Suomen valtio aikoo myydä pitkäaikaistyöttömät yrityksille orjiksi!

Suomen valtionhallinto on jälleen turauttanut oikein kunnon aivopierun, kyseessä on oikea jätti päräytys !

Pitkään ja hartaasti mietittyään päänsä puhki, hallitukselta pääsi ilmoille suoranainen järjenjättiläis paukku!

 

”Hei myydään pitkäaikaistyöttömät ilman palkkaa työskenteleviksi orjiksi yrityksille!”

Asiaa kerkesi ensimäisenä sivuillaan jo hekuttamaan ja hekumoimaan TALOUSSANOMAT, kylläpä varmaan  nyt suomen kilpailukyky paraneekin kummasti….

 

Tässäpä olisi muuten hallituksen seuraava kohde, mitäpä voitaisiin tehdä näiden 39 ressukan  vuoksi, jotka ei syystä tai toisesta, vaikka ovat vielä jopa alle viisikymppisiäkin suurinosa, ole kyenneet työllistymään mihinkään, vaan joutuvat kärvistelemään vastikkeettomalla sopeuttamiseläkkeellä.

Eikös heidätkin pitäisi laittaa johonkin ilmaiseen työpaikkakokeiluun ?

Jos sellainen päätös syntyisi, niin allekirjoittaneen mielestä se päätös ei olisi aivopieru, vaan aivan kerrassaa suurta kaukokatseisuutta.

Eihän se nääs passaa että korkeastikoulutettu kansanosa eläkkeellä on juuri ja juuri toimeentulokynnyksen rajoilla.

 

toistahan on aivan se että joku yli viisikymppinen syrjäytynyt entinen tvhn lapiomies pakotetaan töihin joihin hän ei kykene, esim merkonomiksi tms..

Tämä orjaksimyynti sinänsä on vanha keksintö:

 

Kun ennenvanhaan silloin Joosefin aikoihin Egyptissä kun oli ne seitsemän laihaa vuotta ja kansalta loppu rahat leipäviljan ostoon, niin Joosefpa kekkasi hyvän idean; ”Myykää itsenne faaraolle orjiksi, niin saatte leipää”

 

Mutta onke nyt laitaa että nykypäivinä vielä KIKYä nostatetaan orjatyöllä?

 

Kysynpä vaan ?

 

 

Että Sikäli………

10 kommenttia artikkeliin “Suomen valtio aikoo myydä pitkäaikaistyöttömät yrityksille orjiksi!”
 1. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Nykyinen työministeri herra Lindström on eduskunnan puhujapönttöstä painokkain sanoin sanonut ”mintä tiedän mitä on olla työtön”. Naurattaa ukko on ollut 3000 euron ansiosidonnaisella muutaman kuukauden tietäen, että entiseltä työnantajalta löytyy varmaan jotain , mutta tulikin työministeri, valitettavasti. Kapasiteetti on niin huono. Hän ei tiedä normityöttömän arjesta mitään ja puheet on niinkuin herrojen puheet yleensäkin.
  Katselin tv-ohjelman jossa ent ministeri Filatov ja työtön naisorvari tunnistivan työttömän tarpeet premmin kuin vastuuministeri. Jos työtön keksii jotain, esim tarvitakseen koulutusta Hän tarvitsee avun heti eikä 3 kk päästä.
  Olin Filatofin aikana työvoimahallinnossa ja silloin neuvontatyö pelasi, johtiko Työvoimahallinnon ottaminen tulosvastuullisuuden piiriin, että kun ei muuta keksitty vähennettiin henkilökuntaa. Aikanaan työn palkkaus oli vatuullisuuteen nähden suorastaan alimitoitettu ja rekrytointi tehtäviin nuoria neitokaisia, joilla ei ollut minkäänlaista kokemusta työelämän lainalaisuuksista, nykytilannetta en tiedä.
  Kyllä silloinkin järjestettiin työkokeiluja, mutta usein tavoitteena oli saada työttömälle varmuus, että Hän esim haluaa kouluttautua kyseiselle alalle joko oppisopimuksella tai oikein ammattioppilaitoksessa.

