai jopa vaihdettu moottoriin väärennetyt öljyt, niin välttämättä autonvalmistajien takuut eivät päde, ja lasku voi yllättää loppupelissä aika tavalla!

 

Koskahan me suomalaiset oppisimme muutamia seikkoja, mitkä pitäisi jo oikeasti tietää;

 1. Venäjällä on kaikki paskaa, paitsi kusi.
 2. Kiinassakin kaikki on paskaa, myöskin kusi.
 3. Halvalla ei saa hyvää, jos haluaa hyvää on ostettava se hyvä ja se halpa, eli yhteensä kaksi, hyvä ja halpa.
 4. Ranskasta ei pitäisi ostaa mitään muuta teknistä tuotetta kuin konjakkia, eikä sitäkään Renault merkkistä!
 5. Ilmaisia lounaita ei ole, paitsi ministereille, eu-mepeille ja kansanedustajille joiden naamasta ja olemuksesta kyllä näkee sen…että läkiä kertyy lounailta!
 6. Euron kännyköitä ei myöskään ole olemassakaan, jos tilaat euron kännykän annat mahdollisuuden rosvota omaisuuttasi salaa pankkitililtäsi. niinkuin eräskin 63v mies sai huomata:
 7. Jos joku muka”sukulainen ”pyytää lähettämään rahaa ulkomaille tarvitessaan apua johonkin, ihan mihin tahansa, kannattaa ensin tarkistaa onko ulkomailla sukulaisia.Jos ei ole niin ei kannata lähetellä rahaa pay-pal, tileille
 8. Jos joku pyytää rahaa perinnön toimittamista vastaan ulkomailta, niin ikään kannatta ensin tarkistaa onko ulkomailla ketään perittäviä ja jos ei ole niin kannattaa harkita tarkkaan haluaako maksella tyhjästä
 9. Jos  ameriikkalainen eversti , majuri tai luutnantti, tahtoo naimisiin kanssasi, on syytä olla varuillaan jos hänen matkalippunsa suomeen sinun pitää maksaa! Ja rahoittaa muutenkin hänen suureellista elintapaansa, varsinkaan jos et ole saanut hänestä muuta tietoa kuin kuvamanipuloidun foton netin välityksellä..
 10. Ja järkeä saa ja pitää käyttää kaikissa asioissa , niissäkin joissa voimaa on tarjolla
 11. Ja jos joku Sambian presidentin leski pyytää puolimiljoonaa rahaa, ensin, lähettääkseen miljoonien perinnöt vastalahjaksi, voisi hieman miettiä onkstäänytihan tottakaan?.

 

Eihän se kamala kuolemansynti ole että antaa itteänsä höynäyttää milloin missäkin, mutta jos se tulee julki, niin onhan se ihan helvetin iso häpeä! Ja senhän moni on jo kokenutkin millainen häpeä se oikeasti onkaan…

Eikä se ole tyhmä joka viilaa linssiin, mutta se, joka antaa itseään huijata, on!

 

Niin että ostakaapa öljyt ihan virallisista myymälöistä ja säilyttäkää kuitit, sikäli jos tulee reklamoitavaa, mielellään valokopioiden kera….!

 

Että Sikäli…..

6 kommenttia artikkeliin “Suomalaiset ostavat tuoteväärennöksiä mielellään, kun halvalla saavat!”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Vaikea asiakkaan on Honkkarissa, Tarjoustalossa tms hyllyssä olevaa öljypänikkää piraatiksi todeta, jos kannu on vain vitosen halvempi kuin jossain tarvikeliikkeessä. Jos kauppias tietää tämän, eikun linnaan tökeästä petoksesta-kieltää asian ja se siittä. Olin juuri auton määrä-aikaishuollossa (merkkiliike), siellä öljylitra oli kolmekymppiä ja saman kanisterin saa Tokmannilta noin hiema alle 40 eurolla. Kun menet ostamaan Tallinasta, Turkista tai muusta lomakohteesta merkkivaatteita tiedän ostavani piraati. Tosin laadussa en ole havainnut eroa.
  Taannoin oli tvssä ohjelma autojen varaosista. Myykö merkkihuolto piraattituotteita, edes VTT löytänyt merkittäviä eroja tai ne olivat mitättömiä. Eräs varaosaliikkeen omistaja oli Saksassa käymässä oliko nyt kuulalaakeritehtaalla. Kun hihnalta tuli tuotetta ja Volkkarin tilaus tuli täyteen vaihdettiin Volkkarin pakkauslaatikko tarvikepakkaukseen, tuote oli sama. Hinta eri.