 2. Niinpä… ennenvanhaan oli sanonta että; ”kukaan ei ole niin viisas kuin ihminen, paitsi insinööri” nykyään vaan tuppaa olemaan että insinööritkin ovat tyhmempiä kuin tavalliset ihmiset.!.

  Mutta nyt onkin otettava uusi suunta viisauden suhteen ja vanha sananlasku on muutettava muotoon ; ”Kukaan ei ole niin viisas kuin ihmmnen, paitsi ministeri ja työvoimaministeri se vasta eriviisas onkin, se kun tietää kaikesta kaiken, ei vaan osaa soveltaa tietoan todellisuuteen!”

  Ja entäs tää meidän pääministeri/yritysjohtaja.. se se vasta täysi kusipää on kun pitää tuollaisia idiootteja ministereinään.

  Koko hallituksemme on juuri niin heikko, kuin sen heikoin lenkki on!

  Täytyisi kaikki laittaa turkinhihaan ja nussia uudelleen, se on mun mielipiteeni ja siihen mielipiteeseen mulla on perustuslaillinen oikeus, ainakin vielä nyt ennenkuin perustuslakiakin muutetaan. Siihen asti minulla on oikeus sanoa mitä ajattelen milloinkin!

  Että Sikäli….perkele kyl jämpti on nii!

 3. avatar Magnus Stultus sanoo:

  Hämeen TE keskuksen alueella on yli 31 tuhatta työtöntä ja vapaita työpaikkoja hieman yli 7000 tällähetkellä!

  Kohtapa ei ole niitäkään kunhan ilmaistyövoima valtaa ne.

  Luulisi Hämäläisiä pikkuhiljaa rupeavan kiinnostamaan tämäkin asia.
  Vai taikaseinästäkö ajattelitte repivänne tuohta elämänne pikkupikku tarpeisiin?

 4. avatar Heimo Huttunen sanoo:

  empä tiedä kiinnostaako hämäläisiä tälläiset ongelma asiat taitaa nötkötti olla tehnyt jo tuhojaan ennestään hitaissa aivoissa sellaista se on kun syö purkki ruokaa jatkuvasti.
  kanta hämeessä ainoat asiat jotka tuntuu kiinnostavan porukoita on se tuleeko torin alle parkkitilat ja saako sunny car sentterin puuhastelijat tuomioita.
  on niin pienet ympyrät kaikkinensa täällä väellä ettei jaksa isompaa tahkoa pyörittää
  mitä siitä jos joku työtön ei pääse oikeisiin palkka töihin pää asia että on edes tekevinään jotain ettei ihan ilmaiseksi tarvitse kotiin elättää

 5. avatar Walkman sanoo:

  Kun 30-40 vuoden työuran jälkeen pääsee työkokeiluun ei ole riemulla rajaa. Josko vaikka vielä aukenisi uusi ura digitalisoituvassa, globaalissa työyhteisössä.

 6. Kun hieman alta viiskymppisenä sain määräyksen työvoimahallinnolta, osallistua työnhakukurssille, ehdolla että päiväraha katkaistaan jos en osallistu ja jouduin sen vuoksi perumaan matkani toiselle paikkakunnalle , jonne olin suunnitellut juuri samalle viikolle kiinteistöni myyntiesittelyyn, joka minun piti perua, niin päätin että tämäpä se vielä maksetaan potut pottuina.
  Kun sitten työnhakukurssin konsulttien jaarittelua viikon kuunneltuani ”osasin” hakea työpaikkaa, niin päätin sitten hakea kaikkea mahdollista työtä jota oli tarjolla.
  Paikallislehden toimituksessa oli sattunut moka . Olivat kirjanneet ”avoimia työpaikkoja” ilmoitukseen; ”Kunnanjohtajan työpaikka Hartolassa.”
  Siinäpä tilaisuus näyttää ettei kurssi ollut hukkaan mennyt!
  Eikun tekemään hakemusta ja CVtä

  Työvoimahallinoon johtajilta pyysin virallisia ja kirjallisia selvityksiä siihen ongelmaan, että jos ammattitaito ei johonkin työhön riitä, siihen voi tehdä oppisopimuksen, toiselta johtajalta hankin selvitykset pitkäaikaistyöttömän työllistämistuista, ja työvoimatoimistosta pyysin hakumääräyksen kyseiseen ”kunnanjohtajan työpaikkaan”
  Virkailija ei suostunut sitä ensin antamaan, mutta kun vaatimalla vaadin ja uhkasin tehdä ilmoituksen virkavelvollisuuksien laiminlyönnistä antoi ja ”vittuili” päälle: ” Jos sinut sitten valitaankin, etkä ota työpaikkaa vastaan, niin se on sitten päivärahat poikki heti!”

  Isoille pomoille mä en maininnut mitään mihin työpaikkaan virallisia selvityksiä tarvitsisin.
  Se tuli niille aivan yllätyksenä, että sotkin nekin siihen hakuun mukaan.
  Varsinkin siitä nousi aikamoinen meteli, kun vielä lehdistö Päijät-Hämeessä ja jopa Keski-Suomessakin kiinnostui asiasta siinämäärin että kirjoittelivat suurin otsikoin asiasta!
  ” Hartolan kunnanjohtajan työpaikkaa haki kuusi henkilöä, kaksi hakijaa on kieltänyt nimensä julkaisemisen, kolme on sallinut sen ja yksi suorastaan vaati nimensä julkaisemista!”

  Mutta siitäkös ne suuttuivat.
  Ja kovastikin oikein.
  Haukkuivat jos vaikka miksi, hulluksikin.
  Uhkailivat kunnianloukkaushaasteella ja sillä että minulta katkaistaan päivärahat ym…
  Minä siihen vastasin vain, että mitähän media siitä sanoisi, kun saavat julkaista uutisen ”Mies haki työpaikkaa, päiväraha katkaistiin työnhakemisen takia”

  Aikansa asiaa punnittuaan rupesivatkin ehdottelemaan , että mitäs jos hommattaisiin sulle eläkepäätös, sillä eihän sua kukaan palkaa kun olet tuommoinen miten sen sanosi? ”sopeutumaton”?

  Juuri tänään 24.5 tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun vihdoin pääsin lopullisesti ulos siitä työttömyykortiston oravanpyörästä.

  Perskeles, olen ollut 10 vuotta eläkkeellä, vai sanoisinko pikemminkin ”sopeutumiseläkkeellä”?

  Ja vain yhden, työnhakukurssin jälkeen hyvin suoritetun työpaikkahaun ansiosta?

  NIIN ETTÄ SITÄ MÄ VAAN, KYLLÄ OPISKELU ja AKTIIVISUUS TYÖNHAUSSA KANNATTAA !

  Voin suositella muillekin!

  Että Sikäli……

  P.S:

  NYT KAIKKI SYRJÄYTYMISUHKAN ALLA OLEVAT PITKÄAIKAISTYÖTTÖMÄT HUOMIO!

  Ryhtykää kansallistalkoisiin ja hakemaan kaikkea haettavissa olevia työpaikkoja ja virkoja!
  Hankkikaa selvityksiä ja virallisia lausuntoja päättäviltä virkamiehilta ja liittäkää niitä hakemuksiinne ”suosituksina”.

  Jos ei tästä talkoista. mitään hyötyä itselle olisikaan, niin onhan sillä kuitenkin eräänlainen ”TYÖLLISTÄVÄ” vaikutus !

  TE-keskusten suojatyössä oleskelevilla korkeasti koulutetuilla virkailijoilla riittää paperinpyöritystä ja hakutoimintojen kirjaamista, ei tarvitse toimettomuuttaan valittaa ja peukaloita pyöritellä!

  Että Sikäli….