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  No niin nythän se selkisikin, että jumankauta mäkin olen ostanut tuota Mobil 1 Peak Life 5W-50. öljyä omaan autooni Tokmannilta.
  Mä olenkin jo pitemmän aikaa miettinyt miksi edellisen öljynvaihdon jälkeen on alkanut bensaa kulumaan niin paljon. Kun edellisillä öljyillä tankillisella pääsi melkein 600 km niin nyt näillä väärennetyillä öljyillä bensaa kuluukin sen verran enemmän että tankki riittää vain 495lle kilometrille..

  Ketähän lähtisi sinuttelemaan tuosta asiasta?

 3. avatar Antti Sulonen sanoo:

  kuningasjätkä on hän, ketä kannattaa tuosta episodista sinutella.

 4. Niinpä niin, niinhän se on. Mistäpä perkeleestä saatoin tietää, että se halpa öljy olikin väärennettyä?
  Mulla on ollut jo pitemmän aika sellainen käsitys asioista että köyhän(joka minäkin nykyään taas olen) ei kannata ostaa halpaa, vaan hyvää ja jumankauta kuitenkin sorruin ostamaan sitä jota halvalla saa. Oma vika, tunnustan sen!
  Mutta nytpä juuri tänään ostin jälleen maan meseeni, alkuperäistä öljyä ja uuden suodattimen ja kuitin pistin visusti talteen ja skannasin sen myös tietokoneelleni!
  Mutta nyt vastaisuudessa mielummin ostan sitä öljyä jota MB. suosittelee ja jos sitäkin joskus väärennetään, niin sepä onkin MB.n huoli, paitsi kyllähän nekin keksivät jos vaikka mitä vastuusta vapautuakseen.

  Mutta huomenna vaihdetaan öljyt ja vieläpä suodatin ja jos polttoaineen kulutus tippuu, niin voipa olla että laitan käräjäoikeuden töihin ja maksatan Tokmannilla laskun?Nooooo toisaalta nehän kallilla palkalla palkattujen lakimiestensä turvissa asiat kääntävät päälaelleen, niinhän se homma on mennyt ennenkin ja menee vastedes.. Todellinen syypää kun onkin se pohjanmaan firma joka tahkoaa rahaa sille juopolle jonka päöä ja vatsa ei kestä enää viinaa, ilman että sairaalaan pitää brasiliaan asti matkailla. Ja josta iltalehti tekee jutun että kiinanpaska jälleen kauppaansa tekisi, siinä kuuluisassa tuurilaisessa kyläkaupassa jonka omistaa, miettikääpä itse kuka….

  Taikka sitten pidän kipeenäni…..

  Vanha sananlasku; Ahneella on paskainen loppu, voisi pitää paikkansa jolloin oppirahat jäävät sen maksettavaksi joka haluaa ostaa kiinalaista uusioöljyä koneidensa voiteluun…

  Entäs sitten, mitä sitten tehdään kun öljy joskus loppuu kokonaan, rypsilläkö voidellaan moottorit ja vaihteistot?

  Miksipä ei, oli mulla mopossakin ruokaöljyt vaihteistossa ja hyvin toimi siihen asti kunnes vaihderattaat leikkasi kiinni….

  Hah-hah haa

 5. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Aiheesta karanneet ja kaikki muutkin , myös omat asiattomat viestit poistettu, omatoimisesti.

  Anteeksi sekoiluni.

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Mysteeri Niskavuoren Hetan Hämeen Sanomien takaperäisestä lukemisesta jäi siis selvittämättä?

Jätä kommentti

css.php