 7. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Työnhakukurssi (entinen töelämään ja koulutukseen valmentava kurssi TYKO) on valtaosalle sinne pakotetuista täysin turhanpäiväinen jaaritus, enempi huvittaa heidän juttunsa. Muutenkin olen sitä mieltä, että koulutukseen ei saa ketään pakottaa jos ei huvita olkoon.
  Olen ollut tilaisuudessa kirjoittaa paluulippuja kauempaa kurssille hakeutuneille. Kysyin aina miksi hait juuri tänne, joskus vastaus oli ”kun se ämmä=työvoimavirkailija pakotti karenssin uhalla), mitä yhteiskunnan varojentuhlausta.
  Toinen oli OPOT, jotka pakottivat näitä 5 keskiarvon omaavia nuorukaisia hakemaan johonkin ammattikouluun (yleensä metalli). Jos luokassa oli kolmasosa näitä haluttomia, oli opettajan mukaan muidenkin oppimismotivaatio koetuksella.
  Itseäni kiinnosti virkailijana työnhakijoiden motivaatiot, mutta hallinto toimi ministeriön usein todellisuudesta tietämättömien määräysten mukaan, eihän silloin syyllisty virkavirheeseen.

 8. Uusin uutinen tältä viikonlopulta oli tämä: http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2373059 lisää asiasta näistä linkeistä: http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2373144 ja vielä:http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2373159
  Uutiset koskettelevat Lahtelaisravintoloitsijaa joka suoritti etuoton ilmaisen kokeilutyövoiman käytössä ja siitäkös älämölöö syntyi, niin että ihan aluehallinnon tarkastajat ja poliisikin vaivattiin paikalle tutkimaan asiaa.

  Kyseinen tapaus oli matujen työllistämiskokeilu joka hieman venähti pitkähköksi joillakin jopa yli 3 viikon määräajan…

  Toisaalta hyvähän se olisi jos matut työllistettäisiin, mutta mielummin niin että saisivat työstään palkkaa jolla eläisivät sitten, ilman että nyt vain loisivat toimettomina , yhteiskunnan tuilla tai tyytymättöminä ankeisiin oloihinsa keskenään tappelevat vokeissaan.

  ********************************************************

  Mutta mitäs sitten tehdään kantaväestön osalle joka matujen työllistämisen takia jää työttömäksi?

  No laitetaan heidät sitten puoleksivuotta ilmaiseen työkokeiluun ”orjiksi”
  ************************************************
  Sillä se mikä ei ole sallittua teettää matuilla, onkin sallittua teettää kantaväestöllä…

  On ne sitten kummallisia nämä sääntö-suomen säännökset?

  Jos se on rasismia ja ihmisoikeuksien loukkaamista teetättää orjatyötä maahantunkeutujilla, niin mitäs se orjatyönteettäminen kantaväestöllä olisi?

  Syrjäytymisen estoterapiaako?

  Että Sikäli……

 9. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Ei voi olla totta, että vastaanottokeskuksen virkailija eivät tiedä missä heidän asiakkaansa ovat. Todellista asiantuntemuutta. Eikä kukaan näistä kyvyttömistä ajatellut, että jos työmaalla olisi palkattoman päälle kaatunut kiehuva rasvakattila tai työmatkalla olisi sattunut jotain, ei vakuutusturvaa varmaan olisi ollut. Tähän on tultu kun SPR on joutunut pestaamaan innokkaita mutta ammattitaidottomia työntekijöitä. Heillä on kovin suuret luulot osamisestaan kun kerrankin pääsevät pätemään.

 10. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Kuulin tuossa tv-haastattelussa, että näitä ravintolatyökokeiluja on tehty muuallakin. Juolahti vain mieleeni, että eikö ravintolassa työskentelevällä pidä olla ns hygieniapassi, olen myös kuullut ettei sen suorittaminen ole aivan helppoa. Onnistuneeko kielitaidottomilta maahanmuuttajilta entä työsuojeluasiat. Ei kaikki ole niin yksinkertaista kuin mille näyttää. Kun olen käynyt ns etnisissä ravintoloissa siellä on yleensä aina henkilökunta tip-top pukeutumistaa myöten, mitenkähän on näiden irakin aavikolla hygieniaoppinsa saanieden kohdalla. Ravintoloiden nimet esiin, että osaan kiertää.

Jätä kommentti

css.php